Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 03-11-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) ΓΓ ΗΕ - Αννα Διαμαντοπούλου - Κυπριακό
  • [02] (Κ) Παιδοβουλή - Γ΄ Σύνοδος
  • [03] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [04] (Κ) Εκπομπή για ομογένεια
  • [05] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Γ' Σύνοδος Παιδοβουλής
  • [06] (Κ) Ιωάννης Μαγκριώτης - Κυπριακό - Τουρκία
  • [07] (Κ) Υπουργός Εσωτερικών - Μαγκριώτης - Απόδημοι
  • [08] (Κ) 9ο Συνέδριο ΝΕΔΗΣΥ - Αναστασιάδης - Τσώκος
  • [09] (Κ) Πρόεδρος Δημοκρατίας - Πρεσβευτής Λιβάνου - Διαπιστευτήρια
  • [10] (Κ) Ιωάννης Μαγκριώτης - Μητροπολίτης Πάφου
  • [11] (Κ) Λάρνακα - Κίνημα Οικολόγων - Ευρωπαίοι Πράσινοι
  • [12] (Κ) Παιδοβουλή - Γ΄ Σύνοδος - Χριστόφιας - Γεωργιάδης

  • [01] (Κ) ΓΓ ΗΕ - Αννα Διαμαντοπούλου - Κυπριακό

    Ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν περιμένει το αποτέλεσμα των λεγόμενων εκλογών στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου για να αποφασίσει αν θα ενεργοποιηθεί ξανά στο Κυπριακό και σε ποιες κινήσεις θα προχωρήσει για λύση του προβλήματος μέχρι την 1η Μαΐου 2004.

    Αυτό ανέφερε η Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Θεμάτων στην

    [02] (Κ) Παιδοβουλή - Γ΄ Σύνοδος

    Συνέρχεται στις 10 το πρωί στη Γ' της Σύνοδο η Παιδοβουλή που θα ασχοληθεί με τα θέματα ''Διαφορετικότητα Κοινωνικές Διακρίσεις Επιπτώσεις στα παιδιά''.

    [03] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Η περιοδεία του Αμερικανού Συντονιστή για το Κυπριακό Τόμας Γουέστον στην περιοχή, οι δηλώσεις του για το σχέδιο Ανάν ως βάσης για λύση του Κυπριακού, οι αντιδράσεις της ε/κ πλευράς και η δήλωση του Προέδρου Παπαδόπουλου ότι ''το σχέδιο Ανάν ως έχει δεν το δεχόμαστε'' είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλει σήμερα ο κυπριακός Τύπος.

    Οι σημερινές εφημερίδες γράφουν επίσης για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παραλιμνίου να ζητήσει την παραίτηση του Δημάρχου Νίκου Βλίττη, για την ετήσια έκθεση της Γενικής Ελέγκτριας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, την ανάθεση της ανάπτυξης των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου στο συγκρότημα εταιρειών ''Αλτέρα'' και για την ψήφιση από τη Βουλή νόμου με τον οποίο καθιερώνεται η 14η Σεπτεμβρίου ως Ημέρα Ιστορικής Μνήμης και Τιμής προς τον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας και τη Μικρασιατική Καταστροφή.

    Η ''Αλήθεια'' γράφει στο κύριο θέμα της, υπό τον τίτλο ''Σάλος από το ατόπημα του Ιακώβου'', ότι η αντιπολίτευση αντέδρασε έντονα επικρίνοντας τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Ιακώβου για τη δήλωση που έκανε μετά την ιδιαίτερη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό συντονιστή για το Κυπριακό Τόμας Γουέστον, λέγοντας ότι ο κ. Γουέστον ''εμφανίστηκε λιγότερο βέβαιος για την έκβαση του αποτελέσματος των εκλογών στα κατεχόμενα''. Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, ο Υπουργός ενήργησε αντιδεοντολογικά και υποσκάπτοντας τον αγώνα των Τ/Κ που αντιτίθενται στην πολιτική Ντενκτάς. Σε άλλο θέμα γράφει πως ο κ. Γουέστον, προτού αναχωρήσει από την Κύπρο, δήλωσε ότι το σχέδιο Ανάν παραμένει η μόνη ρεαλιστική ευκαιρία για επίτευξη λύσης σε βραχυχρόνιο διάστημα.

    ''Η Μάχη'', με τον τίτλο '' 'Ανοικτές πύλες' για την Αλ Κάιντα'', γράφει στο κύριο θέμα ότι είναι ορατός ο κίνδυνος καθόδου τρομοκρατών της Αλ Κάιντα στις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας μέσω των κατεχομένων από τον τουρκικό στρατό παράνομων λιμανιών της Κύπρου και για το λόγο αυτό οι Αρχές ασφάλειας βρίσκονται σε επαγρύπνηση και ενισχύουν τα προληπτικά μέτρα κατά μήκος της γραμμής κατάπαυσης του πυρός. Αλλη είδηση είναι ότι η Βουλή υπερψήφισε πρόταση νόμου του Γενικού Γραμματέα και Βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων - Περιβαλλοντιστών Γιώργου Περδίκη με την οποία καθιερώνεται η 14η Σεπτεμβρίου ως Ημέρα Ιστορικής Μνήμης και Τιμής προς τον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας και τη Μικρασιατική Καταστροφή.

    Ο ''Πολίτης'', στο κύριο θέμα και κάτω από τον τίτλο ''Του έδειξαν την πόρτα'', γράφει πως η πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων Παραλιμνίου ήρε την εμπιστοσύνη του Συμβουλίου του δήμου προς τον Δήμαρχο Νίκο Βλίττη λόγω της διεξαγόμενης έρευνας για ατασθαλίες και ζητούν την παρέμβαση της Γενικής Εισαγγελίας, καταγγέλλοντας τον κ. Βλίττη ότι επηρεάζει υπαλλήλους στο Δημαρχείο και ότι τους επιβάλλει να του δίδουν φακέλους με κίνδυνο την αλλοίωση ή παραποίηση στοιχείων. Αλλού γράφει ότι αναμένονται και στην Κύπρο σημαντικές αυξήσεις των κατώτατων μισθών, λόγω εναρμόνισης με τα ισχύοντα στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ).

    ''Η Σημερινή'', με τον τίτλο ''Ερχονται οικονομικοί κολοσσοί'', γράφει στο κύριο θέμα ότι για την ανάληψη διαχείρισης των κυπριακών αεροδρομίων μπαίνουν δυναμικά στην κυπριακή αγορά οικονομικοί κολοσσοί από όλο τον κόσμο και ότι ''το χορό ανοίγει'' το συγκρότημα εταιρειών ''Αλτέρα'' με το οποίο η κυπριακή κυβέρνηση αρχίζει διαπραγματεύσεις για την ανάθεση των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου, μετά την ανάδειξη της ''Αλτέρα'' ως του προτιμητέου προσφοροδότη μετά την αξιολόγηση όλων των προσφορών που είχαν υποβληθεί.

    ''Ο Φιλελεύθερος'', κάτω από τον τίτλο ''Εκατομμύρια κάνουν φτερά'', γράφει στο κύριο θέμα πως παραμένει ανοικοκύρευτος ο ευρύτερος δημόσιος τομέας, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Γενικής Ελέγκτριας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, γεγονός που στοιχίζει στον Κύπριο φορολογούμενο εκατομμύρια λίρες. Αλλη είδηση είναι ότι ακυρώνονται οι προσφορές για συλλογή νεκρών ζώων, μετά τη χθεσινή συζήτηση του θέματος στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος και τις παρατηρήσεις των Βουλευτών που επεσήμαναν σοβαρές αδυναμίες στις διαδικασίες και στους όρους των προσφορών.

    Η ''Χαραυγή'' γράφει στο κύριό της θέμα, υπό τον τίτλο ''Εμεινε μόνος'', ότι η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Παραλιμνίου καλεί τον Δήμαρχο Νίκο Βλίττη να παραιτηθεί, καταγγέλλοντάς τον -όπως γράφει η εφημερίδα- ''ότι επιχειρεί να αλλοιώσει στοιχεία φακέλων''. Σε παραίτηση κάλεσε τον Δήμαρχο Παραλιμνίου και ο Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου Νίκος Ιωάννου. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε δήλωση του Προέδρου Παπαδόπουλου ότι η πραγματική πρόθεση της τουρκικής πλευράς είναι η συμπερίληψη στο σχέδιο Ανάν βασικών όρων για ''δύο λαούς, δύο κυριαρχίες και δύο κράτη'' στην Κύπρο.

    Η αγγλόφωνη εφημερίδα ''Cyprus Mail'', με τον τίτλο ''Οι αντιπρόσωποι αυτοκινήτων έτοιμοι για κύμα πωλήσεων'', γράφει στο κύριο θέμα της πως, μετά την ψήφιση νέας νομοθεσίας για τη φορολόγηση των μηχανοκίνητων οχημάτων από τη Βουλή προχθές, οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων αντιμετωπίζουν πληθώρα αιτημάτων από πιθανούς αγοραστές, διότι, με το νέο σύστημα φορολόγησης με βάση τον κυβισμό αντί της αξίας και του βάρους του οχήματος, τα αυτοκίνητα θα είναι πολύ πιο φθηνά. Αλλού γράφει ότι, για πρώτη φορά εδώ και 30 χρόνια, ο θρησκευτικός ηγέτης των Τ/Κ Σεΐχ Ναζίμ Κιμπριζί πέρασε το κατοχικό οδόφραγμα για να παραστεί στην επαναλειτουργία του τεμένους Μπαϊρακτάρ στις ελεύθερες περιοχές της Λευκωσίας.

    [04] (Κ) Εκπομπή για ομογένεια

    Τόμας Γουέστον - Συνέντευξη Τύπου - Κυπριακό -------------------------------------------- Ο Ειδικός Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό Τόμας Γουέστον, ολοκλήρωσε χθες την περιοδεία του σε Αγκυρα - Αθήνα - Λευκωσία τονίζοντας ότι το σχέδιο Ανάν παραμένει η μόνη ρεαλιστική ευκαιρία για επίτευξη λύσης σε βραχυπρόθεσμο διάστημα, ενώ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που φέρουν την τουρκική πλευρά να επεξεργάζεται προτάσεις για διευθέτηση του προβλήματος.

    Αφού ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν δικό τους σχέδιο για το Κυπριακό, ο κ. Γουέστον επανέλαβε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο η επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα χρησιμοποιηθεί ως ''προεκλογικό εργαλείο''.

    Ο κ. Γουέστον αναχωρεί σήμερα από την Κύπρο για επισκέψεις σε ευρωπαϊκές χώρες και θα καταλήξει στις Βρυξέλλες προτού αναχωρήσει για τη χώρα του.

    ''Νομίζω ότι υπήρξαν από διάφορες πηγές ενδείξεις πρόθεσης διερεύνησης, αν όχι άλλων σχεδίων, τουλάχιστον στοιχείων του σχεδίου Ανάν για διάφορες επιλογές'', είπε ο κ. Γουέστον ερωτηθείς αν κάποιοι επεξεργάζονται σχέδιο λύσης του Κυπριακού πέραν από το σχέδιο Ανάν.

    Σημείωσε δε ότι και από ''ε/κ πλευράς, υπήρξαν ξεκάθαρες ενδείξεις ενδιαφέροντος για διαπραγμάτευση σε διάφορους τομείς του σχεδίου Ανάν σε σχέση με το θέμα της λειτουργικότητας μέσα στην ΕΕ''.

    ''Νομίζω ότι υπήρξε έκφραση ενδιαφέροντος, τουλάχιστον από την Τουρκία και από σχετικά ψηλά επίπεδα, για διερεύνηση άλλων επιλογών ή τουλάχιστον να τεθούν άλλες επιλογές'', συνέχισε ο Αμερικανός απεσταλμένος.

    Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι ο ίδιος δεν είδε τις ιδέες αυτές, ή ένα εναλλακτικό σχέδιο. ''Το μόνο σχέδιο που υπάρχει στο τραπέζι είναι το σχέδιο Ανάν'', είπε.

    Ερωτηθείς αν ζήτησε συνάντηση με τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, η οποία απορρίφθηκε, ο κ. Γουέστον είπε ότι ζητήθηκε συνάντηση με τον κ. Ντενκτάς, η οποία δεν απορρίφθηκε. Διευκρίνισε ότι δεν υπήρχε προγραμματισμένη συνάντηση και γι' αυτό και δεν συνάντησε τον κατοχικό ηγέτη.

    Ωστόσο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Αμερικανός απεσταλμένος διευκρίνισε ότι ''ο κ. Ντενκτάς έχει ξεκαθαρίσει ότι έχει κάποιες διαφορετικές απόψεις από εμένα''.

    Κληθείς να σχολιάσει την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα το περασμένο Σάββατο, ο κ. Γουέστον είπε ότι διάβασε πολύ προσεκτικά την δήλωση που έκανε ο κ. Ερντογάν και πρόσθεσε: ''Στη δήλωση βρήκα κάποιες φράσεις, κάποια σχόλια, τα οποία θα θεωρούσα ως βοηθητικά προς την εξεύρεση λύσης, αλλά βρήκα άλλα για τα οποία έχω απορίες''.

    Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Γουέστον - Τουρκία - Κυπριακό

    Σχολιάζοντας άργότερα χθες τις δηλώσεις του Τόμας Γουέστον, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος τόνισε η πραγματική πρόθεση της τουρκικής πλευράς, η οποία επεξεργάζεται δικές της προτάσεις για λύση του Κυπριακού, είναι η συμπερίληψη στο σχέδιο Ανάν βασικών όρων για ''δύο λαούς, δύο κυριαρχίες και δύο κράτη''.

    Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση γνωρίζει εάν ευσταθούν οι πληροφορίες που φέρουν την τουρκική πλευρά να επεξεργάζεται προτάσεις για λύση του Κυπριακού ο Πρόεδρος είπε ότι είναι κάτι που λέει ο ίδιος ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς.

    ''Ετσι φαίνεται ότι κάνουν'', ανέφερε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι η βάση των προτάσεων αυτών ''είναι να προστεθούν στο σχέδιο Ανάν βασικοί όροι για δύο κράτη, δύο λαούς και δύο κυριαρχίες''.

    Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Αθήνα -----------------------------

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Φωτεινή, αναχωρεί την ερχόμενη Τρίτη για την Αθήνα, όπου θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσημη επίσκεψη, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος θα φθάσει την Τρίτη, στις 8.45 π.μ. στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Στις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί επίσημη τελετή υποδοχής στο Προεδρικό Μέγαρο όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Στεφανόπουλο.

    Στη συνέχεια θα διεξαχθούν διευρυμένες συνομιλίες με τη συμμετοχή των αντιπροσωπειών Κύπρου και Ελλάδας. Μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών θα γίνουν δηλώσεις στον Τύπο στις 12.30 μμ.

    Στις 12.50, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος θα μεταβεί στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου για την κατάθεση στεφάνου. Αργότερα, στις 3.30 μμ θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο του «Αθήνα 2004» κα Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη.

    Το βράδυ, στις 9 μμ ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμή του Προέδρου Παπαδόπουλου.

    Την Τετάρτη στις 12 μμ, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου και θα έχει συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος Κώστα Σημίτη. Μετά τη συνάντηση θα γίνουν δηλώσεις στον Τύπο στη 1.00 - 1.15 μμ Ακολούθως, ο Ελληνας Πρωθυπουργός θα παραθέσει γεύμα εργασίας στον Πρόεδρο Παπαδόπουλο.

    Την ίδια ημέρα, στις 4.45 μμ ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τη Δήμαρχο Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη στο Δημοτικό Μέγαρο όπου θα γίνει απονομή του Χρυσού Μεταλλίου Αξίας της Πόλης των Αθηνών προς τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος θα έχει, επίσης, συναντήσεις με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κωνσταντίνο Καραμανλή, με τον Πρόεδρο του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας, Νίκο Κωνσταντόπουλο, με τον Εκπρόσωπο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδος Ορέστη Κολοζώφ και με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος.

    Την Τετάρτη στις 8 μμ ο Πρέσβευτής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα θα παραθέσει δεξίωση προς τιμήν του Προέδρου Παπαδόπουλου στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».

    Την Πέμπτη στις 9.30 πμ ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο και στις 10.15 πμ με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Απόστολο Κακλαμάνη στη Βουλή των Ελλήνων, όπου θα του απονεμηθεί το Χρυσό Μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων.

    Στη 1.00 - 2.15 μ.μ. ο κ. Παπαδόπουλος θα δώσει διάσκεψη Τύπου προς την Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου. Στις 2.30 μ.μ., ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή προπομπής.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος θα αναχωρήσει από την Αθήνα για την Κύπρο στις 6.45 μμ.

    ΟΗΕ - Συμβούλιο Ασφαλείας - ΟΥΝΦΙΚΥΠ - Σχέδιο ψηφίσματος -------------------------------------------------------- Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που συνήλθαν χθες σε ανεπίσημες διαβουλεύσεις συζήτησαν την έκθεση του Γενικού Γραμματέα Κόφι Ανάν για την παρουσία της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρου και κατέληξαν στο σχέδιο ψηφίσματος που θα υιοθετηθεί τη Δευτέρα, σε ανοιχτή συνεδρίαση, στο οποίο αποφασίζεται η επέκταση των όρων εντολής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ για επιπλέον χρονικό διάστημα που λήγει στις 15 Ιουνίου 2004.

    Το σχέδιο ψηφίσματος είναι πανομοιότυπο του προηγουμένου για την ανανέωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, με μόνη διαφορά ότι στην αναφορά για την κατάσταση στα Στροβίλια μιλά ''για επιπλέον συνεχείς παραβιάσεις των Τουρκοκυπρίων και των Τουρκικών δυνάμεων''.

    [05] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Γ' Σύνοδος Παιδοβουλής

    Με θέμα ''Διαφορετικότητα, διακρίσεις και επιπτώσεις στα παιδιά'' συνέρχεται από το πρωί η κυπριακή παιδοβουλή στην Γ' της Σύνοδο υπό την προεδρία του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια.

    [06] (Κ) Ιωάννης Μαγκριώτης - Κυπριακό - Τουρκία

    Η Aγκυρα θα πρέπει να διαχωρίσει την θέση της από την αδιαλλαξία του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς για να συζητήσει μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος στη βάση του σχεδίου Αναν, δήλωσε από την Πάφο ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Ιωάννης Μαγκριώτης.

    [07] (Κ) Υπουργός Εσωτερικών - Μαγκριώτης - Απόδημοι

    Την ικανοποίηση του για την πολιτική στήριξης που παρέχεται στους αποδήμους από τις αρμόδιες αρχές Κύπρου και Ελλάδας, εξέφρασε σήμερα ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, αρμόδιος για θέματα αποδήμου ελληνισμού Ιωάννης Μαγκριώτης, ο οποίος παρακάθισε σε σύσκεψη στην Πάφο με τον Υπουργό Εσωτερικών Ανδρέα Χρίστου κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον απόδημο ελληνισμό της Κύπρου και ειδικά τα ζητήματα που προκύπτουν μετά την ένταξη στην ΕΕ.

    Ο κ. Μαγκριώτης, επεσήμανε ότι μέρα με την μέρα οι συνθήκες βελτιώνονται, ώστε να υπάρξει μια συνολική, εργασιακή, κοινωνική και στεγαστική αποκατάσταση στη νέα εποχή που εισερχόμαστε τώρα.

    [08] (Κ) 9ο Συνέδριο ΝΕΔΗΣΥ - Αναστασιάδης - Τσώκος

    Κατά το σημερινό 9ο συνέδριο της νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΝΕΔΗΣΥ) εξελέγη, χωρίς ανθυποψήφιο Πρόεδρος της ΝΕΔΗΣΥ ο Θανάσης Τσώκος. Αντιπρόεδροι εξελέγησαν οι Ζήνωνας Αποστόλου και Χρύσανθος Χρυσάνθης.

    [09] (Κ) Πρόεδρος Δημοκρατίας - Πρεσβευτής Λιβάνου - Διαπιστευτήρια

    Θερμές ευχές προς τον κυπριακό λαό ''για ειρηνική και αρμονική ζωή και για επανένωση της χώρας στη βάση του σχεδίου επίλυσης των Ηνωμένων Εθνών'', εξέφρασε χθες ο νέος Πρεσβευτής του Λιβάνου στην Κύπρο Michel El-Khoury επιδίδοντας χθες τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο.

    [10] (Κ) Ιωάννης Μαγκριώτης - Μητροπολίτης Πάφου

    Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Ιωάννης Μαγκριώτης δήλωσε σήμερα από την Πάφο ότι είναι σε όλους γνωστή η προσφορά της Μητρόπολης Πάφου και γενικά της Εκκλησίας της Κύπρου και το μεγάλο πνευματικό τους έργο.

    Ο κ. Μαγκριώτης συναντήθηκε σήμερα με τον Μητροπολίτη Πάφου Χρυσόστομο με τον οποίο συζήτησαν την πορεία της Κύπρου στην Ευρώπη, το Κυπριακό, και το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον Κύπρου και Ελλάδας.

    [11] (Κ) Λάρνακα - Κίνημα Οικολόγων - Ευρωπαίοι Πράσινοι

    Το κυπριακό πρόβλημα, η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, οι "εκλογές" στα κατεχόμενα καθώς και θέματα περιβαλλοντικά ήταν στο επίκεντρο σημερινής συνέντευξης Τύπου) στο δημοσιογραφικό χωριό στα Περβόλια, με την ευκαιρία της διοργάνωσης του συνεδρίου του Μεσογειακού Δικτύου των Πρασίνων Κομμάτων της Ευρώπης (21-23 Νοεμβρίου).

    [12] (Κ) Παιδοβουλή - Γ΄ Σύνοδος - Χριστόφιας - Γεωργιάδης

    Τόσο ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας όσο και ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Πεύκιος Γεωργιάδης δεσμεύτηκαν σήμερα ενώπιον της Ολομέλειας της Γ΄ Συνόδου της Κυπριακής Παιδοβουλής ότι θα μελετήσουν επισταμένα τις εισηγήσεις και τις αποφάσεις τους και ότι θα επιδιώξουν την υλοποίηση όσων το δυνατόν περισσότερων από αυτές.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 22 November 2003 - 18:49:13 UTC