Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 03-04-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Εθνικό Συμβούλιο - Εκτακτη Συνεδρία
  • [02] (Κ) Κατοχικό καθεστώς - Ελεύθερη διακίνηση
  • [03] (K) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [04] (Κ) Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Κύπρου-ΕΕ - 23η Σύνοδος
  • [05] (Κ) Εθνικό Συμβούλιο - Εναρξη συνεδρίας
  • [06] (Κ) Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία - Βρυξέλλες
  • [07] (Κ) Εθνικό Συμβούλιο - Λήξη συνεδρίας
  • [08] (Κ) Εθνικό - Εκπρόσωπος - Δηλώσεις (1)
  • [09] (Κ) Εθνικό - Εκπρόσωπος - Τ/Κ - Δηλώσεις (2)
  • [10] (Κ) Ντενκτάς - ''Απόφαση υπουργικού''
  • [11] (Κ) Χρηματιστήριο - Νέα πτώση
  • [12] (Κ) Εκπρόσωπος - Ψευδοκράτος - Διελεύσεις
  • [13] (Κ) ΕΔΗ - Ραούφ Ντενκτάς - Διακίνηση
  • [14] (Κ) Diego de Ojeda - Ραούφ Ντενκτάς - Ελεύθερη διακίνηση
  • [15] (Κ) Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή - Εναρξη εργασιών
  • [16] (Κ) Philipe Briand - Κυπριακό - Τουρκία
  • [17] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Χώρες Κεντρικής Ευρώπης - Δεξίωση

  • [01] (Κ) Εθνικό Συμβούλιο - Εκτακτη Συνεδρία

    [02] (Κ) Κατοχικό καθεστώς - Ελεύθερη διακίνηση

    Το κατοχικό καθεστώς διά του λεγόμενου ''αντιπροέδρου'' της ψευδοκυβέρνησης Σερντάρ Ντενκτάς, ανακοίνωσε χθες ότι θα επιτρέψει τη διέλευση των Τ/Κ προς τις ελεύθερες περιοχές, καθώς και στους Ε/Κ να εισέρχονται στα κατεχόμενα.

    [03] (K) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Οι χθεσινοβραδινές δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια σύμφωνα με τις οποίες η νέα κυβέρνηση βρήκε άδεια τα συρτάρια του Προεδρικού και η εξαγγελία από τον Σερντάρ Ντενκτάς μέτρων ''επαναπροσέγγισης'' μεταξύ Ε/Κ και Τ/Κ είναι από τα βασικά θέματα με τα οποία ασχολούνται οι σημερινές εφημερίδες. Ο κυπριακός Τύπος προβάλλει επίσης το θέμα που προέκυψε από την πώληση τεσσάρων αεροσκαφών των Κυπριακών Αερογραμμών, τα μέτρα που θα ληφθούν από τις ιατρικές υπηρεσίες της Δημοκρατίας λόγω της εξάπλωσης παγκοσμίως της άτυπης πνευμονίας και την κλοπή από τμήματα των Υπουργείων Εσωτερικών και Συγκοινωνιών και Εργων άδειων διαβατηρίων και αδειών οδήγησης.

    H ''Aλήθεια'' στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο ''Γελοιοποίησαν τον πολιτικό βίο'' γράφει ότι ''υποβιβασμό του πολιτικού λόγου σε εξευτελιστικά επίπεδα, συνιστά η χθεσινή ρηξικέλευθη δήλωση του ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια, ότι τα αρχεία του Προεδρικού είναι εξαφανισθέντα και τα συρτάρια βρέθηκαν άδεια μετά από δύο ολόκληρους μήνες από την ανάληψη της προεδρίας από τον Τάσσο Παπαδόπουλο''. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε σήμερα εκτάκτως το Εθνικό Συμβούλιο προκειμένου να εξεταστούν τα μέτρα επαναπροσέγγισης, μεταξύ των οποίων η άρση εν μέρει της απαγόρευσης της ελεύθερης διακίνησης μεταξύ των κατεχομένων και των ελεύθερων περιοχών, που εξήγγειλε χθες ο λεγόμενος αντιπρόεδρος του ψευδοκράτους Σερντάρ Ντενκτάς.

    Η ''Μάχη'' στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο ''Ακρατη κομματικοποίηση στην Ε.Φ.'' γράφει ότι ''όλο και περισσότερες πληροφορίες και καταγγελίες για την επιχείρηση κομματικοποίησης της Εθνικής Φρουράς από τα τρία συγκυβερνώντα κόμματα φτάνουν στα γραφεία'' της εφημερίδας ενώ ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ επέστησε "την προσοχή του Υπουργού Αμυνας για διατήρηση της αξιοκρατίας στο στράτευμα και να μείνει η Δύναμη μακριά από κομματικές δραστηριότητες''. Αλλού γράφει ότι έρευνα του Πανεπιστημίου Κύπρου που έγινε σε συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα αποκαλύπτει ότι περίπου 40% των κυπριακών νοικοκυριών διαθέτουν πιστωτικές κάρτες και τα μισά από αυτά δεν ξεπληρώνουν την κάρτα τους στο τέλος του μήνα, αλλά τη χρησιμοποιούν ως μέσο δανεισμού.

    Ο ''Πολίτης'' στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο ''Μεγάλες τρύπες στην εναρμόνιση'' γράφει ότι ''όπως προκύπτει από εμπιστευτικά έγγραφα που έστειλε ο επικεφαλής των Ενταξιακών Διαπραγματεύσεων προς όλα τα υπουργεία, τις μαύρες τρύπες της εναρμόνισης της χώρας με το κοινοτικό κεκτημένο αποτελούν το κεφάλαιο της ενέργειας, το περιβάλλον, τα αδημιούργητα θεσμικά σώματα και σωρεία μικρών αλλά σημαντικών ζητημάτων''. Αλλού γράφει ότι οι ιατρικές Υπηρεσίες της Δημοκρατίας βρίσκονται σε εγρήγορση και έχουν αποφασιστεί σειρά μέτρων που θα ληφθούν, σε περίπτωση που εντοπιστεί στην Κύπρο κρούσμα της άτυπης πνευμονίας, τα θύματα της οποίας ολοένα και αυξάνονται, ιδιαίτερα στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ.

    Η ''Σημερινή'' στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο ''Νέα τεχνάσματα Ντενκτάς'' γράφει ότι ''νέα πολιτικά τεχνάσματα επινόησε ο Ραούφ Ντενκτάς, για να προλάβει τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που ετοιμάζει η κυβέρνηση υπέρ των Τουρκοκυπρίων, για να κερδίσει τις διεθνείς εντυπώσεις και να εξουδετερώσει την τ/κ "αντιπολίτευση". Ο Σερντάρ Ντενκτάς δήλωσε στο ''Ρόιτερς'' ότι το λεγόμενο "υπουργικό συμβούλιο" του ψευδοκράτους αποφάσισε να εφαρμόσει μονομερώς τη διακίνηση των Ε/Κ προς τα κατεχόμενα και των Τ/Κ προς τις ελεύθερες περιοχές''. Αλλού γράφει ότι 850 κενά διαβατήρια και 2.599 άδειες οδήγησης κλάπηκαν χθες από Τμήμα του Υπουργείου Εσωτερικών και Τμήμα του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Εργων.

    Η ''Χαραυγή'' στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο ''Αγγίζουν ... πάτο'' γράφει ότι ''η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στη διεξαγωγή έρευνας για σκανδαλώδη ζητήματα που αφορούν τις Κυπριακές Αερογραμμές, καθώς μεταξύ άλλων, η αμερικανική εταιρεία ILFC εξακολουθεί να μην παραλαμβάνει τα τέσσερα αεροπλάνα Airbus 310 (τα οποία υποτίθεται ότι αγόρασε χωρίς προσφορές) προβάλλοντας απαιτήσεις με υπέρμετρο οικονομικό κόστος''. Αλλού γράφει ότι ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νίκος Κλεάνθους αποφάσισε χθες με την έγκριση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος, πως μέχρι το Παγκύπριο Συνέδριο, η εκπροσώπηση του ΔΗΚΟ στο Εθνικό Συμβούλιο θα καθορίζεται με βάση την ιεραρχία.

    Ο ''Φιλελεύθερος'' στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο ''Λύση με βάση νέα δεδομένα'' γράφει ότι ''η Λευκωσία επανατονίζει πως το σχέδιο Ανάν αποτελεί βάση για διαπραγμάτευση για επίτευξη λύσης του Κυπριακού. Ωστόσο στέλλει σαφές μήνυμα παράλληλα με την Αθήνα, πως στην αναζήτηση της λύσης πρέπει να ληφθούν υπόψη τα νέα δεδομένα, πολιτικά και νομικά, που δημιουργούνται μετά την υπογραφή της Συνθήκης Προσχώρησης της Κύπρου στην ΕΕ''. Αλλού γράφει ότι συγκρατημένη αισιοδοξία δημιουργούν τα μηνύματα που φτάνουν από τη Βρετανία όσον αφορά τις προοπτικές των τουριστικών αφίξεων για το σύνολο της χρονιάς και κυρίως όσον αφορά τις προοπτικές του καλοκαιριού.

    [04] (Κ) Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Κύπρου-ΕΕ - 23η Σύνοδος

    Με τη συμμετοχή των Επικεφαλής των Ενταξιακών Διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) και της Κύπρου, Λέοπολντ Μάουρερ και Τάκη Χατζηδημητρίου αντιστοίχως, αρχίζουν σήμερα, στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο στη Λευκωσία, οι εργασίες της 23ης Συνόδου της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Κύπρου - ΕΕ (ΜΚΕ).

    [05] (Κ) Εθνικό Συμβούλιο - Εναρξη συνεδρίας

    Αρχισε λίγο μετά τις 9 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο, η έκτακτη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, κατά την οποία αναμένεται να συζητηθούν τα μέτρα που ανακοίνωσε το κατοχικό καθεστώς, όπως την άρση της απαγόρευσης της ελεύθερης διακίνησης, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από αύριο.

    Εκ μέρους των πολιτικών κομμάτων, στη συνεδρία συμμετέχουν από το ΑΚΕΛ οι Δημήτρης Χριστόφιας και Νίκος Κατσουρίδης, από το ΔΗΣΥ οι Νίκος Αναστασιάδης και Παναγιώτης Δημητρίου, από το ΔΗΚΟ οι Νίκος Κλεάνθους και Αριστος Χρυσοστόμου, από το ΚΙΣΟΣ οι Γιαννάκης Ομήρου και Βάσος Λυσσαρίδης, από τους ΝΕΟ οι Νίκος Κουτσού και Χρίστος Κληρίδης, από τους ΕΔΗ οι Γιώργος Βασιλείου και Μιχάλης Παπαπέτρου, από το ΑΔΗΚ οι Ντίνος Μιχαηλίδης και Εντουιν Ιωσηφίδης και από το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών οι Γιώργος Περδίκης και Ντίνος Πασπαλλίδης.

    [06] (Κ) Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία - Βρυξέλλες

    Θέματα που αφορούν το δημοκρατικό βίο της ΕΕ, όπως οι αρχές της δημοκρατικής ισότητας και συμμετοχικής δημοκρατίας, ο Ευρωπαίος διαμεσολαβητής, τα πολιτικά κόμματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η διαφάνεια των εργασιών των οργάνων της Ενωσης, η προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και το καθεστώς των εκκλησιών και των μη ομολογιακών ενώσεων, θα συζητηθούν στις εργασίες της Συνόδου της Συνέλευσης για το Μέλλον της Ευρώπης που θα πραγματοποιηθούν στις 24 και 25 Απριλίου στις Βρυξέλλες.

    [07] (Κ) Εθνικό Συμβούλιο - Λήξη συνεδρίας

    [08] (Κ) Εθνικό - Εκπρόσωπος - Δηλώσεις (1)

    Παράνομη χαρακτήρισε το Εθνικό Συμβούλιο την απόφαση του κατοχικού καθεστώτος να επιτρέψει από αύριο σε όλους που κατέχουν τη λεγόμενη "τ/κ ιθαγένεια" να διακινούνται προς τις ελεύθερες περιοχές.

    Οπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης, ύστερα από τη σημερινή έκτακτη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, η σχετική απόφαση του κατοχικού καθεστώτος είναι παράνομη, σύμφωνα με τις αρχές του διεθνούς δικαίου και τις αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων".

    Υπενθύμισε ότι τα ψηφίσματα των ΗΕ υπογραμίζουν ότι η διοίκηση στην κατεχόμενη περιοχή της Κύπρου είναι υποτελής διοίκηση της Τουρκίας, της κατοχικής δύναμης, η οποία εξακολουθεί να παρανομεί με τη συντήρηση κατοχικών στρατευμάτων στο κετεχόμενο τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    [09] (Κ) Εθνικό - Εκπρόσωπος - Τ/Κ - Δηλώσεις (2)

    Παράνομη χαρακτηρίζει το Εθνικό Συμβούλιο την απόφαση του λεγόμενου «υπουργικού συμβουλίου» του ψευδοκράτους σε σχέση με τη διακίνηση προσώπων προς και από τις ελεύθερες περιοχές.

    Οπως ανέφερε μετά την έκτακτη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης, η πολιτική της κυπριακής κυβέρνησης ήταν πάντοτε η διευκόλυνση απρόσκοπτης διακίνησης σε όλο το έδαφος της Δημοκρατίας και οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν οφείλονται στην κατοχή.

    Είπε ότι οι Αρχές της Δημοκρατίας είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν κάθε ενδεχόμενο και λαμβάνουν όλα τα μέτρα όσον αφορά τη μαζική κάθοδο Τ/Κ, ενώ για πιθανή διέλευση Ε/Κ προς τα κατεχόμενα, ο Εκπρόσωπος είπε ότι η αναγνώριση δεν προέρχεται από άτομα αλλά από κράτη που είναι υποκείμενα του διεθνούς δικαίου.

    Ο κ. Χρυσοστομίδης είπε επίσης ότι "είναι ευθύνη του καθενός μας να αποφασίσει με ποιο τρόπο συμπεριφέρεται έναντι της κατοχικής δύναμης αν επιθυμεί να μεταβεί στα κατεχόμενα".

    Στις δηλώσεις του, ο κ. Χρυσοστομίδης είπε ότι «το Εθνικό Συμβούλιο, συζήτησε μεταξύ άλλων, το θέμα της «απόφασης του ψευδοϋπουργικού συμβουλίου σε σχέση με τη διακίνηση προσώπων προς και από τις ελεύθερες περιοχές».

    Οπως είπε, «η απόφαση του κατοχικού καθεστώτος είναι παράνομη, σύμφωνα με τις αρχές του διεθνούς δικαίου, τις αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ υπογραμμίζουν ότι η διοίκηση στην κατεχόμενη περιοχή της Κύπρου είναι υποτελής διοίκηση της Τουρκίας, της κατοχικής δύναμης, η οποία εξακολουθεί να παρανομεί με τη συντήρηση κατοχικών στρατευμάτων στο κατεχόμενο τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

    Πολιτική της κυπριακής κυβέρνησης, ανέφερε, «ήταν πάντοτε η διευκόλυνση απρόσκοπτης διακίνησης σε όλο το έδαφος της Δημοκρατίας, και οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν οφείλονται στην κατοχή».

    [10] (Κ) Ντενκτάς - ''Απόφαση υπουργικού''

    Ο T/K ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς ισχυρίστηκε πως τα κράτη έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με τους γείτονές τους, σημειώνοντας πως η ''απόφαση'' του λεγόμενου ''υπουργικού συμβουλίου'' του ψευδοκράτους για το θέμα της ελεύθερης διακίνησης μεταξύ ελεύθερων περιοχών και κατεχομένων μπορεί να τροποποιηθεί εάν θεωρηθεί επιζήμια.

    [11] (Κ) Χρηματιστήριο - Νέα πτώση

    Πτωτικές τάσεις επικράτησαν και στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση με την αγορά να δέχεται πιέσεις από τίτλους της περιφέρειας και το Γενικό Δείκτη να υποχωρεί στο επίπεδο των 86 μονάδων. Η αγορά κατέγραψε ζημιές σε ποσοστό 1,15%, κλείνοντας στις 86,13 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις 511 χιλιάδες λίρες, με τους τραπεζικούς τίτλους να συγκεντρώνουν το 55% της ημερήσιας συναλλακτικής δραστηριότητας.

    [12] (Κ) Εκπρόσωπος - Ψευδοκράτος - Διελεύσεις

    ''Δεν είναι νοητό για Ελληνοκυπρίους να προσδίδουν εγκυρότητα στις τουρκοκυπριακές 'αρχές' παρουσιάζοντας το διαβατήριό τους ή υπογράφοντες οποιοδήποτε έντυπο υπό μορφή άδειας για τη διακίνησή τους'', τονίζει σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης.

    Ο Εκπρόσωπος αναφέρει πως ''η πρόσφατη σχετική ανακοίνωση του κατοχικού καθεστώτος είναι κίνηση εντυπωσιασμού για προφανείς λόγους απόσπασης της προσοχής της διεθνούς κοινής γνώμης από την αρνητική στάση της τουρκικής πλευράς και στοχεύει να προκαταλάβει τα μέτρα που θα εξαγγείλει και θα εφαρμόσει η κυβέρνηση''.

    Επισημαίνει εξάλλου ότι ''οι οποιεσδήποτε αποφάσεις του κατοχικού καθεστώτος είναι παράνομες, με βάση το διεθνές δίκαιο, τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και τις διεθνείς δικαστικές αποφάσεις που υπογραμμίζουν ότι η διοίκηση στην κατεχόμενη περιοχή της Κύπρου είναι απλώς υποτελής στην κατοχική δύναμη, δηλαδή την Τουρκία, που εξακολουθεί να παραβιάζει κατάφωρα τα διεθνή θέσμια με τη συνεχιζόμενη παρουσία κατοχικών στρατευμάτων στην Κύπρο''.

    Οπως σημειώνει ο Εκπρόσωπος ''πάγια πολιτική της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι η διασφάλιση της ελεύθερης διακίνησης όλων των νόμιμων κατοίκων σε ολόκληρη την επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στην πραγματικότητα, το ανθρώπινο δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης των νόμιμων πολιτών σε όλη την επικράτεια ήταν και παραμένει σταθερή απαίτηση της κυβέρνησης και του λαού'', προσθέτει ο κ. Χρυσοστομίδης.

    Οπως επισημαίνει ''οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν από το κατοχικό καθεστώς είναι παράνομοι. Γι αυτό καλωσορίζουμε κάθε εξέλιξη που αίρει την παρανομία''.

    [13] (Κ) ΕΔΗ - Ραούφ Ντενκτάς - Διακίνηση

    Oι Ενωμένοι Δημοκράτες, σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς, υπό το βάρος των ευθυνών του για την αποτυχία των συνομιλιών για το Κυπριακό, προσπαθεί με τις εξαγγελίες για ελεύθερη διακίνηση να ανατρέψει τις εις βάρος του εντυπώσεις τόσο μεταξύ των Τ/Κ όσο και διεθνώς.

    [14] (Κ) Diego de Ojeda - Ραούφ Ντενκτάς - Ελεύθερη διακίνηση

    Ο Eκπρόσωπος Τύπου του Επιτρόπου, αρμόδιου για τις Εξωτερικές Σχέσεις της ΕΕ Chris Patten, Diego de Ojeda σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, σχετικά με την ελεύθερη διακίνηση Τ/Κ προς τις ελεύθερες περιοχές και Ε/Κ στα κατεχόμενα, είπε ότι ''η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει να κάνει κάποιο συγκεκριμένο σχόλιο επί του θέματος''.

    [15] (Κ) Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή - Εναρξη εργασιών

    Αισθήματα χαράς για την υπογραφή της Συνθήκης Προσχώρησης της Κύπρου στην ΕΕ, αλλά ταυτόχρονα και λύπης που δεν κατέστη δυνατό να επιτευχθεί λύση του Κυπριακού και να ενταχθεί στην Ενωση μια επανενωμένη νήσος, εξέφρασαν οι ομιλητές κατά την έναρξη των εργασιών της 23ης Συνόδου της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Κύπρου, που πραγματοποιείται στη Λευκωσία.

    Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος ως ισότιμο μέλος της ΕΕ, ιδιαίτερα όσον αφορά τις σχέσεις με τις χώρες της Μέσης Ανατολής, και εξέφρασαν την πεποίθηση ότι οι προσπάθειες για λύση του Κυπριακού πρέπει να συνεχιστούν.

    [16] (Κ) Philipe Briand - Κυπριακό - Τουρκία

    Ο Γάλλος Βουλευτής και Δήμαρχος της πόλης St. Cyr-Sur-Loire Philipe Briand προειδοποιεί την Άγκυρα ότι αν δεν αποσύρει τα στρατεύματα κατοχής από την Κύπρο και αποκαταστήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα στο νησί, θα υπάρξουν σοβαρότατες επιπτώσεις στις ευρωπαϊκές της φιλοδοξίες.

    [17] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Χώρες Κεντρικής Ευρώπης - Δεξίωση


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 22 April 2003 - 17:49:17 UTC