Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 03-01-12

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Στεφανόπουλος - Κυπριακό - Ελληνική προεδρία
  • [02] (Κ) Ποδόσφαιρο - Κύπελλο
  • [03] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [04] (Κ) Ντε Σότο - Κύπρος

  • [01] (Κ) Στεφανόπουλος - Κυπριακό - Ελληνική προεδρία

    [02] (Κ) Ποδόσφαιρο - Κύπελλο

    Με τον αγώνα Ολυμπιακού Διγενή Μόρφου που θα αρχίσει στις 2.30 το απόγευμα, στο ΓΣΠ, ολοκληρώνεται σήμερα η δεύτερη αγωνιστική του ποδοσφαιρικού κυπέλλου Κύπρου.

    [03] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Η χθεσινή πολύωρη συνεδρία του Ανωτάτου Συμβουλίου του Δημοκρατικού Συναγερμού και η απόφαση του Σώματος για στήριξη της υποψηφιότητας Γλαύκου Κληρίδη, οι δημοσκοπήσεις εταιρειών για τις προεδρικές εκλογές και οι δηλώσεις του Αλβαρο ντε Σότο για το Κυπριακό στην Αγκυρα είναι μερικά από τα θέματα που δεσπόζουν σήμερα στον κυπριακό Τύπο.

    Η ''Αλήθεια'' στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Πανίσχυρος ο Κληρίδης με 87,36%'' γράφει ότι το Ανώτατο Συμβούλιο του ΔΗΣΥ ανταποκρίθηκε χθες στο προσκλητήριο χρέους του Γλαύκου Κληρίδη και του έδωσε μια ισχυρότατη και πεντακάθαρη εντολή για διεκδίκηση των προεδρικών εκλογών της 16ης Φεβρουαρίου, για συνέχιση της ιστορικής του αποστολή. Αλλού αναφέρεται σε δημοσκόπηση ελληνικής εταιρείας ερευνών όσον αφορά τις προεδρικές εκλογές, η οποία φέρει τον Τάσσο Παπαδόπουλο πρώτο με ποσοστό 32,9%, τον Γλαύκο Κληρίδη δεύτερο με 30,3% και τον Αλέκο Μαρκίδη τρίτο με 14,7%. Ακολουθούν ο Γιαννάκης Ομήρου με 3% και ο Νίκος Κουτσού με 1,6%.

    ''Η Μάχη'' στο κύριο της θέμα υπό τον τίτλο ''Εμπρός για τη νίκη'' αναφέρεται στην απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου του ΔΗΣΥ για υποστήριξη της υποψηφιότητας του Γλαύκου Κληρίδη. Η πλειοψηφία του Σώματος υπερψήφισε την πρόταση του Πολιτικού Γραφείου με 242 ψήφους υπέρ, 21 κατά, ενώ υπήρξαν και 14 αποχές. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ο Πρόεδρος του ΚΙΣΟΣ Γιαννάκης Ομήρου κλίνει προς επανασύνδεση των σχέσεων του με ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ και υποστήριξη από τον πρώτο γύρο της υποψηφιότητας Τάσσου Παπαδόπουλου.

    Ο ''Πολίτης'' υπό τον τίτλο ''Ανατροπή σκηνικού'' προβάλλει στο κύριο του θέμα δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας και σύμφωνα με την οποία Τάσσος Παπαδόπουλος και Γλαύκος Κληρίδης θα ήταν οι δύο νικητές του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, αν οι εκλογές διεξάγονταν την ερχόμενη Κυριακή. Η δημοσκόπηση φέρει τον Τάσσο Παπαδόπουλο πρώτο με 36% και τον Γλαύκο Κληρίδη δεύτερο με 27%. Ακολουθούν ο Αλέκος Μαρκίδης με 14%, ο Γιαννάκης Ομήρου με 4% και ο Νίκος Κουτσού με 3%. Αλλού γράφει ότι ο Αλβαρο ντε Σότο δήλωσε στην Αγκυρα ότι ''και την τελευταία στιγμή μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία. Η μπάλα δεν είναι πια στα ΗΕ αλλά στις δύο πλευρές''.

    ''Η Σημερινή'' στο κύριο θέμα της με τίτλο ''Ο ΔΗΣΥ επίσημα με Κληρίδη'' γράφει ότι το Ανώτατο Συμβούλιο του ΔΗΣΥ αποφάσισε χθες επίσημα τη στήριξη της υποψηφιότητας Γλαύκου Κληρίδη, ενώ την ίδια στιγμή στελέχη του ΔΗΣΥ εξακολουθούν να επιμένουν στην υποψηφιότητα Αλέκου Μαρκίδη. Πρόταση για να τεθεί σε ψηφοφορία και η υποψηφιότητα Μαρκίδη κατέθεσαν οι Ρίκκος Ερωτοκρίτου και Σοφοκλής Χατζηγιάννης. Σε άλλη είδηση η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης είναι έτοιμος να καταθέσει σύντομα την πρότασή του στο Υπουργικό Συμβούλιο, όσον αφορά τη μεταφορά φυσικού αερίου στην Κύπρο.

    ''Ο Φιλελεύθερος'' υπό τον τίτλο ''Τραυματισμένη πλειοψηφία'' γράφει στο κύριο του θέμα ότι κατά τη συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου του ΔΗΣΥ υιοθετήθηκε με ποσοστό 87,36% η απόφαση για υποστήριξη της υποψηφιότητας Γλαύκου Κληρίδη, ενώ σημαντικός αριθμός μελών και βουλευτών τόνισαν την ανάγκη Κληρίδης και Μαρκίδης να βρουν μεταξύ τους λύση για να είναι ένας εκ των δύο υποψήφιος. Αλλού αναφέρεται στις δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος χαρακτήρισε την απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου του ΔΗΣΥ ως την ολοκλήρωση μιας ακόμα φάσης της επιχείρησης εξαπάτησης του κυπριακού λαού.

    Η ''Χαραυγή'' στο κύριο της θέμα υπό τον τίτλο ''Ξεκάθαρα απευθύνεται στο λαό'' αναφέρεται στην συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων υποδεικνύει ότι εάν το σχέδιο λύσης Ανάν καταστεί λειτουργικό θα είναι προς το συμφέρον και των δύο κοινοτήτων. Αλλού γράφει ότι με 28 ψήφους υπέρ, 21 εναντίον και μία αποχή, η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε τροπολογία που κατέθεσαν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ, διαγράφοντας σχετικό άρθρο του κρατικού προϋπολογισμού, με το οποίο προτείνετο η μείωση των κλιμάκων εισδοχής στη δημόσια υπηρεσία.

    [04] (Κ) Ντε Σότο - Κύπρος

    Ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλβαρο ντε Σότο αναμένεται να έλθει αύριο στην Κύπρο, για διαβουλεύσεις με τα δυο μέρη, στο πλαίσιο της προσπάθειας για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

    Ο κ. ντε Σότο είχε ήδη στην Αγκυρα, την Παρασκευή, συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Ουγούρ Ζιγιάλ. Οπως έχει δηλώσει


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 12 January 2003 - 18:49:06 UTC