Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 02-07-01

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Οικολόγοι - Ακρωτήρι - Κεραίες
  • [02] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [03] (Κ) Ολομέλεια - Φορολογική Μεταρρύθμιση (1)
  • [04] (K) Αλβαρο ντε Σότο - Δηλώσεις
  • [05] (Κ) ΥΠΕΞ Ιράν - Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο
  • [06] (Κ) Μilliyet - Βρετανός πρεσβευτής - Κυπριακό
  • [07] (Κ) Βρετανικές Βάσεις - Αποχώρηση διαδηλωτών - Εργασίες
  • [08] (Κ) Βρετανικές Βάσες - Μάριος Ματσάκης - Σύλληψη
  • [09] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας
  • [10] (Κ) Ζακχαίος - Προεδρία Ασιατικής Ομάδας ΗΕ
  • [11] (Κ) Βρετανικές Βάσεις - Ελεύθερος ο Μάριος Ματσάκης
  • [12] (Κ) Υπουργός Γεωργίας - Βρετανικές Βάσεις - Κεραία
  • [13] (K) Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Κύπρος - Μακροβιότητα
  • [14] (Κ) Κύπρος - Πρόγραμμα "ΕΥΡΗΚΑ"
  • [15] (K) Χρηματιστήριο - Απουσία ενδιαφέροντος
  • [16] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [17] (Κ) Υπουργός Οικονομικών - Φορολογική μεταρρύθμιση
  • [18] (Κ) Ιερά Σύνοδος - Σύσκεψη - Απόφαση
  • [19] (Κ) Φερχόιγκεν - Τουρκία - Κυπριακό

  • [01] (Κ) Οικολόγοι - Ακρωτήρι - Κεραίες

    Μέλη του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών έχουν αποκλείσει λωρίδα του δρόμου που οδηγεί στις Βρετανικές Βάσεις, πραγματοποιώντας καθιστική εκδήλωση με πανό μπροστά από το χώρο όπου βρίσκονται οι κεραίες των Βρετανών.

    Εσκαφείς και οχήματα, που βρίσκονταν στην περιοχή για να αρχίσουν εργασίες για την εγκατάσταση της νέας κεραίας, αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν ενώ ένας εσκαφέας απεκλήσθη από τους διαδηλωτές.

    [02] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Οι διεργασίες στο Δημοκρατικό Συναγερμό για τις προεδρικές εκλογές του 2003 και οι ενδεχόμενες ομαδοποιήσεις στελεχών στο θέμα επιλογής υποψηφίου του κόμματος, καθώς και οι δηλώσεις του Προέδρου του κόμματος Νίκου Αναστασιάδη, κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του σημερινού κυπριακού Τύπου. Οι εφημερίδες, προβάλλουν επίσης, τη δήλωση του ειδικού απεσταλμένου της Αυστραλίας για το Κυπριακό Τζιμ Σορτ, την έναρξη των εργασιών των Αρχών των Βρετανικών Βάσεων για ανέγερση νέας κεραίας στον υδροβιότοπο του Ακρωτηρίου και την αύξηση της τιμής των καυσίμων, συνεπεία της αύξησης του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας.

    H "Αλήθεια" στο κύριο της θέμα υπό τον τίτλο "Φραγμός στις ομαδοποιήσεις" γράφει ότι παρεμβαίνοντας στις συζητήσεις των τελευταίων ημερών για τις προεδρικές εκλογές, ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι "πρέπει να τεθεί φραγμός στις ομαδοποιήσεις από πιθανούς υποψηφίους" και ότι η πολιτική της υπέρβασης παραμένει στους στόχους του κόμματος. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι αποφασισμένος να απαντήσει με τα πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου, σε περίπτωση που οποιοσδήποτε πολιτικός ηγέτης αμφισβητήσει την ειλικρίνειά του σε σχέση με τις συζητήσεις εντός του Σώματος.

    "Το Θάρρος" στο κύριο του θέμα με τίτλο "Πιστοί στην υπέρβαση" γράφει ότι ο κ. Αναστασιάδης διαβεβαίωσε χθες ότι η πολιτική της υπέρβασης στο θέμα των προεδρικών εκλογών δεν έχει αλλάξει για το ΔΗΣΥ, προσθέτοντας πως πρέπει να γίνει συνείδηση στα κομματικά στελέχη ότι δεν θα ανεχθεί να παραβιαστούν από οποιονδήποτε για χάρη της οποιασδήποτε φιλοδοξίας, οι ομόφωνες αποφάσεις των συλλογικών οργάνων. Αλλού γράφει ότι η ΕΕ αναμένει σήμερα τη θετική απάντηση της Τουρκίας, ώστε με την εκπνοή της ισπανικής προεδρίας που ολοκληρώνεται τυπικά την 1 Ιουλίου, να επιτευχθεί συμφωνία στο θέμα του Ευρωστρατού.

    Ο "Πολίτης" στο κύριο του θέμα κάτω από τον τίτλο "Πωλεί τετραόροφο στην Κερύνεια" αναφέρεται σε περίπτωση Ε/Κ, ο οποίος πωλεί την πολυκατοικία του στην Κερύνεια ακόμη και προς Τ/Κ για εξόφληση χρέους για ανέγερσή της. Αλλού γράφει ότι ο ειδικός απεσταλμένος της Αυστραλίας για το Κυπριακό Τζιμ Σορτ, ο οποίος ολοκλήρωσε τις επαφές του στην Κύπρο, τόνισε ότι η τελική συμφωνία στην οποία δυνατό να καταλήξει η ε/κ και η τ/κ πλευρά πρέπει να διασφαλίζει την ενότητα της Κύπρου.

    "Η Σημερινή" στο κύριο της θέμα με τίτλο "'Μάχες' επιτελείων" γράφει ότι τα επιτελεία στο ΔΗΣΥ για την προώθηση της υποψηφιότητας του Ιωάννη Κασουλίδη και Αλέκου Μαρκίδη, έχουν οργανωθεί πλήρως τόσο σε επίπεδο στελεχών όσο και βάσης και βρίσκονται μάλιστα σε διάταξη μάχης. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος των Νέων Οριζόντων Νίκος Κουτσού δήλωσε μετά το Γ' Παγκύπριο Συνέδριο ότι το κόμμα του δίνει προτεραιότητα στην αυτόνομη κάθοδο στις προεδρικές εκλογές, χωρίς να αποκλείει την επιλογή συμμαχιών.

    "Ο Φιλελεύθερος" στο κύριο του θέμα υπό τον τίτλο "Προς οξύτερη κρίση για επιλογές ο ΔΗΣΥ", γράφει ότι σε μια προσπάθεια να θέσει τέρμα στις ομαδοποιήσεις που διαμορφώνονται σε επίπεδο στελεχών του κόμματος για την επιλογή υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι δεν θα ανεχθεί να παραβιασθούν οι αποφάσεις των συλλογικών οργάνων χάρη προσωπικών φιλοδοξιών. Αλλού γράφει ότι αυξάνονται από σήμερα οι τιμές των καυσίμων, ως αποτέλεσμα της αύξησης του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας από 10 σε 13% στο πλαίσιο της εναρμόνισης της Κύπρου με το κοινοτικό κεκτημένο.

    [03] (Κ) Ολομέλεια - Φορολογική Μεταρρύθμιση (1)

    Με το βουλευτή των Νέων Οριζόντων Χρίστο Κληρίδη να δηλώνει "αποχή", η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε σήμερα το πρωί 15 συνολικά νόμους και κανονισμούς με τους οποίους αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο της φορολογίας στην Κυπριακή Δημοκρατία και ρυθμίζονται οι διαδικασίες και τα κριτήρια παροχής χορηγιών και άλλων κοινωνικού χαρακτήρα επιδομάτων στις οικονομικά ασθενέστερες τάξεις.

    Κατά τη διάρκεια της σημερινής έκτακτης συνεδρίας της Ολομέλειας της Βουλής, το νομοθετικό σώμα αποφάσισε ομόφωνα όπως ορισθεί νέα έκτακτη συνεδρία την προσεχή Παρασκευή, για να συζητηθούν και ψηφισθούν νομοθετήματα που προβλέπουν την παροχή επιδομάτων τέκνων και κοινωνικών βοηθημάτων.

    Αποφασίσθηκε ομόφωνα όπως η συζήτηση της φορολογικής μεταρρύθμισης και η διατύπωση των απόψεων των βουλευτών και των κομμάτων διεξαχθεί στη συνεδρίαση της προσεχούς Παρασκευής, η οποία θα αρχίσει στις 10:00 το πρωί. Στη συνεδρίαση αυτή, όπως είπε ο κ. Κληρίδης, θα εξηγήσει και ο ίδιος τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να τηρήσει αποχή στο σύνολο των νομοθετημάτων της φορολογικής μεταρρύθμισης.

    Οι νόμοι και οι κανονισμοί που ψηφίστηκαν σήμερα αφορούν τις νέες ρυθμίσεις για τη φορολογία του εισοδήματος, την τροποποίηση της νομοθεσίας που αφορά τελωνειακούς δασμούς και φόρους, την κατάργηση της προσφυγικής επιβάρυνσης στα εισαγόμενα εμπορεύματα και την τροποποίηση της νομοθεσίας για τη φορολογία ακίνητης ιδιοκτησίας.

    [04] (K) Αλβαρο ντε Σότο - Δηλώσεις

    Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως το μεγάλο σπάσιμο του αδιεξόδου το οποίο τα ΗΕ ήλπιζαν να υπάρξει μέχρι το χρονικό στόχο του Ιουνίου δεν επετεύχθη.

    Ο κ. ντε Σότο αναχωρεί την Τετάρτη για τη Βιέννη, όπου θα συναντήσει τον Κόφι Ανάν, τον οποίον θα ενημερώσει για την πορεία των απευθείας συνομιλιών.

    Στη συνέχεια θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη όπου την Τρίτη 9 Ιουλίου θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας. Μετά την ενημέρωση ο προεδρεύων του Συμβουλίου, Βρετανός Μόνιμος Αντιπρόσωπος Σερ Τζέρεμι Γκρίνστοκ, θα προβεί σε δήλωση.

    "Εχουμε μπροστά μας ένα γρίφο," κατά την έκφρασή του, "και πρέπει να το συζητήσω με το ΓΓ", δήλωσε ο κ. ντε Σότο στο ΚΥΠΕ, επισημαίνοντας ότι ως τώρα οι δύο πλευρές διαπραγματεύονταν από μόνες τους, μεταξύ τους, στις συνομιλίες.

    "Και οι δύο πλευρές φαίνεται να δυσκολεύονται να διαπραγματευτούν από μόνες τους", επεσήμανε ο κ. ντε Σότο.

    [05] (Κ) ΥΠΕΞ Ιράν - Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο

    Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Καμάλ Κχαράζι φθάνει αύριο στην Κύπρο για επίσημη διήμερη επίσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας θα υπογράψει με τους αρμόδιους Κύπριους Υπουργούς συμφωνία πολιτιστικής, εκπαιδευτικής και επιστημονικής συνεργασίας, μνημόνιο για συνεργασία κατά της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσιών καθώς και συμφωνία για την εμπορική ναυτιλία.

    [06] (Κ) Μilliyet - Βρετανός πρεσβευτής - Κυπριακό

    [07] (Κ) Βρετανικές Βάσεις - Αποχώρηση διαδηλωτών - Εργασίες

    Γύρω στις 12 το μεσημέρι αφέθηκαν ελεύθεροι οι διαδηλωτές μέλη του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, που είχαν τεθεί υπό περιορισμό από την αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων, η οποία τους απομάκρυνε το πρωί από το δρόμο, όπου διαδήλωναν κατά της ανέγερσης της νέας κεραίας των Βρετανών.

    Ολοι οι διαδηλωτές αποχώρησαν από την περιοχή των Βάσεων Ακρωτηρίου.

    Στη σκηνή είχε νωρίτερα μεταβεί ο Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Γιάννης Βαλανίδης, ο οποίος αργότερα αποχώρησε από την περιοχή.

    Αυτή τη στιγμή στο χώρο των Βάσεων βρίσκεται ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιαννάκης Θωμά, ενώ αναμένεται να μεταβεί και ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Μάριος Ματσάκης.

    [08] (Κ) Βρετανικές Βάσες - Μάριος Ματσάκης - Σύλληψη

    O βουλευτής του ΔΗΚΟ Μάριος Ματσάκης συνελήφθηκε γύρω στις 1.30 μετά το μεσημέρι από αστυνομικούς των Βρετανικών Βάσεων.

    Ο κ. Ματσάκης είχε καταφέρει νωρίτερα να εισέλθει χωρίς να γίνει αντιληπτός στον περιφραγμένο χώρο όπου γίνονται οι εργασίες για την ανέγερση της νέας κεραίας των Βρετανών. Εκεί ανέβηκε σε τρεις μπουλντόζες, που εκείνη την ώρα εκτελούσαν εργασίες, τις οποίες και ακινητοποίησε, προφανώς παίρνοντας τα κλειδιά τους.

    Ενώ βρισκόταν στην μια από τις μπουλντόζες, οκτώ αστυνομικοί προσέγγισαν και αφού τον έπεισαν να κατεβεί, τον συνέλαβαν.

    [09] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ----------------------------------
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 01/07/2002
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7203          1,7306
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,7069          1,7171
    Λίρα Αγγλίας                     1,1149          1,1215
    -----------------------------------------------------------------
    
    Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
    -----------------------------------
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας                     204,2516        205,8856
    Δολάριο Αυστραλίας                 3,0360          3,0602
    Δολάριο Καναδά                     2,5850          2,6056
    Κορώνα Δανίας                     12,7637         12,8658
    Κορώνα Νορβηγίας                  12,7641         12,8662
    Κορώνα Σουηδίας                   15,6168         15,7417
    Φράγκο Ελβετίας                    2,5270          2,5472
    

    [10] (Κ) Ζακχαίος - Προεδρία Ασιατικής Ομάδας ΗΕ

    Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Εθνη, Πρέσβης Σώτος Ζακχαίος, αναλαμβάνει από σήμερα την Προεδρία της Ασιατικής Ομάδας των Ηνωμένων Εθνών, μετά από ομόφωνη απόφαση των μελών της Ομάδας.

    [11] (Κ) Βρετανικές Βάσεις - Ελεύθερος ο Μάριος Ματσάκης

    Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Μάριος Ματσάκης αφέθηκε γύρω στις 2.10 ελεύθερος από τους Βρετανούς αφού κατηγορήθηκε γραπτώς ότι εισήλθε παράνομα σε περιουσία των Βρετανικών Βάσεων, με σκοπό να διαπράξει αδίκημα και να ενοχλήσει.

    Ο κ. Ματσάκης, ο οποίος μετά τη σύλληψή του γύρω στις 1.30 μετά το μεσημέρι είχε οδηγηθεί στον αστυνομικό σταθμό Επισκοπής, δήλωσε μετά την απελευθέρωσή του πως θα επιστρέψει πίσω στο χώρο όπου διεξάγονται οι εργασίες για την ανέγερση της νέας κεραίας των Βρετανών.

    [12] (Κ) Υπουργός Γεωργίας - Βρετανικές Βάσεις - Κεραία

    Η κυβέρνηση, σε περίπτωση που οι Βρετανοί, προχωρήσουν στην εγκατάσταση της κεραίας, θα εμμένει σταθερά και με επιμονή στο να εφαρμοστούν όλες οι προτάσεις των εμπειρογνωμόνων για περιορισμό του περιβαλλοντικού προβλήματος που δημιουργείται με την πιθανή εγκατάσταση της κεραίας, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Κώστας Θεμιστοκλέους.

    Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση με τους κοινοτάρχες και τους προέδρους των Κοινοτικών Συμβουλίων Καραβοστασίου, Ξερού, Πεντάγυιας, Ποταμού Κάμπου και Περιστερωναρίου, σχετικά με το θέμα της οικολογικής καταστροφής στο Καραβοστάσι, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι οι "Αγγλοι έχουν πει ότι θα σεβαστούν, θα λάβουν σοβαρά υπόψη και θα ενεργήσουν με βάση το τι προτείνουν οι εμπειρογνώμονες που όπως είπα από κοινού είχαμε αποφασίσει ποιοι θα ήταν και τους είχαμε αναθέσει από κοινού τη διενέργεια αυτής μελέτης".

    Ο Υπουργός ανέφερε ότι η μελέτη της ανεξάρτητης ομάδας των εμπειρογνωμόνων, η οποία συστάθηκε μετά από συμφωνία των Βάσεων με την κυπριακή κυβέρνηση, είναι πολύ σημαντική διότι στην εν λόγω μελέτη καταγράφονται όλα εκείνα τα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν για να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις στο περιβάλλον, σε περίπτωση που οι Βρετανοί προχωρήσουν στην εγκατάσταση της κεραίας.

    [13] (K) Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Κύπρος - Μακροβιότητα

    Οι μακροβιότεροι μεταξύ των υποψηφίων για ένταξη χωρών στην ΕΕ είναι οι κάτοικοι της Κύπρου, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    [14] (Κ) Κύπρος - Πρόγραμμα "ΕΥΡΗΚΑ"

    Από τις 28 Ιουνίου 2002, η Κύπρος συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα "ΕΥΡΗΚΑ" ως πλήρες μέλος, ύστερα από απόφαση που λήφθηκε από την Διυπουργική Διάσκεψη του προγράμματος, η οποία πραγματοποιήθηκε επί ελληνικής προεδρίας στις 27 και 28 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη.

    [15] (K) Χρηματιστήριο - Απουσία ενδιαφέροντος

    Σε νέα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας τετραετίας διολίσθησε στη σημερινή συνάντηση το αγοραστικό ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα να ασκηθούν πιέσεις στο σύνολο των κλαδικών δεικτών. Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε απώλειες της τάξης του 1,16%, υποχωρώντας στις 93,71 μονάδες, ενώ το επενδυτικό ενδιαφέρον καθηλώθηκε στις 373 χιλιάδες λίρες.

    [16] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                            93,71 (-1,16)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £    373.247
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20         CYP   192.522    397,54 (-1,26)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £     80.820    112,15 (-1,19)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £     15.478     84,06 (-0,85)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £      4.114     28,05 (-0,95)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £     49.527     61,02 (-1,71)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £      6.223     84,65 (-2,34)
    Εμπορικές Εταιρείες           £      4.381     20,46 (-1,35)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £      6.124     52,59 ( 0,32)
    Ετ. Πληροφορικής              £     15.079      3,52 (-2,22)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £     10.674     13,73 (-0,94)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £     11.460     16,04 (-6,69)
    Ξενοδοχεία                    £     23.502     51,48 (-0,27)
    Αλλες Εταιρείες               £    120.224     90,18 (-1,64)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [17] (Κ) Υπουργός Οικονομικών - Φορολογική μεταρρύθμιση

    Την ικανοποίησή του για την ψήφιση του κυβερνητικού σχεδίου για τη φορολογική μεταρρύθμιση, εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης, τονίζοντας ότι με την ψήφισή της, η φορολογική μεταρρύθμιση επέτρεψε στην Κύπρο να κλείσει τα κεφάλαια της φορολογίας και του ανταγωνισμού στην πορεία εναρμόνισής της με το κοινοτικό κεκτημένο.

    [18] (Κ) Ιερά Σύνοδος - Σύσκεψη - Απόφαση

    Τη γνωμάτευση τριών ειδικών διακεκριμένων κανονολόγων αποφάσισαν σήμερα να ζητήσουν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, για το κατά πόσο μπορεί να συγκαλείται η Ιερά Σύνοδος στην απουσία του Προέδρου της, του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου.

    [19] (Κ) Φερχόιγκεν - Τουρκία - Κυπριακό

    Η λύση του Κυπριακού βρίσκεται στην Αγκυρα, δηλώνει ο αρμόδιος για τη διεύρυνση, Γερμανός Επίτροπος Γκούντερ Φερχόιγκεν, ο οποίος καλεί τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς να επιδείξει πιο εποικοδομητική στάση.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Monday, 1 July 2002 - 17:49:15 UTC