Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 01-12-16

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (K) Δήμαρχος Λευκωσίας - Βιογραφικό
  • [02] (Κ) Χρυσοστομίδης - Ζαμπέλας - Συγχαρητήρια
  • [03] (Κ) Δήμαρχος Λευκωσίας - Δήλωση
  • [04] (Κ) Δημοτικές - Λευκωσία - Πρόεδροι ΔΗΣΥ, ΕΔΗ, ΚΕΑ
  • [05] (Κ) Δημοτικές - Λεμεσός - Εκλογή Δημάρχου
  • [06] (Κ) Εκλογές - Πάφος - Ανακήρυξη Δημάρχων
  • [07] (Κ) Εκλογές - Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - Δηλώσεις
  • [08] (Κ) Δήμαρχος Λάρνακας - Δήλωση
  • [09] (Κ) Δήμαρχος Αμμοχώστου - Δήλωση
  • [10] (Κ) Δημοτικές - Αμμόχωστος - Εκλογή Δημάρχου
  • [11] (Κ) Δήμαρχος Κερύνειας - Βιογραφικό
  • [12] (Κ) Δήμαρχος Αμμοχώστου - Βιογραφικό
  • [13] (Κ) Δήμαρχος Λάρνακας - Βιογραφικό (επανάληψη)
  • [14] (Κ) Δήμαρχος Λεμεσού - Βιογραφικό (επανάληψη)
  • [15] (Κ) Δημοτικές - Κερύνεια - Εκλογή Δημάρχου

  • [01] (K) Δήμαρχος Λευκωσίας - Βιογραφικό

    O εκλεγείς στη θέση του Δημάρχου Λευκωσίας Μιχαλάκης Ζαμπέλας γεννήθηκε στο Παλαιχώρι στις 19 Μαρτίου 1937. Μεγάλωσε και κατοικεί στο Καϊμακλί, στη Λευκωσία.

    Αποφοίτησε από το Λύκειο Νεοκλέους και έκαμε πανεπιστημιακές σπουδές στην Αγγλία, αποκτώντας τον τίτλο του chartered accountant το 1965.

    Το 1970, μαζί με στενούς συνεργάτες, ίδρυσε ελεγκτικό γραφείο στη Λευκωσία και την Αθήνα, το οποίο συνδέεται με το διεθνή λογιστικό οργανισμό Coopers & Lybrand, ανοίγοντας δρόμους για την άνοδο του λογιστικού επαγγέλματος στην Κύπρο και την Ελλάδα.

    Σήμερα, ο Μιχαλάκης Ζαμπέλας είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Συνεταίρος του Οίκου Ιωάννου - Ζαμπέλας & Σία PricewaterhouseCoopers.

    Παράλληλα με την επαγγελματική του δραστηριότητα, ο Μιχαλάκης Ζαμπέλας ανέπτυξε έντονη δράση για την προβολή της Κύπρου στο διεθνή χώρο, με επίκεντρο την προσπάθεια για την οικονομική ανοικοδόμηση της Κύπρου μετά την τουρκική εισβολή.

    Εχει συμβάλλει καθοριστικά στην εξύψωση του λογιστικού επαγγέλματος στην Κύπρο, το οποίο θεωρείται από εμπειρογνώμονες του εξωτερικού ως ισότιμο της Αγγλίας και των άλλων προηγμένων χωρών.

    Είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων Ιδρύματος Χρίστου Στέλιου Ιωάννου για παιδιά με ειδικές ανάγκες, πρόεδρος του Κυπριακού Ιδρύματος Ερευνών για τη Μυϊκή Δυστροφία, πρόεδρος του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος για το Απροστάτευτο Παιδί, πρόεδρος του Κυπρο-Ρωσικού Επαγγελματικού Συνδέσμου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Κυπρο-Αμερικανικού Επαγγελματικού Συνδέσμου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λευκωσίας και Επίτιμος Πρόξενος της Εσθονίας στην Κύπρο.

    Είναι νυμφευμένος με τη Λουκία Ροδίτη, από το Καϊμακλί, και έχουν τρεις κόρες και οκτώ εγγόνια.

    (ΚΥΠΕ/ΜΓΙ/ΘΘ)

    [02] (Κ) Χρυσοστομίδης - Ζαμπέλας - Συγχαρητήρια

    Ο Κύπρος Χρυσοστομίδης, υποψήφιος της τριμερούς συνεργασίας για τη δημαρχία της Λευκωσίας, συνεχάρη απόψε τον Μιχαλάκη Ζαμπέλα για την εκλογή του ως Δημάρχου Λευκωσίας.

    Σε δήλωσή του ο κ. Χρυσοστομίδης είπε ότι οι δημότες και οι δημότισσες της Λευκωσίας άσκησαν ελεύθερα τα δημοκρατικά τους δικαιώματα σ' αυτήν την εκλογική αναμέτρηση.

    "Ευχαριστώ όλους τους ψηφοφόρους της Λευκωσίας που με τίμησαν με την ψήφο τους και διαβεβαιώνω τους δημότες Λευκωσίας ότι θα συνεχίσω να ενδιαφέρομαι για τα κοινά και τα προβλήματα της πόλης από τη θέση του ενεργού πολίτη όπως πάντοτε. Ευχαριστώ θερμά όλες τις πολιτικές δυνάμεις που με εμπιστεύθηκαν, το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ, το ΚΙΣΟΣ, τους Νέους Ορίζοντες, την Κίνηση Πολιτικού Εκσυγχρονισμού και όλους τους πολίτες και προσωπικότητες, που στήριξαν την υποψηφιότητά μου.

    Συγχαίρω τον ανθυποψήφιό μου και εκλεγέντα Δήμαρχο Λευκωσίας, κ. Μιχαλάκη Ζαμπέλα, και εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο του," κατέληξε ο κ. Χρυσοστομίδης.

    [03] (Κ) Δήμαρχος Λευκωσίας - Δήλωση

    Νίκη των δημοτών χαρακτήρισε την εκλογή του στη Δημαρχία Λευκωσίας ο Μιχαλάκης Ζαμπέλας, τονίζοντας ότι το αποψινό αποτέλεσμα "αποτελεί ένα μήνυμα των δημοτών που είπαν όχι στον κομματισμό οποιουδήποτε χρώματος".

    [04] (Κ) Δημοτικές - Λευκωσία - Πρόεδροι ΔΗΣΥ, ΕΔΗ, ΚΕΑ

    Η πολιτική του Δημοκρατικού Συναγερμού έχει δικαιωθεί, δήλωσε απόψε ο Πρόεδρος του κόμματος Νίκος Αναστασιάδης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το ΔΗΣΥ "θα έχει σημαντική αύξηση των ποσοστών του με τη συμμετοχή του στα Δημοτικά Συμβούλια".

    [05] (Κ) Δημοτικές - Λεμεσός - Εκλογή Δημάρχου

    Ο Δημήτρης Κοντίδης, υποψήφιος της Δημοτικής Συνεργασίας, επανεκλέγεται Δήμαρχος Λεμεσού με ποσοστό 60,11%.

    [06] (Κ) Εκλογές - Πάφος - Ανακήρυξη Δημάρχων

    [07] (Κ) Εκλογές - Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - Δηλώσεις

    "Οι σημερινές εκλογές αποτέλεσαν ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης", δήλωσε ο Πρόεδρος του ΚΙΣΟΣ Γιαννάκης Ομήρου, προσθέτοντας ότι νικητής σήμερα είναι "η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η ανάγκη για τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό και τη μεταρρύθμιση του θεσμού".

    [08] (Κ) Δήμαρχος Λάρνακας - Δήλωση

    Ο νέος Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Μωυσέως, διαβεβαίωσε σήμερα ότι θα αφιερώσει όλο το χρόνο του, αλλά και όλες τους τις προσπάθειες, στον αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων της Λάρνακας.

    [09] (Κ) Δήμαρχος Αμμοχώστου - Δήλωση

    "Εύχομαι πολύ σύντομα η υλοποίηση των στόχων μας να μην είναι μονάχα η προσπάθεια διατήρησης άσβεστης της φλόγας της ελπίδας για επιστροφή αλλά συγκεκριμένο πρόγραμμα ανασυγκρότησης και ανοικοδόμησης μιας ελεύθερης πλέον Αμμοχώστου", δήλωσε ο εκλεγείς Δήμαρχος Αμμοχώστου Κίκης Καζαμίας.

    [10] (Κ) Δημοτικές - Αμμόχωστος - Εκλογή Δημάρχου

    Ο Κυριάκος Καζαμίας, υποψήφιος της Δημοτικής Συνεργασίας, εκλέγεται Δήμαρχος Αμμοχώστου με ποσοστό 59,41%.

    [11] (Κ) Δήμαρχος Κερύνειας - Βιογραφικό

    Ο εκλεγείς ως Δήμαρχος της κατεχόμενης Κερύνειας Κωνσταντίνος Ωρολογάς γεννήθηκε στην Κερύνεια στις 15 Δεκεμβρίου 1946. Γονείς του είναι ο Γεώργιος Ωρολογάς από το Πυθαγόρειο Σάμου και η Μαρία Κωνσταντίνου από την Κερύνεια.

    Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Κερύνειας το 1964. Σπούδασε στην Αθήνα Ιατρική. Εκεί αναμείχθηκε στο φοιτητικό κίνημα και στη Νεολαία της Ενωσης Κέντρου με αρχηγό τον Ανδρέα Παπανδρέου. Συμμετείχε επίσης στον Πανελλήνιο Αντιχουντικό Αγώνα.

    Με την αντιπολίτευση εντάχθηκε στις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, του οποίου υπήρξε ιδρυτικό μέλος και παραμένει σήμερα μέλος. Υπήρξε ο πρώτος γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Κύπρου και μαζί με το Γιάννο Κρανιδιώτη και τον τότε Υπουργό Αμυνας Γεράσιμο Αρσένη συνέβαλε στο πρόγραμμα "Θράκη-Αιγαίο-Κύπρος-ενιαίος αμυντικός χώρος".

    Το 1976 επέστρεψε στην Κύπρο και εργάζεται ως παθολόγος-ογκολόγος.

    Είναι αντιπρόεδρος του σωματείου "Αδούλωτη Κερύνεια".

    Το 1982, μαζί με άλλους Κερυνειώτες, ίδρυσε στη Λεμεσό το Ναυτικό Ομιλο Κερύνειας, του οποίου από το 1986 είναι ο πρόεδρος. Στη διάρκεια της θητείας του, ανακατασκευάστηκε το Καράβι της Κερύνειας και οργανώθηκε το ταξίδι του Κερύνεια ΙΙ στην Κύπρο (Πρώτη Επιστροφή).

    Το 1982 εντάχθηκε στην ΕΔΕΚ και υπηρέτησε ως μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής Κερύνειας. Σήμερα είναι επαρχιακός γραμματέας Κερύνειας του ΚΙΣΟΣ και μέλος του πολιτικού γραφείου του Κινήματος.

    Το 1988 υπηρέτησε ως Δήμαρχος της Κερύνειας εκ περιτροπής.

    (ΚΥΠΕ/ΜΓΙ/ΘΘ)

    [12] (Κ) Δήμαρχος Αμμοχώστου - Βιογραφικό

    Ο εκλεγείς ως Δήμαρχος της κατεχόμενης Αμμοχώστου Κίκης Καζαμίας γεννήθηκε στο κατεχόμενο Λευκόνοικο και σε ηλικία τριων χρόνων μετοίκησε με την οικογένειά του στην Αμμόχωστο.

    Αποφοίτησε από το Β΄ Γυμνάσιο Αμμοχώστου και μετά τη στρατιωτική του θητεία μετέβη στη Γερμανία όπου σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Βερολίνου και πήρε τον τίτλο M.Sc στα οικονομικά, με εξειδίκευση στο Διεθνές Εμπόριο και στις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις.

    Ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση από τα μαθητικά του χρόνια, διετέλεσε πρόεδρος των Κυπρίων φοιτητών στη χώρα όπου σπούδασε και μέλος του πρώτου διοικητικού συμβουλίου της ΠΟΦΝΕ.

    Οταν τελείωσε τις σπουδές του και επέστρεψε στην Κύπρο, βρήκε την οικογένειά του στην προσφυγιά. Εγκαταστάθηκε στη Λεμεσό όπου εργοδοτήθηκε ως τμηματάρχης από μεγάλο οικονομικό οργανισμό. Το 1984 αποχώρησε και ανέλαβε τη διεύθυνση οικογενειακής εμπορικής επιχείρησης.

    Από το 1997 κατέχει την θέση του Γενικού Διευθυντή του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού και από το 1999 είναι πρόεδρος του Επενδυτικού Συγκροτήματος Συνεργατικών Εταιρειών Λευκόνοικο.

    Το 1991 και 1996 εξελέγη βουλευτής Αμμοχώστου με το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ. Ηταν για 10 χρόνια μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού, της Επιτροπής Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής. Ηταν επίσης μέλος της Μεικτής Επιτροπής της Κυπριακής Βουλής με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

    Διετέλεσε επίσης πρόεδρος του αθλητικού σωματείου "Νέα Σαλαμίνα" της Αμμοχώστου, που εδρεύει προσωρινά στη Λάρνακα.

    Είναι νυμφευμένος με τη Ροδούλα Κολιανδρή από τη Γερμασόγεια και έχουν τρία παιδιά.

    (ΚΥΠΕ/ΜΓΙ/ΘΘ)

    [13] (Κ) Δήμαρχος Λάρνακας - Βιογραφικό (επανάληψη)

    O εκλεγείς στη θέση του Δημάρχου Λάρνακας Ανδρέας Μωυσέως γεννήθηκε το 1952. Κατάγεται από τα Περβόλια και κατοικεί στη Λάρνακα τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια.

    Φοίτησε στο Παγκύπριο Εμπορικό Λύκειο Λάρνακας. Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Οδησσού, όπου απέκτησε τον τίτλο Μ.Sc. στα Οικονομικά. Επέστρεψε στην Κύπρο το 1977 και από τότε εργάζεται στο ΑΚΕΛ.

    Στις βουλευτικές εκλογές του 1991 ήταν υποψήφιος βουλευτής και στις δημοτικές εκλογές του ιδίου χρόνου εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος. Το 1996 επανεξελέγη στο ίδιο αξίωμα.

    Στα δέκα χρόνια που υπηρέτησε ως Δημοτικός Σύμβουλος ήταν επικεφαλής της ομάδας του ΑΚΕΛ.

    Διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Τεχνικών Υπηρεσιών και της Επιτροπής Προσωπικού του Δήμου και μέλος του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λάρνακας. Είναι μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης Λάρνακας από το 1981.

    Διετέλεσε επίσης παρατηρητής στο Συμβούλιο του Οργανισμού Αναπτύξεως Γης. Ηταν ένας εκ των συνιδρυτών και μέλος του πρώτου συμβουλίου του Θεάτρου "ΣΚΑΛΑ".

    Είναι νυμφευμένος με τη Βάσω Παπαπαναγιώτου από την Ξυλοτύμπου και έχουν δύο θυγατέρες.

    (KYΠΕ/ΜΓΙ/ΘΘ)

    [14] (Κ) Δήμαρχος Λεμεσού - Βιογραφικό (επανάληψη)

    Ο επανεκλεγείς στη θέση του Δημάρχου Λεμεσού Δημήτρης Κοντίδης γεννήθηκε το 1935 στη Λεμεσό και αποφοίτησε από το Λανίτειο Γυμνάσιο το 1954.

    Αφού εργάστηκε σε διάφορους οργανισμούς στη Λεμεσό μέχρι το 1957, έτυχε υποτροφίας της Διεθνούς Ενωσης Φοιτητών και μετέβη στο εξωτερικό για σπουδές. Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα και απέκτησε ειδικότητα στην ωτορινολαρυγγολογία.

    Επέστρεψε στην Κύπρο το 1968 και από τότε εργάζεται ως ιατρός και διατηρεί κλινική στη Λεμεσό.

    Διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Λεμεσού και μέλος του Συμβουλίου του Ιατρικού Σώματος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου.

    Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΑΡΗΣ Λεμεσού για σειρά ετών και υπήρξε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού.

    Το 1986 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος και ακολούθως Αντιδήμαρχος Λεμεσού μέχρι τις βουλευτικές εκλογές του 1991, όταν εξελέγη βουλευτής του ΑΚΕΛ στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού. Στην ίδια περιφέρεια επανεξελέγη βουλευτής το 1996. Υπήρξε αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών και μέλος των Επιτροπών Υγείας και Συγκοινωνιών και Εργων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

    Στις δημοτικές εκλογές του Δεκεμβρίου 1996 εξελέγη Δήμαρχος Λεμεσού και παραιτήθηκε από το αξίωμα του βουλευτή.

    Είναι νυμφευμένος από το 1958 με τη Βέρα Μάρκου Μαρκουλλή και έχουν δύο παιδιά.

    (ΚΥΠΕ/ΜΓΙ/ΘΘ)

    [15] (Κ) Δημοτικές - Κερύνεια - Εκλογή Δημάρχου

    Ο Κωνσταντίνος Ωρολογάς, υποψήφιος της Δημοτικής Συνεργασίας, εκλέγηκε Δήμαρχος Κερύνειας με ποσοστό 59,28%.
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Monday, 17 December 2001 - 10:54:04 UTC