Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-06-24

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο - Κύπελλο "Ιντερτότο" - Ανόρθωσης
  • [02] Αίγυπτος - Ποδόσφαιρο - Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα
  • [03] Πάφος - Θανατηφόρο δυστύχημα - Ουκρανή
  • [04] Λονδίνο - Ιζτσάν - Κυπριανού - Κυπριακό - ΕΕ
  • [05] Ευρωπαϊκό Κύπελλο - Στίβος - Α' ημέρα - Αποτελέσματα
  • [06] ΝΕΟ - Παγκύπρια Συνδιάσκεψη
  • [07] Κύπρος - Αίγυπτος - Εμπορική Αντιπροσωπεία
  • [08] Υπουργός Εσωτερικών - Κατάθεση θεμελίου λίθου
  • [09] Βρυξέλλες - Υπουργός Εξωτερικών - Σεμινάριο

  • [01] (Κ) Ποδόσφαιρο - Κύπελλο "Ιντερτότο" - Ανόρθωσης

    ΚΥΠΕ - 24/06/2001

    Ηττήθηκε με 7 - 0 η Ανόρθωση χθες το απόγευμα από τη τη Σλάβεν Μπελούπο στην πόλη Κοπρίβνιτσα της Κροατίας και αποκλείσθηκε από την επόμενη φάση του κυπέλλου "Ιντερτότο".

    Ο πρώτος αγώνας, που είχε διεξαχθεί στην Κύπρο, είχε λήξει με 2 - 0 υπέρ της κροατικής ομάδας.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΡΜ)

    [02] (Κ) Αίγυπτος - Ποδόσφαιρο - Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα

    ΚΥΠΕ - 24/06/2001

    Η ποδοσφαιρική ομάδα Ενόπλων Δυνάμεων Κύπρου ήλθε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την Εθνική Ενόπλων της Βόρειας Κορέας στον πρώτο της αγώνα στο Κάιρο της Αιγύπτου για την τελική φάση του Παγκόσμιου Στρατιωτικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.

    Ο επόμενος αγώνας της κυπριακής ομάδας θα διεξαχθεί αύριο με αντίπαλο την Εθνική Ενόπλων Δυνάμεων της διοργανώτριας χώρας του Πρωταθλήματος, της Αιγύπτου, η οποία νίκησε χθες τη Νέα Γουινέα με 1 -0.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΡΜ)

    [03] (Κ) Πάφος - Θανατηφόρο δυστύχημα - Ουκρανή

    ΚΥΠΕ - 24/06/2001

    Τραγικό θάνατο βρήκε χθες το απόγευμα στην Πάφο η 35χρονη Ουκρανή Λαρίσα Σουμπάς, σε τροχαίο δυστύχημα που συνέβη στην οδό Δανάης στην Πάφο.

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος της Αστυνομίας, η άτυχη Ουκρανή επέβαινε σε αυτοκίνητο "Παντζέρο" όταν αρθρωτό όχημα που οδηγούσε ο 25χρονος Κώστας Κωνσταντίνου από τη Λεμεσό, στην προσπάθειά του να στρίψει δεξιά, ανέκοψε την πορεία του "Παντζέρο" προκαλώντας σύγκρουση των δύο οχημάτων.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΡΜ)

    [04] (Κ) Λονδίνο - Ιζτσάν - Κυπριανού - Κυπριακό - ΕΕ

    ΚΥΠΕ - 24/06/2001

    O ΓΓ του Τ/κ Κινήματος Πατριωτικής Ενότητας, Ιζέτ Ιζτσάν, μιλώντας χθες στο Λονδίνο, σε κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη με τον Αντρο Κυπριανού, μέλος του Πολιτικού Γραφείου και βουλευτής του ΑΚΕΛ είπε ότι ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς, πρέπει να επιστρέψει στις συνομιλίες στη βάση που είχε διευθετηθεί η οποία προσφέρεται από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις συμφωνίες ανωτέρου επιπέδου για μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία.

    Είπε ακόμη ότι ενώ πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την εφεύρεση πολιτικής λύσης, αυτή δεν πρέπει να αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ από την πλευρά του ο κ. Κυπριανού τόνισε τη σημασία της επαναπροσέγγισης παρατηρώντας ότι αυτή θα έχει καλύτερα αποτελέσματα αν τα μηνύματα που αφήνονται από την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και άλλους οργανισμούς συνάδουν προς την πολιτική κατακύρωσης των δικαιωμάτων και των Τουρκοκυπρίων.

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΡΜ)

    [05] (Κ) Ευρωπαϊκό Κύπελλο - Στίβος - Α' ημέρα - Αποτελέσματα

    ΚΥΠΕ - 24/06/2001

    Μετά τα πρώτα αποτελέσματα των αθλημάτων Β' κατηγορίας του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Στίβου (μέχρι πρότινος γνωστού ως "Μπρούνο Ζάουλι") που διεξήχθησαν χθες βράδυ στο ΓΣΠ Λευκωσίας, η Κύπρος βρίσκεται στην 5η θέση στην κατηγορία Ανδρών με 38 βαθμούς και στην 6η θέση στην κατηγορία Γυναικών με 43 βαθμούς.

    Στην κατηγορία Ανδρών, εκτός από την Κύπρο, συμμετέχουν επίσης η Αυστρία (55 βαθμούς), το Ισραήλ (48 β.), η Ισλανδία (37), η Βοσνία - Ερζεγοβίνη (30), το Βέλγιο (70), η Κροατία (57) και η ομάδα των Μικρών Κρατών (Λιχτενστάιν, Ανδόρα, Μάλτα, Σαν Μαρίνο και Μονακό) με 23 βαθμούς. Την πρώτη θέση στην κατηγορία Ανδρών κατέχει, μετά τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας, η ομάδα του Βελγίου με 70 βαθμούς.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΡΜ)

    [06] (Κ) ΝΕΟ - Παγκύπρια Συνδιάσκεψη

    KYΠΕ - 24/06/2001

    Παγκύπρια Συνδιάσκεψη με θέμα "ΝΕΟ 2001 - 2006 Πορεία στη Βουλή και Κοινωνία" διοργανώνουν σήμερα στις 11 το πρωί στη Λευκωσία οι Νέοι Ορίζοντες η οποία "θα αποτελέσει αφετηρία για την Οργανωτική και Πολιτική δουλειά των ΝΕΟ για την επόμενη πενταετία" όπως αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στη Συνδιάσκεψη θα συμμετάσχουν, εκτός από τα προβλεπόμενα από το καταστατικό άτομα και όσοι ήσαν υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος στις 27 Μαίου, καθώς και στελέχη του κόμματος ως παρατηρητές, με εισηγητές τους Προέδρους των επαρχιακών επιτροπών και μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου, ενώ την κύρια εισήγηση θα καταθέσει ο Πρόεδρο των ΝΕΟ Νίκος Κουτσού.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ)

    [07] (Κ) Κύπρος - Αίγυπτος - Εμπορική Αντιπροσωπεία

    ΚΥΠΕ - 24/06/2001

    Φθάνει αύριο στην Κύπρο για πενθήμερη επίσημη επίσκεψη, αντιπροσωπεία του Υπουργείου Οικονομίας και Διεθνούς Εμπορίου της Αιγύπτου και ομάδας Αιγυπτίων επιχειρηματιών η οποία θα μετάσχει στην Τρίτη Συνάντηση της Κυπρο - Αιγυπτιακής Κοινής Επιτροπής στο Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, με το οποίο αναμένεται να υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας για το εμπόριο, καθώς και συμφωνίες που θα προκύψουν από την Τρίτη Συνάντηση.

    Κατά την εδώ παραμονή της, η αιγυπτιακή Αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκο Ρολάνδη, το Γενικό Διευθυντή της Αρχής Κρατικών Εκθεσεων Κύπρου Τάλη Καλλή, τον Πρόεδρο του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ) Βασίλη Ρολόγη και θα παρακαθήσει σε δείπνο που θα παραθέσει ο Πρόεδρος του Κυπρο - Αιγυπτιακού Επιχειρηματικού Συνδέσμου Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΝΜΑ)

    [08] (Κ) Υπουργός Εσωτερικών - Κατάθεση θεμελίου λίθου

    ΚΥΠΕ - 24/06/2001

    Το Υπουργικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει το Ειδικό Πενταετές Σχέδιο από το 2001 μέχρι το 2005 για οδικά, υδρευτικά και αποχετευτικά έργα για την ύπαιθρο με συνολική δαπάνη 222 εκατομμυρίων λιρών με στόχο τη σταθερή ανάπτυξη της υπαίθρου και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του αγροτικού πληθυσμού είπε σε χθες ο Υπουργός Εσωτερικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου.

    Καταθέτοντας το θεμέλιο λίθο των Κοινοτικών Κτιρίων Παλώδιας, ο κ. Χριστοδούλου είπε ότι από τις αρχές του 2001 η κυβέρνηση έχει μειώσει ουσιαστικά το ποσοστό συμμετοχής των Κοινοτήτων στις δαπάνες για την εκτέλεση έργων τοπικής ανάπτυξης, ενώ ανέφερε ότι η ανέγερση των Κοινοτικών Κτιρίων Παλώδιας θα ανέλθει στις 170 χιλιάδες λίρες, από τις οποίες οι 153 χιλιάδες θα διατεθούν από την κυβέρνηση.

    (ΚΥΠΕ/ΜΦ/ΡΜ)

    [09] (Κ) Βρυξέλλες - Υπουργός Εξωτερικών - Σεμινάριο

    KYΠΕ – 24/06/2001

    Στις Βρυξέλλες θα βρεθεί μεθαύριο ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ύστερα από πρόσκληση του Διευθυντή του Βασιλικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Βελγίου, προκειμένου να συμμετάσχει ως επικεφαλής αντιπροσωπείας σε σεμινάριο/ συνάντηση υψηλού επιπέδου, στο οποίο θα συμμετάσχουν και οι υπόλοιπες υποψήφιες για ένταξη χώρες σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών ή/και αρχηγών κυβερνήσεων.

    Στο σεμινάριο, όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, θα εξετασθεί η μελλοντική εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΡΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 24 June 2001 - 12:02:08 UTC