Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-06-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εθνική Φρουρά - Ασκηση "Δήμητρα 2001"
  • [02] Κύπρος - Ευρωπαϊκό Κύπελλο Στίβου - Εναρξη
  • [03] ΠΑΚ - Μιχάλης Μιχαήλ
  • [04] Ποδόσφαιρο - Κύπελλο "Ιντερτότο" - Ανόρθωση
  • [05] Ισλαμική Διάσκεψη - Ερτουγρούλογλου
  • [06] Κατεχόμενα - Τουρκική λίρα
  • [07] Υπουργός Γεωργίας - Ηλιακή ενεργεία - Ημερίδα
  • [08] Κασουλίδης - Αγνοούμενοι - 17ος Μαραθώνιος Αγάπης ΚΥΠΕ - 23/06/2001
  • [09] Σεισμός - Ρόδος - Κύπρος

  • [01] (Κ) Εθνική Φρουρά - Ασκηση "Δήμητρα 2001"

    ΚΥΠΕ - 23/06/2001

    Συνεχίζεται και σήμερα η προγραμματισμένη άσκηση Διοικητικής Μέριμνας "Δήμητρα 2001" της Εθνικής Φρουράς, η οποία άρχισε χθες και θα ολοκληρωθεί στις 25 Ιουνίου.

    Στην άσκηση, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Αμυνας, έχουν κληθεί και συμμετέχουν έφεδροι και εθνοφύλακες, ενώ έχει γίνει και επίταξη αριθμού οχημάτων.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΡΜ)

    [02] (Κ) Κύπρος - Ευρωπαϊκό Κύπελλο Στίβου - Εναρξη

    ΚΥΠΕ - 23/06/2001

    Αρχίζει σήμερα το απόγευμα, στο στάδιο ΓΣΠ Λευκωσίας το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Στίβου (Μπρούνο Ζάουλι) Β' Κατηγορίας Ανδρών και Γυναικών με τη συμμετοχή της Μικτής Ομάδας Μικρών Κρατών Ευρώπης (ΜΟΜΚΕ) και άλλων επτά χωρών τόσο στην κατηγορία Ανδρών όσο και στην κατηγορία Γυναικών.

    Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα των αγώνων, λίγο πριν την επίσημη έναρξη των αγώνων, στις 6:15 το απόγευμα, θα αρχίσει το αγώνισμα της σφυροβολίας ανδρών και οι αγώνες θα λήξουν αύριο το βράδυ με τις σκυταλοδρομίες 4Χ400 ανδρών και γυναικών. Η τελετή λήξης είναι προγραμματισμένη να αρχίσει στις 9:40 αύριο το βράδυ.

    Στον Ομιλο, στον οποίο αγωνίζεται η Κύπρος, συμμετέχουν οκτώ ομάδες ανδρών και οκτώ ομάδες γυναικών. Στους αγώνες ανδρών συμμετέχουν οι χώρες Αυστρία, Βέλγιο, Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Κροατία, Κύπρος, Ισλανδία, Ισραήλ και ΜΟΜΚΕ, ενώ στις γυναίκες συμμετέχουν οι χώρες Αλβανία, Κροατία, Κύπρος, Ισλανδία, Ισραήλ, Σλοβακία, Ελβετία και ΜΟΜΚΕ.

    Τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, τη ΜΟΜΚΕ αποτελούν αθλητές από το Λιχτενστάιν, την Ανδόρα, τη Μάλτα, το Σαν Μαρίνο και το Μονακό και κάθε αποστολή μπορεί να συμμετέχει με 26 αθλητές και 25 αθλήτριες.

    Σύμφωνα με στοιχεία της Κυπριακής Οργανωτικής Επιτροπής των αγώνων, τα τελευταία χρόνια η Κύπρος διεκδικεί άνοδο στην Α' κατηγορία της διοργάνωσης, στην οποία είχε αγωνισθεί η κυπριακή ομάδα ανδρών για ένα χρόνο, το 1999.

    Πέρυσι, για ελάχιστους βαθμούς δεν κατόρθωσε να επιτύχει την άνοδό της στην Α' κατηγορία, κάτι που θα επιδιώξει σήμερα και αύριο με την ευκαιρία της διοργάνωσης των αγώνων στην Κύπρο.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΡΜ)

    [03] (Κ) ΠΑΚ - Μιχάλης Μιχαήλ

    ΚΥΠΕ - 23/06/2001

    Τιμώντας τη μνήμη του τραυματία πολέμου του 1974 Μιχάλη Μιχαήλ, που καθηλωμένος στο τροχοκάθισμά του για πολλά χρόνια συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τους αγνοουμένους στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, το Παγκύπριο Αντικατοχικό Κίνημα (ΠΑΚ), συγγενείς αγνοουμένων και μέλη της "Αδούλωτης Κερύνειας" και της "Ελεύθερης Μόρφου" θα συγκεντρωθούν σήμερα το πρωί στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, όπου στις 10:30 θα τελεσθεί μνημόσυνο και θα αναπεμφθεί δέηση για την ανεύρεση των αγνοουμένων και απελευθέρωση των κατεχομένων εδαφών της Κύπρου.

    Ο Μιχάλης Μιχαήλ από το Λευκόνοικο, όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΠΑΚ, είχε τραυματισθεί στη σπονδυλική στήλη το 1974 από τουρκικά πυρά, κάτι που τον κατέστησε ανάπηρο. Συμμετείχε ανελλιπώς από το 1974 μέχρι το θάνατό του, πριν από τέσσερα χρόνια, στις εκδηλώσεις στο οδόφραγμα και αλλού για διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και ο αδελφός του.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΡΜ)

    [04] (Κ) Ποδόσφαιρο - Κύπελλο "Ιντερτότο" - Ανόρθωση

    KYΠΕ - 23/06/2001

    Η Ανόρθωση αντιμετωπίζει σήμερα εκτός έδρας τη Σλάβεν Μπελούπο Κροατίας στο δεύτερο μεταξύ τους ποδοσφαιρικό αγώνα για το κύπελλο "Ιντερτότο", στις 5:00 (6:00 ώρα Κύπρου) το απόγευμα, στην πόλη Κοπρίβνιτσα της Κροατίας.

    Ο πρώτος αγώνας, που είχε διεξαχθεί στην Κύπρο, είχε λήξει με 2 - 0 υπέρ της κροατικής ομάδας, αποτέλεσμα που δεν επιτρέπει στην Ανόρθωση να κάνει μεγάλα όνειρα για πρόκρισή της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΡΜ)

    [05] (Κ) Ισλαμική Διάσκεψη - Ερτουγρούλογλου

    ΚΥΠΕ - 23/06/2001

    Σήμερα το βράδυ αναχωρεί από τα κατεχόμενα για την πρωτεύουσα του Μάλι, Μπαμάκο ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, προκειμένου να πάρει μέρος στη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Ισλαμικής Διάσκεψης.

    Σύμφωνα με τον Τ/κ Τύπο, ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών του ψευδοκράτους, ακολούθως θα μεταβεί στην Ελβετία για να πάρει μέρος στο 11ο Φόρουμ "Κρανς Μοντάνα".

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΜΦ/ΡΜ)

    [06] (Κ) Κατεχόμενα - Τουρκική λίρα

    ΚΥΠΕ - 23/06/2001

    Νέα πτώση στη συναλλαγματική ισοτιμία σημείωσε η λίρα Τουρκίας στα κατεχόμενα την εβδομάδα που πέρασε.

    Οπως αναφέρεται στο Τ/κ Τύπο, στην αρχή της εβδομάδας η λίρα Κύπρου που πωλείτο στα κατεχόμενα προς 1 εκατομμύριο 695,000 λίρες Τουρκίας, χθες έφθασε στο 1 εκατομμύριο 845,000 λίρες.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΜΦ/ΡΜ)

    [07] (Κ) Υπουργός Γεωργίας - Ηλιακή ενεργεία - Ημερίδα

    KYΠΕ - 23/06/2001

    Το 4% των ενεργειακών αναγκών της Κύπρου καλύπτονται από την ηλιακή ενέργεια είπε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Κώστας Θεμιστοκλέους προσθέτοντας ωστόσο ότι "χρειάζεται ακόμα να γίνουν πολλά".

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κηρύσσοντας σήμερα το πρωί τις εργασίες της Ημερίδας με θέμα "Εφαρμογές Ηλιακής και άλλων Ανανεώσιμων πηγών Ενέργειας", που διοργανώνει η Διεθνής Οργάνωση Ηλιακής Ενέργειας Κύπρου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Μηχανολόγων Μηχανικών Κύπρου, στη Λευκωσία, ο κ. Θεμιστοκλέους υπογράμμισε ότι "η ένταξη μας στην ΕΕ απαιτεί όπως το 12% των ενεργειακών μας αναγκών παράγονται από ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2010".

    (ΚΥΠΕ/ΜΦ/ΡΜ)

    [08] (Κ) Κασουλίδης - Αγνοούμενοι - 17ος Μαραθώνιος Αγάπης ΚΥΠΕ - 23/06/2001

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Εμπάργκο μέχρι τις 6 μμ

    Η σύσταση της Διερευνητκής Επιτροπής για τους Αγνοουμένους το 1981, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, δεν οδήγησε σε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, αφού λόγω της αρνητικής στάσης της τουρκικής πλευράς δεν επιτεύχθηκε η διακρίβωση της τύχης έστω και ενός αγνοουμένου και κάλεσε παράλληλα τους Τ/Κ συγγενείς αγνοουμένων όπως συνεργασθούν με την κυπριακή κυβέρνηση δίδοντας δείγμα αίματος.

    Μιλώντας, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά την τελετή τερματισμού του 17ου Μαραθώνιου Αγάπης Αγνοουμένων σήμερα αργά το απόγευμα στο χώρο της Αρχιεπισκοπής στη Λευκωσία, ο κ. Κασουλίδης ανέφερε πως βασικός άξονας του όλου εγχειρήματος είναι η συμπλήρωση της Τράπεζας Γενετικού Υλικού που βρίσκεται στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και ότι, "σε συνεργασία με το Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής, ετοιμάζεται Τράπεζα Δεδομένων, όπου θα καταχωρούνται πλήρη στοιχεία για τους αγνοουμένους και πεσόντες".

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΡΜ)

    [09] (Κ) Σεισμός - Ρόδος - Κύπρος

    KYΠΕ – 23/06/2001

    Η ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 9.53 το πρωί, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Ρόδου και της Κύπρου, έγινε ελαφρά αισθητή στη Λευκωσία και άλλες περιοχές της Κύπρου.

    Ανακοίνωση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης, του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, αναφέρει ότι η δόνηση καταγράφηκε από τους σεισμογράφους του τμήματος και ήταν μεγέθους 5 βαθμών στη κλίμακα Ρίχτερ.

    (ΚΥΠΕ/ΜΦ/ΡΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 23 June 2001 - 12:02:03 UTC