Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-04-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόεδρος Κληρίδης - Επιστροφή
  • [02] Υπουργός Εξωτερικών Ισραήλ - Επίσκεψη
  • [03] Βουλή - Παπαδόπουλος - Συνάντηση 6 υποψηφίων χωρών
  • [04] ΓΓ Κοινοπολιτείας - Κύπρος - Επίσκεψη
  • [05] Υπουργός Οικονομικών - Σύνοδος Υπουργών Οικονομικών - ΕΕ
  • [06] Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Πάφος - Περιοδεία
  • [07] Πρόεδρος Κληρίδης - Εγκαίνια οικήματος

  • [01] Πρόεδρος Κληρίδης - Επιστροφή

    ΚΥΠΕ - 22/4/2001

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης επέστρεψε τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κύπρο από την Αίγυπτο, όπου πραγματοποίησε πενθήμερη ιδιωτική επίσκεψη με του κότερο του "ΚΑΙΤΗ ΙΙ", συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Ειρήνη.

    Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αίγυπτο ο Πρόεδρος Κληρίδης είχε χωριστές συναντήσεις με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Χόσνι Μουμπάρακ, τον Πρωθυπουργό Ατεφ Εμπέιντ και τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ Αμρ Μούσα με τους οποίους συζήτησε το Κυπριακό, το Παλαιστινιακό, θέματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και τις διμερείς σχέσεις.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΑ)

    [02] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών Ισραήλ - Επίσκεψη

    ΚΥΠΕ - 22/4/2001

    Ο Υπουργός Εξωτερικών και Αναπληρωτής Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, αναμένεται αργά σήμερα στην Κύπρο ύστερα από επίσημη πρόσκληση του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη.

    Αύριο ο κ. Πέρες θα έχει συνάντηση και επίσημες συνομιλίες με τον κ. Κασουλίδη, ενώ νωρίτερα θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ)

    [03] Βουλή - Παπαδόπουλος - Συνάντηση 6 υποψηφίων χωρών

    ΚΥΠΕ - 22/4/2001

    Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Τάσσος Παπαδόπουλος, και ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων της Βουλής, Γιαννάκης Γεωργιάδης, μεταβαίνουν σήμερα στη Βουδαπέστη όπου θα λάβουν μέρος στην 6η Συνάντηση των Προέδρων των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των έξι υποψηφίων χωρών του πρώτου κύματος διεύρυνσης της ΕΕ.

    Η συνάντηση θα ασχοληθεί με θέματα που αφορούν την ενταξιακή πορεία αυτών των χωρών με έμφαση στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις και το πρόγραμμα της σουηδικής προεδρίας σε σχέση με τη διαδικασία της διεύρυνσης.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΑ)

    [04] Κ) ΓΓ Κοινοπολιτείας - Κύπρος - Επίσκεψη

    ΚΥΠΕ - 22/4/2001

    Ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοπολιτείας Ντόναλντ Μακίνον φθάνει το απόγευμα στην Κύπρο για επίσημη διήμερη επίσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη και τον Πρόεδρο της Βουλής Σπύρο Κυπριανού, ενώ θα έχει και επίσημες συνομιλίες με τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη

    Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κύπρο, ο κ. Μακίνον θα δώσει επίσης διάλεξη με θέμα την Κοινοπολιτεία, στο Παγκύπριο Γυμνάσιο.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΑ)

    [05] Υπουργός Οικονομικών - Σύνοδος Υπουργών Οικονομικών - ΕΕ

    ΚΥΠΕ - 22/4/2001

    "Σημαντική στιγμή" χαρακτήρισε ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης την κοινή συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών και Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των 13 υπό ένταξη χωρών, γιατί, όπως είπε, "είναι η πρώτη φορά που έχουμε κληθεί σε μία πλήρη σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών των 15, που δείχνει τη θέλησή τους για διεύρυνση".

    Μιλώντας σήμερα στο ΚΥΠΕ από τη Σουηδία, όπου χθες ολοκληρώθηκε η συνάντηση, ο Υπουργός Οικονομικών είπε πως φαίνεται ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες υπό ένταξη χώρες είναι κοινά και ότι η Κύπρος είναι έτοιμη να υποβάλει μέχρι το τέλος Απριλίου οικονομικό πρόγραμμα σύγκλισης με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΜΑ)

    [06] (Κ) Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Πάφος - Περιοδεία

    ΚΥΠΕ - 22/4/2001

    Οι μέχρι στιγμής ανά την Κύπρο περιοδείες αποδεικνύουν ότι ο ΔΗΣΥ βρίσκεται σε μια πορεία συσπείρωσης, ενδυνάμωσης και ενίσχυσης των θέσεων και της πολιτικής πρότασης που το κόμμα εισηγείται, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του κόμματος Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο περιοδείας του στην επαρχία Πάφου.

    Κληθείς, εξάλλου, να σχολιάσει δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι στις ηγεσίες όλων των κομμάτων δημιουργούν σοβαρά προβλήματα κάποιες κινήσεις στελεχών τους για το θέμα της προεδρίας της νέας βουλής, που είναι εκτός των πλαισιών των επίσημων κομματικών θέσεων, ο κ. Αναστασιάδης αφού σημείωσε ότι "δεν μας απασχολεί αυτή την ώρα ένα ανάλογο θέμα" υπέδειξε ότι "αυτό θα μας απασχολήσει μετά τις επαφές βεβαίως και οι επαφές και οι διαβουλεύσεις θα γίνουν από την επίσημη ηγεσία του κόμματος".

    (ΚΥΠΕ/ΣΣ/ΜΚ/ΜΑ)

    [07] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Εγκαίνια οικήματος

    ΚΥΠΕ - 22/3/2001

    ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 7.30

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης τόνισε ότι μέχρι να εξευρεθεί ειρηνική λύση του εθνικού μας προβλήματος θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την άμυνά μας, μέσα στα πλαίσια του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Κύπρου -Ελλάδας.

    Σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια του οικήματος του σωματείου "Σταυραετός", στο Πλατύ Αγλαντζιάς, ο Πρόεδρος Κληρίδης σημείωσε ακόμη πως με αυξημένη αισιοδοξία συνεχίζουμε την πορεία ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που πιστεύει, όπως είπε, ότι θα στεφθεί με επιτυχία μέσα στα επόμενα 2 χρόνια.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 22 April 2001 - 12:02:03 UTC