Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-04-21

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόεδρος Κλήριδης - Διάσκεψη Τύπου - Πρωθυπουργός Αιγύπτου
  • [02] ΚΙΣΟΣ - 21η Απριλίου - Δικτατορία
  • [03] ΓΓ ΑΚΕΛ - Δηλώσεις Τζεμ - Κυβέρνηση
  • [04] ΑΚΕΛ - Περιβάλλον - Ιδρυση Κέντρου

  • [01] Πρόεδρος Κλήριδης - Διάσκεψη Τύπου - Πρωθυπουργός Αιγύπτου

    ΚΥΠΕ - 21/4/2001

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης τόνισε πως αν οι πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Ισμαϊλ Τζεμ στα κατεχόμενα αποτελούν απειλή δεν φοβόμαστε, ενώ σχολιάζοντας ισχυρισμό Τούρκου δημοσιογράφου στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης στο Κάιρο ότι η Τουρκία επιθυμεί την ειρήνη διερωτήθηκε γιατί αν πραγματικά επιθυμούν την ειρήνη αρνούνται να επιστρέψουν στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων.

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης, που μιλούσε μετά από συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Ατέφ Εμπέιντ, δήλωσε ακόμα ότι αν και ήταν ιδιωτικήη επίσκεψη στην Αίγυπτο, από όπου αναχωρεί σήμερα το απόγευμα μαζί με τη σύζυγό του Ειρήνη με το σκάφος του "ΚΑΙΤΗ ΙΙ", είχε χρήσιμες συνομιλίες με τον Πρόεδρο, τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας, οι οποίες κάλυψαν διμερή, περιφερειακά και διεθνή θέματα.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΑ)

    [02] ΚΙΣΟΣ - 21η Απριλίου - Δικτατορία

    ΚΥΠΕ - 21/4/2001

    "Η εκ των υστέρων καταδίκη της φασιστικής δικτατορίας και η έκφραση φρίκης για την προδοσία που οδήγησε στην κυπριακή τραγωδία, δεν είναι αρκετά για να διευθετήσουν τις σχέσεις μας με την ιστορία", αναφέρει το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών σε σημερινή του ανακοίνωση με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 34 χρόνων από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967. Αυτό που χρειάζεται, προστίθεται στην ανακοίνωση, είναι "κριτική και αυτοκριτική".

    Το ΚΙΣΟΣ εκτιμά ότι η πείρα του πρόσφατου οδυνηρού παρελθόντος επιβάλλει "σεβασμό στο δημοκρατικό μας πολίτευμα, ενότητα στη διαχείριση του μεγάλου εθνικού μας προβλήματος και προσήλωση σε αρχές στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων του λαού μας".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΜΑ)

    [03] (Κ) ΓΓ ΑΚΕΛ - Δηλώσεις Τζεμ - Κυβέρνηση

    ΚΥΠΕ 21/4/2001

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας εξέφρασε σήμερα την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση υποβαθμίζει τις απειλές που διατυπώθηκαν από τον Τούρκο Ισμαϊλ Τζεμ κατά της Κύπρου ενώ επεσήμανε παράλληλα πως τον προβληματίζει πάρα πολύ η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη ότι η αρνητική στάση της Τουρκίας ανοίγει το δρόμο για ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση και χωρίς λύση του Κυπριακού.

    Ο κ. Χριστόφιας είπε ακόμα ότι "δεν πρέπει να αρκεστούμε και μάλιστα να πανηγυρίζουμε στις δηλώσεις που έχουν γίνει" από πλευράς ΕΕ και άλλων εκπροσώπων της διεθνούς κοινότητας σε σχέση με τις απειλές του κ. Τζεμ και πως θα πρέπει να δουλέψουμε ώστε η ΕΕ και η υπόλοιπη διεθνής κοινότητα, και ειδικότερα το Συμβούλιο Ασφαλείας, να δηλώσουν και να έχουν την πρόθεση να αντιμετωπίσουν αποφασιστικά τις όποιες πιθανές κινήσεις για εφαρμογή των απειλών της τουρκικής ηγεσίας.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΑ)

    [04] (Κ) ΑΚΕΛ - Περιβάλλον - Ιδρυση Κέντρου

    ΚΥΠΕ - 21/4/2001

    Τη δημιουργία και τη λειτουργία από το ΑΚΕΛ περιβαλλοντικού κέντρου το οποίο θα παρέχει πληροφορίες και θα αναπτύσσει επιμορφωτικά προγράμματα, εξήγγειλε σήμερα στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Χριστόφιας, αναλύοντας τις θέσεις του ΑΚΕΛ για μια ισοζυγισμένη περιβαλλοντική πολιτική.

    Ο κ. Χριστόφιας μίλησε, μεταξύ άλλων, για την ανάγκη συνεπούς και συνεχούς αγώνα για επανένωση της πατρίδας μας για μια συνολική αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών ζητημάτων, για την "πράσινη φορολογία" η οποία να επιβάλλεται στους βιομηχάνους, οι οποίοι θα αναλαμβάνουν με τον τρόπο αυτό το οικολογικό κόστος των οικονομικών τους δραστηριοτήτων καθώς και για την ανάγκη προώθησης προς ψήφιση του νόμου για την προστασία του περιβάλλοντος και αξιοποίησης εναλλακτικών μορφών ενέργειας, ιδιαίτερα της ηλιακής.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 21 April 2001 - 12:02:02 UTC