Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 01-01-19

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κουβανός ΥΠΕΞ - Αφιξη - Δήλωση
  • [02] Πρόεδρος Κληρίδης - Γάλλος Γερουσιαστής
  • [03] Υπουργός Εμπορίου - Συνέδριο - AOSIS
  • [04] ΗΠΑ - ΠΣΕΚΑ - Τζιακούρμας
  • [05] Πρόεδρος Βουλής - Κουβανός ΥΠΕΞ
  • [06] Πρόεδρος ΔΗΚΟ - Κυπριακό - Βελγικό μοντέλο - ΗΠΑ
  • [07] Πρόεδρος Κληρίδης - ΥΠΕΞ Κούβας

  • [01] (K) Κουβανός ΥΠΕΞ - Αφιξη - Δήλωση

    ΚΥΠΕ 19/01/2001

    Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κούβας Φελίπε Πέρεζ Ροκ έφτασε νωρίς το απόγευμα στην Κύπρο για επίσημη τριήμερη επίσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας, όπως δήλωσε κατά την άφιξή του στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, θα εξεταστούν οι διμερείς σχέσεις και η συνεργασία μεταξύ της Κύπρου και της Κούβας.

    Τονίζοντας ότι οι δύο χώρες διατηρούν "πολύ καλές ιστορικές σχέσεις", ο Κουβανός Υπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι κατά την επίσκεψή του θα συνεχιστεί η ανταλλαγή απόψεων που άρχισε όταν ο Κύπριος ομόλογός του Ιωάννης Κασουλίδης επισκέφτηκε την Αβάνα, τον Απρίλιο πέρυσι.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΜΑ/ΓΓ)

    [02] (K) Πρόεδρος Κληρίδης - Γάλλος Γερουσιαστής

    ΚΥΠΕ 19/01/2001

    Οταν η Κύπρος είναι έτοιμη για ένταξη στην ΕΕ μπορεί να ελπίζει στην υποστήριξη της Γαλλίας, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος Γερουσιαστής Λουί Λε Πενσέκ, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο με σκοπό τη σύνταξη έκθεσης για την ενταξιακή πορεία της Δημοκρατίας, υπό την ιδιότητά του ως εισηγητής για την Κύπρο της αντιπροσωπείας της γαλλικής Γερουσίας για την ΕΕ.

    Μιλώντας μέσω μεταφραστή, ύστερα από συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, ο κ. Λε Πενσέκ είπε επίσης ότι τόσο η Ευρώπη όσο και η Γαλλία στηρίζουν όλες τις προσπάθειες του ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν για αναζήτηση λύσης στο Κυπριακό.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΑ)

    [03] (Κ) Υπουργός Εμπορίου - Συνέδριο - AOSIS

    ΚΥΠΕ 19/01/2001

    Η Κύπρος εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά σε εισαγόμενα καύσιμα για να ικανοποιήσει τις ενεργειακές της ανάγκες, τόνισε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης στην ομιλία του κατά τη λήξη των εργασιών του Συνεδρίου για Κλιματολογικές αλλαγές, την Ενέργεια καθώς και για την Προετοιμασία της 9ης Συνόδου της Επιτροπής των ΗΕ για την Αειφόρο Ανάπτυξη του Συνασπισμού Μικρών Νησιωτικών Κρατών, που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία.

    Οπως είπε ο κ. Ρολάνδης, η κατανάλωση ενέργειας στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου κατά το 1999 ανήλθε στους 2,2 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου και πρόσθεσε ότι η κατανάλωση ενέργειας βασίζεται κυρίως στο πετρέλαιο, τονίζοντας ότι η συνεισφορά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις ανάγκες της Κύπρου υπολογίζεται να είναι της τάξης του 4,5%.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΑ)

    [04] (Κ) ΗΠΑ - ΠΣΕΚΑ - Τζιακούρμας

    ΚΥΠΕ 19/01/2001

    Επιστολές σε μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας των ΗΠΑ καθώς και στην Οργάνωση Human Rights Watch έχει αποστείλει ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) Φίλιπ Κρίστοφερ, με τις οποίες απαιτεί την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του απαχθέντα από το κατοχικό καθεστώς Πανίκου Τζιακούρμα δια της "άμεσης και χωρίς όρους" απελευθέρωσής του.

    Μέσα στα πλαίσια της κινητοποίησής της, η ομογένεια στις ΗΠΑ έχει αποστείλει επιστολές προς Βουλευτές, Γερουσιαστές και άλλους αξιωματούχους της αμερικανικής πολιτικής ζωής, αξιώνοντας απελευθέρωση του Τζιακούρμα.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΜΑ)

    [05] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Κουβανός ΥΠΕΞ

    ΚΥΠΕ 19/01/2001

    Πολύ θετική με πλήρη υποστήριξη στις θέσεις μας είναι η στάση της Κoύβας στο Κυπριακό, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού, ύστερα από συνάντησή του αργά το απόγευμα με τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας Felipe Perez Roque.

    Ο κ. Κυπριανού είπε ότι ενημέρωσε τον κ. Roque για το Κυπριακό και τόνισε ότι "η κατανόηση που υπάρχει είναι πλήρης", ενώ σημείωσε ότι από την αρχή του Κυπριακού η Κούβα "παραμένει σταθερά στο πλευρό μας" και υποστηρίζε την Κύπρο σε όλα τα βήματα, ιδιαίτερα στα Ηνωμένα Εθνη και σε πολύ δύσκολες στιγμές, αναφερόμενος στη δεκαετία του 1960.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΑ) (Κ) Πρόεδρος ΔΗΚΟ - Κυπριακό - Βελγικό μοντέλο - ΗΠΑ ΚΥΠΕ 19/01/2001 Το βελγικό μοντέλο ομοσπονδίας δεν συνάδει με τα δεδομένα της Κύπρου, αφού στο Βέλγιο υπάρχουν τελείως διαφορετικές συνθήκες, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Τάσσος Παπαδόπουλος, σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας κατά την αναχώρησή του για το Λονδίνο όπου θα έχει επαφές για το Κυπριακό και θα μιλήσει σε χοροεσπερίδα του ΔΗΚΟ.

    Ο κ. Παπαδόπουλος υπενθύμισε ότι στο Βέλγιο υπάρχει βασιλεία η οποία αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των διάφορων περιοχών και "το πιο σημαντικό απ' όλα δεν έχουν την Τουρκία 40 μίλια μακριά να επιδιώκει να προσαρτήσει μέρος του Βελγίου ή να διχοτομήσει το Βέλγιο".

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΙΤΣ/ΜΑ)

    [06] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - ΥΠΕΞ Κούβας

    ΚΥΠΕ 19/01/2001

    Ενημέρωση για το Κυπριακό είχε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη ο Κουβανός Υπουργός Εξωτερικών Felipe Perez Roque, ο οποίος τόνισε την επιθυμία της χώρας του για ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Κούβας.

    Ο κ. Roque, o οποίος έφτασε το μεσημέρι για τριήμερη επίσκεψη και έγινε το απόγευμα δεκτός από τον Πρόεδρο Κληρίδη, ανέφερε σε δηλώσεις του αναχωρώντας από το Προεδρικό Μέγαρο ότι η χώρα του εκτιμά την ψήφο της Κύπρου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στο θέμα του αμερικανικού εμπάργκο κατά της Κούβας.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΑ)

    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Friday, 19 January 2001 - 21:46:02 UTC