Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 00-10-09

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρχιεπίσκοπος - Κυπριακό
  • [02] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [03] ΓΓ ΑΚΕΛ - Ολομέλεια ΚΕ - Κυπριακό
  • [04] Υπουργός Πολιτισμού Ελλάδας - Κυπριακό - Δηλώσεις
  • [05] ΑΚΕΛ - 19ο Συνέδριο
  • [06] Καταδίωξη - Κάβο Γκρέκο - Λέμβος - Λαθρομετανάστες
  • [07] Υπ. Υγείας - Ευρωπαϊκή εβδομάδα κατά του καρκίνου
  • [08] Ομογένεια - Πρόεδρος ΗΠΑ - Ψήφισμα Ευρωβουλής
  • [09] Οργάνωση Νέων Επιστημόνων - Εκθεση Πόος - Υπουργός Εμπορίου
  • [10] Υπουργός Εμπορίου - Γενεύη
  • [11] Κύπρος - Εργαστήρι - Κροατία
  • [12] Πρόεδρος Σοσιαλδημοκρατών - Υπουργός Πολιτισμού Ελλάδας
  • [13] Βασιλείου - ΕΕ - Συνάντηση - Τηλεπικοινωνίες
  • [14] Κύπρος - ΕΕ - Συμφωνία Συνεργασίας - Περιβάλλον
  • [15] Οδός Γιάννου Κρανιδιώτη - Τελετή μετονομασίας
  • [16] Κύπρος - ΕΕ - Συμφωνία Συνεργασίας - Περιβάλλον
  • [17] 18η Συνεδρία της ΜΚΕ ΕΕ - Κύπρου
  • [18] Εκδήλωση στη μνήμη του Γιάννου Κρανιδιώτη

  • [01] Αρχιεπίσκοπος - Κυπριακό

    ΚΥΠΕ - 9/10/2000

    Αυτό που ζητεί η Κύπρος, δήλωσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, δεν είναι τίποτα άλλο παρά η αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η επιστροφή όλων των προσφύγων, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, στα σπίτια και στις περιουσίες τους και να έχουν ίσα δικαιώματα, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες.

    Αυτό δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος ύστερα από συνάντηση με την ξένη αποστολή βουλευτών και δημοτικών αξιωματούχων από την Ελλάδα και από τη Βρετανία που συμμετείχαν στις αντικατοχικές εκδηλώσεις των Μορφιτών.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΓΠ)

    [02] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    ΚΥΠΕ - 9/10/2000

    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:

    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                         362,36 ( 0,66)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £14.776.206
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £  2.649.895  482,78 ( 1,54)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
        Οργανισμοί                £  2.829.777  264,56 ( 3,40)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £    100.454  152,27 (-2,49)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £    284.269  102,93 (-1,69)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £    454.242  233,27 ( 1,02)
    Εμπορικές Εταιρείες           £    732.485   92,34 (-2,66)
    Υπεράκτιες Εταιρείες          £          0  105,00 ( 0,00)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £      8.970   93,90 (-1,00)
    Ετ. Πληροφορικής              £  3.539.966   94,90 (-0,97)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £    704.374   97,01 ( 1,01)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
        Ψαριών                    £    160.701  102,99 ( 0,86)
    Ξενοδοχεία                    £    238.859  102,25 (-1,11)
    Αλλες Εταιρείες               £  2.127.237  352,78 (-0,73)
    
    Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.
    (KYΠΕ/ΡΑΓ)

    [03] ΓΓ ΑΚΕΛ - Ολομέλεια ΚΕ - Κυπριακό

    ΚΥΠΕ - 9/10/2000

    Τη σημασία της συλλογικής αντιμετώπισης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από τη δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ κατά την έναρξη των συνομιλιών της Νέας Υόρκης, τόνισε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, αναφέροντας πως πρέπει να δοθεί μάχη και να εγκαταλειφθεί η πολιτική της απραξίας και μαλακής αντίδρασης στην "εκτροπή", κατά την έκφρασή του, και ότι ο Κόφι Ανάν πρέπει να προβεί σε νέα δήλωση πριν την έναρξη του επόμενου γύρου συνομιλιών.

    Ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα συνεδρίας της ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, που ενέκρινε ομόφωνα τις εκτιμήσεις και τους μέχρι τώρα χειρισμούς των αξιωματούχων του κόμματος στο Κυπριακό, ο κ. Χριστόφιας επανέλαβε πως θεωρεί την κατάσταση αναστρέψιμη ώστε η βάση των συνομιλιών να είναι τα ψηφίσματα, είπε ότι το Εθνικό Συμβούλιο πρέπει να συγκληθεί σύντομα και εξέφρασε την ελπίδα η κυβέρνηση να αντιληφθεί την "εκτροπή" έγκαιρα.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΡΑΓ)

    [04] Υπουργός Πολιτισμού Ελλάδας - Κυπριακό - Δηλώσεις

    ΚΥΠΕ - 9/10/2000

    Η επίτευξη προόδου στο Κυπριακό "πρέπει να επιβληθεί στην τουρκική πλευρά από αυτούς που έχουν τα μέσα και τη δυνατότητα να χειριστούν όλα τα όργανα και τα εργαλεία που μας δίνει η διεθνής νομιμότητα", τόνισε σήμερα ο Υπουργός Πολιτισμού της Ελλάδας Θεόδωρος Πάγκαλος σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο Λάρνακας κατά την άφιξή του στην Κύπρο.

    Κληθείς να σχολιάσει τη διεθνή κινητικότητα στο Κυπριακό, ο κ. Πάγκαλος απαντώντας, όπως είπε, με την ιδιότητα του βουλευτή και πολιτικού, ανέφερε ότι "πρέπει να υπάρχει κινητικότητατά τη συνάντηση, ο κ. Ρολάνδης τόνισε τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η Κύπρος λόγω της γεωγραφικής θέσης της στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και λόγω των καλών σχέσεων που διατηρεί τόσο με τις γειτονικές χώρες όσο και τις ανατολικοευρωπαϊκές χώρες γενικότερα. ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΡΑΓ)

    [05] ΑΚΕΛ - 19ο Συνέδριο

    KYΠΕ - 9/10/2000

    Την ημερήσια διάταξη του 19ου συνεδρίου του ΑΚΕΛ, που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, ενέκρινε σήμερα η Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, και όπως δήλωσε ο Γενικός του Γραμματέας Δημήτρης Χριστόφιας το συνέδριο πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη ώρα για το Κυπριακό και τον εκσυγχρονισμό της κοινωνίας.

    Κατά το συνέδριο, με σύνθημα "Αγώνας - Συνέπεια - Εκσυγχρονισμός", θα εκλεγεί η νέα Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, καθώς και η Κεντρική Επιτροπή Ελέγχου.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΡΑΓ)

    [06] Καταδίωξη - Κάβο Γκρέκο - Λέμβος - Λαθρομετανάστες

    KYΠΕ - 9/10/2000

    Σε καταδίωξη μικρής λέμβου που μετέφερε λαθρομετανάστες στα ανοικτά του Κάβο Γκρέκο προέβη σήμερα στις 3:30 το πρωί ακταιωρός και ταχύπλοο σκάφος της Αστυνομίας, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός αστυφύλακα.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, όταν η ακταιωρός "Ευαγόρας" εντόπισε, κατά τη διάρκεια συνήθους περιπολίας της στην περιοχή, λέμβο μήκους 10 μέτρων, την κάλεσε να σταματήσει για έλεγχο αλλά το σκάφος προσπάθησε να διαφύγει πραγματοποιώντας ελιγμούς.

    (ΚΥΠΕ/ΧΧ/ΡΑΓ)

    [07] (Κ) Υπ. Υγείας - Ευρωπαϊκή εβδομάδα κατά του καρκίνου

    KYΠΕ - 9/10/2000

    "Με την πρόοδο της ιατρικής επιστήμης, το ένα τρίτο των καρκίνων μπορεί να προληφθεί και άλλο ένα τρίτο, μπορεί, αν διαγνωσθεί έγκαιρα, να αποθεραπευτεί", τόνισε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Φρίξος Σαββίδης σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας κατά του Καρκίνου, κατά τη διάρκεια της οποίας διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις με θέμα "Υγεία με φρούτα και λαχανικά".

    Οπως είπε ο κ. Σαββίδης, η ευρωπαϊκή κοινότητα έχει ετοιμάσει Ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης με στόχο την πρόληψη του καρκίνου, στο οποίο περιλαμβάνονται διάφορες δραστηριότητες. Πρόσθεσε ότι οι εκδηλώσεις στην Κύπρο απευθύνονται ιδιαίτερα σε παιδιά της ηλικίας των 5-12 χρόνων και κατά φυσική συνέπεια στους γονείς και δασκάλους που έχουν άμεση ευθύνη για ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών, ιδιαίτερα στα θέματα της ορθής διατροφής.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΡΑΓ)

    [08] (Κ) Ομογένεια - Πρόεδρος ΗΠΑ - Ψήφισμα Ευρωβουλής

    KYΠΕ - 9/10/2000

    Ηγέτες της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής Ελληνικού Αγώνα κάλεσαν τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλίντον, τον Αντιπρόεδρο Αλ Γκορ και άλλους ανώτερους αξιωματούχους στο αμερικανικό Κογκρέσο να "υιοθετήσουν στο θέμα της επίλυσης του κυπριακού προβλήματος παρόμοια πολιτική με αυτή της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως αυτή εκφράζεται στο πρόσφατα υιοθετηθέν ψήφισμα της Ευρωβουλής".

    Υποδεικνύοντας τα κυριότερα σημεία του ψηφίσματος της Ευρωβουλής, η Επιτροπή αναφέρει ότι "μια τέτοια αμερικανική θέση θα βοηθήσει την Τουρκία να κατανοήσει καλύτερα τα απαιτούμενα επίπεδα για επιτυχία και ευημερία στο σύγχρονο κόσμο και θα βοηθήσει τη χώρα να κινηθεί πιο γρήγορα προς αυτή την κατεύθυνση."

    (ΚΥΠΕ/ΧΧ/ΡΑΓ)

    [09] (Κ) Οργάνωση Νέων Επιστημόνων - Εκθεση Πόος - Υπουργός Εμπορίου

    KYΠΕ - 9/10/2000

    Η Οργάνωση Νέων Επιστημόνων του Δημοκρατικού Συναγερμού χαιρετίζει με ανακοίνωση της την υιοθέτηση της Εκθεσης του Ευρωπαίου Εισηγητή για το Κυπριακό Ζακ Πόος από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Τονίζει, επίσης, πως "για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ότι η ευρωπαϊκή πορεία της Κύπρου θα είναι ο πιο σημαντικός καταλυτικός παράγοντας για τη βιώσιμη και δίκαιη λύση του Κυπριακού", καθώς και για την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των λαών της Κύπρου.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣ/ΡΑΓ)

    [10] (Κ) Υπουργός Εμπορίου - Γενεύη

    KYΠΕ - 9/10/2000

    Η πορεία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση και η οικονομία της Κύπρου ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν σε σημερινή συνάντηση του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκου Ρολάνδη στη Γενεύη με το Γενικό Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) Μάικ Μουρ και άλλους ανώτατους αξιωματούχους του Οργανισμού.

    Κατά τη συνάντηση, ο κ. Ρολάνδης τόνισε τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η Κύπρος λόγω της γεωγραφικής θέσης της στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και λόγω των καλών σχέσεων που διατηρεί τόσο με τις γειτονικές χώρες όσο και τις ανατολικοευρωπαϊκές χώρες γενικότερα.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΡΑΓ)

    [11] Κύπρος - Εργαστήρι - Κροατία

    ΚΥΠΕ - 9/10/2000

    Η Κύπρος συμμετέχει σε διήμερο περιφερειακό εργαστήρι για την προστασία των γεωγραφικές σημάνσεων σε προϊόντα και υπηρεσίες, το οποίο πραγματοποιείται στην Κροατία.

    Το εργαστήρι αποτελεί μια καλή ευκαιρία για τους συμμετέχοντες να πληροφορηθούν από πρώτο χέρι για το θέμα αυτό από διεθνώς αναγνωρισμένους εμπειρογνώμονες, ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του Γραφείου Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Κροατίας Νίκολα Κόπτσικ.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΡΑΓ)

    [12] Πρόεδρος Σοσιαλδημοκρατών - Υπουργός Πολιτισμού Ελλάδας

    ΚΥΠΕ - 9/10/2000

    Πλήρης ταύτιση απόψεων στο Κυπριακό και άλλα θέματα διαπίστωσαν ο Υπουργός Πολιτισμού της Ελλάδας Θεόδωρος Πάγκαλος και ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Βάσος Λυσσαρίδης, όπως δήλωσε ο κ. Λυσσαρίδης αμέσως μετά από συνάντησή τους το απόγευμα, κατά την οποία έγινε συζήτηση και για τις προοπτικές των σχέσεων των δύο χωρών στον τομέα του πολιτισμού.

    Από την πλευρά του, ο κ. Πάγκαλος είπε πως ο Πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών του έδωσε πολλές "ενδιαφέρουσες", όπως τις χαρακτήρισε, πληροφορίες για την πορεία του Κυπριακό και εξέφρασε ιδιαίτερη χαρά για τη συνάντηση με τον κ. Λυσσαρίδη, με τον οποίο τον συνδέουν δεσμοί φιλίας.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΡΑΓ)

    [13] Βασιλείου - ΕΕ - Συνάντηση - Τηλεπικοινωνίες

    ΚΥΠΕ - 9/10/2000

    Προχωρεί η δημιουργία σχετικού νομοθετικού πλαισίου, προκειμένου να ελευθεροποιηθεί έγκαιρα ο τομέας των τηλεπικοινωνιών, σύμφωνα με τον επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Κύπρου για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση Γιώργο Βασιλείου.

    Ο κ. Βασιλείου είχε χθες συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον Επίτροπο Erkki Liikanen, αρμόδιο για τις Επιχειρήσεις και την Κοινωνία των Πληροφοριών.

    (ΚΥΠΕ/ΧΧ/ΡΑΓ)

    [14] Κύπρος - ΕΕ - Συμφωνία Συνεργασίας - Περιβάλλον

    ΚΥΠΕ - 9/10/2000

    Υπεγράφη σήμερα στις Βρυξέλλες η Επίσημη Συμφωνία Συνεργασίας της Κύπρου με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος, βήμα που θεωρείται σημαντικό, διότι είναι η πρώτη φορά που επίσημος οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ενωσης υπογράφει τέτοια συμφωνία με τις υποψήφιες για ένταξη χώρες.

    Τη Συμφωνία υπέγραψε εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Κώστας Θεμιστοκλέους και εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ενωσης η Επίτροπος Περιβάλλοντος Μάργκοτ Γουόλστρομ.

    (ΚΥΠΕ/ΧΧ/ΡΑΓ)

    [15] Κύπρος - ΕΕ - Συμφωνία Συνεργασίας - Περιβάλλον

    ΚΥΠΕ - 9/10/2000

    Υπεγράφη σήμερα στις Βρυξέλλες η Επίσημη Συμφωνία Συνεργασίας της Κύπρου με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος, βήμα που θεωρείται σημαντικό, διότι είναι η πρώτη φορά που επίσημος οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ενωσης υπογράφει τέτοια συμφωνία με τις υποψήφιες για ένταξη χώρες.

    Τη Συμφωνία υπέγραψε εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Κώστας Θεμιστοκλέους και εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ενωσης η Επίτροπος Περιβάλλοντος Μάργκοτ Γουόλστρομ.

    (ΚΥΠΕ/ΧΧ/ΡΑΓ)

    [16] Κύπρος - ΕΕ - Συμφωνία Συνεργασίας - Περιβάλλον

    KYΠΕ - 9/10/2000

    Υπεγράφη σήμερα στις Βρυξέλλες η Επίσημη Συμφωνία Συνεργασίας της Κύπρου με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος, βήμα που θεωρείται σημαντικό, διότι είναι η πρώτη φορά που επίσημος οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ενωσης υπογράφει τέτοια συμφωνία με τις υποψήφιες για ένταξη χώρες.

    Τη Συμφωνία υπέγραψε εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Κώστας Θεμιστοκλέους και εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ενωσης η Επίτροπος Περιβάλλοντος Μάργκοτ Γουόλστρομ.

    (ΚΥΠΕ/ΧΧ/ΡΑΓ)

    [17] Οδός Γιάννου Κρανιδιώτη - Τελετή μετονομασίας

    KYΠΕ - 9/10/2000

    "Είναι πολύ δύσκολο να βλέπεις ένα φίλο σου να γίνεται δρόμος". Με αυτά τα λόγια του Υπουργού Πολιτισμού της Ελλάδας Θεόδωρου Πάγκαλου πραγματοποιήθηκε σήμερα μέσα σε ατμόσφαιρα συναισθηματικά φορτισμένη η εκδήλωση μετονομασίας της οδού Μυκάλης στη Λευκωσία, που αποτελεί το δρόμο που βρίσκεται το πατρικό σπίτι της οικογένειας Κρανιδιώτη, σε οδό Γιάννου Κρανιδιώτη.

    Στην εκδήλωση, στην οποία παρευρέθηκαν πολλοί πολιτικοί και πλήθος κόσμου, ο κ. Πάγκαλος, στενός φίλος του Γιάννου Κρανιδιώτη, σε μια ιδιαίτερα συγκινητική ομιλία απεκάλυψε πως προτομή του αδικοχαμένου Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας θα τοποθετηθεί στο χώρο ανάμεσα στα διάφορα κτίρια του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας "για να θυμίζει ότι ο Γιάννος έπεσε κατά την εκτέλεση του καθήκοντος του".

    (ΚΥΠΕ/ΚΣ/ΡΑΓ)

    [18] 18η Συνεδρία της ΜΚΕ ΕΕ - Κύπρου

    ΚΥΠΕ - 9/10/2000

    "Ο χρόνος λειτουργεί σε βάρος του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς και όσο ταχύτερα το καταλάβει τόσο καλύτερα γι' αυτόν. Εάν ελπίζει σε χωριστές ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ), προσδοκώντας ότι μπορούν να ενταχθούν δύο κυπριακά κράτη στην Κοινότητα, τότε τρέφει μια τεράστια ψευδαίσθηση".

    Τη σημαντική αυτή δήλωση έκανε σήμερα ενώπιον της συνεδρίασης της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Κύπρου ο αρμόδιος για τη διεύρυνση, Γερμανός Επίτροπος Γκούντερ Φερχόιγκεν, ο οποίος προέβλεψε ότι πολύ σύντομα, και σίγουρα ταχύτερα απ' ότι πιστεύει ο κ. Ντενκτάς, η ενταξιακή πορεία της Κύπρου θα μπει σε καθοριστική φάση.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜ/ΡΑΓ)

    [19] Εκδήλωση στη μνήμη του Γιάννου Κρανιδιώτη

    KYΠΕ - 9/10/2000

    Μεγαλύτερο παρουσιάζεται το κενό από την απώλεια του Γιάννου Κρανιδιώτη, μέσα στον τελευταίο χρόνο, τόνισε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης σε μήνυμά του σε εκδήλωση μνήμης για τον Γιάννο Κρανιδιώτη, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι "η ανάγκη της παρουσίας του γίνεται πιο έντονη γιατί το κυπριακό πρόβλημα βρίσκεται σε ένα στάδιο, το οποίο θεωρώ ότι είναι το πιο σημαντικό μετά την τουρκική εισβολή του 1974".

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης τόνισε ότι "την ίδια στιγμή, θα πρέπει να αξιοποιηθεί, με πολλή προσοχή, η συγκυρία της σύνταξης του κειμένου της εταιρικής σχέσης ΕΕ-Τουρκίας".

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΡΑΓ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Monday, 9 October 2000 - 19:47:21 UTC