Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-12-03

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΧΑΚ - Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων
  • [02] Υπουργοί Αμυνας Κύπρου - Ρωσίας - Δηλώσεις
  • [03] Πρέσβης Ισραήλ - Πάφος - Συνέδριο
  • [04] Ρούσου - Αφέθηκε ελεύθερος
  • [05] Γ.Γ. ΟΗΕ - Πρόεδρος Κληρίδης - Εναρξη συνομιλιών
  • [06] Παγκόσμια Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού Οστών - Αθήνα
  • [07] Παπαδόπουλος - ΧΑΚ - Νέο σύστημα
  • [08] Γ.Γ. ΟΗΕ - Πρόεδρος Κληρίδης - Λήξη συνάντησης
  • [09] ΓΓ ΟΗΕ - Κυπριακό - Δηλώσεις
  • [10] Υπουργοί Αμυνας Κύπρου - Ρωσίας - Υπογραφή πρωτοκόλλου
  • [11] Γ.Γ. ΟΗΕ - Ντενκτάς
  • [12] Εκπρόσωπος Τύπου Γ.Γ. - Κυπριακό
  • [13] Γ.Γ. ΟΗΕ - Ντενκτάς - Λήξη συνάντησης

  • [01] ΧΑΚ - Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων

    Λευκωσία,Κύπρος,03/12/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο αναπληρωτής ΓΓ της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων, Γκρέγκορ Πόσνιακ χαρακτήρισε "σοφό βήμα" την τριήμερη αναστολή των εργασιών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), από τις 6-8 Δεκεμβρίου εάν ο λόγος είναι "για να εφαρμοστούν νέες τεχνολογίες".

    Ο κ. Πόσνιακ που ηγείται τριμελούς αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Χρηματιστήριων (ΟΕΧ) συναντήθηκε σήμερα με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Υπουργό Εσωτερικών Χριστόδουλο Χριστοδούλου, στην παρουσία και του Γενικού Διευθυντή του ΧΑΚ Νώντα Μεταξά, με τους οποίους συζήτησαν την αίτηση της Κύπρου να καταστεί εταιρικό μέλος στην Ομοσπονδία.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΑΧΡ)

    [02] Υπουργοί Αμυνας Κύπρου - Ρωσίας - Δηλώσεις

    Μόσχα,Ρωσία,03/12/1999 (ΚΥΠΕ - ITAR TASS)

    Θέματα στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας ανάμεσα στα Υπουργεία Αμυνας Ρωσίας - Κύπρου, συζήτησαν κατά τη συνάντηση που είχαν στη Μόσχα σήμερα οι Υπουργοί Αμυνας των δύο χωρών.

    Οπως μεταδίδει το Ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων ITAR TASS, μετά το πέρας των συνομιλιών ο Κύπριος Υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι "η Κύπρος αποδίδει μεγάλη σημασία στις σχέσεις της με τη Ρωσία," και τόνισε πως "η Ρωσία πάντοτε υποστήριζε την Κύπρο."

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΑΧΡ)

    [03] Πρέσβης Ισραήλ - Πάφος - Συνέδριο

    Λευκωσία,Κύπρος,03/12/1999 (ΚΥΠΕ)

    Νέοι από την Ιορδανία, την Αίγυπτο, την Παλαιστινιακή Αρχή και το Ισραήλ επαναβεβαίωσαν την αποφασιστικότητά τους να εργαστούν για μια νέα και ειρηνική Μέση Ανατολή, δίνοντας το μήνυμα πως όταν υπάρχει η θέληση υπάρχει και ο τρόπος, δήλωσε ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο Σεμί Τζουρ.

    Μιλώντας σήμερα στο ΚΥΠΕ για το 4ο Κογκρέσο του Δικτύου Νεαρών Ηγετών που πραγματοποιείται στην Πάφο από τις 2-6 Δεκεμβρίου, ο κ. Τζουρ είπε ότι αισθάνεται περισσότερο αισιόδοξος για το μέλλον της περιοχής μετά από τις επαφές του με τους νέους που συμμετέχουν στο συνέδριο.

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΑΑ/ΑΧΡ)

    [04] Ρούσου - Αφέθηκε ελεύθερος

    Λευκωσία,Κύπρος,03/12/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ελεύθερος αφέθηκε σήμερα από τις κατοχικές αρχές ο Αργύρης Ρούσου, 65 χρόνων από την Αγλαντζιά, ο οποίος είχε απαχθεί στις 30 Νοεμβρίου όταν πέρασε με το αυτοκίνητό του στις κατεχόμενες περιοχές από την περιοχή Λυμπιών.

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Σάρα Ράσελ, ο 65χρονος Ε/Κ συναντήθηκε με την οικογένεια του σήμερα το απόγευμα στο Λήδρα Πάλας.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΑΧΡ)

    [05] Γ.Γ. ΟΗΕ - Πρόεδρος Κληρίδης - Εναρξη συνομιλιών (1)

    Νέα Υόρκη,ΗΠΑ,03/12/1999 (ΚΥΠΕ - της απεσταλμένης μας Μαρίας Μάιλς)

    Αρχισε πριν από λίγα λεπτά στο γραφείο του Κόφια Ανάν στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη η συνάντηση του Γ.Γ. του διεθνούς οργανισμού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, με την οποία εγκαινιάζονται οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες.

    Τον Πρόεδρο πλαισιώνουν ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Παντελής Κούρος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ Σώτος Ζακχαίος, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Κυπριακού στο Υπουργείο Εξωτερικών Τάσος Τζιωνής και ο διευθυντής του γραφείου του Υπουργού Εξωτερικών Μηνάς Χατζήμιχαηλ.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΑ/ΑΧΡ)

    [06] Παγκόσμια Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού Οστών - Αθήνα

    Λευκωσία,Κύπρος,03/12/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η σύσταση της Παγκόσμιας Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών των απανταχού Ελλήνων (Ελλάδα, Κύπρο, ομογένεια) ανακοινώθηκε σε διάσκεψη Τύπου που δόθηκε σήμερα στα γραφεία της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών.

    Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της Κυπριακής Πρεσβείας στην Αθήνα η οποία σημειώνει ότι στη σύσταση της Τράπεζας αρχικά θα συμμετέχουν το Καραϊσκάκειο Ιδρυμα Κύπρου, το Εθνικό Κέντρο Ιστοσυμβατότητας Ελλάδας, η Δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Αθήνας, ενώ θα συμπαρίσταται και θα συντονίζει η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΑΧΡ)

    [07] Παπαδόπουλος - ΧΑΚ - Νέο σύστημα

    Λευκωσία,Κύπρος,03/12/1999 (ΚΥΠΕ)

    Σημαντική ευελιξία και αποτελεσματικότητα προσφέρει στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) το νέο σύστημα λειτουργίας του που τίθεται σε λειτουργία την ερχόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο Πρόεδρός του Ντίνος Παπαδόπουλος, επισημαίνοντας παράλληλα ότι "εκτός απροόπτου" το "πάτωμα" θα λειτουργήσει την ερχόμενη Πέμπτη.

    Αναλύοντας το νέο σύστημα σε διάσκεψη Τύπου, ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε ότι αυτό δεν αποτελεί ούτε πανάκεια, αλλά ούτε και την τελική λύση, διευκρινίζοντας πως τελική λύση θα αποτελέσει η πλήρης αποϋλοποίηση.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΑΧΡ)

    [08] Γ.Γ. ΟΗΕ - Πρόεδρος Κληρίδης - Λήξη συνάντησης

    Νέα Υόρκη,ΗΠΑ,03/12/1999 (ΚΥΠΕ - της απεσταλμένης μας Μαρία Μάιλς)

    Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, η πρώτη συνάντηση στο πλαίσιο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών που εγκαινιάστηκαν σήμερα στην έδρα του ΟΗΕ.

    Ερωτηθείς πως πήγε η συνάντηση που διήρκησε μία ώρα, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε: Βλέπετε χαμογελούμε".

    Κληθείς από τους δημοσιογράφους να αναφέρει κάτι για τη συνάντηση, ο Πρόεδρος Κληρίδης σεβάστηκε την έκκληση του Γ.Γ. να μην γίνονται δηλώσεις λέγοντας χαρακτηριστικά: "Εχει blackout". Στη συνέχεια αποχώρησε από την έδρα του ΟΗΕ συνοδευόμενος από τους συμβούλους του.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΑ)

    [09] ΓΓ ΟΗΕ - Κυπριακό - Δηλώσεις

    Νέα Υόρκη,ΗΠΑ,03/12/1999 (ΚΥΠΕ - της απεσταλμένης μας Μαρίας Μάιλς)

    Την ελπίδα ότι θα ξεκινήσουν σοβαρές συνομιλίες εξέφρασε σήμερα ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, επαναλαμβάνοντας ότι οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες θα αρχίσουν με συζήτηση των βασικών πτυχών.

    Σε δηλώσεις του πριν τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, ο ΓΓ του ΟΗΕ είπε ότι "καθώς ξεκινούν οι συνομιλίες σήμερα, θα πρέπει όλοι να ελπίζουμε".

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΑΑ/ΑΧΡ)

    [10] Υπουργοί Αμυνας Κύπρου - Ρωσίας - Υπογραφή πρωτοκόλλου

    Μόσχα,Ρωσία,03/12/1999 (ΚΥΠΕ - ITAR TASS)

    Ο Ρώσος Υπουργός Αμυνας στρατηγός Ιγκόρ Σεργκέγιεφ εξέφρασε την ελπίδα ότι η επίσκεψη του Κύπριου Υπουργού Αμυνας Σωκράτη Χάσικου στη Μόσχα, "θα συμβάλει στην εδραίωση και περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων ανάμεσα στα Υπουργεία Αμυνας της Ρωσίας και της Κύπρου."

    Ο Ρώσος Υπουργός εξέφρασε την άποψη αυτή πριν από συνάντηση κατά τη διάρκεια της οποίας υπογράφηκε το συμπληρωματικό και τροποποιητικό πρωτόκολλο της Κυπρο-Ρωσικής διακρατικής συμφωνίας για στρατιωτική και τεχνολογική συνεργασία.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΑΧΡ)

    [11] Γ.Γ. ΟΗΕ - Ντενκτάς

    Νέα Υόρκη,ΗΠΑ,03/12/1999 (ΚΥΠΕ - της απεσταλμένης μας Μαρίας Μάιλς)

    Αρχισε πριν από λίγο στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υορκη η συνάντηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, ο οποίος συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα και με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη εγκαινιάζοντας τις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες.

    Σε ερώτηση του ΚΥΠΕ την ώρα που πήγαινε προς τη συνάντηση εάν μεταφέρει οποιαδήποτε έγγραφα, ο Ντενκτάς περιορίστηκε να απαντήσει χαριτολογώντας "πολλά". Ο Τ/Κ ηγέτης συνοδευόταν από συμβούλους του.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΑ/ΑΧΡ)

    [12] Εκπρόσωπος Τύπου Γ.Γ. - Κυπριακό

    Νέα Υόρκη,ΗΠΑ,03/12/1999 (ΚΥΠΕ - της απεσταλμένης μας Μαρίας Μάιλς)

    Ο Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ. του ΟΗΕ Αλβάρο ντε Σότο αναμένεται να διεξάγει τις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες τη Δευτέρα, όταν θα συνεχιστούν στην έδρα του ΟΗΕ, όπως προκύπτει από δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του Γ.Γ. Φρεντ Εκχαρντ.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο κ. Εκχαρντ ανέφερε επίσης πως ο απεσταλμένος του Αμερικανού Προέδρου για το Κυπριακό Αλφρεντ Μόουζες δεν επέδωσε τελικά επιστολή του Αμερικανού Προέδρου Μπιλ Κλίντον στον ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν για "τεχνικούς λόγους", όμως εξέφρασε προφορικά στον Γ.Γ. την υποστήριξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τις συνομιλίες.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΑ/ΑΧΡ)

    [13] Γ.Γ. ΟΗΕ - Ντενκτάς - Λήξη συνάντησης

    Νέα Υόρκη,ΗΠΑ,03/12/1999 (ΚΥΠΕ)

    Πολύ καλή και εποικοδομητική, χαρακτήρισε ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς την πρώτη συνάντησή του με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, στο πλαίσιο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών που άρχισαν σήμερα στην έδρα του ΟΗΕ.

    Η συνάντηση Ανάν-Ντενκτάς διήρκησε λίγο περισσότερο από μία ώρα και σε ερώτηση της απεσταλμένης του ΚΥΠΕ αν συζητήθηκαν τα τέσσερα κεφάλαια ο Τ/Κ ηγέτης απάντησε: "Είχαμε μια καλή, χρήσιμη συνάντηση".

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΑΧΡ/ΜΑ)

    [14] Πρόεδρος Κληρίδης - Ανάν

    Νέα Υόρκη,ΗΠΑ,03/12/1999 (ΚΥΠΕ - Της απεσταλμένης μας Μαρίας Μάιλς)

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης παρουσίασε σήμερα προφορικά στο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν τις θέσεις της Ε/κ πλευράς πάνω στα κεντρικά σημεία του Κυπριακού.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Κληρίδης παρουσίασε τις θέσεις της Ε/κ πλευράς πάνω στα κύρια θέματα για τα οποία ο κ. Ανάν είχε ζητήσει από τους δύο ηγέτες να ετοιμαστούν.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΡΑΓ/ΑΧΡ)

    [15] Ανάν - Δήλωση - Συμβούλιο Ασφαλείας - Κύπρος

    Νέα Υόρκη,ΗΠΑ,03/12/1999 (ΚΥΠΕ - Της απεσταλμένης μας Μαρίας Μάιλς)

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν δήλωσε σήμερα ότι "ενόσω μιλούμε κάνουμε πρόοδο".

    Ο κ. Ανάν προέβη στη λακωνική αυτή δήλωση κατά την έξοδό του από το κτίριο του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, μετά την πρώτη μέρα των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών που άρχισαν σήμερα στην έδρα του διεθνούς οργανισμού.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΡΑΓ/ΑΧΡ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Friday, 3 December 1999 - 20:46:16 UTC