Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-09-09

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόεδρος Κληρίδης - Πρέσβης Ελλάδας
  • [02] Εκπρόσωπος - Κυπριακό
  • [03] Βρετανός Υπατος Αρμοστής - Υπουργός Συγκοινωνιών
  • [04] Εκπρόσωπος - Εθνικό Συμβούλιο - Συμμετοχή κομμάτων
  • [05] ΔΗΣΥ - Μητσόπουλος - Διάσκεψη Τύπου
  • [06] Υπουργος Αμυνας - Βουλή
  • [07] Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος - Σεισμός
  • [08] Τάκης Χατζηδημητρίου - Βουκουρέστι
  • [09] Υπουργός Αμυνας - Πρέσβης Ελλάδας
  • [10] Πρόεδρος Βουλής - Πολωνία

  • [01] Πρόεδρος Κληρίδης - Πρέσβης Ελλάδας

    Λευκωσία,Κύπρος,09/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο Κυριάκος Ρουδουσάκης ευχαρίστησε σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη για τη βοήθεια που έχει δώσει για αντιμετώπιση των επιπτώσεων του σεισμού στην Ελλάδα.

    Μιλώντας μετά τη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Ροδουσάκης είπε ότι συζητήθηκε και η επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου Κληρίδη στην Αθήνα, όπου θα συναντηθεί με τον Ελληνα Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΧ)

    [02] Εκπρόσωπος - Κυπριακό

    Λευκωσία,Κύπρος,09/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου δήλωσε σήμερα πως η κυβέρνηση δεν έχει βολιδοσκοπηθεί για το ενδεχόμενο αποδοχής από μέρους της της αξίωσης του Τουρκοκύπριου ηγέτη για συνομοσπονδία στην Κύπρο αναφέροντας ταυτόχρονα πως κατά τις επαφές του ο Ραούφ Ντενκτάς δεν βρίσκει απήχηση στους όρους και τις αξιώσεις του.

    Κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Εκπρόσωπος είπε επίσης πως στόχος των Αμερικανών αξιωματούχων κατά τις επαφές τους με Τούρκους αξιωματούχους είναι να επηρεάσουν τις αποφάσεις της Αγκυρας ώστε να ανοίξει ο δρόμος επίλυσης του Κυπριακού.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΜΧ)

    [03] Βρετανός Υπατος Αρμοστής - Υπουργός Συγκοινωνιών

    Λευκωσία,Κύπρος,09/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Υπατος Αρμοστής της Βρετανίας στη Κύπρο, Εντουαρτ Κλέι δήλωσε ότι "δεν θα πρέπει να υπάρχει απ'ευθείας σύνδεση" του Κυπριακού και της βελτίωσης των σχέσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση, προσθέτοντας ότι "τα θέματα αυτά πρέπει να υπολογίζονται ανάλογα με την αξία τους".

    Ο κ. Κλέι κλήθηκε σήμερα να σχολιάσει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες στις επικείμενες συνομιλίες για το Κυπριακό, η ΕΕ προτιμά να συνομιλεί με την Αγκυρα και όχι με τον Ραούφ Ντενκτάς.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΧ)

    [04] Εκπρόσωπος - Εθνικό Συμβούλιο - Συμμετοχή κομμάτων

    Λευκωσία,Κύπρος,09/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου δήλωσε σήμερα πως το θέμα της συμμετοχής των εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων στο Εθνικό Συμβούλιο (ΕΣ) με το καθεστώς των παρατηρητών θα συζητηθεί εκ νέου στη συνεδρία του Σώματος το ερχόμενο Σάββατο ώστε να ληφθεί σχετική απόφαση. Πρόσθεσε ότι το θέμα τέθηκε επιτακτικά μετά τις σχετικές αιτήσεις που υποβλήθηκαν από διάφορα κόμματα και κινήματα.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Παπαπέτρου ξεκαθάρισε πως το θέμα τέθηκε στην τελευταία συνεδρία του ΕΣ από σειρά κομμάτων, τα οποία δεν κατονόμασε, και είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε δεσμευθεί πως θα κατέθετε εισήγηση για θέματα λειτουργίας και σύνθεσης του Σώματος στην επόμενη σύνοδο.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΜΧ)

    [05] ΔΗΣΥ - Μητσόπουλος - Διάσκεψη Τύπου

    Λευκωσία,Κύπρος,09/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου του ΔΗΣΥ δεν εισάγει τίποτε καινούριο από όσα αναφέρονται στο Καταστατικό του κόμματος, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Τάσος Μητσόπουλος σε σημερινή διάσκεψη Τύπου.

    Ανέφερε ακόμη ότι το θέμα της συμμετοχής του βουλευτή του κόμματος Πρόδρομου Προδρόμου στο Πολιτικό Γραφείο θα αντιμετωπιστεί το αμέσως χρονικό διάστημα, προσθέτοντας ότι βάσει του Καταστατικού του ΔΗΣΥ εναπόκειται στον Πρόεδρο του κόμματος Νίκο Αναστασιάδη να αποφασίσει.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΜ)

    [06] Υπουργος Αμυνας - Βουλή

    Λευκωσία,Κύπρος,09/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τη διαβεβαίωση ότι θα συνεχισθεί η εφαρμογή αμυντικών προγραμμάτων στο πλαίσιο της στήριξης και ενίσχυσης του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου έδωσε και ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής ο Υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος.

    Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησής του με τα μέλη της Επιτροπής Αμυνας της Βουλής, ο κ. Χάσικος επεσήμανε ότι "η Κύπρος οφείλει να παίξει το ρόλο που θα της ανατεθεί μέσα στο πλαίσιο του Δόγματος σε πλήρη συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση".

    (ΚΥΠΕ/ΣΣ/ΑΑ/ΜΧ)

    [07] Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος - Σεισμός

    Λευκωσία,Κύπρος,09/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το ποσό των δέκα χιλιάδων λιρών απέστειλε η Εκκλησία της Κύπρου στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο για συμπαράσταση προς τους σεισμόπληκτους, ενώ την ερχόμενη Κυριακή θα διεξαχθεί έρανος σε όλους τους ναούς της Εκκλησίας της Κύπρου.

    Με μήνυμά του στον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος αναφέρει ότι η Εκκλησία της Κύπρου συμμετέχει στον πόνο και την αγωνία της Εκκλησίας της Ελλάδας και τον καλεί να διαβιβάσει προς τους πληγέντες συμπάθεια, αγάπη και ευχές.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΧ)

    [08] Τάκης Χατζηδημητρίου - Βουκουρέστι

    Λευκωσία,Κύπρος,09/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Αναχωρεί αύριο για το Βουκουρέστι ο βουλευτής Τάκης Χατζηδημητρίου, Αντιπρόεδρος της Υπεπιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ).

    Ο κ. Χατζηδημητρίου θα συμμετάσχει σε συνεδρία της Υπεπιτροπής καθώς και σε συνέδριο με θέμα "Ευρώπη - Κοινή Πολιτιστική Κληρονομιά" με το οποίο θα εγκαινιαστεί επίσημα η εκστρατεία του Συμβουλίου της Ευρώπης για το θέμα αυτό.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣ/ΜΧ)

    [09] Υπουργός Αμυνας - Πρέσβης Ελλάδας

    Λευκωσία,Κύπρος,09/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τίποτε δεν έχει αλλάξει σε ό,τι αφορά το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου (ΕΑΧ) διαβεβαίωσαν ο Υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος και ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο Κυριάκος Ροδουσάκης.

    Μιλώντας μετά από συνάντησή με τον Υπουργό Αμυνας, ο οποίος μεταβαίνει στις 17 Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα για συνομιλίες με τον Ελληνα ομόλογό του, ο κ. Ροδουσάκης είπε ότι υπάρχει στενή συνεργασία των Επιτελείων Αθηνών και Λευκωσίας πάνω σε καθημερινή βάση.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΜ)

    [10] ΠΟΛ 3 00429 (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Πολωνία

    Λευκωσία,Κύπρος,09/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    "Η Πολωνία υποστήριξε και υποστηρίζει μια δίκαιη και ειρηνική λύση στο Κυπριακό και μπορούμε να συμβάλουμε προς αυτή την κατεύθυνση με όλες τις δυνατότητες που διαθέτουμε", δήλωσε ο Πρόεδρος της χώρας Aleksander Kwasniewski στον Πρόεδρο της Βουλής Σπύρο Κυπριανού, ο οποίος επισκέπτεται επίσημα την Πολωνία.

    Ο Πολωνός Πρόεδρος αποδέχθηκε πρόσκληση που του διαβίβασε ο κ. Κυπριανού εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη να επισκεφθεί επίσημα την Κύπρο και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ευκαιρία που του προσφέρεται να ανανεώσει τις μακροχρόνιες σχέσεις με την Κύπρο.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 9 September 1999 - 18:46:24 UTC