Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-08-26

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκπρόσωπος - Χόλμπρουκ
  • [02] Εκπρόσωπος - Ανασχηματισμός
  • [03] Σοσιαλιστική Διεθνής Γυναικών - Συνέδριο
  • [04] ΧΑΚ - Συνάντηση - Πτώση Δείκτη
  • [05] Λέφσκι 2 - ΑΠΟΕΛ 0
  • [06] Κλάππας - Χρηματιστές - Πρόεδρος Κληρίδης
  • [07] Λήξη Συνεδρίου Αποδήμων - Αποστολή ψηφισμάτων
  • [08] ΔΗΣΥ - Συνεδρία - Απόφαση

  • [01] Εκπρόσωπος - Χόλμπρουκ

    Λευκωσία,Κύπρος,26/08/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η κυβέρνηση εκτιμά ότι το μήνυμα που έστειλε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Εθνη Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ με τις χθεσινές δηλώσεις του είναι ότι αναγνωρίζει ποιά είναι η αδιάλλακτη πλευρά στο Κυπριακό, ενώ παράλληλα δίνει έμμεσα την κατεύθυνση των κινήσεων της αμερικανικής πλευράς.

    Αυτό δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή τοποθέτηση του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ ότι προτίθεται να εμπλεκεί προσωπικά στο Κυπριακό εάν η τουρκική πλευρά επιδείξει την επιθυμία να αλλάξει στάση και πως η άλλη πλευρά "έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα και είναι αδιάλλακτη".

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΑ)

    [02] Εκπρόσωπος - Ανασχηματισμός

    Λευκωσία,Κύπρος,26/08/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου δήλωσε σήμερα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στέλλει μηνύματα συνεργασίας προς όλες τις κατευθύνσεις και προτίθεται να κινηθεί συναινετικά ώστε να ενισχύσει τις γέφυρες επικοινωνίας με όλα τα κόμματα.

    Στην πρώτη του συνάντηση με τους πολιτικούς συντάκτες και κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, ο κ. Παπαπέτρου διευκρίνισε ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης δεν ευθύνεται για την αποτυχία της παρούσας προσπάθειας διεύρυνσης του κυβερνητικού σχήματος.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΑ)

    [03] Σοσιαλιστική Διεθνής Γυναικών - Συνέδριο

    Λευκωσία,Κύπρος,26/08/1999 (ΚΥΠΕ)

    Πολύ σημαντική συνάντηση χαρακτήρισε η Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γυναικών, Aundrey McLaughlin, το περιφερειακό συνέδριο της οργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο το Σάββατο με θέμα "Γυναίκες στον αγώνα για ειρήνη".

    Στο συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο στη Λευκωσία, θα συμμετάσχουν περίπου πενήντα αντιπρόσωποι ενώ από την Κύπρο θα συμμετάσχουν σοσιαλίστριες γυναίκες και οργανώσεις που είναι δίπλα στην ΕΔΕΚ.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΑ)

    [04] ΧΑΚ - Συνάντηση - Πτώση Δείκτη

    Λευκωσία,Κύπρος,26/08/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ομαλά διεξήχθη σήμερα η συνάντηση στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), αλλά με το Γενικό Δείκτη Τιμών να σημειώνει πτώση κατά 1,81%.

    Σε ένα μόνο χρηματιστηριακό γραφείο δεν επετράπη να εργαστεί λόγω μη διεκπεραίωσης καθυστερημένων συναλλαγών, βάσει των μέτρων του Συμβουλίου του ΧΑΚ.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΑ)

    [05] Λέφσκι 2 - ΑΠΟΕΛ 0

    Λευκωσία,Κύπρος,26/08/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η κυπελλούχος ομάδα του ΑΠΟΕΛ απέτυχε να περάσει στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ αφού ηττήθηκε το απόγευμα εκτός έδρας με 2 - 0 από τη Λέφσκι Σόφιας.

    Ο πρώτος αγώνας στη Λευκωσία είχε λήξει ισόπαλος 0 - 0.

    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [06] Κλάππας - Χρηματιστές - Πρόεδρος Κληρίδης

    Λευκωσία,Κύπρος,26/08/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ενώ η πλειοψηφία τους τάσσεται υπέρ πολυήμερης αναστολής των χρηματιστηριακών συναντήσεων, οι χρηματιστές σε ένδειξη καλής θέλησης θα συνεχίσουν να εργάζονται κανονικά, αναμένοντας συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη.

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Χρηματιστών Λούης Κλάππας, στην σημερινή σύσκεψη των χρηματιστών η πλειοψηφία υποστήριξε 11ήμερη διακοπή των συναντήσεων, ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα με τις καθυστερημένες συναλλαγές.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΑ)

    [07] Λήξη Συνεδρίου Αποδήμων - Αποστολή ψηφισμάτων

    Λευκωσία,Κύπρος,26/08/1999 (ΚΥΠΕ)

    Με απόφαση για αποστολή ψηφισμάτων στο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Αναν, στον Αμερικανό Πρόεδρο Μπιλ Κλίντον και στο Βρετανό Πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ, έληξαν το απόγευμα οι εργασίες του 11ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Αποδήμων Κυπρίων.

    Αποφασίστηκε επίσης η αποστολή ψηφισμάτων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη και στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κώστα Σημίτη, καθώς και μηνύματος φιλίας προς τους Τουρκοκυπρίους.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΑ)

    [08] ΔΗΣΥ - Συνεδρία - Απόφαση

    Λευκωσία,Κύπρος,26/08/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης ξεκαθάρισε απόψε ότι το θέμα της παραίτησης των μελών της Επαρχιακής Εκτελεστικής Γραμματείας του ΔΗΣΥ Λάρνακας "δεν είχε σχέση με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και τα πρόσωπα που έχουν αναλάβει, αλλά με τη μετάδοση μηνύματος για την αναγκαιότητα της άμεσης εκτέλεσης έργων στην πόλη και την επαρχία Λάρνακας", σημειώνοντας παράλληλα ότι έχουν αποσυρθεί οι παραιτήσεις.

    Μιλώντας ύστερα από τη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΔΗΣΥ στην παρουσία και των μελών της Επαρχιακής Εκτελεστικής Γραμματείας του ΔΗΣΥ Λάρνακας τα οποία κλήθηκαν στην Λευκωσία, ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι η συζήτηση διεξήχθη σε "ένα πάρα πολύ θετικό, εποικοδομητικό και οικογενειακό κλίμα".

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 26 August 1999 - 18:49:16 UTC