Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 98-05-27

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διεθνές Συνέδριο Αναισθησιολογίας
  • [02] Βουλή - αγνοούμενοι
  • [03] Υπουργός Συγκοινωνιών - δηλώσεις
  • [04] Πρόεδρος Κληρίδης - Πρωθυπουργός Λινγκ
  • [05] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [06] "ΚΕΝΘΕΑ" - Διεθνής ημέρα κατά των ναρκωτικών
  • [07] Πρωθυπουργός Λευκορωσίας - Κυπριανού
  • [08] Θεμιστοκλέους - Εσθονία
  • [09] Επαφές Κασουλίδη στην Ιρλανδία

  • [01] Διεθνές Συνέδριο Αναισθησιολογίας

    Λευκωσία,Κύπρος,27/05/1998 (ΚΥΠΕ)

    Την έναρξη του Παγκύπριου Συνεδρίου Αναισθησιολογίας θα κηρύξει αύριο το βράδυ ο Υπουργός Υγείας Χρίστος Σολωμής στο ξενοδοχείο "Palm Beach" στη Λάρνακα.

    Το συνέδριο πραγματοποιείται από την Αναισθησιολογική Εταιρεία Κύπρου και θα διαρκέσει μέχρι την Κυπριακή 31 Μαϊου.

    Θα συμμετάσχουν 200 σύνεδροι από την Κύπρο και την Ελλάδα, ενώ θα μιλήσουν διαπρεπείς καθηγητές κορυφαίοι στην ειδικότητά τους.

    Κατά την τελετή έναρξης θα απευθύνουν χαιτρετισμούς ο Δήμαρχος Λάρνακας Γ. Λυκούργος, η Πρόεδρος της Αναισθησιολογικής Εταιρείας Κύπρου Φ. Λέρνη και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αναισθησιολογικής Εταιρείας Α. Καραθάνος.

    Σε δηλώσεις της, η κ. Λέρνη ανέφερε ότι στο πλαίσιο της ιατρικής ειδικότητας της Αναισθησιολογίας και της συνεχούς έρευνας και ανάπτυξής της, είναι μέγιστης σημασίας η δημιουργία ενός φόρουμ, όπου θα δοθεί ευκαιρία για γόνιμες συζητήσεις και απόψεις.

    Πρόσθεσε ότι "για τους λόγους αυτούς προχωρήσαμε στην οργάνωση του 1ου Παγκύπριου Συνεδρίου Αναισθησιολογίας".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΜ)

    [02] Βουλή - αγνοούμενοι

    Λευκωσία,Κύπρος,27/05/1998 (ΚΥΠΕ)

    Η Βουλή και οι δύο επιτροπές συγγενών αγνοουμένων θεωρούν ως μη διακριβωθείσα την τύχη των τεσσάρων Ε/Κ αγνοουμένων, αμερικανικής υπηκοότητας.

    Οπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού, ύστερα από σύσκεψη το πρωί στο γραφείο του με τους εκπροσώπους των δύο επιτροπών και του Προέδρου της Επιτροπής Προσφύγων Αριστοφάνη Γεωργίου, το θέμα των τεσσάρων αυτών αγνοουμένων παραμένει ανοικτό για την Ε/κ πλεύρα, όπως και αυτό των υπολοίπων αγνοουμένων προσώπων της κυπριακής τραγωδίας.

    Ο κ. Κυπριανού τόνισε ότι δεν ικανοποιεί η διατύπωση που έχει περιληφθεί στην έκθεση της αμερικανικής διερευνητικής επιτροπής προς το Κογκρέσο, ότι και οι τέσσερις από τους πέντε αγνοουμένους αμερικανικής υπηκοότητας θεωρούνται νεκροί, χωρίς ωστόσο να μπορούν να το αποδείξουν.

    Οπως είπε ο κ. Κυπριανού, "η θέση της δικής μας πλευράς είναι ότι για τους τέσσερις Αμερικανούς υπηκόους, η τύχη των οποίων δεν έχει διακριβωθεί πέραν πάσης αμφιβολίας, θα πρέπει και στην περίπτωση αυτή που είναι νεκροί, να υποδειχθεί πού βρίσκονται, πού είναι οι τάφοι τους και να επιβεβαιωθεί η ταυτότητά τους με βάση επιστημονικές μεθόδους".

    Ο κ. Κυπριανού διευκρίνισε ότι αυτή είναι και η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι υπάρχει και σχετική γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα.

    Εμείς, είπε, θεωρούμε ότι δεν έχει διακριβωθεί ούτε η τύχη των τεσσάρων, ούτε και των υπολοίπων αγνοουμένων, προσθέτοντας ότι η Βουλή δεν μπορεί να μην αναλάβει πρωτοβουλίες για το θέμα αυτό, αφού ασφαλώς υπάρχει συνεννόηση και με τους ηγέτες των κοινοβουλευτικών κομμάτων και την Κυβέρνηση.

    Ο κ. Κυπριανού αναφέρθηκε, όμως, και στη διμηνιαία έκθεση του Αμερικανού Προέδρου Μπιλ Κλίντον προς το Κογκρέσο, στην οποία τονίζεται ότι το ανθρωπιστικό πρόβλημα των αγνοουμένων είναι αποτέλεσμα δικοινοτικής βίας.

    Με την αναφορά αυτή, είπε, απαλλάσσεται παντελώς η Τουρκία, ωσάν να μην έγινε εισβολή, ωσάν να ζούμε σε άλλον πλανήτη.

    Διερωτήθηκε, ακολούθως, εάν αυτό δεν είναι το προοίμιο κλεισίματος και αυτού του θέματος.

    Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων Αριστοφάνης Γεωργίου έχει αναλάβει να μελετήσει την έκθεση της αμερικανικής διερευνητικής επιτροπής. Η έκθεση αυτή θα απασχολήσει κι έκτακτη συνεδρίαση της εν λόγω επιτροπής.

    Ο κ. Γεωργίου δήλωσε σήμερα ότι διαπιστώνεται ότι στην έκθεση αυτή υπάρχει διάσταση με τις ομόφωνες θέσεις της δικής μας πλευράς, προσθέτοντας ότι η δική μας πλευρά θα προσπαθήσει να εξηγήσει στην αμερικανική Κυβέρνηση τη διάσταση αυτή, δηλαδή ότι δεν είναι προς το συμφέρον της διερεύνησης της τύχης κάθε αγνοουμένου σ' αυτόν τον πλανήτη.

    Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων Νίκος Θεοδοσίου εξέφρασε την ελπίδα ότι και η Κυβέρνηση θα επιδείξει το ίδιο ενδιαφέρον που επιδεικνύει η Βουλή.

    Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Αγώνα Αγάπιος Χηράτου επανέλαβε τη θέση ότι οι συγγενείς των αγνοουμένων δεν πρόκειται να απεμπολήσουν το δικαίωμα της διακρίβωσης της τύχης των αγαπημένων τους.

    (ΚΥΠΕ/ΣΔ/ΡΑΓ/ΜΜ)

    [03] Υπουργός Συγκοινωνιών - δηλώσεις

    Λευκωσία,Κύπρος,27/05/1998 (ΚΥΠΕ)

    Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων, Λεόντιος Ιεροδιακόνου, κάλεσε τους εργαζομένους να επιδείξουν μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση όταν απειλούν με κήρυξη απεργιών.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με απειλές των εργαζομένων στις Κυπριακές Αερογραμμές για απεργία αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, ο κ. Ιεροδιακόνου κάλεσε τη συντεχνία "να δείξει αυτοσυγκράτηση διότι η εταιρία έχει σοβαρά προβλήματα και μια απεργία αυτή την περίοδο θα επιδεινώσει πολύ την κατάσταση".

    Είπε εξάλλου ότι το θέμα δεν αφορά μόνο την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης, αλλά είναι πολύ πιο περίπλοκο.

    Ο κ. Ιεροδιακόνου εξέφρασε επίσης τη θέση ότι "οι εργαζόμενοι γενικά πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να σοβαρευτούν πολύ περισσότερο όταν προκηρύσσουν ή όταν απειλούν με απεργίες".

    Αναφερόμενος στα σχέδια για τα αεροδρόμια της Πάφου και της Λάρνακας, ο κ. Ιεροδιακόνου είπε ότι τα σχέδια για το αεροδρόμιο της Πάφου είναι έτοιμα ενώ για τη Λάρνακα θα είναι έτοιμα μέχρι τον Οκτώβρη.

    "Η πρόταση αφορά το πώς προχωρούμε από δω και πέρα και έχει περάσει από το Υπουργικό Συμβούλιο η εισήγησή μας όπως σε πρώτο στάδιο συσταθεί εταιρία κρατική ιδωτικού δικαίου και αμέσως μετά η εταιρία αυτή να αναζητήσει στρατηγικό επενδυτή, ο οποίος θα πάρει μέρος των μετοχών", είπε ο κ. Ιεροδιακόνου.

    Τόνισε ότι η πλειοψηφία των μετοχών θα συνεχίσει να ανήκει στο κράτος και ότι ο στρατηγικός επενδυτής θα πρέπει να έχει τεχνογνωσία στη διαχείρηση αεροδρομείου.

    Εταιρίες που να έχουν αυτή την τεχνογνωσία δεν υπάρχουν στην Κύπρο, επεσήμανε ο κ. Ιεροδιακόνου, προσθέτοντας ότι ακόμα και στο εξωτερικό ο αριθμός των εταιριών αυτών δεν είναι μεγάλος.

    Χαρακτηρίζοντας τον όρο ιδιωτικοποίηση, αναφορικά με το θέμα ως "λανθασμένο", ο κ. Ιεροδιακόνου επανέλαβε ότι "από πλευράς ιδιοκτησιακού καθεστώτος, η συντριπτική πλειοψηφία των μετοχών θα ανήκει στο κράτος". Εξήγησε όμως ότι θα αλλάξει η διαχείρηση και η διοίκηση γενικά του αεροδρομίου.

    "Εχω ενημερώσει όλες τις συντεχνίες και σίγουρα θα ανοίξουμε διάλογο με τους εργαζόμενους για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα τα οποία μπορεί να προκύψουν στην αλλαγή αυτού του καθεστώτος", πρόσθεσε.

    Η πολιτική αεροπορία, επεσήμανε ο κ. Ιεροδιακόνου, θα συνεχίσει να ανήκει στο Υπουργείο Συγκοινωνιών και στο κράτος, και η κρατική υπηρεσία θα διατηρεί τα δικαιώματα στάθμευσης στα αεροδρόμια.

    "Θα αλλάξει η διοίκηση όσον αφορά την εξυπηρέτηση εδάφους", πρόσθεσε. Ο κ. Ιεροδιακόνου είπε ότι τα δύο έργα στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου έγιναν με επένδυση πέραν των 200 εκ. λιρών, σύμφωνα με τις σημερινές εκτιμήσεις.

    "Είναι περίπου 150 - 160 εκ. λίρες το αεροδρόμιο Λάρνακας και γύρω στα 40 εκ. το αεροδρόμιο Πάφου", είπε, προσθέτονατς ότι "με αυτή την πρόταση δεν θα χρειαστεί να χρηματοδοτηθούν αυτά τα έργα από το δημόσιο".

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΜΜ)

    [04] Πρόεδρος Κληρίδης - Πρωθυπουργός Λινγκ

    Λευκωσία,Κύπρος,27/05/1998 (ΚΥΠΕ)

    Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη, είχε νωρίς σήμερα το απόγευμα ο Πρωθυπουργός της Λευκορωσίας Σεργκέι Λινγκ, ο οποίος εκτελεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

    Τον κ. Λινγκ υποδέχθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Υφυπουρός Παρά τω Προέδρω Παντελής Κούρος και ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης.

    Προτού εισέλθει στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Λινγκ κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Εθνάρχη Μακαρίου.

    Μετά τη συνάντηση, στην οποία παρευρέθη και ο κ. Κούρος, δεν έγιναν δηλώσεις.

    Αργότερα σήμερα, ο κ. Λινγκ θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Σπύρο Κυπριανού, στην οικία του κ. Κυπριανού.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΜ)

    [05] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    Λευκωσία,Κύπρος,27/05/1998 (ΚΥΠΕ)

    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:

            Γενικός Δείκτης Τιμών Μετοχών           83,37  (-0,57)
    
            Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
            Τραπεζικοί Οργανισμοί                   96,66 (-1,02)
            Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί Οργανισμοί     60,38 (-0,53)
            Ασφαλιστικοί Οργανισμοί                 61,88 ( 0,03)
            Βιομηχανικές Εταιρείες                  75,44 ( 0,39)
            Τουριστικές Επιχειρήσεις                68,11 ( 0,28)
            Εμπορικές Εταιρείες                     47,63 (-0,08)
            Αλλες Εταιρείες                         68,45 ( 0,78)
    
            Συνολικό Ποσό Συναλλαγών           ΛΚ  1.810.875.58
    
    Η διαφορά στις παρενθέσεις αντιπροσωπεύει την ποσοστιαία αύξηση (+) ή τη μείωση (-) του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.
    (ΚΥΠΕ/ΜΜ)

    [06] "ΚΕΝΘΕΑ" - Διεθνής ημέρα κατά των ναρκωτικών

    Λευκωσία,Κύπρος,27/05/1998 (ΚΥΠΕ)

    Την πεποίθηση πως η έγκριση του νομοσχεδίου για την πρόληψη της χρήσης των ναρκωτικών θα καθορίσει το μεγάλο ρόλο του εθελοντισμού για την έγκαιρη λήψη μέτρων, εξέφρασε ο Πρόεδρος του "ΚΕΝΘΕΑ" Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος, κατά τη διάρκεια σημερινής δημοσιογραφικής διάσκεψης αφιερωμένης στη διεθνή μέρα κατά των ναρκωτικών.

    "Το ΚΕΝΘΕΑ (Κέντρο Ενημέρωσης για τα Ναρκωτικά και Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) μέσα από το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο θα εφαρμόζει πιστά και συντονισμένα μαζί με άλλους κρατικούς και μη φορείς την κρατική πολιτική για την πρόληψη," είπε.

    Σύμφωνα με τον Πανιερώτατο, το "ΚΕΝΘΕΑ" αλλάζει μορφή και γίνεται από δω και πέρα Εκπαιδευτικός Οργανισμός σε ότι αφορά το θέμα της πρόληψης, ο οποίος θα συντονίζει, στη βάση μιας κοινής φιλοσοφίας, τη δραστηριότητα του εθελοντισμού τηρώντας την αρχή του σεβασμού της ανεξαρτησίας των οργανώσεων, μελών του.

    "Στη δευτερογενή πρόληψη το ΚΕΝΘΕΑ σε συνεργασία με τους Δήμους αρχίζει τη λειτουργία Κέντρων Πρόληψης και Συμβουλευτικού Σταθμού," είπε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου.

    Στη δευτερογενή πρόληψη, ανέφερε, εντάσσονται και οι ομάδες του Ομίλου εθελοντών Φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου αλλά και η Ανοικτή Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης που λειτουργεί με εθελοντική πρωτοβουλία.

    Οσον αφορά την τριτογενή πρόληψη, σύμφωνα με τον Πανιερώτατο, θα λάβει χώρα τον Ιούνιο η επέκταση της θεραπευτικής επέμβασης της Ανοικτής Θεραπευτικής Κοινότητας Εξαρτημένων Ατόμων και στις Κεντρικές Φυλακές.

    Μέσα σ' αυτά τα πλαίσια θα λειτουργήσουν στις Κεντρικές Φυλακές ομάδες αυτοβοήθειας και θα επιχειρηθεί να συνδεθεί το πρόγραμμα με τις δραστηριότητες ψυχοκοινωνικής και επαγγελματικής αποκατάστασης "Εξω από τις Φυλακές".

    Ο Πανιερώτατος εξέφρασε την ελπίδα πως με το νέο χρόνο το "ΚΕΝΘΕΑ" θα λειτουγήσει την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης - Θεωρία του Προγράμματος "Θησέας".

    Τα εγκαίνια του οικήματος του "ΚΕΝΘΕΑ" ή "Κέντρο Πολλαπλής Παρέμβασης του ΚΕΝΘΕΑ" θα γίνουν στις 28 Ιουνίου και όλες οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του ΚΕΝΘΕΑ, που περιλαμβάνουν συνολικά 46 εκπαιδευτικά προγράμματα για ολόκληρο σχεδόν το σύνολο της νεολαίας της Κύπρου, θα γίνονται στο Εκπαιδευτικό Κέντρο για Στελέχη.

    Ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε επίσης στις περισότερες από τις 23 αυτοτελείς εκδηλώσεις που θα γίνουν το μήνα Ιούνιο κάτω από την ομπρέλλα του "ΚΕΝΘΕΑ", όπως το πρώτο Παγκύπριο Εργαστήρι "Δημόσιοι Υπάλληλοι ενάντια στις ουσίες εξάρτησης" και το δεύτερο Παγκύπριο Εργαστήρι "Οργανώσεις Νεολαίας ενάντια στις ουσίες εξάρτησης."

    Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος ευχαρίστησε τέλος την Κυβέρνηση για την "αμέριστη βοήθεια και συμπαράστασή της στο έργο του "ΚΕΝΘΕΑ" αλλά και όλους τους εθελοντές του "ΚΕΝΘΕΑ" και όλους όσοι συμβάλλουν οικονομικά στην προσπάθεια του.

    (ΚΥΠΕ/ΝΓ/ΜΜ)

    [07] Πρωθυπουργός Λευκορωσίας - Κυπριανού

    Λευκωσία,Κύπρος,27/05/1998 (ΚΥΠΕ)

    Τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και την πορεία ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση συζήτησε ο Πρωθυπουργός της Λευκορωσίας Σεργκέι Λινγκ με τον Πρόεδρο της Βουλής Σπύρο Κυπριανού, κατά τη συνάντησή που είχαν το απόγευμα.

    Τον Πρωθυπουργό της Λευκορωσίας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, συνόδευε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης.

    Η συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην οικία του Προέδρου της Βουλής, κράτησε μία ώρα και όταν ολοκληρώθηκε δεν έγιναν δηλώσεις.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΜ)

    [08] Θεμιστοκλέους - Εσθονία

    Λευκωσία,Κύπρος,27/05/1998 (ΚΥΠΕ)

    Για την Εσθονία αναχώρησε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Κώστας Θεμιστοκλέους, επικεφαλής αντιπροσωπείας, για να εκπροσωπήσει την Κύπρο στην 21η Περιφερειακή Διάσκεψη του Οργανισμού Τροφίμων για την Ευρώπη.

    Η Διάσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Τάλλιν από τις 27 μέχρι τις 29 Μαϊου, θα ασχοληθεί με την επισήμανση και τη μελέτη των προβλημάτων του γεωργικού τομέα στις χώρες της Ευρώπης.

    Θα ασχοληθεί επίσης με την αξιολόγηση των προγραμμάτων και σχεδίων που εφάρμοσε ο Οργανισμός κατά την περίοδο 1996 - 97, καθώς και τη διαμόρφωση της πολιτικής και τον καταρτισμό του προγράμματος εργασίας και του προϋπολογισμού του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας για τη διετία 2000 - 2001.

    Στο περιθώριο των εργασιών της Διάσκεψης, ο κ. Θεμιστοκλέους θα έχει ιδιαίτερες συναντήσεις με το Γενικό Διευθυντή της FAO Jacques Diouf, καθώς και με άλλους αξιωματούχους του Οργανισμού για θέματα που αφορούν τη γεωργική ανάπτυξη και την παροχή τεχνικής βοήθειας προς την Κύπρο.

    Ο κ. Θεμιστοκλέους θα έχει επίσης επαφές με συναδέλφους του Υπουργούς Γεωργίας άλλων χωρών που μετέχουν στη Διάσκεψη.

    Στην κυπριακή αντιπροσωπεία μετέχουν ο Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στην FAO Γιώργος Παυλίδης και ο Λειτουργός του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος για θέματα Διεθνών Οργανισμών, Χάρης Ζαννεττής.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΜ)

    [09] Επαφές Κασουλίδη στην Ιρλανδία

    Λευκωσία,Κύπρος,27/05/1998 (ΚΥΠΕ)

    Συνάντηση με την Πρόεδρο της Ιρλανδίας Μέρι Μακαλίζ είχε σήμερα το απόγευμα στο Δουβλίνο ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, με την οποία συζήτησε το Κυπριακό και το πρόβλημα της Βορείου Ιρλανδίας.

    Ο κ. Κασουλίδης, ο οποίος εκτελεί επίσκεψη εργασίας στην Ιρλανδία, συναντήθηκε και με τον Ιρλανδό ομόλογό του Ντέιβιντ Αντρους, με τον οποίο συζήτησε θέματα διμερών σχέσεων, το Κυπριακό και την ενταξιακή πορεία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Ο κ. Αντρους ενημέρωσε τον κ. Κασουλίδη για τις πρόσφατες εξελίξεις στο πρόβλημα της Βορείου Ιρλανδίας και ιδιαίτερα για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στις 10 Απριλίου για διευθέτηση του προβλήματος, η οποία επικυρώθηκε την περασμένη βδομάδα με δημοψήφισμα.

    Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Ιρλανδός ΥΠΕΞ παρέθεσε γεύμα προς τιμή του κ. Κασουλίδη.

    Ο κ. Κασουλίδης είχε, επίσης, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Σέιμους Πάτισον, τον Πρόεδρο της Γερουσίας Μπράιαν Μαλούλι και τον Πρόεδρο της Κοινής Επιτροπής της Γερουσίας και της Βουλής για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Μπέρναρντ Ντάρκαν.

    Τον κ. Κασουλίδη συνόδευαν ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ιρλανδία Ανδρέας Μαυρογιάννης και ο Διευθυντής του Γραφείου του ΥΠΕΞ Λεωνίδας Παντελίδης.

    Αύριο ο κ. Κασουλίδης θα μιλήσει στο Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Δουβλίνου και το απόγευμα θα αναχωρήσει για το Λονδίνο, ενώ την Παρασκευή θα βρίσκεται στην Αθήνα για συνομιλίες για το Κυπριακό και την ενταξιακή πορεία της Κύπρου.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Wednesday, 27 May 1998 - 17:46:07 UTC