Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 98-03-01

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Μυριάνθους η έδρα του Ομήρου
  • [02] Νέοι Ορίζοντες - Εκτελεστικό Γραφείο
  • [03] Δεξίωση Κογκρέσου της ΑΧΕΠΑ
  • [04] Νίκολας Μπερνς - "Καθημερινή"
  • [05] Ηλιάδης - Βρυξέλλες - Περιβάλλον
  • [06] Δημητρίου - ΚΣΣΕ
  • [07] Βιογραφικά νέων Υπουργών

  • [01] Στο Μυριάνθους η έδρα του Ομήρου

    Πάφος,Κύπρος,01/03/1998 (ΚΥΠΕ)

    Ο Ηλίας Μυριάνθους, πρώτος επιλαχών στο ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ Πάφου στις βουλευτικές εκλογές του 1996 καταλαμβάνει τη θέση του Γιαννάκη Ομήρου, που διορίστηκε χθες Υπουργός Αμυνας.

    Ο Μυριάνθους, 31 ετών, κατάγεται από το Γουδί της Πάφου και εξασκεί το επάγγελμα του λογιστή στην Πόλη Χρυσοχούς όπου διαμένει μόνιμα.

    (ΚΥΠΕ/ΣΣ/ΚΝ/ΜΜ)

    [02] Νέοι Ορίζοντες - Εκτελεστικό Γραφείο

    Λευκωσία,Κύπρος,01/03/1998 (ΚΥΠΕ)

    "Τουλάχιστον παιδαριώδεις" χαρακτηρίζουν οι Νέοι Ορίζοντες τις προσπάθειες του Προέδρου του ΔΗΣΥ να μεταθέσει το θέμα της υπουργοποίησης του Προέδρου του κόμματος, Νίκου Κουτσού, από το πολιτικό σε προσωπικό επίπεδο, προβάλλοντας δήθεν αντικειμενικές δυσκολίες.

    Αυτό εκτιμά το Εκτελεστικό Γραφείο των ΝΕ.Ο., που ενέκρινε χθες ομόφωνα σε έκτακτη συνεδρία τους χειρισμούς του κ. Κουτσού στις διαβουλεύσεις του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη. Το ΕΓ τόνισε παράλληλα ότι οι εξελίξεις πιστοποιούν ότι αντί για κυβέρνηση ευρείας αποδοχής έχει σχηματιστεί "κυβέρνηση ελάχιστης αξιοπιστίας".

    Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το επιχείρημα του κ. Αναστασιάδη δεν ισχύει αφού στη συνάντηση της Παρασκευής μεταξύ αντιπροσωπείας των ΝΕ.Ο και του Προέδρου Κληρίδη αντιπροτάθηκαν άλλα ονόματα - στελέχη του κόμματος προς υπουργοποίηση.

    Επιπλέον αντιπροτάθηκε στον Πρόεδρο η ανάληψη άλλου υπουργείου πέραν του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να υλοποιηθεί ο αντικειμενικός στόχος της κυβέρνησης ευρείας αποδοχής.

    "Είναι πασιφανές πως ο αποκλεισμός των ΝΕ.Ο. είναι πολιτικά κατευθυνόμενος από το δίδυμο Αναστασιάδη - Δημητρίου και στοχεύει στην φίμωση και τον αφανισμό του κόμματος από την πολιτική σκηνή", θεωρούν τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου.

    Επικαλούνται μάλιστα δήλωση του κ. Αναστασιάδη ότι οι ΝΕ.Ο αποτελούν κίνδυνο για την ποσοστιαία αρτιότητα του ΔΗΣΥ.

    Τέλος, το Εκτελεστικό Γραφείο απευθύνει έκκληση προς το Σ.Κ. ΕΔΕΚ να επανεξετάσει το θέμα της συμμετοχής στην κυβέρνηση, αφού δεν έχουν υλοποιηθεί οι δεσμεύσεις Κληρίδη για οικουμενική κυβέρνηση ή κυβέρνηση ευρείας αποδοχής.

    "Η ΕΔΕΚ δεν θα πρέπει να ξεχνά ότι έχει αναλάβει και την υλοποίηση των υπεσχημένων", επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

    (ΚΥΠΕ/ΚΝ/ΜΜ)

    [03] Δεξίωση Κογκρέσου της ΑΧΕΠΑ

    Ουάσινγκτον,ΗΠΑ,01/03/1998 (ΚΥΠΕ Δημήτρης Απόκης)

    Ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ουάσιγκτον, Ανδρος Νικολαϊδης, κάλεσε την ομογένεια και τα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου σε εγρήγορση, προκειμένου να ληφθούν οι σοβαρές αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον την Κύπρου και θα την απελευθερώσουν από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής.

    Μιλώντας στην 33η "Δεξίωση του Κογκρέσου" της ΑΧΕΠΑ, που πραγματοποιήθηε χθες σε ξενοδοχείο της Ουάσιγκτον παρουσία μελών του Κογκρέσου και της ομογένειας, ο κ. Νικολαϊδης επεσήμανε ότι οι επιδιώξεις του κυπριακού λαού για ελευθερία, δικαιοσύνη και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ταυτίζονται με αυτές του αμερικανικού λαού.

    Από το Κογκρέσο παρεβρέθηκαν ο Γερουσιαστής του Μέριλαντ Πολ Σαρμπάνης και οι βουλευτές της Φλόριδας, Μάικ Μπιλιράκις και του Νιού Τζέρσι Μάικ Πάπας.

    Ο κ. Σαρμπάνης, αφού επαίνεσε τον πρέσβη Ανδρο Νικολαϊδη για την ομιλία του που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στη δεξίωση, συμφώνησε μαζί του ότι ο μακροχρόνιος αγώνας του κυπριακού λαού πραγματικά ταυτίζεται με τις βάσεις και τις επιδιώξεις της αμερικανικής δημοκρατίας.

    (ΚΥΠΕ/ΔΑ/ΚΝ/ΜΜ)

    [04] Νίκολας Μπερνς - "Καθημερινή"

    Αθήνα,Ελλάδα,01/03/1998 (ΚΥΠΕ Κώστας Ιορδανίδης)

    Διεθνής ομάδα με επικεφαλής τα Ηνωμένα Εθνη αρχίζει νέες εντατικές προσπάθειες με στόχο την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για επίτευξη προόδου στο κυπριακό πρόβλημα.

    Αυτό προεξήγγειλε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην αθηναϊκή εφημερίδα "Καθημερινή", ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Νίκολας Μπερνς, τονίζοντας ωστόσο, ότι κατά πόσο εντός του 1998 θα επιτευχθεί πρόοδος στο Κυπριακό εναπόκειται "στα δύο μέρη".

    "Πιστεύουμε ότι το 1998 είναι το έτος κατά το οποίο θα πρέπει να σημειωθεί πρόοδος στην Κύπρο. Δεν σημαίνει όμως ότι θα επιτευχθεί. Αυτό είναι κάτι που εναπόκειται στις δύο πλευρές. Αλλά πρέπει να επιτευχθεί. Υπάρχει μια ευκαιρία την οποία όλοι θα πρέπει να αδράξουμε", δήλωσε ο κ. Μπερνς.

    Οπως ανέφερε, η διεθνής αυτή ομάδα με επικεφαλής τον ΟΗΕ, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον Προεδρικό Απεσταλμένο των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ και τον Ειδικό Συντονιστή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τόμας Μίλερ εκ μέρους των ΗΠΑ και τον Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ εκ μέρους της Βρετανίας.

    "Αναμένω ότι εντός των επόμενου δεκαπενθημέρου θα δούμε σειρά επισκέψεων των εκπροσώπων όλων αυτών των χωρών και του ΟΗΕ, οι οποίοι αρχίζουν εντατικά πλέον να αναζητούν τον τρόπο για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων για την Κύπρο με στόχο μια θετική λύση", τόνισε ο Αμερικανός Πρέσβης.

    Ερωτηθείς εάν η λύση του Κυπριακού αποτελεί προϋπόθεση για την επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν εστιάσει την προσοχή τους στο πρόβλημα της Κύπρου. "Για αυτό το λόγο καταβάλλουμε μια τόσο μεγάλη προσπάθεια να σχηματίσουμε μια ομάδα που πιστεύω ότι θα είναι αποτελεσματική", δήλωσε ο κ. Μπερνς.

    Σε ερώτηση εάν θα ήταν σκόπιμο να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση προς την πλευρά της Αγκυρας, ο διπλωμάτης απάντησε ότι οι ΗΠΑ θα εργαστούν με όλους όσοι έχουν σχέση με το Κυπριακό δηλαδή, την τουρκική κυβέρνηση, την ελληνική, την κυπριακή και τους Τ/Κ.

    "Επιθυμούμε να δούμε, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, την Κύπρο ενωμένη σε μία βάση διζωνική και δικοινοτική. Το να φθάσουμε σε αυτόν τον στόχο θα είναι εξαιρετικά δύσκολο", δήλωσε ο κ. Μπερνς, σημειώνοντας ωστόσο, ότι δεν θα ήθελε να διατυπώσει απειλές δημοσίως "για το πώς οι ΗΠΑ θα εργαστούν".

    Καταλήγοντας ο Αμερικανός Πρέσβης δήλωσε ότι η χώρα του θα εργασθεί με τον καθένα σε ίση βάση και αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο γίνεται η προσέγγιση στις διαπραγματεύσεις αυτή τη στιγμή.

    (ΚΥΠΕ/ΚΙ/ΚΝ/ΜΜ)

    [05] Ηλιάδης - Βρυξέλλες - Περιβάλλον

    Λευκωσία,Κύπρος,01/03/1998 (ΚΥΠΕ)

    Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημήτρης Ηλιάδης, αναχωρεί σήμερα για τις Βρυξέλλες όπου θα συμμετάσχει στη συνάντηση του οργανισμού "Globe", με θέμα το περιβάλλον στην Ευρώπη.

    Κατά τη συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα συζητηθούν μεταξύ άλλων τα περιβαλλοντικά προβλήματα στην Ευρώπη, το πρόγραμμα δράσης του οργανισμού για το 1998 καθώς και η Διάσκεψη των Υπουργών Περιβάλλοντος των ευρωπαϊκών χωρών, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούνιο.

    (ΚΥΠΕ/ΚΝ/ΜΜ)

    [06] Δημητρίου - ΚΣΣΕ

    Λευκωσία,Κύπρος,01/03/1998 (ΚΥΠΕ)

    Ο βουλευτής του Δημοκρατίκού Συναγερμού Παναγιώτης Δημητρίου αναχωρεί αύριο για το Παρίσι όπου θα συμμετάσχει στη συνεδρία της Επιτροπής Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ).

    Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα συζητηθούν, μεταξύ άλλλων, η Σύμβαση Unidroit αναφορικά με κλαπέντα ή παράνομα εξαχθέντα πολιτιστικά αγαθά, το προσχέδιο Σύμβασης αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος μέσω του Ποινικού Κώδικα και οι βιασμοί από στρατιώτες κατά τη διάκριεα πολέμου.

    (ΚΥΠΕ/ΚΝ/ΜΜ)

    [07] Βιογραφικά νέων Υπουργών

    Λευκωσία,Κύπρος,01/03/1998 (ΚΥΠΕ)

    Υπουργός Εξωτερικών

    Ο Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος επαναδιορίστηκε χθες στο αξίωμα του Υπουργού Εξωτερικών, γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 10 Αυγούστου 1948. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Λυών και ειδικεύτηκε στη Γηριατρική σε νοσοκομεία του Λονδίνου.

    Διετέλεσε στέλεχος του ΔΗΣΥ σε διάφορα αξιώματα εκ των οποίων Πρόεδρος της ΝΕΔΗΣΥ από το 1990 μέχρι το Μάρτιο του 1993.

    Στις βουλετικές εκλογές της 19ης Μαίου 1991 εκλέγηκε βουλευτής του ΔΗΣΥ στην εκλογική περιφέρεια Λευκωσίας. Διετέλεσε Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας και μέλος των Επιτροπών Οικονομικών και Προϋπολογισμού και Παιδείας.

    Με την εκλογή του Προέδρου Κληρίδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας παραιτήθηκε από το βουλευτικό αξίωμα για να αναλάβει τη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

    Διορίστηκε Υπουργός Εξωτερικών για πρωτη φορά πέρυσι τον Απρίλιο του 1997.

    Είναι έγγαμος και έχει μία κόρη.

    Χριστόδουλος Χριστοδούλου

    Ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου, ο οποίος επαναδιορίστηκε Υπουργός Οικονομικών, γεννήθηκε στο χωριό Αυγόρου στις 13 Απριλίου 1939.

    Σπούδασε στην Πάντειο Ανώτατη Σχολή Πολιτικών Επιστημών Αθηνών, στη Νομική Σχολή Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Ουαλλίας.

    Ο Δρ Χριστοδούλου εργάστηκε για μικρό χρονικό διάστημα το 1962 ως δημοδιδάσκαλος και για τέσσερα χρόνια, από το 1964-68, στον Κλάδο Εκδόσεων του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών.

    Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής στο Υπουργείο Γεωργίας και Φυσικών Πόρων και το Νοέμβριο του 1994 διορίστηκε Υπουργός Οικονομικών.

    Είναι έγγαμος και έχει μία κόρη.

    Ντίνος Μιχαηλίδης

    Ο Ντίνος Μιχαηλίδης, ο οποίος επέστρεψε ξανά χθες στο Υπουργείο Εσωτερικών, γεννήθηκε στη Λεμεσό και σπούδασε Νομικά και Πολιτικές Επιστήμες στην Ελλάδα.

    Πήρε ενεργά μέρος στον απελευθερωτικό αγώνα του 1955 - 59 και για τη δράση του επικηρύχθηκε και καταζητείτο από τους Αγγλους μέχρι το τέλος του αγώνα.

    Το 1961 διορίστηκε στη Διπλωματική Υπηρεσία της Δημοκρατίας και διετέλεσε Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Υπουργού Εξωτερικών (1969-1972). Το 1982 διορίστηκε Υπουργός Προεδρίας και το 1985 Υπουργός Εσωτερικών μέχρι το 1988.

    Στις βουλευτικές εκλογές του 1991 εκλέγηκε Βουλευτής Λεμεσού. Το Μάρτιο του 1993 διορίστηκε Υπουργός Εσωτερικών, θέση που κατείχε μέχρι το Νοέμβριο του 1997.

    Είναι έγγαμος και έχει τρία παιδιά.

    Γιαννάκης Ομήρου

    Ο Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος διορίστηκε χθες Υπουργός Αμυνας, γεννήθηκε στην Κάτω Πάφο στις 18 Σεπτεμβρίου 1951.

    Σπόυδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και από τότε ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου στην Πάφο.

    Κατά τη διάρκεια των σπουδών του υπήρξε δραστήριο στέλεχος του φοιτητικού κινήματος εναντίον της δικτατορίας και συμμετείχε στην κατάληψη της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και στην εξέγερση του Πολυτεχνείου.

    Ελαβε ενεργά μέρος στην αντίσταση κατά του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 1974 ως συντάκτης και εκφωνητής του Ελεύθερου Ραδιοσταθμού Πάφου με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να φυλακισθεί από τους πραξικοπηματίες.

    Είναι ο πρώτος Αντιπρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος ΕΔΕΚ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου.

    Ηταν βουλευτής από το 1981 μέχρι το διορισμό του σε Υπουργό.

    Νίκος Ρολάνδης

    Ο Νίκος Ρολάνδης διορίστηκε χθες Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

    Γεννήθηκε στη Λεμεσό το Δεκέμβρη του 1934 και σπούδασε νομικά και αναγορεύθηκε σε Barrister-at-Law στο Middle Temple του Λονδίνου το 1956.

    Ασκησε το δικηγορικό επάγγελμα για πολύ λίγο χρόνο. Ασχολήθηκε με επιχειρήσεις, κυρίως βιομηχανικές για πολλά χρόνια.

    Από το Μάρτη του 1978 μέχρι το Σεπτέμβρη του 1983 υπηρέτησε ως Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Από τη θέση του Υπουργού παραιτήθηκε λόγω διαφωνίας του επί του εθνικού θέματος με τον τότε Πρόεδρο κ. Σπύρο Κυπριανού.

    Από το Μάιο του 1991 μέχρι το Μάιο του 1996 ήταν βουλευτής. Είναι έγγαμος και έχει δύο παιδιά.

    Χρίστος Σολωμής

    Ο Χρίστος Σολωμής επανδιορίστηκε χθες Υπουργός Υγείας.

    Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο στις 29 Ιουλίου 1942 και είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Πρόσφερε τις υπηρεσίες του στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του 1955-59, που είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψή του το 1958 και την κράτησή του σε διάφορα κρατητήρια.

    Εξελέγη μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων για την εκλογική περιφέρεια Αμμοχώστου με τη σημαία του Δημοκρατικού Συναγερμού σε τρεις συνεχόμενες γενικές εκλογές, από το 1981 μεχρι το 1996.

    Τον Απρίλιο του 1997 διορίστηκε Υπουργός Υγείας για πρώτη φορά. Είναι έγγαμος και έχει δύο παιδιά.

    Νίκος Κόσης

    Ο Νίκος Κόσης επαναδιορίστηκε χθες Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

    Γεννήθηκε στις 20 Μαίου 1933. Εξελέγη βουλευτής με την ανακήρυξη της Δημοκρατίας, θέση που διατήρησε μέχρι το 1974.

    Το 1974 ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης του ανέθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών και Αμυνας. Εμεινε στη θέση αυτή μέχρι την επιστροφή του Προέδρου Μακαρίου.

    Διορίστηκε Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως τον Απρίλιο του 1997.

    Από το 1964 εκδίδει την καθημερινή εφημερίδα "Ο ΑΓΩΝ". Είναι έγγαμος και έχει τρία παιδιά.

    Ανδρέας Μουσιούττας

    Ο Ανδρέας Μουσιούττας επέστρεψε χθες στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

    Γεννήθηκε στο Καϊμακλί Λευκωσία το 1939 και φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Διετέλεσε Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων από 1985 μέχρι το 1988, και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου από το 1979 μέχρι το 1984 και από το 1988 μέχρι το 1989.

    Το Μάρτιο 1993 διορίστηκε Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, θέση την οποία κατείχε μέχρι το Νοέμβριο του 1997.

    Είναι έγγαμος και έχει δύο παιδιά.

    Λεόντιος Ιεροδιακόνου

    Ο Λεόντιος Ιεροδιακόνου, που χθες επαναδιορίστηκε Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων γεννήθηκε το Μάιο 1941.

    Το 1964 αποφοίτησε από την Πάντειο Ανωτάτη Σχολή Πολιτικών Επιστημών Αθηνών και μεταξύ 1964 - 1970 συνέχισε τις σπουδές του στη Σουηδία.

    Είναι Διευθύνων Σύμβουλος σε εταιρεία, η οποία ασχολείται με τουριστικά, ασφάλειες και ναυτιλιακά.

    Από το 1976 μέχρι το 1996 ήταν βουλευτής Λευκωσίας και στο διάστημα από το 1991 μέχρι το 1996 Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών.

    Τον Απρίλιο του 1997 διορίστηκε Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων. Είναι έγγαμος και έχει ένα γιο.

    Λεόντιος Κάππας

    Ο νέος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Λυκούργος Κάππας, γεννήθηκε στο Λευκόνοικο τον Ιούνιο 1928 και σπούδασε στη Βρετανία όπου πήρε τον τίτλο του ΜΑ στην παιδεία από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

    Εργάστηκε ως καθηγητής επί σειρά ετών σε σχολές Μέσης Εκπαίδευσης και διετέλεσε πρόεδρος σωματείων και οργανώσεων στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

    Είναι παντρεμένος και έχει τέσσερα παιδιά.

    Κώστας Θεμιστοκλέους

    Ο νέος Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Κώστας Θεμιστοκλέους, γεννήθηκε τον Αύγουστο 1949 και σπούδασε στην Αθήνα Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες και μετά στο Λονδίνο.

    Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην "Παροικιακή Χαραυγή" στο Λονδίνο και ως Υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΠΕΟ. Ηταν από τους πρωτεργάτες στην ίδρυση του ΑΔΗΣΟΚ και εξελέγη στη θέση του ΓΓ των Ενωμένων Δημοκρατών.

    Είναι νυμφευμένος και έχει τρία παιδιά.

    Χρήστος Στυλιανίδης

    Ο Χρήστος Στυλιανίδης είναι ο νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

    Ο κ. Στυλιανίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 26 Ιουνίου 1958. Φοίτησε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στη Σχολή Επιστημών Υγείας και πήρε πτυχίο Χειρουργικής Οδοντιατριακής το 1984.

    Είναι νυμφευμένος και έχει δύο γιούς.

    (ΚΥΠΕ/ΚΝ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v1.04a run on Sunday, 1 March 1998 - 14:58:22 UTC