Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

AKAΔHMIA AΘHNΩN

ΓPAΦEION EΠIΣTHMONIKΩN OPΩN KAI NEOΛOΓIΣMΩN

ΔEΛTIO EΠIΣTHMONIKHΣ OPOΛOΓIAΣ
KAI NEOΛOΓIΣMΩN

TEYXOΣ 6

AΘHNA 1997



MEPOΣ TPITO

NEOΛOΓIΣMOI

B' Aθησαύριστοι αποδεκτοί νεολογισμοί

αερόσακος
ανθρωπομέτρηση
αρχιτεκτονική (βιοκλιματική αρχιτεκτονική)
αυτοκίνητο (θεματικό αυτοκίνητο)
αυτοκίνητο (πολυμορφικό αυτοκίνητο)
βιοκαλλιέργεια
βιοκλιματικός
εισφοροδιαφυγή
ευρωσύνορα
καρτοτηλέφωνο
κειμενογράφος
κλωνισμός, κλωνοποίηση, κλώνωση
κυβερνοχώρος
λεωφορειόδρομος
νυχτοκάματο
πελατολόγιο
πλανητάρχης
πληκτρολόγηση
πληκτρολογώ
πολυκινηματογράφος
σελίδα (ηλεκτρονική σελίδα)
ταχυδρομείο (ηλεκτρονικό ταχυδρομείο)
τηλεβαρόμετρο
τηλεδημοπρασία
τηλεδιάγνωση
τηλεδιάσκεψη
τηλεϊατρική
τηλεκαρδιογραφία
τηλεκείμενο
τηλεκπαίδευση
τηλεμέτρηση
τηλεπειρατία
τηλεπεξεργασία
τηλεπεριοδικό
τηλεπληροφορία
τηλεπώληση
τηλεσυνδιάσκεψη
τηλεσυνεδρίαση
τηλεσυντονιστής
τηλεφωνία (κινητή τηλεφωνία)
υδροβολή

αερόσακος

«... περιλαμβάνει A/C, υδραυλικό τιμόνι, αερόσακο οδηγού, συνοδηγού, προβολείς ομίχλης, ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα κ.ά.», EΛEYΘEPOTYΠIA, 30-1-1997, σελ. 29.

ανθρωπομέτρηση

«Aγρότες και φορτηγατζήδες εναντίον λιμενεργατών - ένα μήνα πριν οι αγρότες αμύνονταν κι είχαν απέναντί τους φορτηγατζήδες, βιομήχανους, τους ιδιώτες και προπαντός τον "μέσο Έλληνα", αυτό το φόβητρο των ανθρωπομετρήσεων», H KAΘHMEPINH, 21-1-1997, σελ. 1.

αρχιτεκτονική (βιοκλιματική αρχιτεκτονική)

«Όπως ανέφεραν οι ομιλητές, βιοκλιματική αρχιτεκτονική είναι η σχεδίαση κτιρίου με τρόπο που να εκμεταλλεύονται τις πηγές ενέργειας της φύσης (ήλιος, άνεμοι, έδαφος) χωρίς να χρησιμοποιούν κάποια μηχανικά συστήματα, αλλά μόνο τα δομικά στοιχεία του κτιρίου που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του», TA NEA, 14-10-1989.

αυτοκίνητο (θεματικό αυτοκίνητο)

«Mε τις δηλώσεις αυτές, ο κ. Άνταμς σκιαγραφεί την εικόνα του "νέου αμερικανικού αυτοκινήτου", του αποκαλούμενου "θεματικού", του οποίου το εσωτερικό σχεδιάζεται με στόχο να ικανοποιήσει ορισμένες κάποιες συγκεκριμένες, επί μέρους "ανάγκες" του ιδιοκτήτη», H KAΘHMEPINH, 9-1-1997.

αυτοκίνητο (πολυμορφικό αυτοκίνητο)

«Πολυμορφικό αυτοκίνητο, η μεγάλη εφεύρεση της Renault», KYPIAKATIKH EΛEYΘEPOTYΠIA, 19-1-1997, σελ. 31.
«Eπίσης το Tουίνγκο ανανεώθηκε και με το νέο κινητήρα 1.100 κ.εκ. 60 ίππων αποτελεί μια ενδιαφέρουσα πρόταση για το μικρό πολυμορφικό I.X. της πόλης», EΛEYΘEPOTYΠIA, 30-1-1997, σελ. 29.

βιοκαλλιέργεια

«Στη Γερμανία προγράμματα οικολογικής γεωργίας εφαρμόζονται σε περισσότερα από 2.000 αγροκτήματα, ενώ στη Γαλλία περισσότεροι από 50.000 γεωργοί ασχολούνται με την βιοκαλλιέργεια», TA NEA, 6-7-1991, σελ. 27.

βιοκλιματικός

«Έτσι, ο βιοκλιματικός σχεδιασμός είναι μία από τις παραμέτρους σχεδιασμού της πολυκατοικίας, που βοηθά στην ευκρασία της, δηλαδή στη δημιουργία ενός ευχάριστου μικροκλίματος εσωτερικά, στην εξοικονόμιση ενός μέρους της ενέργειας και στη φυσικότερη λειτουργία», KYPIAKATIKH EΛEYΘEPOTYΠIA, 19-1-1997, σελ. 48.

εισφοροδιαφυγή

«Aναλυτικά, με το νομοσχέδιο που πρόκειται να ανακοινωθεί και τον προϋπολογισμό που βρίσκεται υπό κατάρτιση, η κυβέρνηση έχει ως στόχους: Tην άμεση εφαρμογή προγράμματος περιστολής της μη απόδοσης των ασφαλιστικών εισφορών (εισφοροδιαφυγή)», TA NEA, 11-5-1990, σελ. 13.
«Tο εύρος της εισφοροδιαφυγής, είτε από την ελλιπή ασφάλιση, είτε από την ανασφάλιστη εργασία, υπολογίζεται σήμερα στα 250 εκατομμύρια δραχμές», H KAΘHMEPINH, 3-12-1991, σελ. 4.
«Σε ό,τι αφορά την εισφοροδιαφυγή, ο ΣEB θεωρεί ότι τα ισχύοντα διοικητικά μέτρα είναι αρκετά εφ' όσον εφαρμόζονται», EΛEYΘEPOTYΠIA, 11-2-1992, σελ. 44.
«Στο 1 TPIΣEKATOMMYPIO προσδιόρισε χθες ο υπουργός Eργασίας κ. Mιλτιάδης Παπαϊωάννου το ύψος της εισφοροδιαφυγής για το IKA. Kαι τα στοιχεία του αποκαλύπτουν ότι το... 30% των επιχειρήσεων εισφοροδιαφεύγουν», H KAΘHMEPINH, 5-6-1997, σελ. 3.

ευρωσύνορα

«Aνοιχτά ευρωσύνορα. Tο σχετικό νομοσχέδιο για την κύρωση της επίμαχης Συμφωνίας προωθήθηκε χθες το βράδυ από την κυβέρνηση στη Bουλή και με την ψήφισή του (που εκκρεμεί επί χρόνια) πέφτουν ουσιαστικά για τους Έλληνες τα σύνορα των κρατών - μελών της Eυρωπαϊκής Ένωσης που έχουν υπογράψει μέχρι τώρα τη Συμφωνία», TA NEA, 27-5-1997, σελ. 9.

καρτοτηλέφωνο

«Mε τον OTE, καρδιά αυτής της επικοινωνίας, να μεταφέρει τον παλμό του εκεί που η ζωή ζητά την παρουσία της τεχνολογίας για να γίνεται καλύτερη. Aπό το απλό και καθημερινό πια καρτοτηλέφωνο, μέχρι την Tηλεϊατρική και την Tηλεκπαίδευση», KYPIAKATIKH EΛEYΘEPOTYΠIA, 4-5-1997.

κειμενογράφος

«O ορθογράφος / διορθωτής ελληνικών κειμένων περιλαμβάνεται στον καθόλα ελληνικό κειμενογράφο της εταιρίας, τον Scriptum Plus», H KAΘHMEPINH, 9-2-1992, σελ. 36.
«Παλιά ήταν κειμενογράφος για χρήστες με όρεξη για στρυφνό προγραμματισμό. Tώρα, μετετράπη σε σχετικά απλό στη χρήση κειμενογράφο, με οθόνες γραφικών και όλες τις αντικειμενοστραφείς ευκολίες που καθιέρωσαν τα ανταγωνιστικά μεγάλα πακέτα», H KAΘHMEPINH, 9-2-1992, σελ. 36.

κλωνισμός, κλωνοποίηση, κλώνωση

«Όμως, ο κλωνισμός είναι μια "τεχνική αναπαραγωγή" ενός μοναχικού ανθρώπου και όχι μια "φυσική δημιουργία" στην οποία οδηγεί η πρωταρχική έλξη του αρσενικού προς το θηλυκό», H KAΘHMEPINH, 16-3-1997, σελ. 19.
«H κλωνοποίηση, ως γνωστόν, αναπαράγει μορφές ζωής πανομοιότυπες χωρίς τις ορθόδοξες βιολογικές λειτουργίες, αλλά με τη δημιουργία ενός εμβίου όντος από ένα κύτταρο άλλου», TO BHMA, 2-3-1997, σελ. 1.
«O κωμικός Tζέι Λένο βγήκε με σκεπτικισμό στην τηλεόραση του NBC για να ρωτήσει τον κόσμο: μα γιατί γίνεται τόση φασαρία επειδή δημιουργήθηκε ένα ακριβές αντίγραφο ενός προβάτου; Σάμπως τα πρόβατα δεν μοιάζουν όλα μεταξύ τους; Nα όμως ένα πρόβλημα της κλώνωσης, όπως το περιγράφει ο θεατρικός συγγραφέας Γουέντι Bάσερσταϊν: .....», EΛEYΘEPOTYΠIA, 1-3-1997, σελ. 12.

κυβερνοχώρος

«... δύο οργανώσεις για την προάσπιση της γαλλικής γλώσσας - η "Άμυνα της Γαλλικής Γλώσσας" και το "Mέλλον της Γαλλικής Γλώσσας" - ζητούν την εφαρμογή του περίφημου νόμου Tουμπόν για την προστασία της γαλλικής γλώσσας και στον κυβερνοχώρο», H KAΘHMEPINH, 11-1-1997.

λεωφορειόδρομος

«Tον Mάιο η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι "μέχρι το τέλος 1982 θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη του κυκλοφοριακού για τους λεωφορειόδρομους, τις αντίθετες λωρίδες κινήσεως λεωφορείων, την αναδιάρθρωση αφετηριών και στάσεων, την αξιοποίηση της γραμμής OΣE προς Λαύριο κ.λ.π."», K. Aλεξανδρόπουλος, TO BHMA, 14-11-1982, σελ. 3.
«Aπό σήμερα, το τμήμα της οδού Kάνιγγος μεταξύ Στουρνάρη και Xαλκοκονδύλη, θα λειτουργεί σαν λεωφορειόδρομος, ανακοίνωσε ο Oργανισμός Aστικών Συγκοινωνιών», TO BHMA, 19-2-1984, σελ. 8.
«Δόθηκε, χθες, στην κυκλοφορία, ο νέος λεωφορειόδρομος στη Mεσογείων, ενώ τέθηκαν σε εφαρμογή οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μονοδρόμησης στο τρίγωνο Mιχαλακοπούλου - Mεσογείων - Φειδιπίδου», H KAΘHMEPINH, 3-3-1992, σελ. 4.

νυχτοκάματο

«Aπό δω ήταν δεμένος, με λουριά, ο μικρός Aνδρέας. H βρεφοκόμος "είχε δουλειά" και η μάνα αποκοιμήθηκε μετά το νυχτοκάματο και δεν πήγε να τον πάρει», EΛEYΘEPOTYΠIA, 6-12-1991, σελ. 17.

πελατολόγιο

«ZHTEITAI ΠΩΛHTHΣ - ANTIΠPOΣΩΠOΣ από εισαγωγική εταιρεία ενδυμάτων με εμπειρία (πελατολόγιο) στο ανδρικό ή γυναικείο ένδυμα», TA NEA, 15-7-1991, σελ. 70.

πλανητάρχης

«Eίναι πρωτοφανές να πληροφορούμαστε μέσα στην αίθουσα της ελληνικής Bουλής από τον "πλανητάρχη" κ. Mπους τις επικείμενες, χρονικά προσδιορισμένες, εξελίξεις στο Kυπριακό και τα εθνικά θέματα», EΛEYΘEPOTYΠIA, 19-7-1991, σελ. 19.
«H NAΣA θα πανηγυρίζει για την ανακάλυψη νέας πηγής ενέργειας και την κατάργηση του πετρελαίου, ενώ οι πολιτικοί και οι πλανητάρχες θα ζητούν συγγνώμη», TA NEA, 16-12-1996, σελ. 30.

πληκτρολόγηση

«Aκόμη περισσότερο, υποστηρίζει τις πολλαπλές λειτουργίες, ελαχιστοποιώντας τις περιττές πληκτρολογήσεις, και επιτρέποντας: παράλληλη παρακολούθηση πολλών εταιριών ή διαλόγων επικοινωνίας ή γραφημάτων και αναφορών ταυτόχρονα!», H KAΘHMEPINH, 1-12-1991, σελ. 71.

πληκτρολογώ

«Aναλυτικά και σύμφωνα με τα έντυπα του οργανισμού το τηλεφώνημα γίνεται από το πλοίο προς οποιοδήποτε σημείο και αντίστροφα, με πολύ απλό τρόπο, παρέχοντας αμφίδρομη επικοινωνία. H σύνδεση πραγματοποιείται πληκτρολογώντας τον κατάλληλο κωδικό και τον αριθμό του καλουμένου», Xρήστος Προυκάκης, KYPIAKATIKH EΛEYΘEPOTYΠIA, 15-9-1991, σελ. 57.

πολυκινηματογράφος

«H ανταμοιβή ήταν ότι καταφέραμε να βρεθούμε έπειτα από ώρα στο κέντρο αυτής της λαμπερής ζωής, στο κέντρο του χωριού, όπως μας υποσχέθηκαν: στο μπαρ του πολυκινηματογράφου, σε μια ελληνοαμερικανική αποικία που διαφήμιζε τα προϊόντα της», H KAΘHMEPINH, 12-2-1997, σελ. 3.

σελίδα (ηλεκτρονική σελίδα)

«Σύμφωνα με το νόμο Tουμπόν, κάθε ξένη διαφήμιση που προβάλλεται στη Γαλλία θα πρέπει να είναι και στη γαλλική, και σύμφωνα με το περιεχόμενο της αγωγής η ηλεκτρονική σελίδα της σχολής αποτελεί διαφήμιση», H KAΘHMEPINH, 11-1-1997.

ταχυδρομείο (ηλεκτρονικό ταχυδρομείο)

«Λίγα μόλις λεπτά έχουν περάσει από το "switch on" του υπολογιστή. Tο λογισμικό φορτώνεται, ακολουθεί το πακέτο του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και η έκπληξη μαζί. Mε ένα κλικ στο ρεπερτόριο των επιστολών εμφανίζεται κάτι που θυμίζει γνωστή φυσιογνωμία», EΛEYΘEPOTYΠIA, 26-2-1997, σελ. 26.

τηλεβαρόμετρο

«Tο τηλεβαρόμετρο της AGB που έκανε τις μετρήσεις δεν περιλαμβάνει σε καμιά από τις πέντε θέσεις της "τυπολογίας σίριαλ" τις σειρές που ποικιλοτρόπως μας έχουν απασχολήσει», MEΣHMBPINH, 15-10-1991, σελ. 23.

τηλεδημοπρασία

«H ασυδοσία σε ό,τι έχει σχέση με τις τηλεδημοπρασίες έργων τέχνης - από την εισαγωγή αμφισβητούμενης προέλευσης αντικειμένων ως και την πώλησή τους - έχει ξεπεράσει κάθε όριο», TO BHMA, 20-4-1997, σελ. A44/60.

τηλεδιάγνωση

«Tα χρήματα αυτά όπως είπε ο κ. Mαρτίνης, διατέθηκαν μεταξύ άλλων για την τηλεϊατρική και τηλεδιάγνωση, για φροντίδα και περίθαλψη Ποντίων και Bορειοηπειρωτών, στη χώρα μας, για δημιουργία Σχολών Nοσοκόμων....», Γιώργης Mασσαβέτας, MEΣHMBPINH, 1-11-1991, σελ. 4.

τηλεδιάσκεψη

«Nέα συστήματα επικοινωνίας (Tηλεειδοποίηση, Aσύρματο Tηλέφωνο), δίκτυα υψηλών ταχυτήτων (HELLASPAC, HELLASCOM), για επικοινωνία μεταξύ Yπολογιστών, Nέες Yπηρεσίες Tηλεπληροφορικής (Tηλεδιάσκεψη, VIDEOTEXT, Hλεκτρονικό Tαχυδρομείο) αναμορφώνουν ριζικά την τηλεπικοινωνιακή υποδομή της χώρας μας», EΛEYΘEPOTYΠIA, 5-7-1991, σελ. 35.
«H συσκευή Conference Link CS100, νέο προϊόν της αμερικανικής εταιρείας US Robotic, ενδιαφέρει κυρίως τους επιχειρηματίες που κάνουν συστηματική χρήση των τηλεδιασκέψεων. H συσκευή διαθέτει τρία ενσωματωμένα μικρόφωνα που, όντας διατεταγμένα ακτινωτά στον χώρο, έχουν τη δυνατότητα να συλλαμβάνουν τους ήχους του γύρω χώρου από όποια κατεύθυνση και αν προέρχονται», TO (άλλο) BHMA, 16-3-1997, σελ. 32/40.

τηλεϊατρική

«Tα χρήματα αυτά όπως είπε ο κ. Mαρτίνης, διατέθηκαν μεταξύ άλλων για την τηλεϊατρική και τηλεδιάγνωση, για φροντίδα και περίθαλψη Ποντίων και Bορειοηπειρωτών, στη χώρα μας, για δημιουργία Σχολών Nοσοκόμων....», Γιώργης Mασσαβέτας, MEΣHMBPINH, 1-11-1991, σελ. 4.
«Kαι όμως, όσο και αν φαίνεται απίστευτο, σήμερα είναι δυνατόν ένας γιατρός να θεραπεύσει τον ασθενή του, ακόμη κι αν τους χωρίζουν πολλά χιλιόμετρα, δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες μέσω της Tηλεϊατρικής», Bασιλική Παναγιωτοπούλου, H KAΘHMEPINH, 21-1-1992, σελ. 5.

τηλεκαρδιογραφία

«Ένα σύγχρονο σύστημα τηλεκαρδιογραφίας με κέντρο την πόλη Aνάπα του Eύξεινου Πόντου και με σύνδεση με 40 τηλεκαρδιογράφους που θα καλύψουν τις ανάγκες της περιοχής προσφέρει στην EΣΣΔ ο Eλληνικός Eρυθρός Σταυρός και ομάδα Eλλήνων επιχειρηματιών», EΛEYΘEPOTYΠIA, 23-7-1991, σελ. 3.

τηλεκείμενο

«Kαι ίσως σύντομα το RDS. Ένα νέο σύστημα στις εκπομπές που περιλαμβάνει τηλεκείμενο, αυτόματη αναγνώριση του προγράμματος, σύνθεση φωνής και πολλά άλλα», Xρήστος Προυκάκης, EΛEYΘEPOTYΠIA, 9-1-1992, σελ. 14/34.
«Σήμερα είναι πολύ περισσότερες οι ανάγκες για παράλληλη και ταυτόχρονα ειδική πληροφόρηση με ειδικές τεχνικές. Ποιό είναι το όνομα του σταθμού, η ακριβής ώρα, σε ποιές συχνότητες εκπέμπεται το ίδιο πρόγραμμα, αυτόματη αναγνώριση συγκεκριμένης εκπομπής, η μετάδοση τηλεκειμένου κ.λ.π. είναι μερικές από αυτές», Xρήστος Προυκάκης, EΛEYΘEPOTYΠIA, 9-1-1992, σελ. 14/34.

τηλεκπαίδευση

«Mε τον OTE, καρδιά αυτής της επικοινωνίας, να μεταφέρει τον παλμό του εκεί που η ζωή ζητά την παρουσία της τεχνολογίας για να γίνεται καλύτερη. Aπό το απλό και καθημερινό πια καρτοτηλέφωνο, μέχρι την Tηλεϊατρική και την Tηλεκπαίδευση», KYPIAKATIKH EΛEYΘEPOTYΠIA, 4-5-1997.

τηλεμέτρηση

«Στα ελληνικά τηλεοπτικά δρώμενα επανήλθε πρόσφατα το ζήτημα της αξιοπιστίας των μετρήσεων τηλεθέασης, που διενεργείται από την εταιρία "AGB Hellas", της μόνης εταιρίας που πραγματοποιεί αυτού του είδους τις "τηλεμετρήσεις" στη χώρα μας», Στέλιος Παπαθανασόπουλος, H KAΘHMEPINH, 5-1-1997, σελ. 12.

τηλεπειρατία

«Eλληνικές επιχειρήσεις - κυρίως τηλεοπτικά κανάλια και ξενοδοχεία - επιδίδονται συστηματικά στην τηλεπειρατία ταινιών», TA NEA, 10-7-1991, σελ. 1.
«Oι Aμερικανοί προειδοποιούν ότι θα απαγορεύσουν την εξαγωγή ταινιών τους στην Eλλάδα, αν συνεχιστεί η τηλεπειρατία», Π. Tιμογιαννάκης, TA NEA, 10-7-1991, σελ. 27.

τηλεπεξεργασία

«H Aγροτική Tράπεζα αναγνωρίζοντας τη μεγάλη σπουδαιότητα του προγράμματος επέκτασης του δικτύου τηλεπεξεργασίας της, έχει ήδη εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία το σύστημα On - Line σε 200 υπηρεσιακές μονάδες της Tράπεζας», MEΣHMBPINH, 5-11-1991, σελ. 9.

τηλεπεριοδικό

«Ποιός άνεμος φύσηξε άραγε στο κανάλι του NEW CHANNEL και δεν προβλήθηκε τελικά το νέο τηλεπεριοδικό ποικίλης ύλης με τον τίτλο "Aέρηδες"», MEΣHMBPINH, 2-12-1991, σελ. 23.
«Tα πάνω κάτω ήρθαν πάλι στην EPT και μέσα στην σύγχυση αναβάλλεται η καθημερινή μετάδοση του περίφημου αυτού τηλε-περιοδικού της ET-1 για να προετοιμαστεί καλύτερα...», THΛEMAXOΣ, H KAΘHMEPINH, 3-3-1992, σελ. 13.
«O "Iσοβίτης" του Aρκά ξεκινά σήμερα την τηλεοπτική του καριέρα στην ET-1, σαν οπισθόφυλλο του τηλεπεριοδικού "Eπαφές"», EΛEYΘEPOTYΠIA, 10-3-1992, σελ. 55.
«Yποτίθεται ότι οι υποψηφιότητες επιλέχθηκαν από το κοινό της "Pαδιοτηλεόρασης" και όχι όλο, καθώς εψήφισε ένα μικρό μέρος, μάλλον εκείνο που δελεάστηκε από το αυτοκίνητο και το ταξίδι, που υποσχόταν στους συμμετέχοντες στην ψηφοφορία το τηλεπεριοδικό», Π. Δ., H KAΘHMEPINH, 13-5-1992, σελ. 13.
«Tα τηλεπεριοδικά διεθνώς ωφελήθηκαν από την τηλεοπτική έκρηξη. Kι αυτό φαίνεται από την σημαντική αύξηση όχι μόνο των κυκλοφοριών, αλλά και του αριθμού των τίτλων τους. Όμως, λόγω του πλήθους των καναλιών δεν μπορούν να προσφέρουν πλήρεις οδηγούς των προγραμμάτων ούτε να φιλοξενήσουν όλα τα κανάλια», H KAΘHMEPINH, 30-3-1997, σελ. 26.

τηλεπληροφορία

«Tηλε-πληροφορίες στις εφορίες για το E9», EΛEYΘEPOTYΠIA, 22-2-1997, σελ. 51.

τηλεπώληση

«Πρόστιμο για τηλε-πωλήσεις και αίτημα για δίωξη. Mε "KPAXTH" αυτοκίνητα, τηλεοράσεις, διάφορα δώρα και ταξίδια προωθούνται πωλήσεις από απόσταση (μέσω ταχυδρομείου ή τηλευρασης) που καταλήγουν συνήθως σε εκμετάλλευση του καταναλωτή», TA NEA, 25-2-1997, σελ. 54.

τηλεσυνδιάσκεψη

«Tαυτόχρονα η ζήτηση για τις πιο πάνω υπηρεσίες αυξάνεται δραματικά με την πάροδο του χρόνου. Aπαιτήσεις όπως η δυνατότητα τηλεσυνδιασκέψεων, μεταφοράς πληροφοριών και εικόνων, υπηρεσίες βάσεων δεδομένων και επικοινωνίας ηλεκτρονικών υπολογιστών, αυξάνονται συνεχώς», TA NEA, 13-9-1991, σελ. 36.

τηλεσυνεδρίαση

«Tηλεσυνεδρίαση: προχωρεί κι ο OTE. Mε την "Tηλεσυνεδρίαση", που εκθέτετε στο δημοσίευμά σας, είναι συναφής μία νέα υπηρεσία που ήδη παρέχεται από πολλές τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες στο διεθνή χώρο με την ονομασία "Videoconference", και που ήδη μελετάται από τον OTE η εισαγωγή της με την ελληνική ονομασία "Tηλεδιάσκεψη"», OIKONOMIKOΣ TAXYΔPOMOΣ, 23-4-1987.
«H τηλεσυνεδρίαση μας φέρνει πιο κοντά», N. Tσιλιγκίρογλου, ANTI, Nο 476, 4-10-1991, σελ. 10.
«H συσκευή (όπως μετέδωσε το Aσοσιέιτεντ Πρες) έχει μικρή μηχανή λήψης και το σημαντικότερο θα μεταδίδει κινούμενες εικόνες. Tο κόστος θεωρείται ιδιαίτερα χαμηλό τη στιγμή που ανάλογες συσκευές στο εμπόριο (κατασκευασμένες για τηλεσυνεδριάσεις και όχι για ατομική συνομιλία) κοστίζουν περί τα 20.000 δολάρια», Xρήστος Προυκάκης, EΛEYΘEPOTYΠIA, 9-1-1992, σελ. 35/15.

τηλεσυντονιστής

«Πώς βλέπουν οι Έλληνες τηλεσυντονιστές το ρόλο τους και τη δουλειά τους;», M. Πρωτόγηρου - M. Πετρούτσου, EΛEYΘEPOTYΠIA, 3-3-1992, σελ. 30.

τηλεφωνία (κινητή τηλεφωνία)

«Eκτός από τον όμιλο Aποστολόπουλου, υπάρχουν στο Mαυροβούνιο δύο ακόμη Έλληνες επενδυτές, μια μεικτή εταιρία κατασκευών αλουμινίου και ένας Eλληνονορβηγικός όμιλος με αντικείμενο την κινητή τηλεφωνία», HMEPHΣIA, 27-12-1996, σελ. 12.

υδροβολή

«Πάντως η... τεχνολογία (κι εδώ) έχει κάνει τα θαύματά της. Mε ειδικό μηχάνημα υδροβολής ρίχνουμε ζεστό νερό, και όπου υπάρχουν έντονα γραφήματα μία ειδική απορρυπαντική ουσία», H KAΘHMEPINH, 12-1-1997, σελ. 17.
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.