Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 10-03-11

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στα 221 δις το έλλειμμα των ΗΠΑ για Φεβρουάριο
  • [02] Σπάνια επίσκεψη του Ιλίρ Μέτα στη Σερβία
  • [03] Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα καθώς επιστρέφει ο Γιώργος Παπανδρέου
  • [04] Με στόχο αμυντικά συμβόλαια η επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία
  • [05] Κύπρια ακτιβίστρια σε ομάδα 10 γυναικών που τιμήθηκαν από το Στέητ Ντηπάρτμεντ
  • [06] Ο Κάρλος Σλίμ ο πλουσιώτερος άνθρωπος στο κόσμο
  • [07] Οι Παλαιστίνιοι αποσύρονται από τις έμμεσες συνομιλίες με Ισραήλ
  • [08] Ελλάδα και Αμερική μαζί σε καλές και σε άσχημες μέρες

  • [01] Στα 221 δις το έλλειμμα των ΗΠΑ για Φεβρουάριο

    11-03-2010

    Το υψηλότερο μηνιαίο έλλειμμα στην ιστορία τους κατέγραψαν το Φεβρουάριο οι ΗΠΑ, καθώς η Αμερικανική κυβέρνηση αύξησε τις δαπάνες με στόχο την αναθέρμανση της οικονομίας.

    Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα το Φεβρουάριο έφτασε τα 221 δισεκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με 194 δις που ήταν πέρυσι την ίδια περίοδο. Ο Λευκός Οίκος αναμένει πως το έλλειμμα θα ξεπεράσει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια το 2010 για δεύτερη κατά σειρά χρονιά.

    [02] Σπάνια επίσκεψη του Ιλίρ Μέτα στη Σερβία

    11-03-2010

    Ιλίρ Μέτα

    Ο Υπουργός Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, πραγματοποιεί σήμερα σπάνια επίσημη επίσκεψη στη Σερβία για συνομιλίες στο Βελιγράδι με τον Σέρβο Πρόεδρο, Μπόρις Τάντιτς και τον Σέρβο Υπουργό Εξωτερικών, Βούκ Γιέρεμιτς. Πρόκειται για την πρώτη υψηλού επιπέδου επίσκεψη Αλβανού αξιωματούχου στη Σερβία τα τελευταία 5 χρόνια.

    Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Αλβανίας μεταδίδει ότι οι συνομιλίες θα περιστραφούν σε θέματα διμερών σχέσεων και περιφερειακής συνεργασίας, ενώ αναμένεται πως θα υπογραφούν και μνημόνια συνεργασίας.

    Η Αλβανική πλευρά χαρακτηρίζει την επίσκεψη ξεκάθαρη ένδειξη της προτεραιότητας που η Αλβανία θέτει στην ενίσχυση των σχέσεων με τις γειτονικές της χώρες στα Βαλκάνια, καθώς ολόκληρη η περιοχή κινείται προς μια Ευρω-Ατλαντική ενσωμάτωση.

    [03] Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα καθώς επιστρέφει ο Γιώργος Παπανδρέου

    Μαίρη Παραπονιάρη

    Αθήνα

    11-03-2010

    Γιώργος Παπανδρέου

    Σε μια Ελλάδα που απ' άκρη σ' άκρη απεργεί, χωρίς συγκοινωνίες, χωρίς σχολεία, δικαστήρια, τράπεζες, μέσα ενημέρωσης και νοσοκομεία, επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα, από την Ουάσιγκτον, ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

    Μετά και την συνάντησή του με τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο και τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στην Αμερικανική πρωτεύουσα, έκλεισε το ταξίδι του Πρωθυπουργού που κρίθηκε απ' τούς πάντες, πολίτες, πολιτικούς της αντιπολίτευσης και δημοσιογράφους, άκρως επιτυχημένο.

    Ο βασικός στόχος για να ανατραπεί η αρνητική εικόνα της χώρας παγκοσμίως επετεύχθη πλήρως, καθώς για πρώτη φορά στον ευρωπαϊκό και αμερικανικό τύπο τα δημοσιεύματα ήταν θετικά. Το κλίμα αντεστράφη, ο Γιώργος Παπανδρέου έστειλε μηνύματα ισχυρά και τα οικονομικά μέτρα που προηγήθηκαν του ταξιδιού στο Βερολίνο, το Παρίσι και την Ουάσιγκτον, βρήκαν επικοινωνιακά την ανταπόκριση που η Ελληνική κυβέρνηση περίμενε.

    Οι διαβεβαιώσεις στήριξης από την Άγκελα Μέρκελ, τον Νικολά Σαρκοζί και τον Μπαράκ Ομπάμα για την πάταξη της κερδοσκοπίας σε βάρος της Ελλάδας, σύμφωνα με τους Έλληνες αναλυτές, μπορεί να μην μεταφράζονται σε χρήματα, αλλά θα οδηγήσουν σύντομα στο να δανείζεται η Ελλάδα χωρίς τον βρόγχο των υψηλών επιτοκίων.

    Στις Βρυξέλλες ήδη από τον εκπρόσωπο του επιτρόπου, Ολι Ρέν, ήρθε διαβεβαίωση ότι υπάρχει σχέδιο και μηχανισμός οικονομικής στήριξης της Ελλάδας, χωρίς βέβαια λεπτομέρειες, καθώς δεν υπάρχουν λόγοι αυτή τη στιγμή για την προσφυγή σ' αυτό.

    Ο κ. Παπανδρέου στον απολογισμό που έκανε πριν ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής, τόνισε όμως ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες πρέπει να φανεί η αλλαγή στην δανειοδοτική στάση για την Ελλάδα, αλλιώς η αναζήτηση λύσης στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει αποκλεισθεί.

    Η πρόταση από την άλλη πλευρά της δημιουργίας του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου κερδίζει έδαφος και οι συζητήσεις εντατικοποιούνται και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο.

    'Έξω πάμε καλά' είχε πει κάποτε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αλλά τώρα μέσα τα πράγματα δεν είναι καθόλου ευχάριστα.

    Απεργιακές κινητοποιήσεις για τα σκληρά μέτρα λιτότητας έχουν προγραμματισθεί και για την ερχόμενη εβδομάδα και ιδιαίτερα την Τρίτη 16 Μαρτίου που στις Βρυξέλλες συνέρχεται το Εκοφίν και συζητείται η έκθεση της Κομισιόν για τα τελευταία μέτρα της Ελληνικής κυβέρνησης για την μείωση του ελλείμματος.

    Τέλος 'το δώρο Ομπάμα', όπως χαρακτηρίστηκε στην Αθήνα η κατάργηση της Βίζας για τους Έλληνες πολίτες που ήταν οι τελευταίοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης που την χρειάζονταν για το ταξίδι τους στις Ηνωμένες Πολιτείες, έγινε δεκτό από όλους με θετικά σχόλια, καθώς η εφαρμογή της σχετικής απόφασης δεν αναμενόταν πριν το τέλος του χρόνου, ενώ σήμερα μπορεί κανείς να προγραμματίσει το ταξίδι του σε οποιαδήποτε αμερικανική πολιτεία, από τα μέσα του ερχόμενου μήνα.

    [04] Με στόχο αμυντικά συμβόλαια η επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία

    11-03-2010

    Βλαντιμίρ Πούτιν

    Ο Ρώσος πρωθυπουργός, Βλαντιμίρ Πούτιν, θα χορηγήσει συμβόλαια ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων στους τομείς της άμυνας και της ενέργειας, κατά την διήμερη επίσκεψη του στην Ινδία που αρχίζει σήμερα. Ο κ. Πούτιν αναμένει πως το Νέο Δελχί θα υπογράψει συμβόλαιο αγοράς 29 μαχητικών αεροσκαφών MIG. Επίσης η Ρωσία ελπίζει σε επίτευξη συμφωνίας με την Ινδία για την από κοινού ανάπτυξη μαχητικού αεροσκάφους τύπου Στέλθ.

    Η Ρωσία αποτελεί τον κύριο προμηθευτή για το 70% του αμυντικού εξοπλισμού της Ινδίας, αλλά τελευταία το Νέο Δελχί έχει αρχίσει να αγοράζει περισσότερο εξοπλισμό από τις ΗΠΑ.

    Αναλυτές δηλώνουν ότι στόχος της επίσκεψης Πούτιν είναι η αναθέρμανση της ειδικής σχέσης που η Μόσχα διατηρεί με την Ινδία από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

    [05] Κύπρια ακτιβίστρια σε ομάδα 10 γυναικών που τιμήθηκαν από το Στέητ Ντηπάρτμεντ

    11-03-2010

    Αντρούλα Ενρίκες

    Σε ειδική τελετή στο Στέητ Ντηπάρτμεντ η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρυ Κλίντον και η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, τίμησαν 10 γυναίκες από διάφορες χώρες του κόσμου με το ετήσιο Διεθνές Βραβείο Γυναικείου Θάρρους.

    Η κ. Κλίντον δήλωσε ότι η βράβευση των γυναικών αυτών ακτιβιστών στέλνει το μήνυμα ότι παρά το γεγονός ότι δουλεύουν υπό δύσκολες συνθήκες, δεν είναι μόνες τους και ότι οι ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό τους.

    Μεταξύ των 10 γυναικών που τιμήθηκαν είναι και η Αντρούλα Ενρίκες από τη Κύπρο, που επί χρόνια αγωνίζεται κατά της παράνομης διακίνησης γυναικών και του εμπορίου λευκής σαρκός, επιδιώκοντας μεταρρυθμίσεις σε θεσμικό επίπεδο για την καταπολέμηση του φαινομένου και την προστασία των θυμάτων.

    Μιλώντας εκ μέρους όλων των βραβευομένων στην τελετή στο Στέητ Ντηπάρτμεντ, η προασπιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων απ' την Ζιμπάμπουε, Τζαστίν Μουκόκο, επεσήμανε ότι το βραβείο αυτό αποτελεί ενθάρρυνση για όλους τους προασπιστές δικαιωμάτων των γυναικών.

    [06] Ο Κάρλος Σλίμ ο πλουσιώτερος άνθρωπος στο κόσμο

    11-03-2010

    Κάρλος Σλίμ

    Το Αμερικανικό περιοδικό Forbes δημοσίευσε τον κατάλογο με τους πλουσιότερους ανθρώπους στο κόσμο. Φέτος στην κορυφή του καταλόγου κατατάσσεται ο 70χρονος Μεξικανός δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, Κάρλος Σλίμ, του οποίου η περιουσία υπολογίζεται στα 53,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Πέρυσι ο Σλίμ βρισκόταν στην τρίτη θέση του καταλόγου με 35 δισεκατομμύρια.

    Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, κατατάσσεται δεύτερος στην λίστα του περιοδικού Forbes, με περιουσία που υπολογίζεται στα 53 δισεκατομμύρια, ενώ τρίτος έρχεται ο μεγαλοεπενδυτής Γουώρεν Μπάφετ, του οποίου η περιουσία υπολογίζεται στα 47 δισεκατομμύρια δολάρια.

    [07] Οι Παλαιστίνιοι αποσύρονται από τις έμμεσες συνομιλίες με Ισραήλ

    11-03-2010

    O Μ. Αμπάς με τον Αμερικανό διαμεσολαβητή Τζ. Μίτσελ

    Ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου, Άμρ Μούσα, επεσήμανε ότι ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς, του δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στις έμμεσες, υπό Αμερικανική διαμεσολάβηση, συνομιλίες με το Ισραήλ, λόγω του νέου Ισραηλινού εποικιστικού σχεδίου.

    Ο κ. Μούσα έκανε αυτή τη δήλωση μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Αραβικού Συνδέσου στο Κάιρο.Ο Αραβικός Σύνδεσμος αναφέρει ότι η επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών θα εξαρτηθεί από το αν το Ισραήλ θα τερματίσει την διεύρυνση των οικισμών του στη Δυτική Όχθη και την ανατολική Ιερουσαλήμ.

    Ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, που πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μέση Ανατολή, καταδίκασε δημόσια τα εποικιστικά σχέδια για την κατασκευή 1.600 νέων κατοικιών στην διαφιλονικούμενη ανατολική Ιερουσαλήμ, που ανακοίνωσαν την Τρίτη οι Ισραηλινοί.Ο κ. Μπάιντεν επεσήμανε ότι τα σχέδια του Ισραήλ, 'υποσκάπτουν' την σχέση εμπιστοσύνης που είναι απαραίτητη για την επανέναρξη των Ισραηλο-Παλαιστινιακών ειρηνευτικών συνομιλιών.

    Επίσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε τη Τετάρτη απ' τους Ισραηλινούς να αντιστρέψουν την εποικιστική τους απόφαση.

    [08] Ελλάδα και Αμερική μαζί σε καλές και σε άσχημες μέρες

    Γιώργος Μπίστης

    Ουάσιγκτον

    11-03-2010

    Τόσο σε καλές όσο και σε άσχημες μέρες η Ελλάδα θα μπορεί να στηρίζεται πάντα στην φιλία της Αμερικής. Αυτό διακήρυξε ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, σε ειδική τελετή που διοργάνωσε στα μέσα της εβδομάδας στον Λευκό Οίκο για τον εορτασμό της επετείου της Ελληνικής Παλιγγενεσίας.

    Στην τελετή, την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που συνοδεύονταν από την σύζυγό του κυρία Άντα Παπανδρέου, ενώ η Ελληνοαμερικανική κοινότητα εκπροσωπήθηκε από τον πνευματικό ηγέτη της, Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο.

    Γ. Παπανδρέου

    Ο Προκαθήμενος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας Αμερικής επισήμανε ότι ο φετινός εορτασμός χαρακτηρίζεται από δύο καινούργιες ιδιοτυπίες.Όπως είπε: 'Φέτος είναι η πρώτη φορά που Έλληνας Πρωθυπουργός παρίσταται στον εορτασμό για την 25η Μαρτίου στον Λευκό Οίκο. Επίσης φέτος είναι η πρώτη φορά που Πρώτη Κυρία της Αμερικής, η κυρία Μισέλ Ομπάμα, συμμετέχει. Η παρουσία της προσδίδει ιδιαίτερη χαρά σε όλους μας'.

    Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος

    Στα λόγια αυτά του Σεβασμιότατου ο Πρωθυπουργός κύριος Παπανδρέου πρόσθεσε: ' Σήμερα γιορτάζουμε μαζί την εθνική κληρονομιά των Ελλήνων της Αμερικής, τιμούμε μαζί την μακρά φιλία μεταξύ της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών και επαναβεβαιώνουμε μαζί τις κοινές αξίες μας και την κοινή επιθυμία για ειρήνη, δημοκρατία, ελευθερία, σταθερότητα, και σεβασμό του δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κόσμο'.

    Ο Πρόεδρος Ομπάμα αφού εκδήλωσε χαρά για την συμμετοχή του Πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου, παρατήρησε: 'Όπως παλαιότερα ο πατέρας του και ακόμα πιο πριν ο παππούς του έτσι και τώρα ο νυν Πρωθυπουργός της Ελλάδας κυβερνά σε περίοδο προκλήσεων.Στην ιδιαίτερη συνάντηση που είχαμε νωρίτερα σήμερα του τόνισα ότι τόσο σε καλές όσο και σε άσχημες μέρες ο λαός της Ελλάδας θα έχει πάντα την φιλία και την συνεργασία των Ηνωμένων Πολιτειών'.

    Α. Γιαννούλιας και Ε. Τσακοπούλου-Κουναλάκη

    Οι τρείς ομιλητές αναφέρθηκαν κατόπιν στην σημασία της επετείου αλλά και στην συμβολή της Ελλάδας στις προσπάθειες για ειρήνη και σταθερότητα σε όλο τον κόσμο.

    Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος είπε μεταξύ άλλων: 'Σήμερα τιμάμε τους ήρωες του 1821 και τους Φιλέλληνες και Αμερικανούς αγωνιστές που στάθηκαν στο πλευρό τους. Τιμάμε τον αγώνα τους για ελευθερία, δημοκρατίακαιανεξαρτησία'.

    N. Τάιτους. Φωτ. Ε. Παπαδημητρίου

    Από την δική του πλευρά ο κύριος Παπανδρέου δήλωσε: 'Ευχαριστώ τον Πρόεδρο Ομπάμα για την υποστήριξη που μας παρέχει και την εμπιστοσύνη που δείχνει σε εμάς κατά τις δύσκολες αυτές μέρες. Διαβεβαιώνω τόσο τον Πρόεδρο των ΗΠΑ όσο και την Ελληνοαμερικανική κοινότατα, ότι εργαζόμαστε αποφασιστικά και αξιόπιστα για να μπει η οικονομία μας σε ένα νέο και σωστό δρόμο. Αναδιοργανώνουμε το δημόσιο, τα συστήματα υγεία, παιδείας και φορολογίας, μειώνουμε την γραφειοκρατία, και βάζουμε θεμέλια για νέες επενδύσεις, πράσινη ανάπτυξη και τουριστική αύξηση. Επίσης διευρύνουμε τον στρατηγικό ρόλο μας για εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας στα Βαλκάνια και για την προώθηση λύσεων σε προβλήματα που χρονίζουν, όπως το Κυπριακό και οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις'.

    Γ. Σαρμπάνης και Γ. Μπίστης. Φωτ. Ε. Παπαδημητρίου

    Ο Πρόεδρος Ομπάμα εξέφρασε βαθειά εκτίμηση για τον θετικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα σε πολλούς τομείς. Κατά την έκφρασή του: 'Θέλω να αναγνωρίσω τον ρόλο της Ελλάδας στην διεύρυνση της ασφάλειας και της σταθερότητα, με την προώθηση δίκαιης λύσης του Κυπριακού, την ένταξη των Βαλκανίων στην Ευρώπη και την προσωπική συμβολή του Πρωθυπουργού στην βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία. Επαινώ επίσης την στενή μας σύμμαχο Ελλάδα και για άλλες προσπάθειές της. Για παράδειγμα, από τα Βαλκάνια μέχρι το Αφγανιστάν, μέλη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων συμβάλουν στο να δοθεί η ευκαιρία σε άτομα εμπόλεμων περιοχών να ζήσουν με ασφάλεια και ειρήνη'.

    Γ. Παπανδρέου και Ζ. Σπέις

    Ανάμεσα στους πολλούς επίσημους προσκεκλημένους που συναντήσαμε στην τελετή του Λευκού Οίκου ήταν ο Αλέξης Γιαννούλιας, υποψήφιος Γερουσιαστής της Πολιτείας Ιλινόις, ο βουλευτής Γιάννης Σαρμπάνης από την Πολιτεία Μέρυλαντ, η βουλευτής Νίκη Τσόνγκα, χήρα του Γερουσιαστή Πωλ Τσόνγκα από την Μασαχουσέτη, ο βουλευτής Ζακ Σπέης από την Πολιτεία Οχάιο, η βουλευτής Ντίνα Τάϊτους από την Πολιτεία Νεβάδα και ο Νίκολας Καρακώστας, Ύπατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ.Πήραν επίσης μέρος οι πρεσβευτές της Ελλάδας και της Κύπρου στην Ουάσιγκτον, Βασίλης Κασκαρέλης και Ανδρέας Κακουρής, αντίστοιχα, το έργο των οποίων και αναγνώρισε στα πλαίσια της εκδήλωσης ο Πρόεδρος Ομπάμα. Παρέστη ακόμα και ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ.

    N. Τσόνγκα και Β. Μοσαΐδης

    Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος έκλεισε την ομιλία του με τούτα τα λόγια: 'Καθώς γιορτάζουμε την επέτειο της Ελληνικής Παλιγγενεσίας σας υπενθυμίζουμε κ. Πρόεδρε ότι στηριζόμαστε σε εσάς για την προώθηση της ελευθερίας, του δικαίου και της ειρήνης, όπου και όταν υπάρχει ανάγκη. Οπωσδήποτε θα συνεχίσουμε να προσευχόμαστε για σας και την οικογένειά σας καθώς και για την ευλογημένη Αμερική, την πρωταθλήτρια της δημοκρατίας'.

    Ο Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου, που όπως παρατήρησε προέρχεται και αυτός από τον Ελληνισμό της διασποράς, έκλεισε τον λόγο του με ένα απόσπασμα από ιστορική επιστολή του αείμνηστου ιδρυτή του κινήματος για ισοπολιτεία λευκών και μαύρων στην Αμερική. Είπε ο κύριος Παπανδρέου: 'Μια αδικία οπουδήποτε κι αν εκδηλώνεται αποτελεί απειλή για την δικαιοσύνη παντού', τονίζει ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ στην περίφημη επιστολή του από τις φυλακές του Μπέρμινχαμ, (στην Πολιτεία Αλαμπάμα του Αμερικανικού Νότου). Η Ελλάδα θα συνεχίσει να αγωνίζεται μαζί με την Αμερική ενάντια στην τυραννία και την καταπίεση, ώστε η ζωή να μη χάσει την αξία της στην κοινωνία μας'.

    Ν. Καρακώστας

    Ο Πρόεδρος Ομπάμα σαν οικοδεσπότης της εκδήλωσης είχε και τον τελευταίο λόγο.Είπε κλείνοντας στον εορτασμό: 'Αγωνιστής της Ελληνικής επανάστασης έγραψε πριν σχεδόν 200 χρόνια στον Τζον Κουϊνσι Άντμς κάτι που συνεχίζει να ισχύει και σήμερα. Έγραψε ότι είμαστε φίλοι, συμπολεμιστές και αδέλφια. Ο Θεός μαζί σας, να ευλογεί την Αμερική και Ζήτω η Ελλάς'.

    Ο Πρωθυπουργός κύριος Παπανδρέου ολοκλήρωσε την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον με σειρά επαφών που είχε στο Κογκρέσο την Τετάρτη με ηγετικά στελέχη της Αμερικανικής νομοθετικής εξουσίας.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Friday, 12 March 2010 - 2:18:24 UTC