Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-12-21

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Γερουσία αποφασίζει
  • [02] Σχεδόν ένα μέτρο χιόνι κάλυψε την Ουάσιγκτον
  • [03] Πένθος στο Ιράν
  • [04] 12 κρατούμενοι από το Γκουαντάναμο επιστράφηκαν στις χώρες προέλευσής τους
  • [05] Το Μακάο είναι τώρα η Μέκκα των τυχερών παιχνιδιών
  • [06] Επεισόδια στα σύνορα Ιράν και Ιράκ

  • [01] Η Γερουσία αποφασίζει

    21-12-2009

    Η αμερικανική Γερουσία αναμένεται να ψηφίσει σήμερα για το νομοσχέδιο μεταρρύθμισης της ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης των ΗΠΑ.

    Η κυβέρνηση Ομπάμα προσπαθεί να διατηρήσει την εύθραυστη ισορροπία με τους Δημοκρατικούς Γερουσιαστές για να συγκεντρώσει τις ψήφους που χρειάζονται για την έγκριση του νομοσχεδίου.

    Ο ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου Ντέιβιντ ¶ξελροντ δήλωσε ότι η Γερουσία και η Βουλή των Αντιπροσώπων θα αρχίσουν μετά τις γιορτές συνομιλίες για να εξετάσουν τις διαφορές τους στα δυο νομοσχέδια που προτείνουν. Ο κ. ¶ξελροντ επεσήμανε ότι μέχρι στιγμής '7 πρόεδροι έχουν προσπαθήσει να μεταρρυθμίσουν το σύστημα ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης και οι 7 απέτυχαν'. Τόνισε όμως ότι 'τώρα βρισκόμαστε στα πρόθυρα της επιτυχίας'.

    Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επαίνεσε το νομοσχέδιο της Γερουσίας, αν και αναγνώρισε ότι έχει ατέλειες. Το νομοσχέδιο που προτείνει η Βουλή των Αντιπροσώπων περιλαμβάνει σχέδιο κρατικής περίθαλψης που θα καλύπτει 30 εκατομμύρια αμερικανούς χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.Το νομοσχέδιο της Γερουσίας δεν περιέχει επιλογή κρατικής ασφάλισης και θέτει περισσοτέρους περιορισμούς σε θέματα αμβλώσεων.

    Ο Γερουσιαστής Τζον Μακέην από την Αριζόνα δήλωσε ότι οι Ρεπουμπλικανοί αντιτίθενται στο νομοσχέδιο της Γερουσιας και δεν θα υποχωρήσουν , ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να κανουν ότι μπορούν για να μην 'γίνει ένα τρομερό λάθος'. Ο συντηρητικός Δημοκρατικός Γερουσιαστής Μπεν Νέλσον ανακοίνωσε το Σάββατο ότι υποστηρίζει το νομοσχέδιο μετά από μακροσκελείς διαβουλεύσεις με ηγετικά στελέχη των δημοκρατικών.

    Η Υπηρεσία Προϋπολογισμού του Κογκρέσου αναφέρει ότι το νομοσχέδιο μεταρρύθμισης της ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης της Γερουσίας αναμένεται να στοιχήσει 871 δισεκατομμύρια δολάρια και θα παρέχει κάλυψη σε περίπου 31 εκατομμύρια αμερικανούς.

    [02] Σχεδόν ένα μέτρο χιόνι κάλυψε την Ουάσιγκτον

    21-12-2009

    60 πόντοι χιόνι κάλυψαν τις μεσοδυτικές πολιτείες από τη Βόρειο Καρολίνα, μέχρι Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη

    Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναφέρει ότι τώρα το επίκεντρο της χιονοθύελλας μετακινήθηκε πέρα από τη βορειοδυτική ακτή των ΗΠΑ, αλλά προειδοποίησε ότι μπορεί να συνεχιστούν άνεμοι ισχύος μέχρι και 65 χιλιομέτρων την ώρα και χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές. Οι υπηρεσίες του δημοσίου θα παραμείνουν σήμερα κλειστές στην αμερικανική πρωτεύουσα.

    Το χιόνι που κάλυψε την Ουάσιγκτον το Σάββατο το βράδυ έσπασε όλα τα ρεκόρ χιονόπτωσης για τον Δεκέμβριο. Οι αρχές λένε από την κακοκαιρία έχασαν τη ζωή τους 3 άτομα στη Βιρτζίνια, ενώ το Σάββατο το βράδυ έκλεισαν τα αεροδρόμια της Ουάσιγκτον και το μετρό, καθώς και τα καταστήματα λιανικής. Η κακοκαιρία μάλιστα διατάραξε μία από τις μεγάλες μέρες εμπορικής κίνησης πριν τα Χριστούγεννα. Τα αεροδρόμια τώρα έχουν ανοίξει αλλά έχει δημιουργηθεί αναστάτωση με τις ακυρώσεις των πτήσεων, επίσης οι οδικές μετακινήσεις είναι ακόμα δύσκολες.

    Ο Πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι χάρηκε που χιόνισε γιατί του θύμισε την πόλη του, το Σικάγο, όπου το πολύ χιόνι είναι μέσα στο πρόγραμμα.

    [03] Πένθος στο Ιράν

    21-12-2009

    Στο Ιράν, χιλιάδες άτομα που πενθούν το θάνατο του πνευματικού ηγέτη των αντιφρονούντων Αγιατολά Χοσεΐν Αλί Μονταζερί συγκεντρώθηκαν στηn πόλη Κομ για να παραστούν στην κηδεία του.

    Ηγέτες της αντιπολίτευσης ζητούν να κηρυχθεί ημέρα δημοσίου πένθους στην χώρα για τον Αγιατολά Μονταζερί, ο οποίος, όπως μεταδίδεται, απεβίωσε στο σπίτι του από καρδιακή προσβολή, τα χαράματα της Κυριακής. Ήταν 87 χρονών. Πρόμαχοι της μεταρρύθμισης στο Ιράν, μέσω σελίδων τους στο διαδίκτυο, παροτρύνουν υποστηρικτές του κινήματός τους να συγκεντρωθούν σε δημόσιες πλατείες της Κομ και της Τεχεράνης για να τηρήσουν μονοήμερο πένθος για τον Αγιατολά Μονταζερί.

    Οι Ιρανικές αρχές λέγεται ότι επαγρυπνούν για να αποτρέψουν την κηδεία του εκλιπόντες από του να εξελιχθεί σε διαδήλωση υπέρ των υπέρμαχων για μεταρρύθμιση. Οι αρχές επίσης απαγόρευσαν στα ξένα μέσα ενημέρωσης να ταξιδέψουν στην Κομ για να καλύψουν την κηδεία.

    Ο Αγιατολά Μονταζερί είχε επανειλημμένα κατηγορήσει την ηγεσία του Ιράν ότι κυβερνά δικτατορικά εν ονόματι του Ισλάμ και είχε περάσει μεγάλα χρονικά διαστήματα παραμένοντας υπό κατ οίκον περιορισμό.

    [04] 12 κρατούμενοι από το Γκουαντάναμο επιστράφηκαν στις χώρες προέλευσής τους

    21-12-2009

    Οι ΗΠΑ μετέφεραν 12 κρατούμενους από τις αμερικανικές φυλακές στο Γκουαντάναμο της Κούβας στο Αφγανιστάν, στην Υεμένη και στη Σομαλιλάντ της Ανατολικής Αφρικής.

    Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αναφέρει ότι μετά την εξέταση των 12 περιπτώσεων και αξιολόγηση του κατά πόσο αποτελούν απειλή εγκρίθηκε η μεταφορά τους στις χώρες από τις οποίες προέρχονται.

    Η κυβέρνηση Ομπάμα στην προσπάθειά της να κλείσει τις φυλακές του Γκουαντανάμο μέσα στο 2010 μεταφέρει εκατοντάδες κρατούμενους σε άλλες χώρες.

    [05] Το Μακάο είναι τώρα η Μέκκα των τυχερών παιχνιδιών

    21-12-2009

    Επέτειο 10 χρόνων επιστροφής στην Κίνα έκλεισε το Μακάο, το οποίο ήταν αποικία Πορτογάλων μέχρι το 1999.

    Το Μακάο είναι το μόνο μέρος στην Κίνα που επιτρέπονται τα τυχερά παιχνίδια. Αναδείχτηκε σε διεθνές κέντρο για όσους θέλουν να δοκιμάσουν την τύχη του, ξεπέρασε μάλιστα και το Λας Βέγκας στις ΗΠΑ και θεωρείται το μέρος με τα πιο κερδοφόρα καζίνο.

    Την Κυριακή ο Πρόεδρος της Κίνας Χου Ζινταό παρέστη σε τελετή ορκωμοσίας του νέου διοικητή του Μακαό, Φερνάντο Τσούι και επαίνεσε την ευημερία και σταθερότητα της περιοχής.

    Ο Τσούι στα πλαίσια της ομιλίας δεσμεύτηκε να διαφοροποιήσει την τοπική οικονομία, συγκεκριμένα να βελτιώσει τους κανονισμούς των τυχερών παιχνιδιών και επίσης να επιστήσει προσοχή στον τουρισμό και τον πολιτισμό.

    [06] Επεισόδια στα σύνορα Ιράν και Ιράκ

    21-12-2009

    Ιρανικά στρατεύματα αποσύρθηκαν από διαφιλονικουμένη πετρελαιοπαραγωγό περιοχή στη σύνορα Ιράν με Ιράκ, αλλά δεν υπάρχουν ξεκάθαρες πληροφορίες για το αν επέστρεψαν στη βάση τους.

    Ο Ιρακινός κυβερνητικός εκπρόσωπος Αλί αλ Νταγκάμπ δήλωσε ότι οι Ιρανοί κατέβασαν τη σημαία τους και απομακρύνθηκαν από το πηγάδι πετρελαίου εξακολουθούν όμως να παραμένουν σε ιρακινό έδαφος.Το Ιρανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, όμως, φέρει ιρανό αξιωματούχο να λέει ότι οι ιρανικές δυνάμεις επέστρεψαν στην προηγούμενη θέση τους.

    Επιτροπή με αντιπροσώπους από το Ιράν και το Ιράκ αναμένεται να εξετάσει την οριοθέτηση των μεταξύ τους συνόρων στην συγκεκριμένη περιοχή.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 22 December 2009 - 2:18:27 UTC