Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-12-15

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις της Ελληνικής οικονομίας
  • [02] Νέο τηλεσκόπιο στο διάστημα
  • [03] Κλίντον: Οι ΗΠΑ θα ακολουθήσουν "ρεαλιστική και ευέλικτη" πολιτική ανθρωπίνων δικαιωμάτων
  • [04] Παράταση της εντολής παραμονής δυνάμεων ΟΗΕ στη Κύπρο
  • [05] 8 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στη Καμπούλ
  • [06] 33 οι νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στο Πακιστάν
  • [07] ΗΠΑ και Ρωσία στο κατώφλι συμφωνίας για τους εξοπλισμούς

  • [01] Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις της Ελληνικής οικονομίας

    15-12-2009

    Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, δήλωσε ότι η χώρα του που αντιμετωπίζει τεράστιο δημοσιονομικό χρέος θα πρέπει να δρομολογήσει δύσκολα μέτρα για την αναδιάρθρωση της οικονομίας της. Η Αθήνα αντιμετωπίζει δημοσιονομικό χρέος 442 δισεκατομμυρίων δολαρίων και την χειρότερη οικονομική κρίση στην σύγχρονη ιστορία της.

    Ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι μέσα στους επόμενους τρεις μήνες θα ληφθούν αποφάσεις που δεν έχουν ληφθεί εδώ και δεκαετίες. Ανησυχίες για την οικονομική κατάσταση της χώρας έχουν πλήξει την αξία των Ελληνικών χρεογράφων και ομολόγων.

    [02] Νέο τηλεσκόπιο στο διάστημα

    15-12-2009

    Φωτ. ΝΑΣΑ

    Νέο τηλεσκόπιο εκτόξευσε η ΝΑΣΑ που θα επιτρέψει σε επιστήμονες να εξερευνήσουν πιο κοντά από οποιαδήποτε άλλη φορά το διάστημα.

    Το νέο τηλεσκόπιο ονομάζεται Wise (Wide-field Infrared Survey Explorer) και εκτοξεύτηκε στο διάστημα τη Δεύτερα από την αεροπορική βάση Βάντενμπεργκ στη Καλιφόρνια.

    Αξιωματούχοι της ΝΑΣΑ λένε ότι το Wise τέθηκε σε τροχιά γύρω από του πόλους της Γης, σε απόσταση περίπου 500 χιλιομέτρων από την επιφάνεια του πλανήτη μας και επί 9 μήνες θα σαρώνει ηλεκτρονικά το φως που εκπέμπουν εκατοντάδες εκατομμύρια ουράνια σώματα.

    Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι θα ανακαλύψουν άγνωστα ουράνια σώματα, όπως αστέρες, αστεροειδή και γαλαξίες.

    [03] Κλίντον: Οι ΗΠΑ θα ακολουθήσουν "ρεαλιστική και ευέλικτη" πολιτική ανθρωπίνων δικαιωμάτων

    15-12-2009

    Η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρυ Κλίντον, δήλωσε ότι η κυβέρνηση Ομπάμα προωθεί μία 'ρεαλιστική και ευέλικτη' πολιτική στήριξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σ' ολόκληρο τον κόσμο.

    Σε ομιλία της στο πανεπιστήμιο Τζωρτζτάουν, εδώ στην Ουάσιγκτον, η κ. Κλίντον επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ θα καταβάλουν προσπάθειες προώθησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων οι οποίες θα είναι 'έξυπνες, στρατηγικές, αποφασιστικές και μακροπρόθεσμες', όπως είπε.

    Η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι η δέσμευση της κυβέρνησης Ομπάμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα αφορά όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ.

    Η κ. Κλίντον απέρριψε όσους πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ πρέπει να επιλέξουν μεταξύ της στήριξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των εθνικών τους συμφερόντων, όταν αντιμετωπίζουν χώρες όπως η Κίνα και η Ρωσία. Πάντως η κ. Κλίντον σημείωσε ότι είναι επίσης λάθος να πιστεύει κανείς πως 'ο εξαναγκασμός και η απομόνωση' είναι αποτελεσματικά εργαλεία για την προώθηση δημοκρατικών αλλαγών.

    [04] Παράταση της εντολής παραμονής δυνάμεων ΟΗΕ στη Κύπρο

    15-12-2009

    Με 14 ψήφους υπέρ, έναντι μιας, το Συμβούλιο Ασφάλειας των ΗΕ παρέτεινε για άλλο ένα εξάμηνο την εντολή παραμονής των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ στη Κύπρο, παροτρύνοντας παράλληλα τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων να συνεχίσουν τις προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης του Κυπριακού προβλήματος.

    Η Τουρκία ήταν η μόνη χώρα που καταψήφισε το μέτρο. Ο πρέσβης της Τουρκίας στα ΗΕ, Ερτουγκρούλ Απακάν, εξέφρασε διαφωνία με την αναγνώριση από μέρους των ΗΕ της Κυπριακής κυβέρνησης, σαν την μόνη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση στη Κύπρο.

    Από τη πλευρά του ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στον ΟΗΕ, Μηνάς Χατζημιχαήλ, χαρακτήρισε την παρουσία των ΗΕ στη Κύπρο αναντικατάστατη όσο υπάρχουν εκεί Τουρκικά στρατεύματα κατοχής του βορείου τμήματος του νησιού, όπως είπε.

    Το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφάλειας ζητά από τον Πρόεδρο της Κύπρου και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη να εντείνουν τις προσπάθειες τους στις συνομιλίες για την επανένωση του νησιού. Το ψήφισμα αναφέρει ότι τώρα δίνεται μια σπάνια ευκαιρία για την επίτευξη αποφασιστικής προόδου σε ένα τακτό χρονικό διάστημα.

    [05] 8 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στη Καμπούλ

    15-12-2009

    Βομβιστής αυτοκτονίας έπληξε με παγιδευμένο αυτοκίνητο αυστηρά φρουρούμενη περιοχή της Καμπούλ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 8 άτομα και τραυματίζοντας 40. Οι αρχές δήλωσαν ότι η επίθεση στην συνοικία Βαζίρ Ακμπάρ Καν, είχε σαν στόχο τον αντιπρόεδρο του Αφγανιστάν, Ζία Μασούντ, τον αδελφό του αντιπάλου των Ταλεμπάν και γνωστό μαχητή Αχμάντ Σαχ Μασσούντ, που σκοτώθηκε απ' την Αλ Κάιντα δύο μέρες πριν τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001. Πάντως ο Ζία Μασσούντ δεν έπαθε τίποτα από την επίθεση της Τρίτης, σκοτώθηκαν όμως δύο σωματοφύλακες του, καθώς και 4 γυναίκες. Απ' την έκρηξη σημειώθηκαν ζημιές σε γειτονικό καλά φυλασσόμενο ξενοδοχείο όπου καταλύουν ξένοι επισκέπτες, και πολλά σπίτια. Κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

    [06] 33 οι νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στο Πακιστάν

    15-12-2009

    Πακιστανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο αριθμός των νεκρών από επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητοτη Τρίτη στην πόλη Ντέρα Γκάζι Καν αυξήθηκε στα 33 άτομα.

    Εμπειρογνώμονες λένε ότι 12 άτομα τραυματίστηκαναπό την έκρηξη, ενώ άλλοι εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια κτιρίων.

    Η έκρηξη έγινε κοντά σε πολυσύχναστη αγοράκαι κοντά στο σπίτι συμβούλου επαρχιακού κυβερνήτη. Αξιωματούχοι λένε ότι πολλά σπίτια υπέστησαν μεγάλες καταστροφές. Επίσης ανέφεραν ότι εξτρεμιστές διενεργούν αντίποινα για τις στρατιωτικές επιθέσεις κατά των Ταλιμπάν στις απομονωμένες περιοχές του νότιου Βαζιριστάν.

    [07] ΗΠΑ και Ρωσία στο κατώφλι συμφωνίας για τους εξοπλισμούς

    15-12-2009

    Ο εκπρόσοπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, PJ Crowley

    Οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι πλησιάζουν προς την επίτευξη συμφωνίας με τη Ρωσία για την αντικατάσταση της Συνθήκης Περιορισμού των Στρατηγικών Όπλων, η οποία έχει εκπνεύσει.

    Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, P.JCrowley, δήλωσε ότι στόχος των δύο πλευρών είναι η επίτευξη συμφωνίας μέχρι το τέλος του χρόνου.Αμερικανοί και Ρώσοι διαπραγματευτές εργάζονται στη Γενεύη για την επίτευξη συμφωνίας, ενώ την περασμένη εβδομάδα ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρώφ, δήλωσε ότι η συμφωνία θα υπογραφεί 'σύντομα', αλλά δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία.

    Η νέα συνθήκη θα προβλέπει βαθύτερες περικοπές των πυρηνικών οπλοστασίων ΗΠΑ και Ρωσίας και των συστημάτων που χρειάζονται για την εκτόξευση τέτοιων όπλων.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 16 December 2009 - 2:18:18 UTC