Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-11-27

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άρχισαν οι Χριστουγεννιάτικες αγορές στις ΗΠΑ
  • [02] Ο ΠΟΥ διερευνά μεταλλάξεις του Η1Ν1
  • [03] Ψήφισμα στη ΔΥΑΕ για το Ιράν
  • [04] Ρασμούσεν: Οι ΝΑΤΟϊκοί εταίροι θα πρέπει να στείλουν κι άλλες δυνάμεις στο Αφγανιστάν
  • [05] Τελετές μνήμης για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Μουμπάι
  • [06] Με παρέλαση η Γιορτή των Ευχαριστιών στη Νέα Υόρκη
  • [07] Νέο σκάνδαλο με σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών από καθολικούς ιερείς

  • [01] Άρχισαν οι Χριστουγεννιάτικες αγορές στις ΗΠΑ

    27-11-2009

    Η Παρασκευή μετά την Εορτή των Ευχαριστιών, θεωρείται η πρώτη μέρα των αγορών δώρων για τα Χριστούγεννα. Από σήμερα λοιπόν ο εμπορικός κόσμος στις ΗΠΑ θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να δελεάσει τους καταναλωτές να αρχίσουν νωρίς τα Χριστουγεννιάτικα τους ψώνια.

    Μέχρι τώρα η Εορτή των Ευχαριστιών ήταν ιερή. Όλα τα μαγαζιά ήταν κλειστά. Φέτος όμως, πολλά καταπονημένα από την οικονομική ύφεση καταστήματα προβαίνουν σε πρωτοφανείς προσφορές παραβιάζοντας την παράδοση και ανοίγοντας το βράδυ της Ημέρας των Ευχαριστιών. Άλλα πάλι καταστήματα θα ανοίξουν σήμερα τα χαράματα.

    Η Εθνική Ένωση Εμπόρων στις ΗΠΑ υπολογίζει ότι 134 εκατομμύρια Αμερικανοί θα κάνουν τα Χριστουγεννιάτικα τους ψώνια μέσα στις επόμενες μέρες και τις μισές απ' αυτές τις αγορές θα τις κάνουν σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι φέτος οι αγοραστές θα είναι περισσότεροι απ' ότι πέρυσι αυτή τη περίοδο, γεγονός που δείχνει κάποια ανάκαμψη της οικονομίας.

    Πάντως οι Αμερικανικοί οικογενειακοί προϋπολογισμοί είναι ακόμη περιορισμένοι, κυρίως λόγω της ανεργίας και αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές θα ψάχνουν φέτος για εκπτώσεις και προσφορές.

    [02] Ο ΠΟΥ διερευνά μεταλλάξεις του Η1Ν1

    27-11-2009

    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι διερευνά το ενδεχόμενο μεταλλάξεων του ιού Η1Ν1 της νέας γρίπης, μετά από πληροφορίες για μεταλλάξεις από τουλάχιστον 6 χώρες.

    Ο σύμβουλος του Οργανισμού για θέματα πανδημίας γρίπης, Κεΐτζι Φουκούντα, δήλωσε ότι το βασικό ερώτημα που θα πρέπει να απαντηθεί είναι το κατά πόσον οι καταγγελλόμενες μεταλλάξεις δείχνουν 'θεμελιώδη αλλαγή' της μοριακής δομής του ιού. Αυτή τη στιγμή οι επιστήμονες δεν είναι ακόμη σίγουροι, επεσήμανε ο κ. Φουκούντα.

    Επίσης ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διερευνά το κατά πόσο οι μεταλλάξεις που αναφέρθηκαν οδηγούν σε αλλαγές στην 'κλινική εικόνα' του ιού, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σοβαρότερες ή ελαφρότερες μορφές νέας γρίπης. Ο σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού ανέφερε ότι η Νορβηγία, η Βραζιλία, η Κίνα, η Ιαπωνία, η Ουκρανία και οι ΗΠΑ είναι μερικές απ' τις χώρες που έχουν αναφέρει μεταλλάξεις του ιού Η1Ν1.

    Ο κ. Φουκούντα γνωστοποίησε ότι οι επιστήμονες διερευνούν επίσης ορισμένες περιπτώσεις νέας γρίπης που δεν ανταποκρίνονται σε αντι-ιικά φάρμακα.

    [03] Ψήφισμα στη ΔΥΑΕ για το Ιράν

    27-11-2009

    Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας θα ψηφίσει σήμερα αναφορικά με μέτρο που επικρίνει τις πυρηνικές δραστηριότητες του Ιράν. Τα 5 μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφάλειας και η Γερμανία απαιτούν απ' το Ιράν να τερματίσει την κατασκευή, μέχρι πρόσφατα μυστικών, πυρηνικών εγκαταστάσεων και να επιβεβαιώσει ότι δεν διατηρεί και άλλες μυστικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.

    Κατά την συνεδρίαση της Πέμπτης στην Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας στην Βιέννη, οι 6 χώρες υπέβαλαν σχέδιο ψηφίσματος για τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν κοντά στην πόλη Κόμ. Αναμένεται ότι το 35μελές συμβούλιο της Διεθνούς Υπηρεσίας θα συνεχίσει διαβουλεύσεις για το μέτρο σήμερα. Αν εγκριθεί θα είναι η πρώτη απόφαση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας σε βάρος του Ιράν από το 2006.

    Ο πρέσβης του Ιράν στην Διεθνή Υπηρεσία, Αλί Ασγκάρ Σολτανίε, προειδοποίησε τη Πέμπτη ότι η Τεχεράνη θα περιορίσει την συνεργασία της με την Διεθνή Υπηρεσία αν το ψήφισμα εγκριθεί.

    Την Πέμπτη, ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, δήλωσε ότι η διερεύνηση για το αν το Ιράν έχει προσπαθήσει να αναπτύξει πυρηνικά όπλα έχει 'φτάσει σε αδιέξοδο' γιατί η Τεχεράνη δεν είναι συνεργάσιμη.

    [04] Ρασμούσεν: Οι ΝΑΤΟϊκοί εταίροι θα πρέπει να στείλουν κι άλλες δυνάμεις στο Αφγανιστάν

    27-11-2009

    Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Άντερς Φόγκ Ρασμούσεν, δήλωσε ότι οι συμμαχικοί εταίροι θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα των ΗΠΑ και να στείλουν περισσότερες δυνάμεις τους στο Αφγανιστάν.

    Μετά από συνομιλίες με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, ο κ. Ρασμούσεν δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο ότι είναι κρίσιμης σημασίας η Αμερικανική ανακοίνωση για αποστολή επιπρόσθετων δυνάμεων να ακολουθηθεί από αντίστοιχες ανακοινώσεις άλλων χωρών μελών του ΝΑΤΟ. Μάλιστα ο γ.γ. της συμμαχίας επεσήμανε ότι αυτό τον καιρό επικοινωνεί με χώρες μέλη του ΝΑΤΟ και τους ζητά να στείλουν περισσότερους στρατιώτες στο Αφγανιστάν.

    Ο Λευκός Οίκος έχει γνωστοποιήσει ότι την ερχόμενη Τρίτη ο πρόεδρος Ομπάμα θα ανακοινώσει την πολυαναμενόμενη νέα στρατηγική του για το Αφγανιστάν, με ομιλία από την Αμερικανική στρατιωτική Ακαδημία WestPoint στη Νέα Υόρκη.

    [05] Τελετές μνήμης για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Μουμπάι

    27-11-2009

    Οι πολίτες του Μουμπάι συμμετείχαν τη Πέμπτη σε επιμνημόσυνες τελετές προς τιμήν των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων στην πόλη πριν από ένα χρόνο, στις 26 Νοεμβρίου του 2008, απ' τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 166 άνθρωποι. Τιμώντας την θλιβερή επέτειο, ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Μανμοχάν Σίνγκ, που βρισκόταν στην Ουάσιγκτον δήλωσε ότι 'η ύψιστη θυσία' των θυμάτων δεν πρόκειται να πάει χαμένη.

    Την Πέμπτη η αστυνομία του Μουμπάι προέβη σε ειδικές επιδείξεις των βελτιώσεων που έχουν γίνει στη πόλη σε θέματα ασφάλειας, στα πλαίσια σχεδίου 27 εκατομμυρίων δολαρίων για την βελτίωση της εκπαίδευσης και του εξοπλισμού των Ινδικών αστυνομικών δυνάμεων.

    [06] Με παρέλαση η Γιορτή των Ευχαριστιών στη Νέα Υόρκη

    Αθηνά Κρικέλη

    Νέα Υόρκη

    27-11-2009

    Το γιγάντιο μπαλόνι του Σπάιντερμαν

    Τρία εκατομμύρια θεατές, σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης, παρακολούθησαν την μεγάλη παρέλαση της Ημέρας των Ευχαριστιών στην οποία συμμετείχαν οκτώ χιλιάδες λάτρεις του εθίμου.

    Η παρέλαση πραγματοποιείται για 83η χρονιά στην Νέα Υόρκη. Ξεκίνησε το 1924 και αποτελεί την επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων. Φέτος συμμετείχαν πενήντα μεγάλα μπαλόνια, 15 γιγάντιοι χαρακτήρες και 24 άρματα. Το γιγάντιο μπαλόνι του Σπάιντερμαν επανήλθε φέτος μετά από απουσία 10 χρόνων και χαροποίησε χιλιάδες θαυμαστές του.

    Η παρέλαση ξεκίνησε στις 8 το πρωί της Πέμπτης και διήρκησε περισσότερο από το καθιερωμένο, μιας και ακολούθησε άλλη διαδρομή. Η μέχρι πέρσι παρέλαση στην φημισμένη Μπρόντγουεη δεν είναι πλέον εφικτή, γιατί μεγάλο μέρος της λεωφόρου μετατράπηκε σε πεζόδρομο, μετά από απόφαση του Δημάρχου κ. Μπλούμπεργκ.Πάντως η γιορτή των Ευχαριστιών ενδέχεται να τελειώσει νωρίς μιας και αύριο, "Μαύρη Παρασκευή" τα μαγαζιά θα ανοίξουν από τις 6 το πρωί, ενώ ο κόσμος αρχίζει να συγκεντρώνεται έξω από αυτά,από τις 2 τα ξημερώματα.

    [07] Νέο σκάνδαλο με σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών από καθολικούς ιερείς

    27-11-2009

    Έκθεση κατ' εντολήν της Ιρλανδικής κυβέρνησης καταλήγει στο συμπέρασμα ότι επίσκοποι της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στο Δουβλίνο επί δεκαετίες συγκάλυπταν καταγγελίες για σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών από καθολικούς ιερείς.

    Η έκθεση βασίζεται σε υποθέσεις στις οποίες είχαν ανάμειξη 46 ιερείς που κατηγορούνται ότι κακοποιούσαν σεξουαλικά πάνω από 320 παιδιά από το 1975 έως το 2004. Ο αρχιεπίσκοπος του Δουβλίνου εξέφρασε ντροπή και θλίψη για το θέμα και τόνισε ότι 'δεν υπάρχουν λόγια συγνώμης που θα αποβούν ποτέ αρκετά' γι' αυτό που έγινε.

    Η έκθεση αναφέρει ότι η Αμερικανική φράση 'μη ρωτάς, μη μιλάς' είναι η κατάλληλη για να περιγράψει την προσέγγιση της Αρχιεπισκοπής του Δουβλίνου επί δεκαετίες στο θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Saturday, 28 November 2009 - 2:18:23 UTC