Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-10-23

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Nέα υπηρεσία Οικονομικής Προστασίας του Καταναλωτή στις ΗΠΑ
  • [02] Κλίντον: Χρειάζεται κινητοποίηση Ισραήλ και Παλαιστινίων για την ειρήνη
  • [03] Το Ιράν επιμένει στον εμπλουτισμό ουρανίου
  • [04] Πρόταση Δήμα για το περιβάλλον
  • [05] Επίσκεψη Μπάιντεν στην Τσεχία
  • [06] Στόχος Λευκού Οίκου μια νόμιμη εκλογική διαδικασία στο Αφγανιστάν

  • [01] Nέα υπηρεσία Οικονομικής Προστασίας του Καταναλωτή στις ΗΠΑ

    23-10-2009

    Η Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Βουλής ψήφισε υπέρ της δημιουργίας νέας ομοσπονδιακής υπηρεσίας για τον έλεγχο του χρηματοπιστωτικού τομέα. Με 39 ψήφους υπέρ έναντι 29 η Επιτροπή ενέκρινε τη δημιουργία της Υπηρεσίας Οικονομικής Προστασίας του Καταναλωτή.

    Η νέα υπηρεσία αποτελεί προσπάθεια του Κογκρέσου να εφαρμόσει σχέδιο του Προέδρου Ομπάμα για τη βελτίωσητων ελεγκτικών μηχανισμών για να αποφευχθεί νέα οικονομική κρίση στο μέλλον.

    Υποστηρικτές της νέας Υπηρεσίας λένε ότι θα προστατεύει τους καταναλωτές από δανειοδοτικούς οργανισμούς που παραπλανούν τους πελάτες τους, τράπεζες που χρεώνουνυψηλά ποσά για υπέρβαση του πιστωτικού ορίου, ή την αυθαίρετη αύξηση των επιτοκίων. Επικριτές του νομοσχεδίου λένε ότι αυτό αποτελείκυβερνητικό παρεμβατισμό στον επιχειρηματικό χώρο.Τώρα το νομοσχέδιο πρέπει να εγκριθεί και από την ολομέλεια της Βουλής.

    [02] Κλίντον: Χρειάζεται κινητοποίηση Ισραήλ και Παλαιστινίων για την ειρήνη

    23-10-2009

    Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρυ Κλίντον, δήλωσε ότι οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι πρέπει να κάνουν περισσότερα για την επίτευξη ειρήνης στη Μέση Ανατολή.

    Αμερικανός αξιωματούχος αναφέρει ότι η κ. Κλίντον ενημέρωσε το Πρόεδρο Ομπάματην Πέμπτη για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την επίτευξη ειρήνης στη Μέση Ανατολή, επισημαίνοντας ότι οι προκλήσεις παραμένουν καθώς οι ΗΠΑ προσπαθούν να φέρουν ξανά τις δυο πλευρές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Αξιωματούχοι δηλώνουν ότι οι Παλαιστίνιοι ενίσχυσαν τις προσπάθειές τους σε θέματα ασφάλειας, αλλά χρειάζεται να κάνουν περισσότεραγια να αναχαιτίσουν και να σταματήσουν τη διενέργεια τρομοκρατικών επιθέσεων.

    Ο απεσταλμένος των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, Τζωρτζ Μίτσελ, αναμένεται να επιστρέψει στη περιοχή για να συνεχίσει τις προσπάθειες του, ενώ η κ. Κλίντον πρόκειται στις αρχές Νοεμβρίου να συναντηθεί με Άραβες υπουργούς Εξωτερικών .

    [03] Το Ιράν επιμένει στον εμπλουτισμό ουρανίου

    23-10-2009

    Μονάδα εμπλουτισμού ουρανίου στο Ιράν

    Τα Ιρανικά μέσα ενημέρωσης φέρουν τον επικεφαλής του Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας του Ιράν, Αλί Ακμπάρ Σαλέχι, να δηλώνει ότι η Τεχεράνη δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το πρόγραμμα της εμπλουτισμού ουρανίου ή να δεσμευτεί να περιορίσει τις δραστηριότητες της εμπλουτισμού ουρανίου.

    Ο κ. Σαλέχι δήλωσε ότι το Ιράν χρειάζεται ελαφρά εμπλουτισμένο ουράνιο για τον ερευνητικό του πυρηνικό αντιδραστήρα, αλλά τόνισε ότι αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα επιδιώξει ποτέ υψηλό εμπλουτισμό ουρανίου.Το Ιράν, οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Γαλλία εξετάζουν σχέδιο πρότασης που προβλέπει την μεταφορά ελαφρά εμπλουτισμένου ουρανίου από το Ιράν στο εξωτερικό για μετατροπή του υλικού σε καύσιμα για τον ερευνητικό αντιδραστήρα της Τεχεράνης.

    Ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, δήλωσε ότι θέλει την έγκριση του εγγράφου μέχρι σήμερα.

    [04] Πρόταση Δήμα για το περιβάλλον

    Μαίρη Παραπονιάρη

    Λουξεμβούργο

    22-10-2009

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να συμπεριληφθούν στην προσεχή Συμφωνία της Κοπεγχάγης για το κλίμα οι εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου από αεροπλάνα και πλοία, που δεν καλύπτονταν μέχρι σήμερα από το Πρωτόκολλο του Κιότο.

    Έτσι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τον αρμόδιο επίτροπο Σταύρο Δήμα παρουσίασε πρόταση για περιορισμό των εκπομπών της αεροπλοΐας κατά 10% και της ναυσιπλοΐας κατά 20% μέσα στην επόμενη δεκαετία, πρόταση που έγινε δεκτή από το Συμβούλιο των Υπουργών Περιβάλλοντος στο Λουξεμβούργο.

    Η εγκεκριμένη πρόταση θα παρουσιαστεί από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Δεκέμβριο στην Διάσκεψη της Κοπεγχάγης στην οποία αναμένεται να καθοριστεί η διεθνής συμφωνία για την κλιματική αλλαγή που θα αντικαταστήσει το Πρωτόκολλο του Κιότο, το οποίο που λήγει το 2012.

    Το θέμα είναι από τα πιο σημαντικά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της Κοπεγχάγης και ορισμένες χώρες μέλη πριν από την απόφαση υποστήριξαν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να δεσμευτεί για οποιαδήποτε όρια εκπομπών πριν συμφωνήσουν και οι άλλες μεγαλύτερες οικονομίες.

    Η Γαλλία και η Γερμανία θέλησαν να προτείνουν και να συζητηθεί από τους Υπουργούς Περιβάλλοντος η καθιέρωση φόρου διοξειδίου του άνθρακα στα σύνορα της Ευρώπης, αλλά η Σουηδική Προεδρία το απέκλεισε προς το παρόν. 'Προσβλέπουμε σε μια διεθνή συμφωνία' είπε προσερχόμενος στο Συμβούλιο ο Σουηδός Υπουργός Αντρέας Κάλγκρεν , 'ωστόσο δεν μπορούμε να αποκλείσουμε καμία επιλογή στην περίπτωση μάλιστα αποτυχίας των συνομιλιών για το κλίμα'.

    Στο Συμβούλιο ,μετείχε για πρώτη φορά ελληνίδα Υπουργός Περιβάλλοντος η Τίνα Μπιρμπίλη που είχε και ιδιαίτερη συνομιλία με τον αρμόδιο για το περιβάλλον Επίτροπο Σταύρο Δήμα.

    [05] Επίσκεψη Μπάιντεν στην Τσεχία

    23-10-2009

    Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, βρίσκεται στην Τσεχία, τελευταίο σταθμό της τριήμερης περιοδείας του που στοχεύει στο να διαβεβαιώσει την ανατολική Ευρώπη ότι η Ουάσιγκτον δεν την έχει εγκαταλείψει. Σήμερα ο κ. Μπάιντεν θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Τσεχίας, Γιαν Φίσερ και τον πρόεδρο, Βάτσλαβ Κλάους.

    Η Πράγα έχει εκφράσει απογοήτευση για την απόφαση του προέδρου Ομπάμα να ακυρώσει σχέδια για την ανάπτυξη αντιπυραυλικής ασπίδας στην Τσεχία και την Πολωνία.

    Κατά την επίσκεψη του τη Πέμπτη στο Βουκουρέστι, ο κ. Μπάιντεν ευχαρίστησε το Ρουμάνο Πρόεδρο, Τράιαν Μπασέσκου, για την υποστήριξη του προς τα νέα σχέδια αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ. Επίσης ευχαρίστησε τον κ. Μπασέσκου για την αποστολή χιλίων στρατιωτών στα πλαίσια των Νατοϊκών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

    [06] Στόχος Λευκού Οίκου μια νόμιμη εκλογική διαδικασία στο Αφγανιστάν

    23-10-2009

    Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε συνομιλίες με τον πρέσβη των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, Καρλ Άικενμπερυ, για το τι πρέπει να γίνει για να αποφευχθούν οι παρατυπίες στις επαναληπτικές προεδρικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 7 Νοεμβρίου.

    Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκίμπς, δήλωσε ότι στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης, μέσω σύνδεσης με βίντεο, και μέλη της Ανεξάρτητης Εκλογικής Επιτροπής του Αφγανιστάν. Ο κ. Γκίμπς πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα θέλει να διασφαλίσει ότι, τόσο ο Αφγανικός λαός, όσο και η διεθνής κοινότητα, θα θεωρήσουν τις εκλογές νόμιμες.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Saturday, 24 October 2009 - 1:18:31 UTC