Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-09-17

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο ρόλος της Τουρκίας στις σχέσεις Ισραήλ-Συρίας
  • [02] Ομπάμα: Θα καθυστερήσουν οι αποφάσεις για Αφγανιστάν
  • [03] Ο Λευκός Οίκος προωθεί το Σικάγο για Ολυμπιάδα 2016
  • [04] 'Επιφυλακτικά αισιόδοξος' για το Κυπριακό δηλώνει Αλεξάντερ Ντάουνερ

  • [01] Ο ρόλος της Τουρκίας στις σχέσεις Ισραήλ-Συρίας

    17-09-2009

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη με τον Σύρο πρόεδρο, Μπασάρ Αλ Ασσάντ, που περιστράφηκαν σε θέματα όπως το Ιράκ και το Μεσανατολικό.Επίσης οι δύο ηγέτες υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας και ανακοίνωσαν την κατάργηση της βίζας για ταξίδια μεταξύ των δύο χωρών.

    Η Τουρκία έχει προσφερθεί να διαμεσολαβήσει και πάλι στις ειρηνευτικές συνομιλίες Ισραήλ-Συρίας, που διακόπηκαν πέρυσι. Επίσης η Άγκυρα βοηθά στην αποκλιμάκωση της διπλωματικής έντασης μεταξύ Συρίας και Ιράκ στο θέμα της διείσδυσης εξτρεμιστών από τη Συρία στη Βαγδάτη.

    Σήμερα, η Τουρκία θα φιλοξενήσει συνάντηση μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών του Ιράκ και της Συρίας.Στην συνάντηση θα συμμετάσχουν ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Αχμέντ Νταβούτογλου και ο γ.γ. του Αραβικού Συνδέσμου, Άμρ Μούσα.

    [02] Ομπάμα: Θα καθυστερήσουν οι αποφάσεις για Αφγανιστάν

    17-09-2009

    Ο πρόεδρος Ομπάμα με τον Καναδό Πρωθυπουργό, Σ. Χάρπερ

    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, επεσήμανε ότι δεν θα ληφθούν γρήγορα αποφάσεις για την αποστολή περισσότερων στρατευμάτων στο Αφγανιστάν.

    Στα πλαίσια δηλώσεών του από το Λευκό Οίκο, μετά από συνάντηση με το Πρωθυπουργό του Καναδά, Στήβεν Χάρπερ, ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε 'ότι είναι αποφασισμένος να κάνει τις σωστές επιλογές' και πρόσθεσε ότι στο παρελθόν ο πόλεμος στο Αφγανιστάν δεν είχε ξεκάθαρη στρατηγική.

    Τη Τρίτη, ο επικεφαλής του μεικτού επιτελείου των Αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, ναύαρχος Μάικ Μάλλεν, τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα χρειαστεί μάλλον να στείλουν περισσότερα στρατεύματα στο Αφγανιστάν για να κερδίσουν τον αγώνα με τους Ταλιμπάν.

    Οι ΗΠΑ βρίσκονται ήδη στη διαδικασία ενίσχυσης της στρατιωτικής τους παρουσίας στο Αφγανιστάν στις 68.000 στρατιώτες μέχρι το τέλος του χρόνου.

    Τη Τετάρτη, ο Λευκός Οίκος υπέβαλε στο Κογκρέσο προτάσεις για την μέτρηση της προόδου στο Αφγανιστάν.Η βελτίωση των ικανοτήτων του Πακιστάν σε θέματα καταπολέμησης των ανταρτών και η διεύρυνση των Αφγανικών δυνάμεων ασφάλειας είναι στην κορυφή του καταλόγου των προτεραιοτήτων του κ. Ομπάμα για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν.

    [03] Ο Λευκός Οίκος προωθεί το Σικάγο για Ολυμπιάδα 2016

    17-09-2009

    Ο πρόεδρος Ομπάμα με τον δήμαρχο του Σικάγο, Ρίτσαρντ Ντέιλι

    Συγκέντρωση για την προώθηση της υποψηφιότητας της πόλης του Σικάγο για να φιλοξενήσει την Ολυμπιάδα του 2016, διοργάνωσε ο πρόεδρος Ομπάμα στο Λευκό Οίκο.Κατά την ομιλία του σε αθλητές, πολιτικούς παράγοντες και παιδιά που είχαν προσκληθεί να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση, ο κ. Ομπάμα τόνισε ότι αν επιλεγεί το Σικάγο 'θα κάνει την Αμερική περήφανη και η Αμερική θα κάνει τον κόσμο περήφανο'.

    Σε ειδική συνεδρίαση στη Κοπεγχάγη στις 2 Οκτωβρίου, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή θα επιλέξει την πόλη που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.Επικεφαλής της Αμερικανικής αντιπροσωπείας έχει τεθεί η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα. Το Σικάγο αντιμετωπίζει έντονο συναγωνισμό από το Ρίο Ντε Τζανέιρο, τη Μαδρίτη και το Τόκιο που φιλοδοξούν να φιλοξενήσουν τους αγώνες.

    [04] 'Επιφυλακτικά αισιόδοξος' για το Κυπριακό δηλώνει Αλεξάντερ Ντάουνερ

    Ζωή Λεουδάκη

    Ουάσιγκτον

    17-09-2009

    Ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, στα πλαίσια ενημέρωσης του τύπου στη έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη επεσήμανε ότι είναι 'ευχαριστημένος' από τη πορεία των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού, αλλά τόνισε ότι ακόμα υπάρχει πολύ δουλειά που πρέπει να γίνει.

    Ο κ. Ντάουνερ είπε επίσης ότι τώρα εντατικοποιείται η διαδικασία καθώς αρχίζει ο δεύτερος γύρος των διαπραγματεύσεων. Οι δύο πλευρές θ' αρχίσουν από τον Οκτώβριο να συναντώνται δύο φορές την εβδομάδα για να εξετάσουν το θέματα της διακυβέρνησης και του καταμερισμού της εξουσίας. Στόχος είναι η δημιουργία μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα και διεθνή προσωπικότητα, είπε ο κ. Ντάουνερ.

    Ο ειδικός σύμβουλος του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό επεσήμανε επίσης ότι στο δεύτερο γύρο των συνομιλιών θα εξεταστούν θέματα στα οποία οι απόψεις των δύο πλευρών διίστανται, όπως αυτό της Προεδρίας.

    Κατά την συνάντηση τους την περασμένη εβδομάδα οι δύο πλευρές παρουσίασαν προτάσεις για τη γεφύρωση των διαφορών τους. Ο κ. Ντάουνερ τόνισε ότι είναι ενθαρρυντικό πως και οι δύο πλευρές αναγνώρισαν τις διαφορές τους και εργάζονται πάνω σ' αυτό τον τομέα.

    Σε ερώτηση δημοσιογράφου πως βλέπει να εξελίσσεται η πορεία των διαπραγματεύσεων ο κ. Ντάουνερ δήλωσε ότι είναι 'επιφυλακτικά αισιόδοξος'.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Friday, 18 September 2009 - 1:18:12 UTC