Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-08-26

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευχαριστημένα τα Η.Ε. με τις ΗΠΑ
  • [02] Πρακτικές ενέργειες χρειάζονται για την προώθηση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή.
  • [03] Βελτίωση των σχέσεων ΝΑΤΟ και Ε.Ε
  • [04] Άνοδο σημείωσαν οι πωλήσεις νέων κατοικιών
  • [05] Αντίποινα υπόσχεται ο νέος ηγέτης των Ταλιμπάν στο Πακιστάν

  • [01] Ευχαριστημένα τα Η.Ε. με τις ΗΠΑ

    26-08-2009

    Η Ύπατη Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νάβι Πιλάι εξέφρασε ικανοποίηση για την απόφαση των ΗΠΑ να διορίσουν ειδικό εισαγγελέα για να διερευνήσει αν εργαζόμενοι στις μυστικές υπηρεσίες παρέβησαν το νόμο στα πλαίσια ανάκρισης υπόπτων τρομοκρατών.

    Η κ. Πιλάι είπε ότι ελπίζει να εξεταστούν γρήγορα οι καταγγελίες για κακοποιήσεις που έχουν γίνει από πρώηνκαι νυν κρατούμενους στο Γκουαντάναμο της Κούβας.

    Σε άλλες εξελίξεις ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Ντικ Τσέινι άσκησε κριτική στον Πρόεδρο Ομπάμα που επέτρεψε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να διερευνήσει ανακρίσεις της CIA υπόπτων για τρομοκρατία επί κυβέρνησης Μπους.

    [02] Πρακτικές ενέργειες χρειάζονται για την προώθηση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή.

    26-08-2009

    Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου συμφώνησε με τον απεσταλμένο των ΗΠΑ για το Μεσανατολικό Τζορτζ Μίτσελ ότι και το Ισραήλ και οι Παλαιστίνιοι χρειάζεται να κάνουν πρακτικές ενέργειες για την προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας.

    Ο κ. Μίτσελ και ο κ Νετανιάχου συναντήθηκαν στο Λονδίνο για να εξετάσουν το αίτημα της Ουάσιγκτον να τερματιστεί η εποικιστική δραστηριότητα του Ισραήλ στην ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη.

    Σε από κοινού ανακοίνωση οι δύο άντρες δήλωσαν ότι είχαν μία πολύ παραγωγική συνάντηση και συμφώνησαν στη σπουδαιότητα της επανέναρξης 'ουσιαστικών διαπραγματεύσεων' μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων. Οι Παλαιστίνιοι επιμένουν ότι δεν θα συμμετάσχουν στις συνομιλίες μέχρι να σταματήσει η δόμηση νέων κατοικιών στα κατεχόμενα.

    Εκπρόσωπος του κ Νετανιάχου άφησε να εννοηθεί ότι το θέμα θα επιλυθεί σύντομα και οι συνομιλίες για την επικράτηση ειρήνης στη Μέση Ανατολή θα αρχίσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

    Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο κ. Νετανιάχου και ο Παλαιστινιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς μπορεί να συναντηθούν τον ερχόμενο μήνα στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

    Επόμενος σταθμός του κ Νετανιάχου είναι σήμερα το Βερολίνο για συνομιλίες με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, η οποία αντιτίθεται στην εποικιστική δραστηριότητα του Ισραήλ.

    [03] Βελτίωση των σχέσεων ΝΑΤΟ και Ε.Ε

    Μαίρη Παραπονιάρη

    Αθήνα

    26-08-2009

    Άντερς Φογκ Ράσμουσεν

    Την βελτίωση των σχέσεων της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε σαν αντικείμενο συζήτησης η συνάντηση του νέου Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα, με την υπουργό εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

    Το Κυπριακό, ήταν ανάμεσα σε πολλά άλλα, το θέμα που απασχόλησε τις δύο πλευρές καθώς είναι από τα εμπόδια που υπάρχουν στην συνεργασία των δύο οργανισμών. Τόσο γιατί παρατηρείται το παράδοξο, ένα μέλος του ΝΑΤΟ και υποψήφιο για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση κράτος όπως η Τουρκία να μην αναγνωρίζει κράτος-μέλος της Ένωσης, όπως η Κυπριακή Δημοκρατία, όσο και η συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο με τις προκλήσεις και τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου, για τις οποίες βέβαια είναι ήδη ενήμερος ο Γενικός Γραμματέας από την Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες.

    'Η επιθυμία της Ελλάδας είναι τα προβλήματα αυτά να λυθούν και να αρθεί το αδιέξοδο που δημιουργεί το άλλο παράδοξο στην συνεργασία των δύο οργανισμών. Η στρατιωτική αποστολή του ΝΑΤΟ και η πολιτική αποστολή της Ε.Ε. να βρίσκονται πλάι-πλάι στο Αφγανιστάν και να μη συνεργάζονται και το ίδιο να γίνεται και στα ανοιχτά της Σομαλίας και να μη μπορούν να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση της πειρατείας' τόνισε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας ενημερώνοντας για την επίσκεψη του κ. Ράσμουσεν.

    Μετά την ανταλλαγή απόψεων με την ελληνική πλευρά ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ θα επισκεφθεί αύριο την Τουρκία όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητήσει από την ηγεσία της να διευρύνει την εντολή των στρατευμάτων της στο Αφγανιστάν, ώστε τουρκικά στρατεύματα να βρεθούν στην πρώτη γραμμή των μαχών. Αυτό τουλάχιστον άφησε να εννοηθεί ο κ. Ράσμουσεν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα 'Μιλιέτ'.

    Σήμερα αναμένονται οι ανακοινώσεις του Υπουργείου Εξωτερικών μετά τις συνομιλίες των δύο πλευρών.

    [04] Άνοδο σημείωσαν οι πωλήσεις νέων κατοικιών

    26-08-2009

    Άνοδο σημείωσαν στις ΗΠΑ τον Ιούλιο οι πωλήσεις νέων κατοικιών και οι παραγγελίες εργοστασίων.

    Έκθεση του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ δείχνει αύξηση 9, 6% στις πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών σε σχέση με τον περασμένο μήνα, εν μέρει λόγω της μείωσης κατά 12% των τιμών νεόκτιστων σπιτιών.

    Ξεχωριστή έκθεση δείχνει ότι σημείωσαν αύξηση 4.9% και οι παραγγελίες εργοστασίων τον Ιούλιο που αποτελεί και τη μεγαλύτερη άνοδο τα τελευταία 2 χρόνια.

    Το Ιούλιο επίσης σημειώθηκε αύξηση στις παραγγελίες για επιβατικά αεροπλάνα.

    [05] Αντίποινα υπόσχεται ο νέος ηγέτης των Ταλιμπάν στο Πακιστάν

    26-08-2009

    Οι Πακιστανικές ένοπλες δυνάμεις δήλωσαν ότι πολεμικά ελικόπτερα επιτέθηκαν σε Ταλιμπάν στο Νότιο Ουαζιριστάν στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

    Στόχος τους ήταν κρησφύγετα εξτρεμιστών ανατολικά της πόλης Ουάνα. Κατά την επιχείρηση σκοτώθηκαν 2 στρατιώτες.

    Εξάλλου, την Τρίτη οι Ταλιμπάν του Πακιστάν ανακοίνωσαν τον θάνατο του ηγέτη τους Μπαϊταλάχ Μεχσούντ από αμερικανική επιδρομή.

    Στο μεταξύ ο νέος ηγέτης της οργάνωσης Χακιμουλάχ Μεχσούντ απείλησε τις ΗΠΑ ότι θα εκδικηθεί για τον θάνατο του Μπαϊταλαχ. Κατά την πρώτη του δημόσια δήλωση, αφού ανέλαβε την εξουσία τόνισε ότι ' οι Ταλιμπάν θα εκδικηθούν και να απαντήσουν σύντομα στην επίθεση με μη επανδρωμένο αεροπλάνο'.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 27 August 2009 - 1:18:21 UTC