Read the Latest International Press Articles on Greece and Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-08-06

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επέστρεψαν στις ΗΠΑ
  • [02] Υποστήριξη προς την κυβέρνηση της Σομαλίας
  • [03] Ορκωμοσία Αχμαντινετζάντ εν μέσω διαδηλώσεων
  • [04] Απομακρύνονται και τα οδοφράγματα στη Βαγδάτη
  • [05] Φιλόδοξη πρωτοβουλία των ΗΠΑ για την ανάπτυξη καθαρής ενέργειας για τα αυτοκίνητα
  • [06] Πρώην βουλευτής κατηγορείται για διαφθορά και δωροδοκία

  • [01] Επέστρεψαν στις ΗΠΑ

    06-08-2009

    Επέστρεψαν στις ΗΠΑ και στις οικογένειες τους οι δύο δημοσιογράφοι που κρατούνταν επί 5 σχεδόν μήνες στη Βόρειο Κορέα και οι οποίες απελευθερώθηκαν με τη μεσολάβηση του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον.

    Την Τετάρτη η Λώρα Λινγκ και η Γιουνα Λη έφτασαν αεροπορικώς στο Μπέρμπανκ της Καλιφορνίας. Ο κ. Κλίντον μετέβη στη Βόρειο Κορέα όπου συναντήθηκε με τον ηγέτη της χώρας Κιμ Γιόνγκ Ιλ. Μετα την συνάντηση η Βόρειος Κορέα απένειμε χάρη στις 2 γυναίκες.

    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε ικανοποίηση για την απελευθέρωση των 2 γυναικών καθώς επίσης και ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κιν Μουν.

    Η Βόρειος Κορέα συνέλαβε την Λινγκ και Λητο Μάρτιο και το Ιούνιο δικαστήριο τις καταδίκασε σε 12 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας επειδή εισχώρησαν παράνομα στη χώρα από τα σύνορα με την Κίνα. Κατηγορήθηκαν επίσης ότι διέπραξαν 'εχθρικές πράξεις' απέναντι στη κυβέρνηση της Πιονγιάνγκ.

    Η Λίνγκ και η Λη δήλωσαν ότι φοβόντουσαν ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να τις στείλουν σε στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας.Πρόσθεσαν επίσης ότι έμειναν έκπληκτες όταν βορειοκορεάτες αξιωματούχοι τις μετέφεραν σε συνάντηση όπου παραβρίσκονταν ο κ Κλίντον. Η Λίνγκ είπε ότι την στιγμή εκείνη συνειδητοποίησε ότι ο εφιάλτης είχε φτάσει στο τέλος του.

    Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε την αποστολή Κλίντον ιδιωτική υπόθεση την οποία ο πρώην Πρόεδρος ανέλαβε μετά από αίτημα των οικογενειών των 2 δημοσιογράφων.

    [02] Υποστήριξη προς την κυβέρνηση της Σομαλίας

    06-08-2009

    Η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρυ Κλίντον αναμένεται σήμερα να προσφέρει υποστήριξη στην εύθραυστη κυβέρνηση της Σομαλία στα πλαίσια συνάντησής τηςμε τον Πρόεδρο της χώρας Σέικ Σαρίφ Σέικ Αχμέντ στο Ναϊρόμπι της Κένυας.

    Η κ. Κλίντον δήλωσε ότι αναμένεται να εξετάσει τα βήματα που πρέπει να πάρει η διεθνής κοινότητα για να βοηθήσει τον ηγέτη της Σομαλίας να σταθεροποιήσει την κυβέρνησή του.

    Σήμερα, επίσης η κ Κλίντον αναμένεται να καταθέσει στεφάνι επ' ευκαιρία της ενδέκατης επετείου των επιθέσεων στην Αμερικανική Πρεσβεία στο Ναϊρόμπι

    Μετά την Κένυα η κ. Κλίντον σκοπεύει επίσης να επισκεφτεί τη Νότια Αφρική, την Αγκόλα, το Κονγκό, τη Νιγηρία, τη Λιβερία και το Πράσινο Ακρωτήριο.

    [03] Ορκωμοσία Αχμαντινετζάντ εν μέσω διαδηλώσεων

    06-08-2009

    Ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ ξεκίνησε τη δεύτερη θητεία του στο Προεδρικό αξίωμα του Ιράν εν μέσω διαδηλώσεων κατά της επανεκλογής του. Η τελετή ορκωμοσίας του κ Αχμαντινετζάντ έγινε την Τετάρτη στην Τεχεράνη παρουσία μελών της βουλής.

    Απόντες ήταν ο πρώην πρόεδρος Ακμπάρ Χασεμί Ραφσατζανί και ο μεταρρυθμιστής προεδρικός υποψήφιος Μιρ Χουσεΐν Μουσαβί. Ο κ. Αχμαντινετζάντ χαρακτήρισε την επανεκλογή τους ως 'ένα χωρίς προηγούμενο έπος' νίκης για τον Ιρανικό λαό και τον Ισλαμισμό.

    Τα Ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι αναπτύχτηκαν χιλιάδες αστυνομικοί των μυστικών υπηρεσιών κοντά στη Βουλή για να σταματήσουν τη συγκέντρωση διαδηλωτών.

    Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι η αστυνομία συνέλαβε διαδηλωτές και χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να τους διαλύσει.

    Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντιπάρτμεντ Ρόμπερτ Γουντ δήλωσε ότι ο Ιρανικός Λαός φαίνεται να έχει 'πολλά ερωτηματικά' για τις εκλογές και για την ικανότητα του κ. Αχμαντινετζάντ να ηγηθεί της χώρας. Πρόσθεσε όμως ότι οι ΗΠΑ θα συνομιλήσουν με οποιαδήποτε κυβέρνηση στο Ιράν είναι διατεθειμένη να έχει επαφές με τις ΗΠΑ.

    [04] Απομακρύνονται και τα οδοφράγματα στη Βαγδάτη

    06-08-2009

    Ιρακινοί αξιωματούχοι λένε μέσα σε 40 μέρες θα απομακρυνθούν τα οδοφράγματα ασφάλειας από τους δρόμους της Βαγδάτης που τοποθετήθηκαν μετά την, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, εισβολή το 2003

    Αυτό είναι και το επόμενο βήμα μετά την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τις Ιρακινές πόλεις στις 30 Ιουνίου, δίνοντας με τον τρόπο αυτό μεγαλύτερη ευθύνη στις τοπικές αρχές για την ασφάλεια στην πρωτεύουσα και άλλα αστικά κέντρα.

    Όμως αν και τα επεισόδια βίας μειώθηκαν δραστικά στο Ιράκ, συνεχίζονται οι επιθέσεις σε αμάχους.

    [05] Φιλόδοξη πρωτοβουλία των ΗΠΑ για την ανάπτυξη καθαρής ενέργειας για τα αυτοκίνητα

    06-08-2009

    Ο Πρόεδρος Ομπάμα ανακοίνωσε πρωτοβουλία 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη πόλη Ουακαρούσα, της μεσοδυτικής πολιτείας της Ιντιάνα, για την ανάπτυξη εναλλακτικής τεχνολογίας κατανάλωσης καύσιμων στα αυτοκίνητα.

    Ο κ. Ομπάμα απεκάλυψε το σχέδιο τους την Τετάρτη στην Ουακαρούσα, που είναι περιοχή η οποία έχει γίνει σύμβολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ με την ανεργία.

    Η οικονομική αυτή ενίσχυση αναμένεται να δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας για την κατασκευή μπαταριών προηγμένης τεχνολογίας για υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

    Ο αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε ότι αυτή αποτελεί την μεγαλύτερη επένδυση ανάπτυξης καθαρής τεχνολογίας στην ιστορία των ΗΠΑ. Ο κ. Ομπάμα επεσήμανε ότι η κίνηση αυτή αποτελεί είναι μέρος της στρατηγικής που πρόκειται να καταστήσει τις ΗΠΑ ηγέτη στο σχεδιασμό και τη χρήση καθαρής ενέργειας στα αυτοκίνητα.

    Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία γίνεται στα πλαίσια του πακέτου ενίσχυσης της οικονομίας ύψους 787 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Σε άλλες εξελίξεις, νέα έκθεσηπου δόθηκε χθες στη δημοσιότητα αναφέρει ότι οι αμερικανικές εταιρείες έχασαν 371 χιλιάδες θέσεις εργασίας τον Ιούλιο στον ιδιωτικό τομέα. Αλλά και μία ευχάριστη οικονομική είδηση, έκθεση πουδόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Εμπορίου που δείχνει αύξηση των παραγγελιών στα αμερικανικά εργοστάσια τον Ιούνιο και για τρίτο κατά σειρά μήνα.

    [06] Πρώην βουλευτής κατηγορείται για διαφθορά και δωροδοκία

    06-08-2009

    Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διαφορά στο πρώην βουλευτή των ΗΠΑ Ουίλιαμ Τζέφερσον. Ομοσπονδιακό δικαστήριο στην πολιτεία της Βιτζίνια έκρινε τον Τζέφερσον ένοχο για 11 από τις 16 κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί, στις οποίες περιλαμβάνονται δωροδοκία, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και εκμετάλλευση. Ο ηλικίας 62 ετών δημοκρατικός βουλευτής αντιπροσώπευε την πολιτεία της Λουιζιάνα για 18 χρόνια μέχρι το 2008.

    Ο Τζέφερσον κατηγορήθηκε ότι ζητούσε και δέχονταν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε δωροδοκία με τη δικαιολογία ότι πρόκειται για ποσοστά από επιχειρηματικές συμφωνίες σε χώρες της Δυτικής Αφρικής. Αν καταδικαστεί από δικαστήριο ενόρκων μπορεί να εκτίσει ποινή φυλάκισης πάνω από 100 χρόνια.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Friday, 7 August 2009 - 1:18:28 UTC