Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-07-15

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΗΠΑ και Νότια Κορέα έτοιμες να αντιμετωπίσουν Βορειοκορεατική απειλή
  • [02] Ιράκ: Σε ρόλο βοήθειας και υποστήριξης οι Αμερικανικές δυνάμεις.
  • [03] Σε φυλακές ασφαλείας μεταφέρθηκε ο Μπερνάρντ Μέιντωφ.
  • [04] Τρίτη μέρα ακροάσεων στη Γερουσία
  • [05] Απαγωγή Γάλλων απεσταλμένων στη Σομαλία
  • [06] Περιοδεία της Χίλαρυ Κλίντον στην Ασία
  • [07] Σύνοδος κορυφής του Κινήματος των Αδεσμεύτων στην Αίγυπτο
  • [08] 168 νεκροί από συντριβή αεροσκάφους στο Ιράν

  • [01] ΗΠΑ και Νότια Κορέα έτοιμες να αντιμετωπίσουν Βορειοκορεατική απειλή

    15-07-2009

    Γουώλτερ Σάρπ

    Ο διοικητής των Αμερικανικών δυνάμεων στη Νότια Κορέα, στρατηγός, Γουώλτερ Σάρπ, δήλωσε ότι οι Αμερικανικές και Νοτιοκορεατικές δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν την πιθανότητα Βορειοκορεατικής επίθεσης και επεσήμανε ότι είναι 'απολύτως σίγουρος', όπως είπε, ότι οι Αμερικανικές και Νοτιοκορεατικές δυνάμεις μπορούν να αποκρούσουν με επιτυχία οποιαδήποτε ενδεχόμενη χερσαία εισβολή ή πυραυλική επίθεση της Πιονγκγιάνγκ.

    Επίσης ο στρατηγός Σάρπ ζήτησε απ' τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει τις 'προκλητικές ενέργειες', όπως είπε.

    Στο μεταξύ, αυτή την εβδομάδα στη Σεούλ, εκπρόσωποι της Νότιας Κορέας και της Κίνας πραγματοποιούν συνομιλίες για την κατάσταση στη Βόρεια Κορέα.

    [02] Ιράκ: Σε ρόλο βοήθειας και υποστήριξης οι Αμερικανικές δυνάμεις.

    15-07-2009

    Το Αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας δηλώνει ότι θα αλλάξει την σύνθεση και αποστολή των δυνάμεων που βρίσκονται στο Ιράκ και οι οποίες θα επικεντρώσουν τώρα τη προσοχή τους στην υποστήριξη των Ιρακινών δυνάμεων.

    Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Μπράιαν Γουίτμαν, δήλωσε ότι 4 απ' τις 7 ταξιαρχίες που θα μεταβούν στο Ιράκ τους επόμενους μήνες θα αναλάβουν ρόλο βοήθειας και υποστήριξης.Οι μονάδες αυτές θα περιλαμβάνουν περισσότερους στρατιωτικούς μηχανικούς, ειδικούς σε θέματα πολιτικών υποθέσεων και υψηλόβαθμους στρατιωτικούς που θα συνεργάζονται με τους Ιρακινούς ομολόγους τους.

    Ο κ. Γουίτμαν επεσήμανε πάντως ότι οι Αμερικανικές δυνάμεις θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις όταν χρειάζεται. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο Ιράκ 128 χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες.

    Παράλληλα, ο διοικητής των Αμερικανικών δυνάμεων στο νότιο Ιράκ, συνταγματάρχης Μπούτς Κήβεναρ, δηλώνει ότι το Ιράν έχει περιορίσει την βοήθεια του προς τις πολιτοφυλακές Σιιτών στη περιοχή.

    [03] Σε φυλακές ασφαλείας μεταφέρθηκε ο Μπερνάρντ Μέιντωφ.

    15-07-2009

    Bernard Madoff

    Με άλλους γνωστούς βαρυποινίτες θα εκτίσει την ποινή του ο κατάδικος πρώην μεγαλοεπενδυτής και χρηματιστής της Γουώλ Στρήτ, Μπερνάρντ Μέιντωφ, που καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 150 χρόνων για την μεγαλύτερη επενδυτική απάτη τύπου πυραμίδας στην ιστορία των ΗΠΑ. Μπερνάρντ Μέιντωφ

    Ο Μέιντωφ μεταφέρθηκε τη Τρίτη στις φυλακές ασφάλειας Μπάτνερ στην Βόρεια Καρολίνα, όπου κρατούνται και άλλοι γνωστοί βαρυποινίτες όπως ο κατάσκοπος Τζόναθαν Πόλαρντ, και ο βομβιστής τρομοκράτης Ομάρ Αμπντέλ Ραχμάν. Παράλληλα συνεχίστηκαν τη Τρίτη στο Κογκρέσο οι ακροάσεις για την βελτίωση των ελεγκτικών μηχανισμών του χρηματοπιστωτικού τομέα, έτσι ώστε να αποτραπεί στο μέλλον η δραστηριοποίηση προσώπων όπως ο Μπερνάρντ Μέιντωφ.

    [04] Τρίτη μέρα ακροάσεων στη Γερουσία

    15-07-2009

    Θα συνεχιστούν και σήμερα οι ακροάσεις ενώπιον της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας για την επικύρωση του διορισμού της υποψήφιας για το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, Σόνια Σοτομαγιόρ. Μετά από δύο ημέρες δημόσιας ακροαματικής διαδικασίας, αναμένεται ότι σήμερα η κ. Σοτομαγιόρ θα συμμετάσχει και σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση με τους Γερουσιαστές, και θα ακολουθήσει και νέα ανοιχτή προς το κοινό ακροαματική διαδικασία αν χρειαστεί.

    Την Τρίτη η κ. Σοτομαγιόρ αντιμετώπισε σκληρές ερωτήσεις από Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές, γύρω από το κατά πόσον θα επέτρεπε στην εθνική κληρονομιά της και τις προσωπικές απόψεις της να επηρεάσουν τις αποφάσεις της για υποθέσεις που θα κληθεί να εξετάσει, εάν επικυρωθεί από την Γερουσία ο διορισμός της στο Ανώτατο Δικαστήριο.

    Η κυρία Σοτομαγιόρ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε επίμαχη δήλωση που είχε κάνει το 2001 ότι μία 'σώφρον Λατίνα', όπως είχε πει, μπορεί να παίρνει καλύτερες αποφάσεις από έναν λευκό άνδρα που δεν έχει τις ίδιες εμπειρίες στην ζωή.

    Η κυρία Σοτομαγιόρ επεξήγησε ότι έκανε την δήλωση αυτή σε γυναίκες μειονοτικών ομάδων σε μια προσπάθεια να τις εμψυχώσει στην από μέρους τους επιδίωξη διακεκριμένων σταδιοδρομιών στον δικαστικό τομέα και ότι ουδέποτε επέτρεψε στις προσωπικές απόψεις της να την επηρεάσουν στην εκδίκαση υποθέσεων και ότι σε κάθε περίπτωση ακολούθησε τις διατάξεις του Νόμου.

    [05] Απαγωγή Γάλλων απεσταλμένων στη Σομαλία

    15-07-2009

    Η πρόσοψη του ξενοδοχείου Σαχάφι

    Άγνωστοι απήγαγαν δύο Γάλλους συμβούλους σε θέματα ασφάλειας από ξενοδοχείο της Σομαλικής πρωτεύουσας, Μογκαντίσου. Αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν ότι τουλάχιστον 10 άνδρες εισέβαλαν στο ξενοδοχείο Σαχάφι την Τρίτη και άρπαξαν τους δύο Γάλλους από τα δωμάτιά τους.

    Οι απαχθέντες είχαν δηλώσει στο ξενοδοχείο ότι ήταν δημοσιογράφοι. Αλλά το Γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει πως βρίσκονταν σε επίσημη αποστολή που απέβλεπε στο να βοηθήσει την κυβέρνηση της Σομαλίας στην αντιμετώπιση θεμάτων ασφαλείας. Κατά το ίδιο Υπουργείο, όλες οι αρμόδιες Γαλλικές υπηρεσίες έχουν κινητοποιηθεί και διενεργούν έρευνες για τον εντοπισμό των απαχθέντων. Μέχρι στιγμής κανένας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις απαγωγές.

    Πηγές στο Μογκαντίσου δήλωσαν στην Φωνή της Αμερικής ότι οι απαχθέντες οδηγήθηκαν σε περιοχή της Σομαλικής πρωτεύουσας που ελέγχεται από την Ισλαμική εξτρεμιστική ομάδα Αλ-Σαμπάμπ, που θεωρείται ως η ισχυρότερη από τις διάφορες Μουσουλμανικές ομάδες οι οποίες επιχειρούν να ανατρέψουν την κυβέρνηση της Σομαλίας.

    [06] Περιοδεία της Χίλαρυ Κλίντον στην Ασία

    15-07-2009

    Χίλαρι Κλίντον

    Η υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Χίλαρι Κλίντον, κατά την επίσκεψη της αυτή την εβδομάδα στην Ινδία, στα πλαίσια περιοδείας της στην Ασία, θα επιδοθεί στις πλέον ευρείας κλίμακας συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών, που έχουν πραγματοποιεί ποτέ. Αυτό είναι και το πρώτο ταξίδι της κ. Κλίντον στο εξωτερικό από τότε που τραυμάτισε τον αγκώνα της, τον Ιούνιο.

    Σε ομιλία της για θέματα εξωτερικής πολιτικής τη Τετάρτη στην Ουάσιγκτον, η κ. Κλίντον δήλωσε ότι οι συνομιλίες της με την Ινδική ηγεσία θα περιστραφούν σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, υγείας, παιδείας, οικονομίας, κλιματολογικών αλλαγών και ενέργειας.

    Η κυρία Κλίντον μεταβαίνει την Παρασκευή στην εμπορική πρωτεύουσα της Ινδίας, το Μουμπάϊ, όπου και θα τιμήσει την μνήμη των 160 θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης που έγινε εκεί πέρσι. Την Κυριακή θα ταξιδέψει στο Νέο Δελχί για συνομιλίες με την ηγεσία της χώρας γύρω από τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να ενισχυθεί η στρατηγική συνεργασία ανάμεσα στην Ινδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Ο ανώτατος σύμβουλος της κ. Κλίντον για υποθέσεις νοτίου Ασίας, Ρόμπερτ Μπλέικ, εξέφρασε την ελπίδα ότι κατά την επίσκεψη της Αμερικανίδας Υπουργού Εξωτερικών, η Ινδία θα ανακοινώσει τις τοποθεσίες για την ανέγερση δύο πυρηνικών εργοστασίων ηλεκτροπαραγωγής που θα κατασκευαστούν από Αμερικανικές εταιρείες.

    Το Στέητ Ντηπάρτμεντ δήλωσε επίσης πως η απόφαση της κυρίας Κλίντον να μην επισκεφθεί το Πακιστάν δεν σημαίνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες περιφρονούν την χώρα αυτή. Την Τετάρτη, η κυρία Κλίντον δήλωσε ότι σκοπεύει να επισκεφθεί το Πακιστάν στους επόμενους μήνες.

    Από την Ινδία η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στην Ταϊλάνδη όπου αναμένεται την ερχόμενη Τρίτη για συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό και υψηλόβαθμους αξιωματούχους της κυβέρνησής του στην Μπανγκόκ. Σύμφωνα με το Στέητ Ντηπάρτμεντ οι συνομιλίες αυτές αποβλέπουν στο να υπογραμμίσουν την σπουδαιότητα που έχουν οι διμερείς σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών-Ταϊλάνδης.

    [07] Σύνοδος κορυφής του Κινήματος των Αδεσμεύτων στην Αίγυπτο

    15-07-2009

    UN Sec. Gen. Ban Ki-moon (Δεξια), Egyptian, Cuban Pres. Hosni Mubarak (Κεντρο), Raul Castro (Αριστερα)

    Η παγκόσμια οικονομική κρίση βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής των ηγετών που παίρνουν μέρος στην Διάσκεψη κορυφής των Αδεσμεύτων κρατών η οποία πραγματοποιείται στο Αιγυπτιακό θέρετρο Σάρμ-Ελ-Σεϊκ, της Ερυθράς Θάλασσας.

    Ο Πρόεδρος της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, ζήτησε να δημιουργηθεί μια νέα παγκόσμια νομισματική και οικονομική τάξη, σε ομιλία του κατά την εναρκτήρια σύνοδο της διάσκεψης την Τετάρτη. Το νέο σύστημα, τόνισε, θα πρέπει να προβλέπει προνομιακή μεταχείριση για τα αναπτυσσόμενα κράτη, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες του τι είχε υπ όψιν.

    Πάνω από 50 αρχηγοί κρατών συμμετέχουν στην διάσκεψη και πολλοί από τους συμμετέχοντες ηγέτες προτείνουν οι αναπτυσσόμενες χώρες να διαδραματίσουν πιο ενεργό ρόλο στην εξέλιξη της παγκόσμιας οικονομίας.

    Ο Κουβανός ηγέτης παρέδωσε την Προεδρία του Κινήματος των Αδεσμεύτων στον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, του οποίου η χώρα θα ηγηθεί του κινήματος για τα επόμενα τρία χρόνια.

    Το κίνημα των αδεσμεύτων απαρτίζεται από 118 μέλη, κυρίως από την Αφρική, την Μέση Ανατολή, την Ασία και την Νότια Αμερική. Τα κράτη του κινήματος εκπροσωπούν το 56 τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού.

    [08] 168 νεκροί από συντριβή αεροσκάφους στο Ιράν

    15-07-2009

    Επιβατικό αεροσκάφος συνετρίβη στο βορειοδυτικό Ιράν με αποτέλεσμα να σκοτωθούν όλα και τα 168 άτομα που επέβαιναν σε αυτό.

    Το αεροπλάνο είχε προορισμό την Αρμενική πρωτεύουσα Γιερεβάν όταν συνετρίβη στην Ιρανική πόλη Κασβίν, 16 λεπτά μετά την απογείωση του από το Διεθνές Αεροδρόμιο Χομεϊνί της Τεχεράνης.

    Δημοσιογραφικές πληροφορίες φέρουν ορισμένους αυτόπτες μάρτυρες να λένε ότι το αεροπλάνο είχε αναφλεγεί στο αέρα. Αλλά η κρατική τηλεόραση του Ιράν μετέδωσε ότι άλλος αυτόπτης μάρτυρας, τον οποίον δεν κατονομάζει, είπε ότι το αεροπλάνο έπεσε και εξερράγη στο έδαφος, όπου και προκάλεσε μεγάλο κρατήρα. Πάντως ο διευθυντής του αεροδρομίου της Τεχεράνης δήλωσε ότι στις συνομιλίες ανάμεσα στον χειριστή του αεροσκάφους και τους ελεγκτές εναερίου κυκλοφορίας πριν την συντριβή του, δεν υπήρχαν ενδείξεις για τυχόν προβλήματα στην διάρκεια της πτήσης.

    Βίντεο από την περιοχή του δυστυχήματος δείχνουν συντρίμμια σκορπισμένα παντού. Και αρμόδιοι των συνεργείων που έχουν σπεύσει εκεί δήλωσαν ότι έχουν βρει μόνον κατακερματισμένα πτώματα.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 16 July 2009 - 1:18:26 UTC