Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-07-10

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο πρόεδρος Ομπάμα στρέφει την προσοχή του στην Αφρική
  • [02] Νέες συγκρούσεις διαδηλωτών αστυνομίας στο Ιράν
  • [03] 50 νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ
  • [04] Αυξήθηκαν τα κρούσματα της νέας γρίπης και στην Ελλάδα
  • [05] Michael Jackson Τελευταίος χαιρετισμός

  • [01] Ο πρόεδρος Ομπάμα στρέφει την προσοχή του στην Αφρική

    10-07-2009

    Ο πρόεδρος Ομπάμα θα συναντηθεί σήμερα με εκπροσώπους Αφρικανικών χωρών, κατά την τελευταία ημέρα της συνόδου κορυφής της Ομάδας των 8 στην Λ' Άκουιλα της Ιταλίας. Ο Αμερικανός πρόεδρος θα προγευματίσει με Αφρικανούς αξιωματούχους και στη συνέχεια θα έχει διμερείς επαφές με αξιωματούχους της Νότιας Αφρικής. Επίσης αργότερα θα συναντηθεί με τον Πάπα Βενέδικτο στο Βατικανό.

    Την Πέμπτη ο κ. Ομπάμα επεσήμανε ότι οι 17 βιομηχανικές και αναπτυσσόμενες χώρες που συμμετέχουν στην σύνοδο κατέληξαν σε σημαντική απόφαση ενόψει της διάσκεψης του Δεκεμβρίου στην Κοπεγχάγη για το κλίμα. Παρά το γεγονός ότι δεν κατέστη δυνατή συμφωνία επί συγκεκριμένων στόχων για την μείωση των βλαβερών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, οι σύνεδροι στη Λ' Άκουιλα συμφώνησαν στο στόχο του περιορισμού της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη στους 2 μόνο βαθμούς Κελσίου πάνω από τα πριν την βιομηχανική εποχή επίπεδα.

    Παράλληλα, το πρώτο ταξίδι του στην υπό τη Σαχάρα Αφρική θα πραγματοποιήσει αργότερα σήμερα ο πρόεδρος Ομπάμα μεταβαίνοντας στην Γκάνα. Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος επέλεξε τη Γκάνα γιατί θεωρεί ότι η εν λόγω χώρα της Αφρικής διαθέτει ισχυρό δημοκρατικό σύστημα. Αναμένεται ότι τεράστια πλήθη θα προϋπαντήσουν τον κ. Ομπάμα κατά την μονοήμερη αυτή επίσκεψη του εκεί. Οι αρχές της Γκάνα δηλώνουν ότι έχουν αναπτύξει 10 χιλιάδες αστυνομικούς για την ασφάλεια του πρώτου Αμερικανού προέδρου Αφρικανικής καταγωγής.

    Ο κ. Ομπάμα θα έχει επίσης συνομιλίες με τον πρόεδρο της Γκάνας, Τζον Άττα Μίλς, καθώς και πρώην ηγέτες της χώρας όπως ο Τζον Κουφουόρ και ο Τζέρρυ Ρώλινγκς.

    [02] Νέες συγκρούσεις διαδηλωτών αστυνομίας στο Ιράν

    10-07-2009

    Η Ιρανική τηλεόραση μετέδωσε ότι συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και ακτιβιστών που αγνόησαν κυβερνητική προειδοποίηση κατά των διαδηλώσεων, σημειώθηκαν την Πέμπτη στην Τεχεράνη.

    Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση του Ιράν, η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διαλύσει τους διαδηλωτές οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί κοντά στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης επ' ευκαιρία της 10ης επετείου φοιτητικής εξέγερσης.

    Η Ιρανική τηλεόραση μετέδωσε επίσης ότι επρόκειτο για εκατοντάδες διαδηλωτές, όμως άλλα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν ότι επρόκειτο για χιλιάδες άτομα. Αυτόπτες μάρτυρες στην Τεχεράνη ανέφεραν ότι η αστυνομία έριξε πυροβολισμούς στον αέρα κι χρησιμοποίησε κλομπ και δακρυγόνα για να ανακόψει την πορεία των διαδηλωτών. Κατά τις ίδιες πηγές, οι διαδηλωτές φώναζαν 'Θάνατος στον δικτάτορα' κι πυρπόλησαν κάδους απορριμμάτων.

    Οι αυτόπτες μάρτυρες είπαν επίσης ότι η αστυνομία συνέλαβε ορισμένους διαδηλωτές.

    [03] 50 νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ

    10-07-2009

    Πάνω από 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πολλαπλές βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ. Αυτή ήταν και η πλέον αιματηρή ημέρα ταραχών από τις 30 Ιουνίου που οι μάχιμες Αμερικανικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από τα αστικά κέντρα του Ιράκ.

    Αρμόδιες αρχές λένε ότι δύο βομβιστές αυτοκτονίας σκότωσαν τουλάχιστον 35 άτομα και τραυμάτισαν 62 άλλα σε συντονισμένη επίθεση στην βόρεια πόλη Ταλ Αφαρ.

    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας ήταν ντυμένος με στολή αστυνομικού και πυροδότησε τα εκρηκτικά που βρίσκονταν σε θήκες του γιλέκου του όταν έφθασε στην είσοδο σπιτιού αξιωματικού της αστυνομίας. Ο αξιωματικός, η γυναίκα του και το παιδί τους σκοτώθηκαν.

    Ο δεύτερος βομβιστής πραγματοποίησε την επίθεσή του λίγα λεπτά αργότερα στον ίδιο χώρο, καθώς συγκεντρώνονταν κόσμος για να προσφέρει βοήθεια στα θύματα της πρώτης επίθεσης.

    Παράλληλα στην Βαγδάτη, από βομβιστικές επιθέσεις σε διάφορα σημεία της Ιρακινής πρωτεύουσας, συμπεριλαμβανομένου και του Σάντρ Σίτυ, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 16 άτομα και τραυματίστηκαν πάνω από 60 άλλα.

    [04] Αυξήθηκαν τα κρούσματα της νέας γρίπης και στην Ελλάδα

    Μαίρη Παραπονιάρη

    Αθήνα

    10-07-2009

    Στα 216 ανέρχονται τα κρούσματα της νέα γρίπης που καταγράφηκαν στην Ελλάδα μέχρι αυτή τη στιγμή. Σύμφωνα με το Υπουργείo Υγείας 86 έχουν πλήρως θεραπευθεί, ενώ οι υπόλοιποι ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας.

    Η γρίπη έχει πλέον λάβει το χαρακτήρα πανδημίας και είναι επόμενο να αυξάνονται τα κρούσματα, αλλά στην Ελλάδα η συμπτωματολογία εξακολουθεί να είναι ήπια.

    Ο Υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, έδωσε συνέντευξη τύπου για την πορεία της νόσου συνιστώντας κυρίως ψυχραιμία, σύνεση, εγρήγορση της κοινωνίας και όχι πανικό.

    Αρχικά ο Υπουργός τόνισε την επιχειρησιακή ετοιμότητα που υπάρχει για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης καθώς και το στρατηγικό σχέδιο για εμβολιασμό δωρεάν του πληθυσμού από τον Οκτώβριο με προτεραιότητα στους επαγγελματίες της υγείας, τους πτηνοτρόφους, τους χρόνια πάσχοντες, όσους είναι άνω των 60 ετών και τέλος τα παιδιά, από 1 έτους, μέχρι τους ενήλικες 30 ετών.

    Όπως είπε ο κ. Αβραμοπουλος, στην Ελλάδα το 78% των κρουσμάτωνείναι ταξιδιώτες, όμως τον τελευταίο καιρόσημειώνεται αύξηση των κρουσμάτων από δευτερογενή μετάδοση, με άγνωστη προέλευση.

    ' Ενδέχεται' είπε ο Υπουργός 'από την νέα γρίπη να νοσήσει ακόμη και το 33% του πληθυσμού, σύμφωνα με τα παγκόσμια στατιστικά δεδομένα, ενώ αν ο ιός αλλάξει συμπεριφορά και γίνει πιο επιθετικός μπορεί η ασθένεια να προσβάλει το 54%'.

    Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την εκτίμησή του αν μπορεί να υπάρξουν και θάνατοι στην χώρα μας ο κ. Αβραμόπουλος είπε 'Δεν μπορεί να αποκλεισθεί κι αυτό το ενδεχόμενο, αλλά δεν μπορεί κανείς να το προβλέψει με την ίδια ακρίβεια που προβλέπουμε την εξέλιξη των κρουσμάτων'.

    Στην συνέντευξη τονίσθηκε τέλος ότι η περίοδος της πανδημίας αναμένεται να διαρκέσει 12-15 μήνες με ανώτατη διάρκεια τους 24 μήνες.

    [05] Michael Jackson Τελευταίος χαιρετισμός

    Γιώργος Μπίστης

    Ουάσιγκτον

    10-07-2009

    Η Αμερική και ο κόσμος αποχαιρέτισαν τον 'Βασιλιά της Ποπ', Michael Jackson, με μια τρανή τελετή που παρακολούθησαν δεκάδες χιλιάδες φίλοι και θαυμαστές του σε μεγάλη αρένα του Los Angeles και, όπως υπολογίζεται, πάνω από ένα δισεκατομμύριο άτομα από την τηλεόραση και το διαδίκτυο.

    Διασημότητες του καλλιτεχνικού, αθλητικού και πολιτικού κόσμου αναφέρθηκαν στην ζωή και το έργο του διεθνούς σταρ.

    Ο Lucius Smith, πνευματικός σύμβουλος της οικογένειας του μεταστάντος είπε ότι 'Ο Michael Jackson ήθελε μόνο να χαρίζει αγάπη με την ελπίδα ότι ο κόσμος θα του ανταποδώσει το ίδιο'.

    Με το χρυσό φέρετρο του Jackson στο προσκήνιο αστέρια του πενταγράμμου ερμήνευσαν τραγούδια που αυτός έκανε διεθνείς επιτυχίες. Ανάμεσά τους οι παλιοί συνεργάτες του Miriah Carey και Lionel Ritchie που τραγούδησαν το I'll Be There και το You Are Not Alone καθώς επίσης ο νεώτερος Usher που τον χαιρέτισε με το Gone Too Soon.

    Ένα βίντεο με την φωνή του Jackson και επένδυση από τραγούδια του δημιούργησε την ψευδαίσθηση πως ο Michael ζει.

    Η ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα της τελετής ήταν ο χώρος όπου ο Jackson είχε κάνει την τελευταία του πρόβα, δύο μέρες πριν πεθάνει. Στο κοινό βρίσκονταν, μεταξύ άλλων, ο Berry Gordy, ιδρυτής της εταιρίας δίσκων Motown από την οποία ξεκίνησε ο Jackson. Όπως είπε: 'Ο τίτλος του Βασιλιά της Ποπ είναι

    Μικρός για τον Michael.Ήταν ο πιο μεγάλος ψυχαγωγικός καλλιτέχνης στην ιστορία'. Μερικοί μοιράστηκαν με το κοινό προσωπικές εμπειρίες. Η ηθοποιός Brook Shields παρατήρησε: 'Το γέλιο του Michael ήταν το πιο γλυκό και πιο αγνό που έχω γνωρίσει'.

    Και ο τραγουδιστής Smokey Robinson πρόσθεσε: 'Έχει επηρεάσει σημαντικά την ζωή όλων παντού στον κόσμο'.

    Οι μπασκετμπολίστες Cobe Bryant και Magic Johnson αποχαιρέτισαν τον Michael εκ μέρους του κόσμου των σπορ. Τον ευχαρίστησαν μεταξύ άλλων επειδή 'άνοιξε τόσες πόρτες για τους Αφροαμερικανούς σε εκπομπές των τηλεοπτικών καναλιών'.

    Η μητέρα του Jackson κάθονταν μαζί με τα τρία ανήλικα παιδιά του. Ο οικογενειακός τους φίλος, αιδεσιμότατος Al Sharpton, τους πρόσφερε συμπάθεια. Τόνισε μεταξύ άλλων: 'Θέλω τα παιδιά του Michael να ξέρουν πως ο πατέρας τους δεν είχε τίποτα το περίεργο. Το μόνο περίεργο είναι τα όσα αντιμετώπισε στην ζωή του'.

    Από μέρους της οικογένειας, ο Jermaine Jackson ερμήνευσε μια κλασσική επιτυχία του Charlie Chaplin με τίτλο Smile, πού ήταν και το αγαπημένο τραγούδι του αδελφού του, του Michael.

    Δάκρυα κύλισαν επίσης και στα μάγουλα της εντεκάχρονης κόρης του, της Paris Jackson, που αυθόρμητα έπιασε το μικρόφωνο κι αποχαιρέτισε τον πατέρα της με τούτα τα λόγια: 'Θέλω μόνο να πω ότι τον αγαπώ πάρα πολύ'.

    Η εκδήλωση έκλεισε με συγγενείς και φίλους του Michael Jackson που τίμησαν το ανθρωπιστικό έργο του τραγουδώντας το We are the World, το οποίο είχε γράψει για να ενισχύσει τα θύματα του λιμού στην Αφρική.

    Ο Michael Jackson λέγεται ότι είχε βοηθήσει περισσότερους φιλανθρωπικούς σκοπούς από ότι οποιοσδήποτε άλλος καλλιτέχνης στον κόσμο.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Saturday, 11 July 2009 - 1:18:23 UTC