Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-07-08

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Ιταλία από σήμερα ο πρόεδρος Ομπάμα
  • [02] Σοβαρή ανησυχία της διεθνούς κοινότητας για τις ταραχές στη Κίνα
  • [03] Τελευταίο αντίο στον βασιλιά της Ποπ
  • [04] Μάλλεν: Περιορίζεται ο χρόνος για τερματισμό του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν
  • [05] Πολιτική συμφιλίωση στο Ιράκ ζητά ο Αμερικανός αντιπρόεδρος

  • [01] Στην Ιταλία από σήμερα ο πρόεδρος Ομπάμα

    08-07-2009

    Ο πρόεδρος Ομπάμα μεταβαίνει σήμερα στην Ιταλία για την ετήσια οικονομική σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 8, όπου η διεθνής οικονομική κρίση αναμένεται ότι θα κυριαρχήσει στις ατζέντα των συνομιλιών.

    Η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Λ' Άκουιλα στην κεντρική Ιταλία που τον Απρίλιο επλήγη από ισχυρό σεισμό με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 300 άτομα.

    Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, Πασκάλ Λαμί, δήλωσε ότι οι χειρότερες συνέπειες της διεθνούς οικονομικής κρίσης στον κοινωνικό και πολιτικό τομέα δεν έχουν ακόμη διαφανεί και επεσήμανε ότι θα παροτρύνει τους ηγέτες της Ομάδας των 8 να άρουν εμπορικούς φραγμούς που βλάπτουν μικρότερες οικονομίες. Στην σύνοδο κορυφής θα εξεταστούν επίσης τα θέματα της κρίσης στο Ιράν και την Ονδούρα, καθώς και οι βιαιότητες στην Κίνα.

    [02] Σοβαρή ανησυχία της διεθνούς κοινότητας για τις ταραχές στη Κίνα

    08-07-2009

    Σοβαρή ανησυχία εκφράζει η διεθνής κοινότητα για τις ταραχές στην βορειοδυτική επαρχία Ζιντζιάνγκ της Κίνας.

    Η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρυ Κλίντον, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ ανησυχούν σοβαρά για τους θανάτους και τους τραυματισμούς στη Κίνα και ζήτησε απ' όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε την ειρηνική επίλυση της διαμάχης μεταξύ της μειονότητας των Ουιγούρων μουσουλμάνων και της πλειοψηφίας των Κινέζων Χαν. Ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Κέβιν Ράντ, ζήτησε επίσης μετριοπάθεια στην αντιμετώπιση του προβλήματος και ο Ύπατος Αρμοστής των ΗΕ για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Ναβί Πιλλέι, ζήτησε απ' τις Κινεζικές αρχές και τις μειονότητες στις επαρχία Ζιντζιάνγκ να αποφύγουν περαιτέρω βιαιότητες.

    Τέλος ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης ζήτησε απ' το Πεκίνο να αρχίσει 'ειλικρινή διερεύνηση', όπως είπε, για τα 'σοβαρά επικίνδυνα γεγονότα' των τελευταίων

    Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Κίνας, Χου Ζιντάο, διέκοψε την επίσκεψη του στην Ιταλία και επιστρέφει στη χώρα του μετά τις πληροφορίες για κλιμάκωση των βιαιοτήτων στην δυτική επαρχία Ζιντζιάνγκ. Ο κ. Χου αναχώρησε νωρίς σήμερα το πρωί από τη Ρώμη όπου θα συμμετείχε στην σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 8.

    Απαγόρευση της κυκλοφορίας κήρυξαν οι αρχές της επαρχίας Ζιντζιάνγκ μετά από νέο κύμα ταραχών μεταξύ Ουιγούρων μουσουλμάνων και Κινέζων Χαν που παρέλυσαν την κύρια πόλη Ουρούμπι.

    Ο ανώτερος Κινέζος αξιωματούχος στην περιοχή δήλωσε ότι οι αρχές διέκοψαν επίσης την πρόσβαση στο Ιντερνετ και την λειτουργία των κινητών τηλεφώνων σε ορισμένα σημεία της πόλης για να αποτραπούν περαιτέρω βιαιότητες, όπως είπε. Εκπρόσωπος του Κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι 'ξένες δυνάμεις', όπως είπε χαρακτηριστικά, χρησιμοποιούν τα μέσα αυτά επικοινωνίας για να υποκινούν βία.

    Επίσης η Ένωση Ξένων Ανταποκριτών της Κίνας διαμαρτυρήθηκε ότι δυνάμεις ασφάλειας στην Σιντζιάνγκ συνέλαβαν και εκφόβισαν δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ που κάλυπταν τις εξελίξεις στη περιοχή.

    [03] Τελευταίο αντίο στον βασιλιά της Ποπ

    08-07-2009

    Συγγενείς, φίλοι, διασημότητες και χιλιάδες θαυμαστές του Μάϊκλ Τζάκσον τίμησαν την μνήμη του αξέχαστου βασιλιά της ποπ σε μεγάλο κλειστό αθλητικό και καλλιτεχνικό κέντρο του Λος Άντζελες.

    Η επιμνημόσυνη τελετή, στην οποία παρέστησαν μεγάλα αστέρια της μουσικής και του καλλιτεχνικού κόσμου γενικότερα, έγινε στο Κέντρο Στέϊπλς, όπου ο Μάϊκλ Τζάκσον είχε κάνει και την τελευταία του πρόβα, δύο μέρες πριν τον ξαφνικό θάνατό τους στις 25 Ιουνίου. Το χρυσό φέρετρο του Τζάκσον, στολισμένο με λουλούδια, είχε τοποθετηθεί στο προσκήνιο του θεάτρου.

    Την τελετή άνοιξε ο μουσικός Σμόκι Ρόμπινσον, ο οποίος διάβασε σχόλια που είχαν κάνει για τον σουπερ σταρ της Ποπ φίλοι του στο παρελθόν, περιλαμβανομένου του άλλοτε προέδρου της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα.

    Ο Μπέρι Γκόρντι, ιδρυτής της εταιρείας δίσκων MotownRecords, από την οποίαν ο Τζάκσον άρχισε την εκπληκτική καριέρα του, είπε ότι ο Τζάκσον ήταν ο μεγαλύτερος καλλιτέχνης όλων των εποχών.

    Η ηθοποιός Μπούκ Σήλντς μίλησε για την παιδική φιλία που είχε με τον Μάϊκλ και αποκάλυψε ότι το αγαπημένο τραγούδι του ήταν το Smile, σε στίχους Τσάρλι Τσάπλιν.

    Το τραγούδι αυτό ερμήνευσε λίγο αργότερα στην σκηνή ο αδελφός του Μάϊκλ, Τζερμέϊν Τζάκσον. Προς το τέλος της τελετής, οι χιλιάδες φίλοι του μεταστάντος τραγούδησαν όλοι μαζί το Wearetheworld, το πασίγνωστο τραγούδι που είχαν γράψει από κοινού ο Μάϊκλ Τζάκσον και ο Λάϊονελ Ρίτσι για να συγκεντρώσουν χρήματα για τα θύματα του λοιμού στην Αφρική.

    Τέλος, η εντεκάχρονη κόρη του Τζάκσον, Πάρις, η οποία σπανίως εμφανίζεται δημοσίως, πήρε το μικρόφωνο και με δάκρυα στα μάτια είπε δυο λόγια αγάπης για τον πατέρα της.

    [04] Μάλλεν: Περιορίζεται ο χρόνος για τερματισμό του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν

    08-07-2009

    Ο ηγέτης του μεικτού επιτελείου των Αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, ναύαρχος Μάικ Μάλλεν, δήλωσε ότι είναι μικρά τα περιθώρια χρόνου για να αποτραπεί η απόκτηση πυρηνικού όπλου από μέρους του Ιράν, και να αποφευχθεί ενδεχόμενη στρατιωτική επίθεση σε βάρος των πυρηνικών εγκαταστάσεων της Τεχεράνης.

    Ο κ. Μάλλεν επεσήμανε ότι ο διάλογος και η προσέγγιση του Ιράν αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να αποφευχθεί πυρηνικοποίηση της χώρας, αλλά επεσήμανε ότι δεν θα πρέπει να εγκαταλειφθεί και καμία άλλη επιλογή, συμπεριλαμβανομένης και της στρατιωτικής λύσης.

    Πάντως ο ναύαρχος Μάλλεν εξέφρασε ανησυχία για το ενδεχόμενο προληπτικής στρατιωτικής επίθεσης στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, όπως αυτής που σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζει το Ισραήλ.Μια τέτοια ενέργεια θα είχε απρόβλεπτες και ενδεχομένως θανατηφόρες συνέπειες, σημείωσε ο κ. Μάλλεν.

    Ο αρχηγός του μεικτού επιτελείου των Αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε τέλος ότι όλοι οι υπολογισμοί αναφέρουν πως το Ιράν χρειάζεται ακόμη ένα με τρία χρόνια για να κατασκευάσει πυρηνικό όπλo.

    [05] Πολιτική συμφιλίωση στο Ιράκ ζητά ο Αμερικανός αντιπρόεδρος

    08-07-2009

    Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, τόνισε στον πρόεδρο του Ιράκ, Τζαλάλ Ταλαμπανί και τον πρόεδρο της αυτόνομης περιοχής του Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζανί, την ανάγκη για πολιτική συμφιλίωση στη χώρα. Ανακοίνωση του γραφείου του κ. Μπάιντεν αναφέρει ότι ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος ενημέρωσε τους κυρίους Ταλαμπανί και Μπαρζανί για τις επαφές που είχε την περασμένη εβδομάδα στη Βαγδάτη και επαναβεβαίωσε την αφοσίωση της Αμερικανικής κυβέρνησης στην επιτυχία του Ιράκ.

    Μετά τις συνομιλίες του κ. Μπάιντεν με τον πρωθυπουργό του Ιράκ, Νούρι Αλ Μαλίκι, Ιρακινός αξιωματούχος είχε δηλώσει ότι η ανάμειξη από το εξωτερικό στις προσπάθειες του Ιράκ να επιτύχει εθνική συμφιλίωση θα περιπλέξει ακόμη περισσότερο τη κατάσταση.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 9 July 2009 - 1:18:19 UTC