Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-02-23

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λευκός Οίκος: Στόχος η "δημοσιονομική υπευθυνότητα"
  • [02] Κλίντον: Οι ΗΠΑ πρέπει να ενισχύσουν εμπορικές συναλλαγές με Κίνα
  • [03] Ελέγχους του χρηματοπιστωτικού συστήματος ζητούν Ευρωπαίοι ηγέτες
  • [04] Νετανιάχου-Λίβνι: Δεν κατάφεραν να συνεργαστούν
  • [05] Στην Ουάσιγκτον οι Υπουργοί Εξωτερικών Αφγανιστάν και Πακιστάν
  • [06] Μια νεκρή και 21 τραυματίες από βομβιστική επίθεση στην Αίγυπτο
  • [07] Τα φετινά βραβεία Όσκαρ

  • [01] Λευκός Οίκος: Στόχος η "δημοσιονομική υπευθυνότητα"

    23-02-2009

    Ο πρόεδρος Ομπάμα θα έχει διαβουλεύσεις σήμερα με ομάδα μελών του Κογκρέσου και οικονομικούς αναλυτές με θέμα την 'δημοσιονομική υπευθυνότητα', όπως χαρακτηρίζεται από το Λευκό Οίκο, ενόψει της κατάθεσης του κρατικού προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2010, αυτή την εβδομάδα.Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους ο κ. Ομπάμα σκοπεύει να περικόψει το τεράστιο δημοσιονομικό έλλειμμα των ΗΠΑ κατά το ήμισυ μέσα στα επόμενα 4 χρόνια.

    Παράλληλα την Τρίτη το βράδυ ο κ. Ομπάμα θα εκφωνήσει τον πρώτο βαρυσήμαντο λόγο του ενώπιον του Κογκρέσου για την κατάσταση της Αμερικανικής Συμπολιτείας, ενώ την Πέμπτη θα ανακοινώσει λεπτομέρειες του νέου προϋπολογισμού του.

    Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα αντιστρέφοντας τις φοροαπαλλαγές της κυβέρνησης Μπούς προς τους πλουσιότερους Αμερικανούς, αποσύροντας τις Αμερικανικές δυνάμεις απ' το Ιράκ και μειώνοντας τις δημοσιονομικές δαπάνες.

    [02] Κλίντον: Οι ΗΠΑ πρέπει να ενισχύσουν εμπορικές συναλλαγές με Κίνα

    23-02-2009

    H Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρυ Κλίντον, επέστρεψε στην Ουάσιγκτον από την πρώτη επίσημη περιοδεία της στο εξωτερικό, κατά την οποία επισκέφτηκε 4 Ασιατικές χώρες.Πριν αναχωρήσει από το Πεκίνο, η κ. Κλίντον ζήτησε απ' την Κίνα να συνεχίσει να επενδύει σε Αμερικανικά ομόλογα και να συνεργαστεί με την Ουάσιγκτον για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

    Η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον πρέπει να ενισχύσει τις εμπορικές τις συναλλαγές με την Κίνα για να αυξηθεί η ζήτηση κινεζικών προϊόντων και πρόσθεσε ότι δεν αποτελεί συμφέρον της Κίνας να μην μπορέσουν οι ΗΠΑ να ξεπεράσουν την οικονομική ύφεση.

    Να υπογραμμιστεί ότι η Κίνα διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμό ομολόγων του Αμερικανικού Δημοσίου.

    [03] Ελέγχους του χρηματοπιστωτικού συστήματος ζητούν Ευρωπαίοι ηγέτες

    23-02-2009

    Μετά από συνεδρίαση τους στο Βερολίνο οι ηγέτες των μεγαλύτερων Ευρωπαϊκών οικονομιών συμφώνησαν ότι όλες οι χρηματοπιστωτικές αγορές και τα προϊόντα τους θα πρέπει να υπόκεινται σε κυβερνητικούς ελέγχους. Στόχος της συνεδρίασης ήταν η κοινή προσέγγιση στην διεθνή οικονομική κρίση ενόψει της συνόδου κορυφής της Ομάδας των 20 που έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλιο.

    'Καμία χρηματαγορά, χρηματοπιστωτικό προϊόν, ή μέτοχος δεν θα πρέπει να αποφεύγει ελέγχου', καταλήγουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες. Επίσης ζήτησαν τον διπλασιασμό των κονδυλίων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την πρόληψη μελλοντικών κρίσεων και ζήτησαν κυρώσεις για καταφύγια φοροδιαφυγής που επιτρέπουν σε πλούσιους να προστατεύουν τις περιουσίες τους από την φορολόγηση.

    [04] Νετανιάχου-Λίβνι: Δεν κατάφεραν να συνεργαστούν

    23-02-2009

    Στο Ισραήλ οι δύο αντίπαλοι πολιτικοί ηγέτες συναντήθηκαν την Κυριακή αλλά δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

    Ο πρώην Πρωθυπουργός και ηγέτης του κόμματος Λικούντ, Βενιαμίν Νετανιάχου, δεν κατάφερε να πείσει την Τζίπι Λίβνι του Κόμματος Καντίμα να ενώσουν τις δυνάμεις τους για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

    Μετά τη συνάντηση τους στην Ιερουσαλήμ, η κ. Λίβνι δήλωσε ότι τα δύο κόμματα εξακολουθούν να διαφωνούν στο θέμα των ειρηνευτικών συνομιλιών με τους Παλαιστινίους. Πάντως τόσο ο κ. Νετανιάχου, όσο και η κ. Λίβνι δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις συνομιλίες τους για να δουν αν μπορούν να βρουν κάποιο κοινό πολιτικό έδαφος.

    [05] Στην Ουάσιγκτον οι Υπουργοί Εξωτερικών Αφγανιστάν και Πακιστάν

    23-02-2009

    Οι Υπουργοί Εξωτερικών του Αφγανιστάν και του Πακιστάν μεταβαίνουν στην Ουάσιγκτον για να συμμετάσχουν στην διαδικασία επανεξέτασης της Αμερικανικής πολιτικής προς την περιοχή.

    Ο Υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν, Σάχ Μεχμούντ Κουρέσι, θα συναντηθεί με την Αμερικανίδα ομόλογο του, Χίλαρυ Κλίντον, τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ στη Νότια Ασία, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ και άλλους ανώτερους αξιωματούχους. Παράλληλα και ο Υπουργός Εξωτερικών του Αφγανιστάν, Ρανγκήν Νταντφάρ Σπάντα, θα συναντηθεί με τους Αμερικανούς και Πακιστανούς ομολόγους του με κύριο θέμα τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

    Η Αμερικανική κυβέρνηση εκφράζει ανησυχίες για πρόσφατη συμφωνία της Πακιστανικής κυβέρνησης με εξτρεμιστές Ταλεμπάν για την εφαρμογή Ισλαμικού νόμου στην απομονωμένη περιοχή Σβάτ του βορειοδυτικού Πακιστάν. Πακιστανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι στόχος της συμφωνίας ήταν η αντιμετώπιση κλιμακούμενου ανταρτικού κινήματος στη περιοχή.

    [06] Μια νεκρή και 21 τραυματίες από βομβιστική επίθεση στην Αίγυπτο

    23-02-2009

    Έκρηξη βόμβας σε πολυσύχναστη αγορά του Καΐρου κόστισε τη ζωή σε 17χρονη Γαλλίδα και προκάλεσε τον τραυματισμό τουλάχιστον 21 ατόμων. Η βόμβα εξερράγη έξω από καφετέρια στην ιστορική συνοικία της Αιγυπτιακής πρωτεύουσας όπου συχνάζουν πολλοί τουρίστες. Μεταξύ των τραυματιών είναι και Γάλλοι, Γερμανοί, Σαουδάραβες και Αιγύπτιοι, ενώ τουλάχιστον 4 άτομα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

    Η αστυνομία εντόπισε και δεύτερο εκρηκτικό μηχανισμό στην ίδια περιοχή και τον εξουδετέρωσε, ενώ ανακοίνωσε ότι έχει προβεί σε συλλήψεις υπόπτων. Πάντως κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

    [07] Τα φετινά βραβεία Όσκαρ

    23-02-2009

    Κέιτ Γουίνσλετ

    Τα λαμπρότερα αστέρια του Χόλυγουντ συγκεντρώθηκαν στο Θέατρο Κόντακ του Λος Άντζελες για την φετινή 81η τελετή των Βραβείων Όσκαρ. Η ηθοποιός Κέιτ Γουίνσλετ κέρδισε το Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία 'Σφραγισμένα Χείλη' και ο ηθοποιός Σων Πεν κέρδισε το χρυσό αγαλματίδιο πρώτου ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία "Milk".

    H Ισπανίδα ηθοποιός, Πηνέλοπη Κρούζ, ήταν η αποδέκτης του Όσκαρ, δεύτερου γυναικείου ρόλου στην ταινία του Γούντυ Άλλεν, 'Βίκυ Κριστίνα Μπαρτσελόνα' και ο Αυστραλός ηθοποιός Χήθ Λέτζερ κέρδισε μετά θάνατο το Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου.Η ταινία βSlumdog Millionaireβ έχει μέχρι στιγμής κερδίσει σε 7 από τις 10 κατηγορίες στις οποίες είχε προταθεί για Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένης και καλύτερης σκηνοθεσίας.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 24 February 2009 - 2:18:28 UTC