Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-02-05

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περικοπές και στην Time Warner
  • [02] Αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα στο Ιράκ
  • [03] "Ατυχές γεγονός" το συμβάν έξω απ' την οικία του Αμερικανού πρέσβη
  • [04] Διπλωματική λύση με τον Ιράν θα επιδιώξει το Σ.Α.
  • [05] Τσέινι: "Σοβαρή πιθανότητα" για τρομοκρατική επίθεση στο εγγύς μέλλον
  • [06] Τα Η. Ε. καταδίκασαν κατασχέσεις βοήθειας από τη Χαμάς στη Γάζα

  • [01] Περικοπές και στην Time Warner

    05-02-2009

    Μια απ' τις μεγαλύτερες στο κόσμο εταιρείες ψυχαγωγίας και μέσων ενημέρωσης, η TimeWarner ανακοίνωσε και αυτή περικοπές του προσωπικού της, ενώ αναλυτές εκφράζουν ανησυχίες ότι όλο και περισσότερες εταιρείες θα αρχίσουν να κάνουν το ίδιο.Η TimeWarner θα περικόψει 1.300 εργασιακές θέσεις, ενώ ανακοίνωσε έλλειμμα της τάξης των 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων τους τρεις τελευταίους μήνες του 2008.Στο μεταξύ δύο νέες εκθέσεις για την αγορά εργασίας δείχνουν επιτάχυνση των περικοπών εργασιακών θέσεων στις ΗΠΑ.Σύμφωνα με τις εκθέσεις ο αριθμός απολύσεων τον Ιανουάριο αυξήθηκε κατά 45% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο και έχει υπερτριπλασιαστεί το τελευταίο χρόνο.Το Ιανουάριο χάθηκαν 522 χιλιάδες θέσεις από την Αμερικανική αγορά εργασίας.

    Σε άλλες εξελίξεις, ο πρώην επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Πωλ Βόλκερ, δήλωσε ότι η ανάκαμψη της Αμερικανικής οικονομίας από την οικονομική κρίση θα κοστίσει πολύ περισσότερο απ' τα ποσά που προτείνει η νέα Αμερικανική κυβέρνηση.Ο κ. Βόλκερ δήλωσε στην Επιτροπή Τραπεζικών Υποθέσεων της Γερουσίας ότι η αντιμετώπιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης και της οικονομικής ύφεσης θα κοστίσει 'πολύ περισσότερα δισεκατομμύρια δολάρια'.

    Στο μεταξύ, ο πρόεδρος Ομπάμα έθεσε ανώτατο όριο στις αμοιβές διευθυντικών στελεχών εταιρειών που λαμβάνουν βοήθεια από το δημόσιο, μετά από δημοσιεύματα ότι εταιρείες της Γουώλ Στρήτ πλήρωσαν μπόνους 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ανώτατα διευθυντικά τους στελέχη το 2008, ενώ η οικονομία έπεφτε σε ύφεση και οι εταιρείες αυτές ζητούσαν βοήθεια από το δημόσιο.

    [02] Αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα στο Ιράκ

    05-02-2009

    Αμερικανοί και Ιρακινοί αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών θα μπορούσαν να προκαλέσουν νέο κύμα βίας σε ορισμένες περιοχές του Ιράκ, λόγω καταγγελιών για εκλογική νοθεία. Ο υποδιοικητής των Αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ δήλωσε τη Τετάρτη ότι ο Αμερικανικός στρατός συνεργάζεται με τις Ιρακινές δυνάμεις για να διασφαλιστεί η ειρηνική μεταβίβαση εξουσίας. Τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών θα ανακοινωθούν την Πέμπτη. Αξιωματούχοι της επαρχίας Ανμπάρ προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο βιαιοτήτων, καθώς τοπικοί ηγέτες κατηγορούν το κυβερνών Ιρακινό Ισλαμικό Κόμμα για καλπονοθεία. Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός του Ιράκ, Ραφί Αλ Ισάγουι, ήταν μεταξύ των πολιτικών που ζητά ανακαταμέτρηση των ψήφων στην επαρχία Ανμπάρ.

    [03] "Ατυχές γεγονός" το συμβάν έξω απ' την οικία του Αμερικανού πρέσβη

    Μαίρη Παραπονιάρη

    Αθήνα

    05-02-2009

    Ατυχές περιστατικό και όχι τρομοκρατική ενέργεια, χαρακτηρίστηκε το αιματηρό επεισόδιο που συνέβη έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα, όταν ένας αρχιφύλακας που εκτελούσε χρέη σκοπού στην οικία του Aμερικανού πρέσβη πυροβόλησε δύο φορές με το υπηρεσιακό του περίστροφο τον υπάλληλο της ιδιωτικής εταιρείας 'σεκιούριτυ' που εργαζόταν στην πρεσβευτική κατοικία.

    Ο αρχιφύλακας συνελήφθη αλλά δεν έδωσε ξεκάθαρες εξηγήσεις για τον λόγο που πυροβόλησε ιδίως την δεύτερη φορά οπότε και η σφαίρα τραυμάτισε στο λαιμό το θύμα που λίγο αργότερα χειρουργήθηκε με την κατάσταση του να κρίνεται σοβαρή.

    Για 'ατυχές γεγονός' έκανε λόγο η Aμερικανική πρεσβεία σημειώνοντας στην ανακοίνωσή της ότι σε συνεργασία με την Eλληνική αστυνομία θα εξετάσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό, ενώ από Eλληνικής πλευράς ανακοινώθηκε ότι διατάχθηκε και άρχισε ένορκη προανακριτική εξέταση με αυτόπτες μάρτυρες προκειμένου να επιβληθούν κυρώσεις για όποιον προκύψουν ευθύνες.

    Δύο αξιωματικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με διαταγή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και ο δράστης.

    Την συμπάθειά του στο νεαρό φύλακα θύμα, και την οικογένεια του 'για την δοκιμασία που υφίστανται' καθώς και ευχές για 'ταχεία ανάρρωση' εξέφρασε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Ντάνιελ Σπέκχαρτ, ο οποίος επικοινώνησε και με τον Yπουργό Eσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο που με την σειρά του τον διαβεβαίωσε οτι θα γίνει πλήρης διερεύνηση των αιτιών του επεισοδίου.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο μετά το συμβάν ο Αμερικανός πρέσβης παρέθεσε γεύμα εργασίας σε Aμερικανούς αξιωματούχους, ενώ η λειτουργία της πρεσβείας συνεχίστηκε κανονικά και έμεινε ανοικτή για το κοινό.

    [04] Διπλωματική λύση με τον Ιράν θα επιδιώξει το Σ.Α.

    05-02-2009

    O πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

    Εκπρόσωποι των 5 μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφάλειας και της Γερμανίας που συνεδρίασαν την Τετάρτη στο Βιζμπάντεν της Γερμανίας με θέμα το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, δεσμεύτηκαν ότι θα επιδιώξουν διπλωματικές λύσεις στην αντιπαράθεση με την Τεχεράνη και ζήτησαν απ' το Ιράν να συμμορφωθεί με τα αιτήματα των Ηνωμένων Εθνών για τον τερματισμό των δραστηριοτήτων του εμπλουτισμού ουρανίου και το άνοιγμα του προγράμματος του σε διεθνείς επιθεωρήσεις. Κοινό ανακοινωθέν των 6 εκφράζει επίσης ικανοποίηση για την πρόταση του προέδρου Ομπάμα για απ' ευθείας συνομιλίες με το Ιράν.Όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι η Ουάσιγκτον, που εκπροσωπήθηκε στις συνομιλίες από τον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, Γουίλλιαμ Μπερνς, θα βρίσκεται σε επαφή με τους εταίρους της καθώς η νέα Αμερικανική κυβέρνηση επανεξετάζει την πολιτική της έναντι του Ιράν.

    [05] Τσέινι: "Σοβαρή πιθανότητα" για τρομοκρατική επίθεση στο εγγύς μέλλον

    05-02-2009

    Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την αλλαγή κυβέρνησης στην Ουάσιγκτον, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Ντικ Τσέινι, δήλωσε ότι πιστεύει πως υπάρχει 'σοβαρή πιθανότητα' απόπειρας τρομοκρατικής επίθεσης σε βάρος των ΗΠΑ στο εγγύς μέλλον. Ο κ. Τσέινι εξέφρασε φόβους ότι η πολιτική της κυβέρνησης Ομπάμα θα αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχίας μιας τέτοιας απόπειρας τρομοκρατών.

    Επίσης ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ υπεραμύνθηκε των φυλακών στο Γκουαντάναμο λέγοντας ότι οι περίπου 200 κρατούμενοι που βρίσκονται εκεί αποτελούν σοβαρή απειλή για τις ΗΠΑ και εξέφρασε φόβους για σοβαρή τρομοκρατική επίθεση 'τύπου 11ης Σεπτεμβρίου', όπως είπε, με πυρηνικό ή βιολογικό όπλο σε βάρος κάποιας Αμερικανικής μεγαλούπολης.

    [06] Τα Η. Ε. καταδίκασαν κατασχέσεις βοήθειας από τη Χαμάς στη Γάζα

    05-02-2009

    Αξιωματούχοι των ΗΕ ζητούν απ' την Χαμάς να επιστρέψει χιλιάδες κουβέρτες και εκατοντάδες πακέτα τροφίμων που κατάσχεσε η αστυνομία της στη Λωρίδα της Γάζας.Ο ΟΗΕ δηλώνει ότι η εν λόγω βοήθεια προοριζόταν για τους αμάχους της περιοχής, όχι για την αστυνομία.Ο Υπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών της Χαμάς, Αχμέντ Κέρντ, κατηγόρησε τα ΗΕ ότι δίνουν βοήθεια σε τοπικές ομάδες με συγκεκριμένη πολιτική ατζέντα.

    Εξάλλου, η κυβέρνηση του Παλαιστίνιου Προέδρου, Μαχμούντ Αμπάς, ανακοίνωσε βοήθεια 600 εκατομμυρίων δολαρίων για την ανοικοδόμηση της Γάζας.Σύμφωνα με τα ΗΕ 14 χιλιάδες σπίτια στη Γάζα είτε καταστράφηκαν ολοσχερώς, είτε υπέστησαν ζημιές από τις Ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Friday, 6 February 2009 - 2:18:29 UTC