Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-01-15

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέτρα για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης
  • [02] Η Χαμάς δεν απορρίπτει το σχέδιο εκεχειρίας
  • [03] Ομπάμα: Πνεύμα υπερκομματισμού στην εξωτερική πολιτική
  • [04] Η HRW ζητά απ' τον Ομπάμα να βελτιώσει το κύρος των ΗΠΑ στο εξωτερικό
  • [05] Μπαρόσο: Απαράδεκτη η αντιπαράθεση Ρωσίας-Ουκρανίας
  • [06] Ο "Επαναστατικός Αγώνας" ανέλαβε την ευθύνη για τρεις επιθέσεις
  • [07] Το μήνυμα σας στον πρόεδρο Ομπάμα

  • [01] Μέτρα για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης

    Μαίρη Παραπονιάρη

    Aθήνα

    15-01-2009

    Η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ιταλία και η Μάλτα θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναγνωρίσει την ιδιαιτερότητά τους στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης λόγω της γεωγραφικής τους θέσης που τους δημιουργεί οξύτατο πρόβλημα.Οι Yπουργοί εσωτερικών των τεσσάρων χωρών μελών συναντήθηκαν στην Ρώμη και ετοίμασαν ένα κείμενο με προτάσεις προς την τσέχικη προεδρία και την Επιτροπή προκειμένου να συζητηθούν στο σημερινό άτυπο συμβούλιο Υπουργών που θα γίνει στην Πράγα.Ο υφυπουργός Εσωτερικών Αθανάσιος Νάκος δήλωσε σχετικά ότι παρά τις μεγάλες προσπάθειες που γίνονται χρειάζεται περισσότερη βοήθεια και το κείμενο αυτό αποτελεί μια καλή αρχή με στόχο να υιοθετηθούν ορισμένα πιο πρακτικά μέτρα μέσα στο πλαίσια του συμφώνου για την μετανάστευση και το άσυλο που υπογράφηκε πρόσφατα

    Ο έλληνας υφυπουργός ενημέρωσε τους Ευρωπαίους συναδέλφους του και για το Παγκόσμιο φόρουμ μετανάστευσης που πρόκειται να οργανώσει η Ελλάδα τον ερχόμενο Νοέμβριο με την συμμετοχή περισσοτέρων των 180 χωρών.

    [02] Η Χαμάς δεν απορρίπτει το σχέδιο εκεχειρίας

    15-01-2009

    Ο αξιωματούχος της Χαμάς, Σαλάλ Αλ Μπαρνταουίλ

    Η Χαμάς δηλώνει ότι δεν απορρίπτει το πλαίσιο του προτεινόμενου απ' την Αίγυπτο σχεδίου εκεχειρίας για τη Γάζα, αλλά δεν είπε αν δέχεται το σχέδιο. Σήμερα Αιγύπτιοι διαμεσολαβητές θα παρουσιάσουν σε εκπρόσωπο των Ισραηλινών τις απόψεις της Χαμάς επί της πρότασης για κατάπαυση του πυρός.

    Στο μεταξύ στη Γάζα, Παλαιστίνιοι εργαζόμενοι σε ιατρικές υπηρεσίες δήλωσαν ότι πάνω από 1000 άτομα έχουν σκοτωθεί από τις Ισραηλινές επιχειρήσεις που συνεχίζονται για δεκάτη ένατη κατά σειρά μέρα. Ο επικεφαλής της UNICEFλέει ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 300 παιδιά. Επίσης από τις συγκρούσεις σκοτώθηκαν και13 Ισραηλινοί.

    Οι επιθέσεις συνεχίστηκαν καθώς ο γ.γ. των ΗΕ, Μπαν Κι Μουν, που πραγματοποιεί περιοδεία στη Μέση Ανατολή, συνέχισε να πιέζει για άμεση κατάπαυση του πυρός.

    Παράλληλα νέο ηχογραφημένο μήνυμα του Οσάμα Μπιν Λάντεν ζητά από όλους τους Μουσουλμάνους να εξαπολύσουν νέα τζιχάντ για τον τερματισμό των Ισραηλινών επιχειρήσεων.

    [03] Ομπάμα: Πνεύμα υπερκομματισμού στην εξωτερική πολιτική

    15-01-2009

    Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε ότι οδηγός της Αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής επί κυβέρνησης του θα είναι ένα πνεύμα υπερκομματισμού. Σε δηλώσεις του μαζί με τον νεοεκλεγέντα αντιπρόεδρο, Τζο Μπάιντεν και τον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή, Λίντσυ Γκράμ, οι οποίοι μόλις επέστρεψαν από περιοδεία στο Κουβέιτ, το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και το Ιράκ, ο κ. Ομπάμα επεσήμανε ότι η Αλ Κάιντα και ο Οσάμα Μπιν Λάντεν αποτελούν την σοβαρότερη απειλή για τις ΗΠΑ.

    Από τη πλευρά του ο κ. Γκράμ δήλωσε ότι ενημέρωσε τον κ. Ομπάμα για την στρατηγική ενοποίησης του Ιράκ, αλλά προειδοποίησε ότι θα χρειαστούν περισσότερα χρήματα και στρατιώτες και τόνισε ότι η Ουάσιγκτον έχει αποσύρει την προσοχή της απ' το Αφγανιστάν και θα πρέπει να δώσει και πάλι έμφαση στην εν λόγω περιοχή.Επίσης και ο κ. Μπάιντεν αναφέρθηκε στην ανάγκη να δοθεί έμφαση και πάλι στο Αφγανιστάν και προειδοποίησε ότι η κατάσταση ενδεχομένως να επιδεινωθεί πριν βελτιωθεί.

    Ο κ. Ομπάμα υποσχέθηκε ότι θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα σχέδια του στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής την ερχόμενη εβδομάδα μετά την ορκωμοσία του.

    [04] Η HRW ζητά απ' τον Ομπάμα να βελτιώσει το κύρος των ΗΠΑ στο εξωτερικό

    15-01-2009

    Η οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch, που εδρεύει στις ΗΠΑ, ζητά απ' τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να αποκαταστήσει το κύρος των ΗΠΑ στον τομέα του σεβασμού και προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η οργάνωση αναφέρει ότι ο κ. Ομπάμα καλείται τώρα να αντιστρέψει 'το σοβαρότατο πλήγμα' που έχει υποστεί το κύρος των ΗΠΑ από την κυβέρνηση Μπούς. Ο πρόεδρος της Human Rights Watch, Κένεθ Ρόθ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση Μπούς απέτυχε σαν προασπιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων όταν άρχισε τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας χωρίς κανένα σεβασμό στις βασικές ελευθερίες, όπως είπε.

    Η ετήσια έκθεση της οργάνωσης αναφέρει ότι χωρίς το ηγετικό παράδειγμα της δύσης, χώρες, όπως η Αλγερία, η Κίνα, η Ρωσία, η Αίγυπτος, η Ινδία και το Πακιστάν, που υποσκάπτουν τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι αυτές που τώρα καθορίζουν τις προτεραιότητες.

    [05] Μπαρόσο: Απαράδεκτη η αντιπαράθεση Ρωσίας-Ουκρανίας

    15-01-2009

    Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο, προτείνει αγωγή σε βάρος της Ρωσίας και της Ουκρανίας οι οποίες λόγω της μεταξύ τους διαμάχης για το φυσικό αέριο έχουν προκαλέσει σοβαρές διακοπές της παροχής αερίου σε χώρες της Ευρώπης.Ο κ. Μπαρόσο χαρακτήρισε την αντιπαράθεση Ρωσίας-Ουκρανίας απίστευτη και απαράδεκτη.

    Πάντως ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, συγκάλεσε σύνοδο κορυφής των ηγετών όλων των χωρών που χρησιμοποιούν Ρωσικό φυσικό αέριο.Με την ιδέα της συνόδου κορυφής συμφώνησε και ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτωρ Γιούσενκο.Αλλά οι δύο ηγέτες διαφωνούν ως προς τον τόπο της συνόδου.Ο κ. Μεντβέντεφ προτείνει την Μόσχα, ενώ ο κ. Γιούσενκο ζητά η σύνοδος να πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες ή την Πράγα.

    [06] Ο "Επαναστατικός Αγώνας" ανέλαβε την ευθύνη για τρεις επιθέσεις

    15-01-2009

    Με προκήρυξη της στην εβδομαδιαία Ελληνική εφημερίδα 'Το Ποντίκι', η ακροαριστερή εξτρεμιστική οργάνωση 'Επαναστατικός Αγώνας' ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση της περασμένης εβδομάδας σε βάρος αστυνομικών στα Εξάρχεια και για άλλες προηγούμενες επιθέσεις.

    Στην προκήρυξη της η οργάνωση παραδέχεται ότι άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών των ΜΑΤ έξω απ' το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού στις 5 Ιανουαρίου και αναλαμβάνει την ευθύνη για επίθεση σε λεωφορείο των ΜΑΤ το Δεκέμβριο, καθώς και για απόπειρα βομβιστικής επίθεσης σε βάρος των γραφείων της εταιρείας πετρελαιοειδών SHELL.

    Η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη και για την επίθεση σε βάρος της Αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα στις αρχές του 2007.

    [07] Το μήνυμα σας στον πρόεδρο Ομπάμα

    15-01-2009

    Χρησιμοποιείστε την φόρμα στο τέλος της σελίδας για να υποβάλλεται το μήνυμά σας, την άποψη ή το ερώτημά σας στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Friday, 16 January 2009 - 2:18:30 UTC