Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-09-26

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαβουλεύσεων συνέχεια
  • [02] Το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης οριστικοποιήθηκε στις Βρυξέλλες
  • [03] Θερμό επεισόδιο στα σύνορα Αφγανιστάν-Πακιστάν
  • [04] Προς συγχώνευση η Delta και η Northwest

  • [01] Διαβουλεύσεων συνέχεια

    26-09-2008

    Απ' την συνεδρίαση στο Λευκό Οίκο

    Ειδική συνεδρίαση πραγματοποίησε ο πρόεδρος Μπούς στο Λευκό Οίκο με τους δύο προεδρικούς υποψηφίους και ηγετικά στελέχη του Κογκρέσου με θέμα την χρηματοπιστωτική κρίση, αλλά η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε χωρίς ενδείξεις προόδου προς την επίλυση της κρίσης.

    Με τους κυρίους Τζον Μακέιν και Μπαράκ Ομπάμα εκ δεξιών και εξ αριστερών του, ο πρόεδρος Μπούς δήλωσε ότι αναμένει συμφωνία επί του πακέτου στήριξης του χρηματοπιστωτικού τομέα σύντομα και επεσήμανε ότι αν δεν ληφθούν μέτρα το συντομότερο δυνατόν το πρόβλημα θα πάρει διαστάσεις σοβαρότατης οικονομικής κρίσης.

    Μετά τη συνάντηση ο κ. Ομπάμα δήλωσε ότι τελικά θα επιτευχθεί συμφωνία, αλλά επεσήμανε ότι η προεκλογική εκστρατεία θα πρέπει να κρατηθεί εκτός των 'ευαίσθητων αυτών διαπραγματεύσεων', όπως είπε. Ο κ. Μακέιν επεσήμανε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος προς την επίτευξη συμφωνίας, αλλά τόνισε ότι υπάρχουν πραγματικές ανησυχίες για το τεράστιο κόστος του εν λόγω σχεδίου.

    Ο Κρις Ντόντ με ηγετικά στελέχη Βουλής και Γερουσίας

    Επίσης ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τραπεζικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Δημοκρατικός Κριστοφέρ Ντοντ, χαρακτήρισε την ατμόσφαιρα της συνεδρίασης στο Λευκό Οίκο εριστική και ο δεύτερος στην ιεραρχία της Επιτροπής Ρεπουμπλικανός. Ρίτσαρντ Σέλμπυ, δήλωσε ότι δεν υπάρχει συμφωνία.

    Από τη πλευρά του ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Χένρυ Πώλσον, επέστρεψε στο Κογκρέσο τη Πέμπτη το βράδυ για περαιτέρω συνομιλίες με την ηγεσία της νομοθετικής εξουσίας. Εκπρόσωπος του Υπουργού Οικονομικών δήλωσε ότι υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες και ότι ο κ. Πώλσον είναι έτοιμος να τις επιλύσει.

    [02] Το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης οριστικοποιήθηκε στις Βρυξέλλες

    Μαίρη Παραπονιάρη

    Λουξεμβούργο

    26-09-2008

    Η θωράκιση των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αναβάθμιση της υπάρχουσας αρμόδιαs υπηρεσίας Frontex, η διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης που σαν φαινόμενο και σαν πραγματικότητα θα συνεχίσει να απασχολεί και στο μέλλον την Ευρώπη, η συνεργασία με τις χώρες καταγωγής και διέλευσης των μεταναστών και η ενθάρρυνση της νόμιμης μετανάστευσης, είναι μερικές από τις δεσμεύσεις που περιλαμβάνει το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης που οριστικοποίησαν οι 27 Υπουργοί Εσωτερικών Υποθέσεων, στις Βρυξέλλες.

    Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παυλόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της φύλαξης των συνόρων, τονίζοντας ότι ενδιαφέρει ιδιαίτερα τις Mεσογειακές χώρες, όπως η Ελλάδα, δεδομένων των αυξημένων μεταναστευτικών πιέσεων που δέχονται λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην Αφρική και στην Μέση Ανατολή.

    Η δημιουργία της 'Ευρώπης του Ασύλου' με ενιαίες διαδικασίες απ' όλους τους εταίρους, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η κοινωνική ευαισθησία ώστε να μην καταλήξει η Ευρωπαϊκή Ένωση να γίνει 'φρούριο', είναι αρχές που προβλέπονται στο Σύμφωνο που θα επικυρώσει στα μέσα Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες το Ευρωπαικό Συμβούλιο.

    Το Συμβούλιο αποφάσισε ακόμη να ενισχύσει οικονομικά και να βελτιώσει την υλικοτεχνική δομή της Υπηρεσίας Φύλαξης των Συνόρων. Ο κ. Παυλόπουλος σε παρέμβασή του στο θέμα τόνισε ότι, η υπηρεσία πρέπει να μετεξελιχθεί σε κοινοτικό οργανισμό, σαν την Europol και να τεθούν οι βάσεις για την δημιουργία ενός 'Ευρωπαϊκού Δικτύου Περιπολιών' και 'Ευρωπαϊκής Δύναμης Ακτοφυλακής'. Πρότεινε μάλιστα τον Πειραιά όπου υπάρχει η υποδομή στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Θαλασσίων Συνόρων, να λειτουργήσει ακριβώς το Κέντρο για τα θαλάσσια σύνορα και να δημιουργηθούν και άλλα σχετικά με την διαχείριση των χερσαίων.

    [03] Θερμό επεισόδιο στα σύνορα Αφγανιστάν-Πακιστάν

    26-09-2008

    Ασίφ Αλί Ζαρντάρι

    Ο νεοεκλεγής πρόεδρος του Πακιστάν, Ασίφ Αλί Σαρντάρι, προειδοποίησε ότι η χώρα του δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανέναν να παραβιάσει την εδαφική της ακεραιότητα. Κατά την ομιλία του στη Γενική συνέλευση των ΗΕ, ο κ. Ζαρντάρι δήλωσε ότι όπως το Πακιστάν δεν θα επιτρέψει σε τρομοκράτες να χρησιμοποιήσουν το έδαφος του, με τον ίδιο τρόπο δεν θα επιτρέψει και σε συμμάχους να παραβιάζουν την εδαφική του ακεραιότητα και αυτεξουσιότητα και χαρακτήρισε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις μέσα στο Πακιστάν αντιπαραγωγικές, λέγοντας ότι το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να ενδυναμώνουν τους εξτρεμιστές που οι ΗΠΑ και άλλες χώρες προσπαθούν να εξουδετερώσουν.

    Ο κ. Ζαρντάρι αναφερόταν σε επεισόδιο της Πέμπτης στην μεθόριο Αφγανιστάν-Πακιστάν. Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος δήλωσε ότι Πακιστανοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά 2 Αμερικανικών ελικοπτέρων κοντά στη μεθόριο προκαλώντας μια πεντάλεπτη ανταλλαγή πυρών μεταξύ των δύο δυνάμεων.

    Ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε ότι τα ελικόπτερα συνόδευαν Αμερικανικά και Αφγανικά στρατεύματα μέσα στο Αφγανιστάν. Πάντως ο στρατός του Πακιστάν αμφισβήτησε την Αμερικανική εκδοχή λέγοντας ότι τα δυο ελικόπτερα είχαν περάσει την μεθοριακή γραμμή και τα Πακιστανικά στρατεύματα έριξαν προειδοποιητικές βολές.

    [04] Προς συγχώνευση η Delta και η Northwest

    26-09-2008

    Οι αεροπορικές εταιρείες Delta και Northwest βρίσκονται ένα ακόμη βήμα πλησιέστερα προς την επίτευξη συμφωνίας για την συγχώνευση τους, η οποία αν πραγματοποιηθεί θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στο κόσμο.

    Οι δυο εταιρείες συμφώνησαν τον Απρίλιο να προχωρήσουν σε συγχώνευση και την Πέμπτη οι μέτοχοι των δύο εταιριών σε ξεχωριστές συνεδριάσεις ενέκριναν την προτεινόμενη συγχώνευση, που για να ισχύσει θα πρέπει τώρα να εγκριθεί και απ' τα Αμερικανικά εποπτικά όργανα.

    Η νέα αεροπορική εταιρεία θα διατηρήσει το όνομα της DELTA με 75 χιλιάδες εργαζόμενους και 800 αεροπλάνα.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Saturday, 27 September 2008 - 1:18:18 UTC