Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-08-29

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Γουστάβος απειλεί Λουιζιάνα και Τέξας
  • [02] Ο Πούτιν κατηγορεί τις ΗΠΑ
  • [03] Συνελήφθησαν ανώτερα κυβερνητικά στελέχη του Ιράκ
  • [04] Συνεργασία ΗΠΑ-Πακιστάν για την εξουδετέρωση εξτρεμιστών
  • [05] "Αλλαγή" το μήνυμα Ομπάμα

  • [01] Ο Γουστάβος απειλεί Λουιζιάνα και Τέξας

    29-08-2008

    Η τροπική καταιγίδα Γουστάβος πλησιάζει τη Τζαμάϊκα προπορευόμενη από σφοδρές βροχοπτώσεις και πανίσχυρους ανέμους. Αμερικανοί μετεωρολόγοι δηλώνουν ότι ο Γουστάβος ενδεχομένως να εξελιχθεί σε τυφώνα, ίσως και πριν περάσει απ' τη Τζαμάικα και τα νησιά Κέιμαν. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Γουστάβος με ανέμους 110 χιλιομέτρων την ώρα, δηλαδή 9 χιλιόμετρα κάτω απ' την ισχύ τυφώνα, βρίσκεται περίπου 25 χιλιόμετρα ανατολικά του Κίνγκστον στη Τζαμάικα και 505 χιλιόμετρα ανατολικά του νησιού GrandCayman, και κινείται δυτικά. Προειδοποίηση για τυφώνα έχει εκδοθεί στην Τζαμάικα και τα νησιά Κέιμαν, ενώ αναμένεται ότι η καταιγίδα θα μπει στον Κόλπο του Μεξικού στις αρχές της άλλης εβδομάδας με ανέμους ισχύος 180, ή και παραπάνω, χιλιομέτρων την ώρα. Στο μεταξύ και άλλη τροπική καταιγίδα η Χάνα, σχηματίστηκε τη Πέμπτη περίπου 420 χιλιόμετρα βορειοανατολικά των νησιών Λήγουώρντ.

    Εξάλλου, οι κυβερνήτες της Λουιζιάνα και του Μισισιπή κήρυξαν τις πολιτείες τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς η καταιγίδα Γουστάβος κατευθύνεται στον Κόλπο του Μεξικού. Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε και στο Τέξας ενόψει της καταιγίδας, μιας και μετεωρολόγοι υπολογίζουν ότι μέσα στις επόμενες μέρες ο Γουστάβος θα αναβαθμιστεί σε τυφώνα κατηγορίας 3 και ανέμους 180 χιλιομέτρων την ώρα. Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων προβλέπει ότι η καταιγίδα θα πλήξει τις ΗΠΑ κάπου μεταξύ Τέξας και Φλόριντας την Τρίτη το πρωί.

    Να υπενθυμίσουμε ότι σήμερα είναι η τρίτη επέτειος του τυφώνα Κατρίνα.

    [02] Ο Πούτιν κατηγορεί τις ΗΠΑ

    29-08-2008

    Βλαντιμίρ Πούτιν

    Ο Ρώσος πρωθυπουργός, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι αυτές ενορχήστρωσαν την κρίση στη Γεωργία για να ωφελήσουν έναν απ' τους προεδρικούς υποψηφίους, ισχυρισμό που ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε 'τελείως αναληθή'. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κ. Πούτιν δήλωσε ότι Ρώσοι αξιωματούχοι σε θέματα άμυνας του είπαν πως οι ΗΠΑ ενθάρρυναν τη Γεωργία να επιτεθεί στην Νότια Οσετία. Πάντως ο Ρώσος πρωθυπουργός δεν ξεκαθάρισε ποιον προεδρικό υποψήφιο θα ωφελούσε η κρίση στη Γεωργία και δεν έδωσε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει τους ισχυρισμούς του.

    Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ντέινα Περίνο, χαρακτήρισε τις δηλώσεις Πούτιν 'παράλογες' και επεσήμανε ότι οι Ρώσοι αξιωματούχοι δίνουν στον πρωθυπουργό τους κακές συμβουλές. Παρόμοιες ήταν και οι δηλώσεις του αναπληρωτή εκπροσώπου του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Ρόμπερτ Γούντ, ο οποίος σημείωσε ότι η Μόσχα προσπαθεί να επιρρίψει ευθύνες σε άλλους για τις ενέργειες της στη Γεωργία και για την αποτυχία της να συμμορφωθεί με τους όρους της εκεχειρίας.

    [03] Συνελήφθησαν ανώτερα κυβερνητικά στελέχη του Ιράκ

    29-08-2008

    Αλή αλ Λαμί

    Οι Ιρακινές αρχές αναφέρουν ότι αμερικανικές δυνάμεις συνέλαβαν ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους του Ιράκ με το αιτιολογικό ότι διατηρούν σχέσεις με Σιίτες εξτρεμιστές.

    Σύμφωνα με τους αξιωματούχους τα αμερικανικά στρατεύματα συνέλαβαν την Τετάρτη στη Βαγδάτη τον Αλή αλ Λαμί, ανώτερο στέλεχος επιτροπής που απομάκρυνε από την Ιρακινή κυβέρνηση υποστηρικτές του Σαντάμ Χουσεΐν. Ο αλ Λαμί συνελήφθη στο αεροδρόμιο καθώς επέστρεφε από τον Λίβανο με την οικογένειά του.

    Ο αμερικανικός στρατός χαρακτήρισε τον αλ Λαμί εξτρεμιστή Σιίτη και εγκέφαλο βομβιστικής επίθεσης στο Σάντρ Σίτυ της Βαγδάτης από την οποία σκοτώθηκαν 4 Αμερικανοί, 2 Αμερικανοί στρατιώτες και 2 εργαζόμενοι στο Στέητ Ντιπάρτμεντ, και 6 Ιρακινοί.

    Σε άλλες εξελίξεις, ο ακραίος Σιίτης κληρικός Μοκτάντα αλ Σαντρ ανακοίνωσε την επ΄ άπειρον παράταση της εκεχειρίας.

    [04] Συνεργασία ΗΠΑ-Πακιστάν για την εξουδετέρωση εξτρεμιστών

    29-08-2008

    Ναύαρχος Μάικ Μάλλεν

    Ο αρχηγός του μεικτού επιτελείου των Αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, ναύαρχος Μάικ Μάλλεν, εξέφρασε ικανοποίηση για τις ενέργειες του Πακιστάν με στόχο την εξουδετέρωση βιαιοτήτων στις απομονωμένες ορεινές περιοχές της χώρας και δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον και η Ισλαμαμπάντ μπορούν να καταβάλλουν μεγαλύτερες προσπάθειες για την αντιμετώπιση του αυξανόμενου κινδύνου από εξτρεμιστές.

    Ο ναύαρχος Μάλλεν και ο γενικός διοικητής του Πακιστανικού στρατού, στρατηγός Ασφάκ Καγιάνι, συζήτησαν θέματα στρατηγικής στη διάρκεια συνάντησης τους πάνω σε Αμερικανικό αεροπλανοφόρο στον Ινδικό Ωκεανό. Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο ανώτερος διοικητής των Αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, στρατηγός Ντέηβιντ Πετρέους και άλλοι ανώτεροι Αμερικανοί και Πακιστανοί αξιωματούχοι.

    Ο Ναύαρχος Μάλλεν επεσήμανε ότι στόχος της συνάντησης δεν ήταν να απαιτηθεί η λήψη περισσότερων μέτρων από μέρους του Πακιστάν, αλλά να συζητηθούν τρόποι καλύτερης συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος.

    [05] "Αλλαγή" το μήνυμα Ομπάμα

    29-08-2008

    Ο προεδρικός υποψήφιος του Δημοκρατικού κόμματος, Μπαράκ Ομπάμα, αποδέχτηκε το χρίσμα του κόμματος του με ηχηρή έκκληση για αλλαγή και με ξεκάθαρες υποσχέσεις για τερματισμό της οκταετίας 'αποτυχημένης πολιτικής' του προέδρου Μπούς.

    Ενώπιον δεκάδων χιλιάδων ενθουσιωδών υποστηρικτών του σε μεγάλο στάδιο στο Ντένβερ του Κολοράντο ο κ. Ομπάμα κατακεραύνωσε τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλο του, Τζον Μακέιν, λέγοντας ότι έχει υποστηρίξει την πολιτική του προέδρου Μπούς στο 90% των περιπτώσεων.

    Ο Μπαράκ Ομπάμα δεσμεύτηκε ότι θα τερματίσει τον πόλεμο στο Ιράκ 'υπεύθυνα', όπως είπε, και θα ολοκληρώσει τον αγώνα κατά της Αλ Κάιντα και των Ταλεμπάν στο Αφγανιστάν.

    Σε θέματα εσωτερικής πολιτικής ο κ. Ομπάμα δεσμεύτηκε ότι θα μειώσει την φορολογική υποχρέωση της μέσης Αμερικανικής οικογένειας, θα σταματήσει να δίνει φοροαπαλλαγές σε εταιρείες που μεταφέρουν τα εργοστάσια τους εκτός ΗΠΑ και θα τερματίσει την εξάρτηση της χώρας στο πετρέλαιο απ' τη Μέση Ανατολή.

    Ο προεδρικός υποψήφιος των Δημοκρατικών είπε επίσης ότι θα προσπαθήσει να εξουδετερώσει τις ανισότητες στους μισθούς ανδρών και γυναικών, θα στηρίξει την μέση Αμερικανική οικογένεια, θα επιδιώξει την προώθηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας και θα βελτιώσει το σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Saturday, 30 August 2008 - 10:05:27 UTC