Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-08-22

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εντείνεται ο προεκλογικός αγώνας
  • [02] Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος
  • [03] Σκληρή η στάση της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ
  • [04] Σε δέκα μέρες θα ολοκληρωθεί η απόσυρση από τη Γεωργία
  • [05] Σε κατάσταση έκτατης ανάγκης η Φλόριντα
  • [06] Επίσκεψη Ράις στη Βαγδάτη

  • [01] Εντείνεται ο προεκλογικός αγώνας

    22-08-2008

    JΤζον Μακέιν

    Ο προεδρικός υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε ότι ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλος του, Τζον Μακέιν, δεν έχει συναίσθηση της οικονομικής πραγματικότητας που αντιμετωπίζει ο μέσος Αμερικανός μετά από παραδοχή του κ. Μακέιν σε ερώτηση δημοσιογράφου, ότι δεν γνωρίζει πόσα σπίτια έχουν μαζί με τη γυναίκα του. Η προεκλογική εκστρατεία Μακέιν απάντησε λέγοντας ότι πέρυσι το εισόδημα του κ. Ομπάμα έφτασε τα 4 εκατομμύρια δολάρια. Ο γερουσιαστής Μακέιν και η σύζυγος του έχουν τουλάχιστον 4 σπίτια σε τρεις πολιτείες, ανακοίνωσε η προεκλογική εκστρατεία του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου.

    Μπαράκ Ομπάμα

    Επίσης οι κύριοι Ομπάμα και Μακέιν ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν σε τρεις τηλεμαχίες πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Οι τηλεοπτικές αυτές αναμετρήσεις έχουν προγραμματιστεί για τα τέλη Σεπτεμβρίου και τον Οκτώβριο και θα επικεντρωθούν σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, εθνικής ασφάλειας και οικονομικής πολιτικής. Η τηλεμαχία μεταξύ των υποψηφίων αντιπροέδρων έχει προγραμματιστεί για τις 2 Οκτωβρίου.

    Σε άλλες εξελίξεις, φάκελοι που περιείχαν μια λευκή σκόνη και απειλητικά γράμματα, αποστάλησαν σε δύο απ' τα εκλογικά γραφεία του προεδρικού υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Τζον Μακέιν. Ο εκπρόσωπος της εκστρατείας Μακέιν, Τζεφ Σαντόσκυ, δήλωσε ότι το γραφείο του υποψηφίου στο Ντένβερ του Κολοράντο ήταν το πρώτο στο οποίο εστάλη ο εν λόγω φάκελος και γι' αυτό πολλοί υπάλληλοι του γραφείου υπεβλήθησαν σε ιατρικές εξετάσεις. Ο δεύτερος φάκελος εστάλη στο εκλογικό γραφείο του κ. Μακέιν στο Μάντσεστερ του Νιού Χάμσιρ. Ο κ. Σαντόσκι δήλωσε ότι και τα δύο γραφεία έχουν εκκενωθεί, έχουν ληφθεί όλα τα προληπτικά μέτρα και έχουν ειδοποιηθεί οι αρμόδιες τοπικές και ομοσπονδιακές αρχές.

    [02] Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος

    22-08-2008

    Μπαράκ Ομπάμα

    Δεκάδες χιλιάδες κόσμος αναμένεται στο Ντένβερ του Κολοράντο την άλλη εβδομάδα για το τετραήμερο Εκλογικό Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος που αρχίζει την ερχόμενη Δευτέρα. Χιλιάδες δημοσιογράφοι από 130 χώρες θα καλύψουν το συνέδριο, ενώ 21 χιλιάδες εθελοντές έχουν δηλώσει συμμετοχή για να βοηθήσουν στην ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης. Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος που θα επιλέξει ο κ. Ομπάμα θα μιλήσει στο συνέδριο την ερχόμενη Τετάρτη 27 Αυγούστου, αλλά την ερχόμενη Πέμπτη η προσοχή θα μετατοπιστεί σε στάδιο χωρητικότητας 75 χιλιάδων θεατών για την βαρυσήμαντη ομιλία του κ. Ομπάμα αποδοχής του χρίσματος των Δημοκρατικών.

    Επίσης στο συνέδριο θα μιλήσουν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, καθώς και η πρώην αντίπαλος του κ. Ομπάμα, Γερουσιαστής Χίλαρυ Κλίντον. Η επιτροπή διοργάνωσης του Συνεδρίου δηλώνει ότι πρόκειται για το πλέον πολύμορφο συνέδριο στην ιστορία του κόμματος. Η γηραιότερη εκλέκτορας θα είναι μια γυναίκα 91ος ετών απ' την Πενσυλβάνια και ο νεότερος εκλέκτορας θα είναι ένας 17χρονος από τη Μινεσότα. Επίσης η αστυνομία του Ντένβερ προετοιμάζεται και για διαδηλώσεις κατά του πολέμου και άλλων θεμάτων.

    Περισσότερα για τις εκλογές στις ΗΠΑ

    [03] Σκληρή η στάση της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ

    22-08-2008

    Σεργκέι Λαβρώφ

    Η Ρωσία ενημέρωσε το ΝΑΤΟ ότι αναστέλλει την στρατιωτική της συνεργασία με την Βορειοατλαντική συμμαχία. Η εκπρόσωπος της συμμαχίας, Κάρμεν Ρομέρο, δήλωσε σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες ότι η Ρωσία ενημέρωσε το NATO για την απόφασή της μέσω στρατιωτικών φορέων.

    Στη Μόσχα ο υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρώφ, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η χώρα του δεν σχεδιάζει να διακόψει τις σχέσεις με το ΝΑΤΟ αλλά τόνισε ότι η βορειοατλαντική συμμαχία χρειάζεται την Ρωσία περισσότερο από ότι η Μόσχα χρειάζεται το ΝΑΤΟ, εδικά σε ότι αφορά τις οδούς επικοινωνίας με το Αφγανιστάν.

    Ο κ. Λαβρώφ πρόσθεσε ότι όλα εξαρτώνται από το αν το ΝΑΤΟ επιλέξει να υποστηρίξει το 'χρεοκοπημένο καθεστώς', όπως το χαρακτήρισε, του Προέδρου της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι καταστρέφοντας έτσι την σχέση του με τη Ρωσία.

    Εδώ στην Ουάσιγκτον, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Γκόρντον Τζόντρο, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία ΝΑΤΟ-Ρωσίας, έως ότου υπάρξει λύση στη Γεωργία.

    [04] Σε δέκα μέρες θα ολοκληρωθεί η απόσυρση από τη Γεωργία

    22-08-2008

    Ρωσικά τανκς στη Νοτιο Οσετία μπροστά απο

    O ανώτερος διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Ρωσίας, στρατηγός Βλαντιμίρ Μπολντίρεφ, δήλωσε ότι οι δυνάμεις του θα χρειαστούν περίπου 10 μέρες για να ολοκληρώσουν την απόσυρση τους από τη Γεωργία. Ο στρατηγός Μπολντίρεφ, επεσήμανε ότι ειρηνοφρουροί θα δημιουργήσουν σημεία ελέγχου από σήμερα σε ζώνη ασφάλειας γύρω από την Νότια Οσετία. Και πρόσθεσε ότι τα υπόλοιπα στρατεύματα θα χρειαστούν περίπου 10 μέρες για να επιστρέψουν στη Ρωσία. Οι δηλώσεις του αυτές έρχονται σε αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις του Πρόεδρου της Ρωσίας, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, ότι η αποχώρηση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή. Πάντως ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Ανατόλι Σερντιούκωφ, επανέλαβε την Πέμπτη ότι η απόσυρση των στρατιωτών θα αρχίσει σήμερα το πρωί και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της ημέρας.

    Ο πρόεδρος Μπούς δήλωσε στον πρόεδρο της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι, ότι οι ΗΠΑ ζητούν απ' τη Ρωσία να συμμορφωθεί με την συμφωνία απόσυρσης και τον τερματισμό της 'κατοχής', όπως τη χαρακτήρισε, της Γεωργίας.

    [05] Σε κατάσταση έκτατης ανάγκης η Φλόριντα

    22-08-2008

    H τροπική καταιγίδα Φέι για τρίτη φορά από τη Δευτέρα πλήττει τη Φλόριντα με καταρρακτώδεις βροχές, που προκάλεσαν πλημμύρες σε εκατοντάδες σπίτια και ανάγκασαν τους κάτοικους να εκκενώσουν περιοχές. Η Φέι άρχισε να μετακινείται δυτικά προς την ηπειρωτική Φλόριντα τη Πέμπτη αφού επί ώρες κατέκλυσε τα παράλια με βροχή.

    Ο Πρόεδρος Μπους χαρακτήρισε την περιοχή σε κατάσταση έκτατης ανάγκης δίνοντας έτσι άδεια στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να συντονίσει τις προσπάθειες αρωγής. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από σχετική έκκληση του Ελληνο-Αμερικανού κυβερνήτη της Φλόριντα, Τσάρλυ Κριστ, ο οποίος ζήτησε βοήθεια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

    Επίσης οι κάτοικοι των πλημμυρισμένων περιοχών έχουν προειδοποιηθεί να προσέχουν τους κροκόδειλους και τα φίδια που έχουν βγει απ' τις κρυψώνες τους λόγω των πλημμύρων.

    [06] Επίσκεψη Ράις στη Βαγδάτη

    22-08-2008

    Κοντολίζα Ράις και Χοσιάρ Ζεμπαρί

    Η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, δήλωσε ότι Αμερικανοί και Ιρακινοί διαπραγματευτές συμφώνησαν στην ιδέα 'προσδοκούμενου', όπως χαρακτηρίστηκε, χρονοδιαγράμματος για την απόσυρση των Αμερικανικών δυνάμεων απ' το Ιράκ. Η κ. Ράις, η οποία την Πέμπτη πραγματοποίησε ξαφνική επίσκεψη στη Ιρακινή πρωτεύουσα, δήλωσε ότι οι δύο πλευρές πλησιάζουν στην επίτευξη συμφωνίας που θα περιλαμβάνει και χρονοδιάγραμμα, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ακόμη τελικό κείμενο.

    Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ, Χοσιάρ Ζεμπαρί, δήλωσε μετά τις συνομιλίες με την κ. Ράις ότι σχέδιο της συμφωνίας ασφάλειας έχει επιδοθεί στον Ιρακινό πρωθυπουργό, Νούρι Αλ Μαλίκι, για εξέταση και επεσήμανε ότι το έγγραφο περιλαμβάνει 'ορίζοντα χρόνου' για την απόσυρση των Αμερικανικών δυνάμεων, αλλά δεν έδωσε συγκεκριμένες ημερομηνίες.

    Στο μεταξύ, ο ακραίος Σιίτης κληρικός, Μουκτάντα Αλ Σάντρ, καταδίκασε την επίσκεψη της κ. Ράις στο Ιράκ και ζήτησε απ' την Ιρακινή ηγεσία να απορρίψει οποιαδήποτε συμφωνία επιτρέπει την συνέχιση της 'κατοχής' του Ιράκ από Αμερικανικές δυνάμεις.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Saturday, 23 August 2008 - 1:18:13 UTC