Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-07-21

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περιοδεία Ομπάμα στο εξωτερικό
  • [02] Ιράκ: Αιτήματα για την αναβολή των περιφερειακών εκλογών
  • [03] Πώλσον: Η επιβράδυνση της Αμερικανικής οικονομίας θα συνεχιστεί
  • [04] Αποκαθίστανται οι διπλωματικές σχέσεις της Σερβίας με χώρες της ΕΕ
  • [05] Σύνοδος Υπουργών Εξωτερικών Νοτιοανατολικής Ασίας στην Σιγκαπούρη

  • [01] Περιοδεία Ομπάμα στο εξωτερικό

    21-07-2008

    Χαμίντ Καρζάι και Μπαράκ Ομπάμα

    Στα πλαίσια περιοδεία του στο εξωτερικό, ο προεδρικός υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος, Μπαράκ Ομπάμα, συναντήθηκε στο Κουβέιτ με τον ηγέτη της χώρας Εμίρ Σεΐχ Σαμπάν Αλ Αχμάντ Αλ Σαμπάχ. Μέσα στις επόμενες μέρες ο κ. Ομπάμα θα επισκεφτεί και το Ιράκ, αλλά το πρόγραμμα της επίσκεψης του δεν έχει ανακοινωθεί για λόγους ασφάλειας.

    Την Κυριακή, ο Γερουσιαστής Ομπάμα ολοκλήρωσε την πρώτη επίσκεψη του στο Αφγανιστάν, όπου κατά την συνάντηση του στη Καμπούλ με τον πρόεδρο της χώρας, Χαμίντ Καρζάι, συζήτησε το θέμα του αγώνα κατά της τρομοκρατίας και χαρακτήρισε την κατάσταση στο Αφγανιστάν 'ασταθή και επείγουσα'. Ο προεδρικός υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος δήλωσε ότι είναι καιρός να αποσυρθούν οι μάχιμες δυνάμεις των ΗΠΑ από το Ιράκ και να μεταφερθούν στο Αφγανιστάν όπου, όπως είπε, θα πρέπει να επικεντρωθούν οι Αμερικανικές αντιτρομοκρατικές προσπάθειες. Εκπρόσωπος του κ. Καρζάι επεσήμανε ότι ο κ. Ομπάμα δεσμεύτηκε πως θα υποστηρίξει το Αφγανιστάν και θα συνεχίσει τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

    [02] Ιράκ: Αιτήματα για την αναβολή των περιφερειακών εκλογών

    21-07-2008

    Η επιτροπή εκλογών του Ιράκ ζήτησε την αναβολή των περιφερειακών εκλογών του Οκτωβρίου, λόγω της καθυστέρησης του Κοινοβουλίου να εγκρίνει προπαρασκευαστικό νομοσχέδιο για την διεξαγωγή των εκλογών. Η επιτροπή προειδοποιεί ότι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να γίνουν οι εκλογές σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και ζητά απ' τη Βουλή του Ιράκ να εγκρίνει διαδικασίες των εκλογών που θα επιτρέψουν την διεξαγωγή τους μέχρι το τέλος της χρονιάς. Η Ουάσιγκτον ελπίζει πως οι εκλογές αυτές θα δώσουν στους Σουνίτες μεγαλύτερο ρόλο στις τοπικές διοικήσεις.

    Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Βουλής του Ιράκ, Μαχμούντ Αλ Μασαντάνι, καλωσόρισε το κύριο πολιτικό κόμμα των Σουνιτών στα έδρανα του σώματος μετά τον τερματισμό του μποϋκοτάζ της Βουλής από μέρους των Σουνιτών τον τελευταίο χρόνο. Ο κ. Αλ Μασαντάνι δήλωσε ότι η επιστροφή των Σουνιτών πραγματοποιείται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση μπορεί να εκμεταλλευτεί την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε θέματα ασφάλειας και να επικεντρώσει την προσοχή της σε θέματα επενδύσεων και ανοικοδόμησης.

    Εξάλλου, ο αρχηγός του μεικτού επιτελείου των Αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, ναύαρχος Μάικ Μάλλεν, δήλωσε ότι ενδεχόμενο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την απόσυρση των Αμερικανικών στρατευμάτων απ' το Ιράκ θα μπορούσε να δημιουργήσει αστάθεια και να θέσει σε κίνδυνο πολιτική και οικονομική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στη χώρα. Ο κ. Μάλλεν σημείωσε ότι η ταχεία απόσυρση των στρατευμάτων θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη και τάχθηκε υπέρ της εξέτασης των συνθηκών στη περιοχή σαν τον καλύτερο τρόπο καθορισμού του αριθμού των στρατιωτών που θα παραμείνουν στη περιοχή.

    [03] Πώλσον: Η επιβράδυνση της Αμερικανικής οικονομίας θα συνεχιστεί

    21-07-2008

    Χένρυ Πώλσον

    Ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομίας, Χένρυ Πώλσον, δήλωσε ότι η επιβράδυνση της οικονομίας των ΗΠΑ θα συνεχιστεί για μερικoύς ακόμη μήνες πριν διαφανεί κάποια βελτίωση. Στο επίκεντρο των οικονομικών προβλημάτων της χώρας, δήλωσε ο κ. Πώλσον, βρίσκεται η κρίση με τα στεγαστικά δάνεια, που επιδεινώνεται από την πτώση των τιμών των ακινήτων και τις ανησυχίες για την σταθερότητα του τραπεζικού τομέα.

    Σε τηλεοπτική του συνέντευξη τη Κυριακή, ο κ. Πώλσον επεσήμανε ότι κατά τη γνώμη του το Κογκρέσο θα εγκρίνει ομοσπονδιακό σχέδιο στήριξης των εγγυητών στεγαστικών δανείων Fannie Mae και Freddie Mac.

    [04] Αποκαθίστανται οι διπλωματικές σχέσεις της Σερβίας με χώρες της ΕΕ

    21-07-2008

    Βούκ Γιέρεμιτς

    Η Σερβία κινείται προς την πλήρη αποκατάσταση των διπλωματικών της σχέσεων με χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσυφοπεδίου.

    Ο Υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Βούκ Γιέρεμιτς, δήλωσε τη Κυριακή ότι πιστεύει πως η κυβέρνηση θα εγκρίνει αυτή την εβδομάδα πρόταση επιστροφής των περισσότερων πρέσβεων που αποσύρθηκαν από τις χώρες αυτές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσυφοπεδίου. Στόχος αυτής της απόφασης, σημείωσε ο κ. Γιέρεμιτς είναι η βελτίωση των σχέσεων της νέας φιλο-δυτικής κυβέρνησης του Βελιγραδίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με στόχο την έναρξη μιας διαδικασίας ένταξης της Σερβίας στην Ενωμένη Ευρώπη.

    Πάντως ο κ. Γιέρεμιτς επεσήμανε ότι δεν εξετάζεται η πλήρης αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων με χώρες εκτός Ευρώπης που έχουν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσυφοπεδίου, όπως οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία. Μέχρι στιγμής πάνω από 40 χώρες, έχουν αναγνωρίσει το Κόσοβο.

    [05] Σύνοδος Υπουργών Εξωτερικών Νοτιοανατολικής Ασίας στην Σιγκαπούρη

    21-07-2008

    Άρχισε στην Σιγκαπούρη η σύνοδος των Υπουργών Εξωτερικών των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας που θα επικεντρωθεί στο θέμα της Βιρμανίας και σε προτεινόμενο καταστατικό προώθησης περιφερειακής ενσωμάτωσης.

    Κατά την πρώτη μέρα της συνόδου οι Υπουργοί Εξωτερικών ζήτησαν απ' την κυβέρνηση της Βιρμανίας να αρχίσει 'ουσιαστικό διάλογο με όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας', ενώ αναμένεται ότι θα συζητηθεί και η πρόοδος των προσπαθειών χορήγησης ανθρωπιστικής βοήθειας στα θύματα του καταστροφικού κυκλώνα.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 22 July 2008 - 1:18:14 UTC