Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-02-05

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι Beatles στο διάστημα
  • [02] Επιχειρήσεις στο κεντρικό Ιράκ
  • [03] Προειδοποιήσεις ΕΕ προς Ρουμανία και Βουλγαρία
  • [04] ΣΑ: Η κυβέρνηση του Τσάντ αξίζει υποστήριξης

  • [01] Οι Beatles στο διάστημα

    05-02-2008

    Τα 50ης γενέθλια γιορτάζει η ΝΑΣΑ στέλνοντας το τραγούδι των Beatles "Across the Universe", για πρώτη φορά στο διάστημα προς τον Πολικό Αστέρα, στις δύο το πρωί, ώρα Ελλάδας. Η ΝΑΣΑ αναφέρει ότι ο ήχος θα ταξιδέψει στο διάστημα με ταχύτητα 300 χιλιάδων χιλιόμετρων το δευτερόλεπτο και θα χρειαστούν 431 χρόνια για να φτάσει στον Πολικό Αστέρα.

    Το Across the Universe των Πωλ Μακάρντεϊ και Τζον Λέννον γράφτηκε πριν από 40 χρόνια. Η χήρα του Λέννον, Γιόκο Όνο, είπε ότι με τη μετάδοση του τραγουδιού αρχίζει μία νέα εποχή επικοινωνίας με τους 'δισεκατομμύρια πλανήτες του διαστήματος'.

    [02] Επιχειρήσεις στο κεντρικό Ιράκ

    05-02-2008

    Φωτογραφία αρχείου.

    Ο Αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι συμμαχικές δυνάμεις στο κεντρικό Ιράκ σκότωσαν 15 ύποπτους τρομοκράτες σε επιχειρήσεις κατά δικτύων της Αλ Κάιντα. Οι επιχειρήσεις άρχισαν τη Κυριακή κατά σημείου συγκέντρωσης της Αλ Κάιντα κοντά στη πόλη Χαλίς. Οι συμμαχικές επιχειρήσεις ζήτησαν αεροπορική υποστήριξη και συνέλαβαν 12 υπόπτους.

    Στο μεταξύ ο Αμερικανικός στρατός παραδέχτηκε τη Δευτέρα ότι σκότωσε κατά λάθος 9 Ιρακινούς αμάχους νότια της Βαγδάτης. Αμερικανοί αξιωματούχοι ζήτησαν συγνώμη απ' τις οικογένειες τους και δήλωσαν ότι το επεισόδιο διερευνάται. Παράλληλα ο Τουρκικός στρατός δήλωσε ότι μαχητικά του αεροσκάφη επιτέθηκαν εναντίον περίπου 70 στόχων Κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ τη Δευτέρα. Δεν υπήρξαν όμως πληροφορίες για θύματα.

    [03] Προειδοποιήσεις ΕΕ προς Ρουμανία και Βουλγαρία

    05-02-2008

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποιεί τα νέα της μέλη Βουλγαρία και Ρουμανία ότι θα πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειες τους κατά της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος. Η προειδοποίηση ήταν αποτέλεσμα ενδιάμεσης έκθεσης εκτιμήσεων για την πορεία των δύο αυτών χωρών που εντάχθηκαν στην κοινότητα πέρυσι.

    Σύμφωνα με την έκθεση η Ρουμανία θα πρέπει να εντείνει 'ιδιαίτερα' τις προσπάθειες της στην καταπολέμηση της διαφθοράς σε ανώτατα επίπεδα, ενώ παράλληλα εκφράζεται ανησυχία για την έλλειψη προόδου της Βουλγαρίας στην καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος. Πάντως η έκθεση δεν προτείνει κυρώσεις σε βάρος των δύο χωρών, ενώ πληρέστερη έκθεση προόδου αναμένεται των Ιούλιο.

    [04] ΣΑ: Η κυβέρνηση του Τσάντ αξίζει υποστήριξης

    05-02-2008

    Κυβερνητικές δυνάμεις του Τσάντ

    Το Συμβούλιο Ασφάλειας των ΗΕ παροτρύνει τη διεθνή κοινότητα να υποστηρίξει την κυβέρνηση του Τσάντ σε βάρος ένοπλων ανταρτών, σε μια αντιπαράθεση που έχει αναγκάσει χιλιάδες αμάχους να εγκαταλείψουν την πρωτεύουσα της χώρας. Μη δεσμευτικό ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφάλειας, που ενεκρίθη τη Δευτέρα, καταδικάζει τους αντάρτες.

    Ο πρέσβης της Γαλλίας στα ΗΕ δήλωσε ότι το ψήφισμα ζητά από τις χώρες μέλη του διεθνούς οργανισμού να χορηγήσουν βοήθεια στην 'νόμιμη κυβέρνηση' του προέδρου του Τσάντ, Ιντρίς Ντεμπί. Πάντως ο υπουργός εξωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρντ Κουσνέρ, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η χώρα του δεν εξετάζει την πιθανότητα στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Τσάντ. Η Γαλλία διατηρεί περίπου 1.500 στρατιώτες στην πρώην αυτή αποικία της, ενώ άλλοι 150 εστάλησαν την περασμένη εβδομάδα και βρίσκονται σε επιφυλακή.

    Στο μεταξύ το Διεθνές Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι οι συγκρούσεις θα μπορούσαν να διακόψουν την διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας σε πάνω από 400 χιλιάδες εκτοπισμένους στο ανατολικό Τσάντ.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 6 February 2008 - 2:18:14 UTC