Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 07-11-13

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Πάπας Βενέδικτος στις ΗΠΑ το 2008
  • [02] Αχμαντινετζάντ: Προδότες όσοι δεν υποστηρίζουν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
  • [03] Ιράκ: Μειώθηκαν σημαντικά οι επιθέσεις ανταρτών
  • [04] Συνάντηση Πέρεζ-Αμπάς-Γκιούλ στην Άγκυρα
  • [05] Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας στην Ουάσιγκτον
  • [06] Μικρή υποχώρηση των τιμών πετρελαίου

  • [01] Ο Πάπας Βενέδικτος στις ΗΠΑ το 2008

    13-11-2007

    Το Βατικανό ανακοίνωσε ότι ο Πάπας Βενέδικτος θα επισκεφτεί την Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη στα μέσα Απριλίου 2008. Πρόκειται για την πρώτο ταξίδι του Ποντίφικα στις ΗΠΑ, όπου θα επισκεφτεί το Λευκό Οίκο και θα πρωτοστατήσει σε δύο δημόσια λειτουργίες με την συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων Ρωμαιοκαθολικών. Επίσης θα μιλήσει στα ΗΕ και θα επισκεφτεί το 'σημείο μηδέν', όπου κάποτε βρίσκονταν οι δίδυμοι πύργοι του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου που καταστράφηκαν απ' τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Η επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου στις ΗΠΑ συμπίπτει με την Τρίτη επέτειο της εκλογής του στον Παπικό θρόνο.

    [02] Αχμαντινετζάντ: Προδότες όσοι δεν υποστηρίζουν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

    13-11-2007

    Ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, χαρακτήρισε 'προδότες' τους Ιρανούς που θέλουν η Τεχεράνη να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα. Σε ομιλία του προς φοιτητές του Πολυτεχνείου της Τεχεράνης, ο κ. Αχμαντινετζάντ δήλωσε ότι αν στοιχεία στο εσωτερικό της χώρας δεν σταματήσουν τις πιέσεις τους στο θέμα των πυρηνικών θα αποκαλυφθούν σ' ολόκληρη τη χώρα και επέκρινε διαφωνούντες ότι παρέχουν πληροφορίες στους εχθρούς του Ιράν. Πάντως ο κ. Αχμαντινετζάντ δεν διευκρίνισε σε ποιους αναφερόταν.

    [03] Ιράκ: Μειώθηκαν σημαντικά οι επιθέσεις ανταρτών

    13-11-2007

    Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 2 χρόνων, μειώθηκαν οι επιθέσεις ανταρτών με ρουκέτες και χειροβομβίδες στο Ιράκ, αναφέρουν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

    Σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό καταγράφηκαν 369 επιθέσεις τον Οκτωβρίου του 2007, δηλαδή λιγότερες απ' τις μισές αυτών που είχαν σημειωθεί τον ίδιο μήνα το 2006, που πραγματοποιήθηκαν πάνω από 1.000 επιθέσεις.

    Ο αμερικανικός στρατός αποδίδει την πτώση στις μαρτυρίες Ιρακινών πολιτών περί μυστικών κρησφύγετων με όπλα και στις προσπάθειες συμφιλίωσης και διάλυσης ομάδων που πραγματοποιούν επιθέσεις με εκρηκτικά.

    Ιρακινός στρατιωτικός αξιωματούχος δήλωσε ότι η μείωση της βίας στη Βαγδάτη επίσης θα επιτρέψει στην Ιρακινή κυβέρνηση να ανοίξει αργότερα αυτό το μήνα 10 οδικές αρτηρίες οι οποίες παραμένουν κλειστές για λόγους ασφάλειας.

    [04] Συνάντηση Πέρεζ-Αμπάς-Γκιούλ στην Άγκυρα

    13-11-2007

    Από την συνάντηση Πέρεζ-Γκιούλ

    O Πρόεδρος του Ισραήλ, Σιμόν Πέρεζ και ο Παλαιστίνιος ομόλογος του, Μαχμούντ Αμπάς, θα συναντηθούν σήμερα στην Άγκυρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Αμπντουλλάχ Γκιούλ, με στόχο την ολοκλήρωση συμφωνίας για την δημιουργία κοινής βιομηχανικής ζώνης στη Δυτική Όχθη, όπου θα υπάρξουν επενδύσεις Τουρκικών εταιρειών.

    Επίσης σήμερα οι κύριοι Πέρεζ και Αμπάς θα μιλήσουν στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση. Ο κ. Πέρεζ είναι ο πρώτος πρόεδρος του Ισραήλ που μιλά σε κοινοβούλιο Μουσουλμανικής χώρας. Η Τουρκία θεωρείται ο στενότερος σύμμαχος του Ισραήλ στον Μουσουλμανικό κόσμο.

    Τη Δευτέρα ο κ. Πέρεζ δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη για ειρήνη με τους Παλαιστίνιους και είναι αποφασισμένη να προσπαθήσει για την επιτυχή έκβαση της επερχόμενης διάσκεψης για το Μεσανατολικό υπό την αιγίδα των ΗΠΑ. Αλλά προειδοποίησε ότι η διάσκεψη δεν αναμένεται να αποφέρει άμεσα αποτελέσματα.

    Επίσης ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, Εχούντ Ολμέρτ, δήλωσε ότι εξετάζει την πιθανότητα απελευθέρωσης άλλων 400 και πλέον Παλαιστινίων κρατούμενων σε ένδειξη καλής θέλησης, ενόψει της συνόδου. Ο διαπραγματευτής των Παλαιστινίων, Σαέμπ Ερεκάτ, δήλωσε ότι η Παλαιστινιακή κυβέρνηση έχει ζητήσει απ' το Ισραήλ να απελευθερώσει 2 χιλιάδες Παλαιστίνιους κρατούμενους.

    [05] Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας στην Ουάσιγκτον

    13-11-2007

    O Γιασούο Φουκούντα σε παλαιότερη συνάντηση με τον υπουγό Άμυνας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Γκέιτς.

    H υποστήριξη της Ιαπωνίας στην επιχείρηση των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των συνομιλιών κατά την επίσκεψη του Ιάπωνα Πρωθυπουργού, Γιασούο Φουκούντα, στην Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα. Ο κ. Φουκούντα αναμένεται να συναντηθεί την Παρασκευή στο Λευκό Οίκο με τον Πρόεδρο Μπους και ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι και η επίμαχη παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων στην Ιαπωνία.

    [06] Μικρή υποχώρηση των τιμών πετρελαίου

    13-11-2007

    Δύο δολάρια το βαρέλι υποχώρησε τη Δευτέρα η τιμή του πετρελαίου, αλλά παρέμεινε σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα κλείνοντας στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στα 94,62 δολάρια το βαρέλι.

    Ο ΟΠΕΚ συνεδριάζει στα τέλη της εβδομάδας στην Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, αλλά ο υπουργός πετρελαίου της χώρας, Αλί Ναϊμί, δήλωσε ότι στην συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας δεν πρόκειται να συζητηθεί το θέμα της αύξησης της παραγωγής του καρτέλ με στόχο την μείωση των τιμών. Το θέμα αυτό θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ τον άλλο μήνα στο Αμπού Ντάμπι. Ο κ. Ναϊμί επεσήμανε ότι τα αποθέματα πετρελαίου βρίσκονται σε επαρκή επίπεδα και ότι ο ΟΠΕΚ δεν έχει καμία ανάμειξη με τις τρέχουσες υψηλές τιμές.

    Η μείωση της τιμής του πετρελαίου τη Δευτέρα ήταν επίσης αποτέλεσμα έκθεσης που έδειχνε πιθανότητες περιορισμένης ανάπτυξης της Αμερικανικής οικονομίας μέσα στους επόμενους μήνες, που θα μειώσει και τη ζήτηση για καύσιμα.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 14 November 2007 - 2:19:16 UTC