Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 07-06-22

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκληρώθηκε στην Ουάσιγκτον ο 4ος γύρος του Αμερικανο-Κινεζικού διαλόγου
  • [02] Κατέρρευσε άλλος ένας γύρος διεθνών εμπορικών συνομιλιών
  • [03] Ο Κ. Χιλ στη Βόρεια Κορέα
  • [04] Γκέιτς: Οι Αμερικανικές δυνάμεις θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν σοβαρό αγώνα στο Ιράκ
  • [05] Συνομιλίες στο Σαρμ Ελ Σεΐχ για το Μεσανατολικό
  • [06] Νίκη διακηρύσσει ο Λίβανος επί εξτρεμιστών

  • [01] Ολοκληρώθηκε στην Ουάσιγκτον ο 4ος γύρος του Αμερικανο-Κινεζικού διαλόγου

    22-06-2007

    Τζον Νεγροπόντε

    Ολοκληρώθηκαν, εδώ στην Ουάσιγκτον, διήμερες συνομιλίες μεταξύ ανώτερων αξιωματούχων από τις ΗΠΑ και τη Κίνα που επικεντρώθηκαν σε θέματα όπως ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου. Οι συνομιλίες άρχισαν τη Τετάρτη με επικεφαλής τον Αμερικανό αναπληρωτή υπουργό εξωτερικών, Τζον Νεγροπόντε και τον Κινέζο ομόλογο του, Ντάι Μπινγκούο.

    Το Στέητ Ντηπάρτμεντ χαρακτήρισε τις συνομιλίες 'εποικοδομητικές και ειλικρινείς' και επεσήμανε ότι συζητήθηκαν θέματα όπως η ανθρωπιστική κρίση στο Νταρφούρ, η ειρήνη και η ασφάλεια στην βορειοανατολική Ασία και άλλα θέματα όπως η κλιματολογικές αλλαγές, η ασφάλεια των ενεργειακών πόρων και η αντιμετώπιση της διάδοσης των όπλων μαζικής καταστροφής.

    Επρόκειτο για τον 4ο γύρο του λεγόμενου Αμερικανο-Κινεζικού Διαλόγου. Το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην πραγματοποίηση και 5ου γύρου συνομιλιών αργότερα φέτος στην Κίνα.

    [02] Κατέρρευσε άλλος ένας γύρος διεθνών εμπορικών συνομιλιών

    22-06-2007

    Σούζαν Σουάμπ

    Κατέρρευσαν την Πέμπτη οι συνομιλίες τεσσάρων καίριας σημασίας μελών του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, ενώ η κάθε μια πλευρά επιρρίπτει ευθύνες στην άλλη για απροθυμία διαπραγμάτευσης.

    Η Eμπορική Aντιπρόσωπος των ΗΠΑ, Σούζαν Σουάμπ, εξέφρασε βαθύτατη απογοήτευση για το αποτέλεσμα των συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ, Ευρωπαϊκής Ένωσης, Βραζιλίας και Ινδίας, αλλά επεσήμανε ότι η Ουάσιγκτον δεν θα εγκαταλείψει τις προσπάθειες για επίτευξη διεθνούς εμπορικής συμφωνίας. Επίσης ο Yπουργός Γεωργίας των ΗΠΑ, Μάικ Γιόχανς, επέρριψε ευθύνες στην Βραζιλία και την Ινδία για την κατάρρευση των συνομιλιών, λέγοντας ότι οι δύο αυτές χώρες επέλεξαν να μην διαπραγματευτούν.

    Από την πλευρά τους Βραζιλιάνοι και Ινδοί εμπορικοί αξιωματούχοι κατηγόρησαν τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι δεν δείχνουν διάθεση περικοπής των αγροτικών τους επιδοτήσεων.

    [03] Ο Κ. Χιλ στη Βόρεια Κορέα

    22-06-2007

    Το Στέητ Ντηπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι οι επαφές του βοηθού υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κρίστοφερ Χίλλ, με Βορειοκορεάτες αξιωματούχους στοχεύουν στο να ενθαρρύνουν την Πιονγιάνγκ να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα.

    Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Σων Μακόρμακ, δήλωσε τη Πέμπτη ότι έχει έρθει η κατάλληλη στιγμή για απ' ευθείας συνομιλίες του κ. Χιλ με αξιωματούχους της Βόρειας Κορέας. Οι συνομιλίες αυτές θα δείξουν, δήλωσε ο κ. Μακόρμακ, ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν στην επιτυχία των εξαεθνών συνομιλιών που στοχεύουν στον τερματισμό των πυρηνικών δραστηριοτήτων της Πιονγιάνγκ.

    Την Πέμπτη, ο κ. Χιλ συναντήθηκε στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας με τον υφυπουργό εξωτερικών, Κιμ Κίε Κουάν, κατά την πρώτη μέρα διήμερης επίσκεψης που δεν είχε ανακοινωθεί εκ των προτέρων. Πρόκειται για τον πλέον υψηλόβαθμο Αμερικανό αξιωματούχο που επισκέπτεται την Βόρεια Κορέα τα τελευταία 5 χρόνια. Πριν την άφιξη του στην Πιονγιάνγκ, ο κ. Χιλ δήλωσε ότι θα πρέπει να κερδιθεί ο χαμένος χρόνος στο θέμα των πυρηνικών της Βόρειας Κορέας.

    [04] Γκέιτς: Οι Αμερικανικές δυνάμεις θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν σοβαρό αγώνα στο Ιράκ

    22-06-2007

    Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς, δήλωσε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν σκληρό αγώνα στο Ιράκ και προειδοποίησε για το ενδεχόμενο περισσότερων απωλειών. Ο κ. Γκέιτς και ο Αρχηγός του Μεικτού Επιτελείου των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Πήτερ Πέϊς, έδωσαν συνέντευξη τύπου στο Πεντάγωνο την Πέμπτη, ενώ ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο 14 στρατιωτών στο Ιράκ τις τελευταίες τρεις μέρες.

    Ο κ. Γκέιτς παρατήρησε ότι η επιδείνωση των βιαιοτήτων οφείλεται στο γεγονός ότι Αμερικανικές και Ιρακινές δυνάμεις εισέρχονται σε περιοχές όπου δεν είχαν αναπτύξει δράση εδώ και καιρό. Ο στρατηγός Πέϊς είπε ότι οι αντάρτες στο Ιράκ προσπαθούν να επηρεάσουν αρνητικά τον αμερικανικό στρατό, αυξάνοντας τον αριθμό σοβαρών επιθέσεων και κατά συνέπεια τον αριθμό θυμάτων.

    Στην πλέον αιματηρή επίθεση τη Πέμπτη, 5 Αμερικανοί στρατιώτες, 3 Ιρακινοί άμαχοι και ένας Ιρακινός διερμηνέας σκοτώθηκαν από βομβιστική επίθεση στη Βαγδάτη.

    [05] Συνομιλίες στο Σαρμ Ελ Σεΐχ για το Μεσανατολικό

    22-06-2007

    Από προηγούμενη συνάντηση των κ. Ολμέρτ και Αμπάς

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Εχούντ Ολμέρτ, δήλωσε ότι η προγραμματισμένη σύνοδος κορυφής Ισραήλ, Παλαιστινίων, Ιορδανίας και Αιγύπτου, θα μπορούσε να αποτελέσει μια νέα αρχή στις Ισραηλο-Παλαιστινιακές σχέσεις. Ο κ. Ολμέρτ θα έχει συνομιλίες με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς, τη Δευτέρα στο θέρετρο Σαρμ Ελ Σεΐχ της Αιγύπτου.

    Οι συνομιλίες προγραμματίστηκαν μετά τις συγκρούσεις μεταξύ της Φατάχ του κ. Αμπάς και της αντίπαλης της Χαμάς, που την περασμένη εβδομάδα κατέλαβε τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας. Εκπρόσωπος του κ. Αμπάς δήλωσε ότι το Ισραήλ θα πρέπει να αρχίσει απ' ευθείας συνομιλίες με τον κ. Αμπάς.

    Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι θα πιέσουν το Ισραήλ να αποσύρει τα σημεία ελέγχου που διατηρεί στην Δυτική Όχθη και τα οποία παρεμποδίζουν την ελεύθερη διακίνηση των Παλαιστινίων. Εκπρόσωπος του Ισραηλινού υπουργείου εξωτερικών δήλωσε ότι οι κ. Ολμέρτ και Αμπάς θα συζητήσουν θέματα συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας.

    [06] Νίκη διακηρύσσει ο Λίβανος επί εξτρεμιστών

    22-06-2007

    Ο Λίβανος διακηρύσσει την νίκη του έναντι εξτρεμιστών σε Παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό, μετά από έναν ολόκληρο μήνα στρατιωτικών επιχειρήσεων.

    Ο υπουργός άμυνας του Λιβάνου, Ελίας Αλ Μούρ, δήλωσε ότι ο στρατός κατέστρεψε όλες τις θέσεις της εξτρεμιστικής οργάνωσης Φατάχ Αλ Ισλάμ στον προσφυγικό καταυλισμό Nαχρ Αλ Μπαρέντ, κοντά στην Τρίπολη του βορείου Λιβάνου. Ο κ. Μούρ δήλωσε ότι ο στρατός θα συνεχίσει την πολιορκία του καταυλισμού έως ότου παραδοθούν οι εξτρεμιστές της Φατάχ Αλ Ισλάμ.

    Παλαιστίνιος διαμεσολαβητής δήλωσε ότι η οργάνωση κήρυξε εκεχειρία και εξέφρασε ικανοποίηση για την ανακοίνωση του Λιβάνου ότι έλιξαν οι μάχες.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Saturday, 23 June 2007 - 1:19:27 UTC