Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 07-01-30

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο πρόεδρος της Γκάνας στο πηδάλιο της Αφρικανικής Ένωσης
  • [02] Άλλος ένας θάνατος από γρίπη των πτηνών στην Ινδονησία
  • [03] Μπούς: Οι υπεύθυνοι για την δημιουργία χάους στο Λίβανο θα πρέπει να λογοδοτήσουν
  • [04] Ισραηλινός βομβαρδισμός σε απάντηση επίθεσης Παλαιστίνιου καμικάζι
  • [05] Νέα εκεχειρία Χαμάς-Φατάχ
  • [06] Στέητ Ντηπάρτμεντ: Το Ισραήλ μάλλον παραβίασε συμφωνία με τις ΗΠΑ
  • [07] Τετραήμερο επιστημονικό συνέδριο στο Παρίσι για τις κλιματολογικές αλλαγές
  • [08] Εντάσεις μεταξύ Ιράκ και Τουρκίας
  • [09] Ο πρόεδρος Μπους προειδοποιεί το Ιράν
  • [10] Νεγκροπόντε: Εφικτή η "μετάβαση στη δημοκρατία" στο Ιράκ
  • [11] Μπούς: Μεγάλο λάθος ο οικονομικός απομονωτισμός
  • [12] Τηρείται η εκεχειρία Χαμάς-Φατάχ
  • [13] Ο Ζακ Σπέης προστίθεται στην ομάδα προώθησης Ελληνικών θεμάτων στο Κογκρέσο

  • [01] Ο πρόεδρος της Γκάνας στο πηδάλιο της Αφρικανικής Ένωσης

    30-01-2007

    Δύο σημαντικά πλήγματα δέχθηκε την Δευτέρα το Σουδάν, όταν έχασε την εκ περιτροπής προεδρία της Αφρικανικής Ένωσης και όταν έλαβε εντολή από τον γ.γ. των ΗΕ, Μπάν Κι Μούν, να επιλύσει την διένεξη στο Νταρφούρ. Aντί του Σουδανού προέδρου Ομάρ αλ Μπασίρ, τα κράτη μέλη της Ένωσης επέλεξαν τον πρόεδρο της Γκάνας, Τζών Κουφουόρ, σαν τον νέο πρόεδρο της οργάνωσης κατά τη διάρκεια συνόδου κορυφής που πραγματοποιείται στην Αντίς Αμπέμπα.

    Ο κ. Μπάν που είχε συνάντηση 90 λεπτών με τον πρόεδρο του Σουδάν δήλωσε στην συνέλευση ότι οι ανθρώπινες απώλειες που οφείλονται στην κρίση στο Νταρφούρ είναι απαράδεκτες και παρότρυνε την σουδανική κυβέρνηση και τις άλλες πλευρές στο Νταρφούρ να σταματήσουν τον πόλεμο, να συνεργαστούν για την επίτευξη ειρήνης, και να βελτιώσουν την πρόσβαση ανθρωπιστικών οργανώσεων στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη τη βοήθεια τους.

    Εκτός από το Νταρφούρ, η διάσκεψη κορυφής θα εξετάσει την κατάσταση στη Σομαλία και την ανάπτυξη ειρηνοφρουρών στη χώρα αυτή.

    [02] Άλλος ένας θάνατος από γρίπη των πτηνών στην Ινδονησία

    30-01-2007

    Και νέο θύμα από γρίπη των πτηνών θρηνεί η Ινδονησία. Το υπουργείο υγείας της χώρας ανακοίνωσε ότι εξάχρονο κοριτσάκι από την κεντρική Ιάβα πέθανε στις 19 Ιανουαρίου μετά από επαφή με νεκρά πουλερικά.

    Eπίσης τη Δευτέρα οι Ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν τα πρώτα κρούσματα γρίπης των πτηνών φέτος σε νεκρά πουλερικά σε τρία αγροκτήματα στην περιοχή Κρασνοντάρ στη νότια Ρωσία. Παράλληλα, οι Ουγγρικές αρχές ανακοίνωσαν ότι καταστράφηκαν 9 χιλιάδες μικρές χήνες σε χωριό όπου την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε ο ιός της γρίπης των πτηνών.

    Από τη πλευρά του ο Παγκόσμιος Οργανισμό Υγείας δηλώνει ότι ήταν αρνητικά τα αποτελέσματα εξετάσεων σε 14 Νιγηριανούς για τους οποίους υπήρχαν υποψίες ότι είχαν προσβληθεί από γρίπη των πτηνών. Από το 2003, 164 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους διεθνώς από το θανατηφόρο στέλεχος Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών.

    [03] Μπούς: Οι υπεύθυνοι για την δημιουργία χάους στο Λίβανο θα πρέπει να λογοδοτήσουν

    30-01-2007

    Ο πρόεδρος Μπούς καταδίκασε τις τελευταίες βιαιότητες στο Λίβανο και κατηγόρησε τη Συρία, το Ιράν και τη Χεζμπολά για συνεργασία με στόχο την αποσταθεροποίηση της κοινωνίας του Λιβάνου. Ανακοινωθέν του κ. Μπούς αναφέρει χαρακτηριστικά ότι 'οι υπεύθυνοι για την δημιουργία χάους θα πρέπει να λογοδοτήσουν'.

    Ο αμερικανός πρόεδρος σημειώνει ότι η Συρία, το Ιράν και η Ισλαμική Χεζμπολά υποκινούν βιαιότητες με στόχο να πλήξουν την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του Λιβάνου. Επίσης, είπε, προσπαθούν να αποτρέψουν την σύσταση ειδικού δικαστηρίου για την υπόθεση της δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου, Ραφίκ Χαρίρι και να αποτρέψουν την πλήρη εφαρμογή των ψηφισμάτων των ΗΕ που ζητούν τον αφοπλισμό της Χεζμπολά.

    Την περασμένη εβδομάδα τουλάχιστον 4 άτομα σκοτώθηκαν και πάνω από 150 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις στη Βηρυτό μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων της κυβέρνησης του Λιβάνου.

    [04] Ισραηλινός βομβαρδισμός σε απάντηση επίθεσης Παλαιστίνιου καμικάζι

    30-01-2007

    Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν, νωρίς σήμερα το πρωί, τούνελ στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, ώρες μετά από Παλαιστινιακή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που κόστισε τη ζωή σε τρία άτομα στο θέρετρο Αϊλάτ της Ερυθράς Θάλασσας. Ο Ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι Παλαιστίνιοι εξτρεμιστές σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν το τούνελ για να πραγματοποιήσουν επίθεση κατά του Ισραήλ. Δεν είναι ξεκάθαρο αν υπήρξαν θύματα απ' τον Ισραηλινό βομβαρδισμό.

    Η βομβιστική επίθεση στην Αϊλάτ ήταν η πρώτη στο έδαφος του Ισραήλ μετά από διάστημα 8 μηνών και η πρώτη στην ιστορία της εν λόγω πόλης, που είναι η νοτιότερη του Ισραήλ. Δύο Παλαιστινιακές εξτρεμιστικές οργανώσεις η Ισλαμική Τζιχάντ και οι Ταξιαρχίες των Μαρτύρων αλ Ακσά, ανέλαβαν την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας τη Δευτέρα. Ανώτερα στελέχη της Φατάχ καταδίκασαν την επίθεση.

    [05] Νέα εκεχειρία Χαμάς-Φατάχ

    30-01-2007

    I. Χανίγιε, Μ. Αμπάς

    Ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών, Μαχμούντ Ζαχάρ, δήλωσε ότι οι αντιμαχόμενες φατρίες της Χαμάς και της Φατάχ συμφώνησαν σε εκεχειρία, που ετέθη σε ισχύ από τις 3 το πρωί της Τρίτης, τοπική ώρα. Ο κ. Ζαχάρ πρόσθεσε ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ανακαλέσουν όλους τους ενόπλους τους από τους δρόμους της Γάζας.

    Η εκεχειρία επιτεύχθηκε μετά από συνάντηση του πρωθυπουργού της Χαμάς, Ισμαΐλ Χανιγιέ και του προέδρου Μαχμούντ Αμπας της Φατάχ. Στη συνάντηση έλαβαν μέρος και Αιγύπτιοι μεσολαβητές. Πάνω από 30 άτομα έχασαν τη ζωή τους στη Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες 5 μέρες εξαιτίας των συγκρούσεων μεταξύ των δύο πλευρών. Ανάμεσα στα θύματα ήταν και αρκετά παιδιά. Μόνο τη Δευτέρα, 5 άτομα σκοτώθηκαν σε ένοπλες συγκρούσεις.

    [06] Στέητ Ντηπάρτμεντ: Το Ισραήλ μάλλον παραβίασε συμφωνία με τις ΗΠΑ

    30-01-2007

    Σων Μακόρμακ

    Το Στέητ Ντηπάρτμεντ δήλωσε ότι το Ισραήλ μάλλον παραβίασε συμφωνία με τις ΗΠΑ χρησιμοποιώντας βόμβες διασποράς αμερικανικής προέλευσης κατά την διάρκεια του πολέμου πέρυσι με τη Χεζμπολά.

    Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντιπάρτμεντ, Σών Μακόρμακ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι προκαταρκτική έκθεση για το θέμα εστάλη στο Κογκρέσο και ότι τώρα η αμερικανική νομοθετική εξουσία θα αποφασίσει αν θα πρέπει να ληφθούν περαιτέρω μέτρα. Ο κ. Μακόρμακ πρόσθεσε ότι το Ισραήλ ήταν συνεργάσιμο στην παροχή πληροφοριών σε πραγματογνώμονες.

    Το Ισραήλ υπεραμύνθηκε της απόφασής του να χρησιμοποιήσει βόμβες διασποράς λέγοντας ότι μαχητές της Χεζμπολά στόχευαν με ρουκέτες το Ισραήλ από χωριά του Λιβάνου. Επίσης το Ισραήλ δήλωσε ότι είχε προειδοποιήσει τους αμάχους για επικείμενες στρατιωτικές επιθέσεις.

    Όμως τα ΗΕ και οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταδίκασαν το Ισραήλ για την χρήση βομβών διασποράς σε χωριά και κωμοπόλεις του Λιβάνου. Σύμφωνα με τα ΗΕ στο νότιο Λίβανο υπάρχουν τουλάχιστον 350 χιλιάδες βόμβες διασποράς που δεν έχουν εκραγεί.

    [07] Τετραήμερο επιστημονικό συνέδριο στο Παρίσι για τις κλιματολογικές αλλαγές

    30-01-2007

    Έκθεση των ΗΕ για την αλλαγή των κλιματολογικών συνθηκών στο πλανήτη μας που θα δοθεί στη δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα αναμένεται ότι θα προειδοποιεί για υψηλές θερμοκρασίες, αύξηση της στάθμης της θάλασσας και έντονα καιρικά φαινόμενα. Στο Παρίσι πραγματοποιείται 4ήμερο επιστημονικό συνέδριο για το θέμα.

    Σε αρχικά σχέδια της έκθεσης προβλέπεται αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη κατά περίπου 6 βαθμούς Κελσίου μέχρι το τέλος του αιώνα, με αποτέλεσμα να λιώσουν τα παγόβουνα της Γροιλανδίας και της Ανταρτικής. Αναμένεται επίσης ότι η έκθεση θα αναφέρει πως υπάρχει σχέση ανθρώπινων ενεργειών και αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη. Ένας απ' τους συντάκτες της έκθεσης των ΗΕ, ο επιστήμονας Κένεθ Ντένμαν, εξέφρασε την ελπίδα ότι η έκθεση θα πείσει τον κόσμο ότι οι κλιματολογικές αλλαγές αποτελούν πραγματικό φαινόμενο.

    Πάντως ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν ότι φυσικά καιρικά φαινόμενα προκαλούν την αύξηση της θερμοκρασίας της γης και δηλώνουν ότι το μέλλον δεν είναι τόσο ολέθριο, όσο προβλέπουν ορισμένοι περιβαλλοντολόγοι.

    [08] Εντάσεις μεταξύ Ιράκ και Τουρκίας

    30-01-2007

    Η Τουρκία ζήτησε από το Ιράκ να ανακαλέσει την απόφασή του να εμπλέξει τις κουρδικές περιφερειακές αρχές στο διμερές εμπόριο πετρελαίου.

    Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε την Δευτέρα ότι η ιρακινή εταιρία πώλησης πετρελαίου ζήτησε από τουρκικές εταιρίες να ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους μόνο με την κουρδική περιφερειακή κυβέρνηση του βορείου Ιράκ. Ο αξιωματούχος είπε ότι αν το Ιράκ δεν ανακαλέσει την απόφαση αυτή, τότε η Τουρκία θα πρέπει να αναθεωρήσει τις οικονομικές της σχέσεις με την γείτονα χώρα.

    Την περασμένη εβδομάδα εκπρόσωπος της ιρακινής κυβέρνησης προειδοποίησε την Τουρκία να μην αναμειγνύεται στο Βόρειο Ιράκ, λέγοντας ότι η Βαγδάτη μπορεί να ασκήσει οικονομικές πιέσεις σε χώρες που εμπλέκονται στις εσωτερικές της υποθέσεις.

    [09] Ο πρόεδρος Μπους προειδοποιεί το Ιράν

    30-01-2007

    Ο πρόεδρος Μπους δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα ανταποκριθούν εντονότατα αν το Ιράν κλιμακώσει τη βία στο Ιράκ επηρεάζοντας αρνητικά τις αμερικανικές δυνάμεις ή αθώους Ιρακινούς. Σε συνέντευξη του τη Δευτέρα ο κ. Μπους ζήτησε απ' το Ιράν να 'αποφύγει διαβολές και ζημιές' στο Ιράκ και επεσήμανε ότι θα υπάρξουν κυρώσεις αν η Τεχεράνη συνεχίσει με το πρόγραμμα της εμπλουτισμού ουρανίου.

    Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του προς τους Τάιμς της Νέας Υόρκης, ο πρέσβης του Ιράν στο Ιράκ, Χασάν Καζεμί Κόμι, δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να διευρύνει τις στρατιωτικές και οικονομικές της σχέσεις με τη Βαγδάτη εκπαιδεύοντας, εξοπλίζοντας και προσφέροντας συμβουλευτικές υπηρεσίες στις ιρακινές δυνάμεις με στόχο 'την μάχη για την ασφάλεια', όπως είπε χαρακτηριστικά.

    Σε άλλες εξελίξεις, Ιρακινοί αξιωματούχοι είπαν ότι ο ηγέτης της ισλαμικής οργάνωσης Στρατιώτες του Ουρανού, που σχεδίαζε να δολοφονήσει ανώτερους Σιίτες κληρικούς, σκοτώθηκε την Κυριακή στην ιερή πόλη των Σιιτών, Νατζάφ, κατά τη διάρκεια ολοήμερης μάχης. Οι αρχές είπαν ότι η οργάνωση σχεδίαζε να σκοτώσει τους κληρικούς την Δευτέρα, κατά την έναρξη της θρησκευτικής γιορτής των Σιιτών, Ασούρα. Τα μέλη της οργάνωσης είναι Σουνίτες αλλά και Σιίτες, ενώ ο ηγέτης τους ισχυριζόταν ότι ήταν απόγονος του προφήτη Μωάμεθ.

    Οι ιρακινές δυνάμεις, υποστηριζόμενες από αμερικανικά τάνκς και πολεμικά αεροσκάφη, επιτέθηκαν κατά της ομάδας την Κυριακή. Εκπρόσωπος της ιρακινής κυβέρνησης δήλωσε ότι τουλάχιστον 200 εξτρεμιστές σκοτώθηκαν στη μάχη της Κυριακής, ενώ πάνω από 100 συνελήφθησαν. Νωρίτερα οι αρχές είχαν πει ότι είχαν σκοτωθεί περίπου 300 αντάρτες. Την Δευτέρα εξάλλου, τουλάχιστον 25 άτομα σκοτώθηκαν από εκρήξεις βομβών και βλήματα όλμων σ' ολόκληρο το Ιράκ.

    [10] Νεγκροπόντε: Εφικτή η "μετάβαση στη δημοκρατία" στο Ιράκ

    30-01-2007

    O υποψήφιος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Tζον Νεγκροπόντε, δήλωσε ότι είναι εφικτή μία 'πετυχημένη μετάβαση στη δημοκρατία' στο Ιράκ, όπως είπε χαρακτηριστικά.

    Καταθέτοντας ενώπιον της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας την Τρίτη για την επικύρωση του διορισμού του, ο κ. Νεγκροπόντε επεσήμανε ότι μία αποτυχία στο Ιράκ θα ήταν 'καταστροφική' για τους Ιρακινούς και τις ΗΠΑ.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις του προέδρου της επιτροπής, Τζόζεφ Μπάιντεν, ο κ. Νεγκροπόντε ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση Μπους δεν θα επιδιώξει υψηλού επιπέδου συνομιλίες με το Ιράν και τη Συρία, για τη σταθεροποίηση του Ιράκ. Ο κ. Νεγκροπόντε δήλωσε ότι προτού αρχίσουν τέτοιες συνομιλίες το Ιράν πρέπει πρώτα να τερματίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα και η Συρία να σταματήσει την εισροή ξένων μαχητών στο Ιράκ.

    [11] Μπούς: Μεγάλο λάθος ο οικονομικός απομονωτισμός

    30-01-2007

    O πρόεδρος Μπους ζήτησε διεύρυνση της διάθεσης των αμερικανικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές.

    Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εργοστάσιο του Ιλινόι, ο κ. Μπους χαρακτήρισε μεγάλο λάθος την απομόνωση της αμερικανικής οικονομίας και την μη συμμετοχή της στις διεθνείς αγορές. Ο αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε ότι το 95% του πληθυσμού της γής ζει εκτός ΗΠΑ και οι αμερικανικές εταιρίες πρέπει να μπορούν να διαθέτουν τα προϊόντα τους προς όλους αυτούς τους καταναλωτές.

    Ο κ. Μπους επίσης δήλωσε ότι την άλλη εβδομάδα θα καταθέσει στο Κογκρέσο σχέδιο που θα εξισορροπεί τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό σε 5 χρόνια, διατηρώντας την φορολογία σε χαμηλά επίπεδα. Επίσης σήμερα ο κ. Μπους θα εκφωνήσει ομιλία στη Νέα Υόρκη με θέμα την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

    [12] Τηρείται η εκεχειρία Χαμάς-Φατάχ

    30-01-2007

    Οι αντίπαλες Παλαιστινιακές φατρίες Χαμάς και Φατάχ δηλώνουν ότι άρχισαν ανταλλαγές αιχμαλώτων στα πλαίσια συμφωνίας εκεχειρίας μεταξύ τους που απ' ότι φαίνεται γίνεται σεβαστή στη Λωρίδα της Γάζας. Η δολοφονία εξτρεμιστή της Χαμάς, στην Χάν Γιουνίς τη Τρίτη φάνηκε να κλονίζει την εκεχειρία. Αξιωματούχοι της Χαμάς επέρριψαν ευθύνες στην Φατάχ, αλλά δεν απείλησαν με αντίποινα.

    Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός το βράδυ της Δευτέρας, μετά από πενθήμερες ένοπλες συγκρούσεις και τον θάνατο άνω των 30 ανθρώπων. Προηγούμενες εκεχειρίες μεταξύ των δύο πλευρών δεν κράτησαν για πολύ.

    Επίσης την Τρίτη, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, που βρίσκεται στην Αίγυπτο για συνομιλίες, ζήτησε την διάλυση μίας μεγάλης πολιτοφυλακής της Χαμάς, της Εκτελεστικής Δύναμης και καταδίκασε την βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας από Παλαιστίνιο την Δευτέρα στην ισραηλινή πόλη Αϊλάτ, από την οποία σκοτώθηκαν 3 Ισραηλινοί.

    [13] Ο Ζακ Σπέης προστίθεται στην ομάδα προώθησης Ελληνικών θεμάτων στο Κογκρέσο

    Γιώργος Μπίστης

    Ουάσιγκτον

    30-01-2007

    Ζακ Σπέης

    Ο δημοκρατικός βουλευτής από το Οχάιο, Ζακ Σπέης, του οποίου η οικογένεια μετανάστευσε από την Ελλάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες στις αρχές του εικοστού αιώνα, ανήγγειλε ότι γίνεται μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας προώθησης Ελληνικών υποθέσεων στο Αμερικανικό Κογκρέσο.

    Ο παππούς και η γιαγιά του Ζακ Σπέης προήλθανε από το αιγαιοπελαγίτικο νησί της Ικαρίας κι ανέπτυξαν τις Αμερικανικές τους ρίζες στο Ντόβερ του Οχάιο, όπου αργότερα γεννήθηκαν ο γιος τους ο Σωκράτης και ο εγγονός τους ο Ζακ, ο οποίος από τον μήνα αυτό άρχισε την πρώτη θητεία του σαν μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Η κοινοβουλευτική ομάδα προώθησης Ελληνικών υποθέσεων στο Κογκρέσο ιδρύθηκε το 1996 από την βουλευτή Κάρολιν Μαλόνι, δημοκρατική από τη Νέα Υόρκη, και τον τέως βουλευτή, Μιχάλη Μπιλιράκη, ρεπουμπλικανό από τη Φλώριδα, ο οποίος αποσύρθηκε στο τέλος του 2006. Σκοπός της ομάδας είναι η σύσφιξη και η διατήρηση των δεσμών ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελλάδα. Η ομάδα επικεντρώνει την προσοχή της σε διπλωματικά και στρατιωτικά θέματα καθώς επίσης και σε θέματα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε σχέση πάντα με την Τουρκία, την Ελλάδα και την Κύπρο.

    Όπως είπε ο βουλευτής Ζακ Σπέης: 'Τα θέματα που αφορούν στην Ελλάδα έχουν για μένα μεγάλη σπουδαιότητα. Προσβλέπω να συνεργαστώ με τα άλλα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας προώθησης Ελληνικών υποθέσεων και να συμβάλω στο να διασφαλιστεί πως το Κογκρέσο θα επιληφθεί των θεμάτων που είναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα και τις εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνοαμερικανούς που ζούνε στις Ηνωμένες Πολιτείες σήμερα'.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 31 January 2007 - 2:18:18 UTC