Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 06-10-13

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι ΗΠΑ ζητούν την επιβολή κυρώσεων στη Β. Κορέα
  • [02] Ιράκ: Επιδεινώνονται οι βιαιότητες
  • [03] Παλαιστίνιοι: Σύγκληση Αραβικής συνόδου κορυφής ζητά ο Μασαάλ
  • [04] ΕΕ: Οικονομική καταστροφή αν δεν επιλυθεί το ασφαλιστικό
  • [05] Σήμερα το Νόμπελ Ειρήνης
  • [06] Αφγανιστάν: 20 Ταλεμπάν νεκροί και 16 τραυματίες
  • [07] Ο Άντριου Νάτσιος στο Νταρφούρ
  • [08] ΗΠΑ: Άρχισαν ήδη κάποιες πολιτικές ζυμώσεις για τις προεδρικές εκλογές 2008
  • [09] Το σκάνδαλο Φόλεη

  • [01] Οι ΗΠΑ ζητούν την επιβολή κυρώσεων στη Β. Κορέα

    13-10-2006

    Ο πρέσβης των ΗΠΑ, στα ΗΕ, Τζών Μπόλτον

    Η Ρωσία και η Κίνα προτρέπουν το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να μην βιαστεί να εγκρίνει ψήφισμα κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας και να περιμένει να δει πρώτα τα αποτελέσματα των διπλωματικών προσπαθειών. Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας θα συναντηθεί σήμερα στο Πεκίνο με την Κινεζική ηγεσία, ενώ ανώτερος Κινέζος απεσταλμένος μεταβαίνει στη Μόσχα για συνομιλίες με θέμα τη Βόρεια Κορέα.

    Στο μεταξύ οι ΗΠΑ ζητούν ψηφοφορία, σήμερα, στο Συμβούλιο Ασφάλειας αναφορικά με ψήφισμα που προβλέπει νέες κυρώσεις κατά της Πιονγιάνγκ, όπως αυστηρό εμπάργκο, ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και οικονομικούς περιορισμούς.

    Παράλληλα η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ενέκρινε επίσημα σήμερα κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας που είναι αυστηρότερες απ' αυτές που προτείνει η Ουάσιγκτον στο Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ.

    [02] Ιράκ: Επιδεινώνονται οι βιαιότητες

    13-10-2006

    Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε επιδείνωση των βιαιοτήτων στο Ιράκ κατά τον ιερό για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανιού, που άρχισε πριν δύο περίπου εβδομάδες. Εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού δήλωσε ότι αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση της κατάστασης μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

    Στο μεταξύ, ο επικεφαλής του Βρετανικού στρατού δήλωσε ότι η παρουσία των Βρετανικών δυνάμεων στο Ιράκ επιδεινώνει την κατάσταση στη περιοχή και ζήτησε την απόσυρση των Βρετανικών δυνάμεων απ' το Ιράκ 'κάποια στιγμή σύντομα', όπως είπε.

    Σε άλλη εξέλιξη στο Ιράκ, ένοπλοι εισέβαλαν στα γραφεία του νεοιδρυθέντος τηλεοπτικού σταθμού Σααμπίγια στην ανατολική Βαγδάτη, σκοτώνοντας 11 εργαζόμενους, στα πλαίσια μίας από τις σοβαρότερες επιθέσεις κατά των μέσων ενημέρωσης στη χώρα.

    [03] Παλαιστίνιοι: Σύγκληση Αραβικής συνόδου κορυφής ζητά ο Μασαάλ

    13-10-2006

    Χαλίντ Μασαάλ

    Ο εξόριστος πολιτικός ηγέτης της Χαμάς, Χαλίντ Μασαάλ, ζήτησε την πραγματοποίηση Αραβικής συνόδου κορυφής για την δημιουργία χρονοδιαγράμματος για την σύσταση Παλαιστινιακού κράτους. Σε δηλώσεις του απ' την Δαμασκό της Συρίας, ο κ. Μασαάλ επεσήμανε ότι τα όρια του Παλαιστινιακού κράτους θα πρέπει να φθάνουν στα πριν τον πόλεμο των 6 ημερών σύνορα του Ισραήλ. Επίσης ο Χαλίντ Μασαάλ επανέλαβε την πάγια θέση της Χαμάς ότι δεν προτίθεται να αναγνωρίσει το Ισραήλ, ενώ κατηγόρησε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Εχούντ Ολμέρτ, για την καθυστέρηση της απελευθέρωσης του Ισραηλινού στρατιώτη, Γκιλάντ Σαλίτ, που απήχθη από ένοπλους Παλαιστίνιους τον Ιούνιο. Ο κ. Μασαάλ επέκρινε τον κ. Ολμέρτ ότι απέρριψε την Παλαιστινιακή πρόταση για την απελευθέρωση του Ισραηλινού στρατιώτη σε αντάλλαγμα με την απελευθέρωση πολλών Παλαιστινίων κρατουμένων που βρίσκονται σε Ισραηλινές φυλακές.

    [04] ΕΕ: Οικονομική καταστροφή αν δεν επιλυθεί το ασφαλιστικό

    13-10-2006

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποιεί τις χώρες μέλη της για επικείμενη οικονομική καταστροφή αν δεν επιλύσουν προβλήματα στα ασφαλιστικά τους συστήματα που προκαλεί η γήρανση του πληθυσμού τους. Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Πέμπτη υπογραμμίζει την σπουδαιότητα δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων με στόχο τον ισοσκελισμό του προϋπολογισμού των χωρών μελών και προειδοποιεί ότι αν δεν ληφθούν τα αναγκαία μέτρα το μέσο δημοσιονομικό χρέος των 25 χωρών μελών θα διογκωθεί στο 200% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος μέχρι το έτος 2050. Η έκθεση αναφέρει ότι το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο σε χώρες όπως η Τσεχία, η Κύπρος, η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Πορτογαλία και η Σλοβενία.

    Η έκθεση της Κομμισιόν ζητά από τα κράτη μέλη να περιορίσουν τα δημοσιονομικά τους ελλείμματα, να μεταρρυθμίσουν τα συνταξιοδοτικά τους προγράμματα, καθώς και τα συστήματα τους υγείας και κοινωνικών υπηρεσιών.

    [05] Σήμερα το Νόμπελ Ειρήνης

    13-10-2006

    Ορχάν Παμούκ

    Ο πρώην υπουργός εξωτερικών της Αυστραλίας, Γκάρεθ Έβανς και ο πρώην πρόεδρος και ειρηνευτικός διαμεσολαβητής της Φιλανδίας, Μάρτι Αχτισάαρι, θεωρούνται φαβορί για το φετινό βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, ο αποδέκτης του οποίου θα ανακοινωθεί σήμερα.

    Πιστεύεται ότι ο Γκάρεθ Έβανς θα μπορούσε να κερδίσει να βραβείο Νόμπελ Ειρήνης για το ρόλο του στην ανοικοδόμηση της Καμπότζης και του Βιετνάμ και ο Μάρτι Αχτισάαρι για τις ειρηνευτικές του προσπάθειες στην Ινδονησία. Να σημειωθεί ότι φέτος υπάρχουν 191ας υποψήφιοι για το Βραβείο.

    Την Πέμπτη ανακοινώθηκε ο αποδέκτης του Βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας που είναι ο γνωστότερος σύγχρονος Τούρκος συγγραφέας, Ορχάν Παμούκ.

    [06] Αφγανιστάν: 20 Ταλεμπάν νεκροί και 16 τραυματίες

    13-10-2006

    Τα Νατοϊκά και Αφγανικά στρατεύματα σκότωσαν περίπου 20 ύποπτους μαχητές των Ταλεμπάν στο νότιο Αφγανιστάν, ενώ από δύο βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας τραυματίστηκαν τουλάχιστον 16 άτομα στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

    Εκπρόσωπος των Νατοϊκών δυνάμεων δήλωσε ότι οι αντάρτες σκοτώθηκαν στην περιοχή Παντζάουι στη νότια επαρχία Κανταχάρ, όταν περίπου 60 εξτρεμιστές επιτέθηκαν σε περιπολία του ΝΑΤΟικών και αφγανικών δυνάμεων.

    Επίσης την Πέμπτη παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη κοντά σε περίπολο των αμερικανικών δυνάμεων στη νοτιοανατολική πόλη Κχόστ, αλλά δεν υπήρξαν απώλειες.

    [07] Ο Άντριου Νάτσιος στο Νταρφούρ

    13-10-2006

    Άντριου Νάτσιος

    O νέος απεσταλμένος των ΗΠΑ στο Σουδάν, ελληνοαμερικανός, Αντριου Νάτσιος, διεξάγει την πρώτη του επίσκεψη στην χώρα για να ασκήσει πιέσεις στην κυβέρνηση να δεχτεί τους ειρηνοφρουρούς των ΗΕ στην περιοχή του Νταρφούρ.

    Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν ότι το Σουδάν δεν έχει επιβάλει περιορισμούς στο ποιες περιοχές μπορεί να επισκεφτεί ο κύριος Νατσιος, γεγονός που αποτελεί ενθαρρυντική ένδειξη. Ο αμερικανός απεσταλμένος αναμένεται να επισκεφτεί την περιοχή Νταρφούρ και να συναντηθεί με ανώτερους Σουδανούς αξιωματούχους στην πρωτεύουσα της χώρας, Χαρτούμ.

    Σε άλλες εξελίξεις, πρόσφατη έρευνα αναφέρει ότι η διπλωματία απέτυχε στην περίπτωση του Νταρφουρ και η επιβολή σκληρών κυρώσεων είναι ο μόνος τρόπος να αναγκαστεί το Σουδάν να επιτρέψει την είσοδο ειρηνοφρουρών του ΗΕ στην περιοχή.

    [08] ΗΠΑ: Άρχισαν ήδη κάποιες πολιτικές ζυμώσεις για τις προεδρικές εκλογές 2008

    13-10-2006

    Μαρκ Γουώρνερ

    Ο τέως κυβερνήτης της Βιρτζίνια, ο δημοκρατικός Μάρκ Γουώρνερ, εξέπληξε την παράταξή του την Πέμπτη, αναγγέλλοντας ότι δεν σκοπεύει να συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές του 2008. Πολλοί Δημοκρατικοί θεωρούσαν τον κ. Γουώρνερ σαν καλή εναλλακτική επιλογή, έναντι της γερουσιαστή απ' την Νέα Υόρκη, Χίλλαρυ Κλίντον, που πιστεύεται ότι ενδέχεται να λάβει το χρίσμα του κόμματος για τις εκλογές αυτές.

    Με γραπτή ανακοίνωσή του, ο κ. Γουώρνερ δήλωσε ότι η απόφασή του να μην κατέβει στις εκλογές δεν βασίζεται στην πολιτική, αλλά σε αυτό που είναι καλύτερο για την σύζυγό και τις τρείς κόρες του. Ο κ. Γουώρνερ αναφέρει ότι αν και πίστευε πως επρόκειτο για καλή εποχή για να μπει στον πολιτικό στίβο, προτίμησε μία 'αληθινή ζωή' όπως είπε, που να μην υποβάλει την οικογένειά του στις πιέσεις που συνεπάγεται μία προεδρική προεκλογική εκστρατεία.

    Η ανακοίνωση του κ. Γουώρνερ εξέπληξε τους Δημοκρατικούς, ειδικά εκείνους που θεωρούσαν τον μετριοπαθή πρώην κυβερνήτη της Βιρτζίνια σαν καλό εναλλακτικό υποψήφιο, έναντι της Χίλλαρυ Κλίντον, για τις προεδρικές εκλογές του 2008.

    Τις τελευταίες εβδομάδες, ο κ. Γουώρνερ πραγματοποίησε προεκλογικές εμφανίσεις για το δημοκρατικό κόμμα, κάνοντας εκτιμήσεις του κατά πόσον θα επιτύγχανε η υποψιότητά του.

    Ο ανεξάρτητος πολιτικός αναλυτής, Στιούρτ Ρόθενμπεργκ, λέει ότι η απόφαση αυτή σίγουρα θα απογοητεύσει πολλούς Δημοκρατικούς. 'Με την εξέλιξη αυτή, αποχωρεί από το προσκήνιο ο Δημοκρατικός που φαινόταν να αναδύεται σαν εναλλακτικός υποψήφιος έναντι της γερουσιαστή Κλίντον, αφού θεωρείται μετριοπαθής και περισσότερο αποδεκτός δημοκρατικός' λέει ο κ. Ρόθενμπεργκ.

    Η γερουσιαστής Χίλλαρυ Κλίντον φέρεται σαν η επικρατέστερη υποψήφια των Δημοκρατικών για το χρίσμα του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2008. Όμως, ορισμένοι ακτιβιστές και αναλυτές, αναρωτιούνται αν θα μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές, αν εκλογικός της αντίπαλος ήταν κάποιος Ρεπουμπλικανός πολιτικός, όπως ο γερουσιαστής της Αριζόνα, Τζών Μακαίην, που θεωρείται ο επικρατέστερος υποψήφιος για το χρίσμα του κόμματός του.

    Ο Λάρυ Σάμπατο που διευθύνει το Κέντρο Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, λέει: 'Για τους Δημοκρατικούς, αυτό είναι πολύ κακό. Ο κ. Γουώρνερ θα μπορούσε να κερδίσει στις προεδρικές εκλογές, ενώ πολλοί άλλοι δημοκρατικοί υποψήφιοι θεωρούνται πολύ αριστεροί για να επικρατήσουν'.

    Αρκετοί άλλοι Δημοκρατικοί σκέφτονται να συμμετάσχουν στην προεδρική προεκλογική διαδικασία σε δύο χρόνια και η απόφαση του κ. Γουώρνερ ενδέχεται να τους ενθαρρύνει να το πράξουν. Ανάμεσα στους δυνητικά ενδιαφερομένους είναι και ο γερουσιαστής απ' την Μασσαχουσέτη και προεδρικός υποψήφιος το 2004, Τζών Κέρρυ. Αλλοι ενδιαφερόμενοι είναι ο γερουσιαστής της Ινδιάνας, Εβαν Μπέη, ο γερουσιαστής του Ντέλαγουερ, Τζό Μπάιντεν, ο γερουσιαστής του Κονέκτικατ, Κρίστοφερ Ντόντ και ο γερουσιαστής του Ουισκόνσιν, Ράς Φάινγκολντ. Μερικοί αναφέρουν επίσης τον τέως αντιπρόεδρο Αλ Γκόρ, που έχασε τις προεδρικές εκλογές με πολύ μικρή διαφορά ψήφων από τον Τζώρτζ Μπούς το 2000, όμως ο ίδιος λέει ότι δεν σχεδιάζει να θέσει υποψηφιότητα για τις εν λόγω εκλογές.

    [09] Το σκάνδαλο Φόλεη

    Γιώργος Μπίστης

    Ουάσιγκτον

    13-10-2006

    Δείτε το ρεπορτάζ της ΦτΑ για το σκάνδαλο Φόλεη - Download

    Δείτε το ρεπορτάζ της ΦτΑ για το σκάνδαλο Φόλεη

    Μαρκ Φόλεη

    Το Αμερικανικό Κογκρέσο διερευνά ένα καινούργιο σκάνδαλο που προέκυψε από τη συμπεριφορά Ρεπουμπλικανού βουλευτή, ο οποίος έστειλε σεξουαλικού περιεχομένου ηλεκτρονικά μηνύματα σε ανήλικους νέους που απασχολούνταν εκεί εθελοντικά για τη απόκτηση πείρας σχετικά με τη λειτουργία του νομοθετικού συστήματος της χώρας. Το σκάνδαλο και οι επιπτώσεις που ίσως να έχει στις εκλογές του ερχόμενου μήνα στις ΗΠΑ εξετάζονται στο τηλεοπτικό μας Ρεπορτάζ από Ουάσιγκτον της εβδομάδας αυτής.

    ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ β ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΦΟΛΕΗ β ΚΕΙΜΕΝΟ

    Βουλευτική επιτροπή, αρμόδια για ζητήματα ηθικής, άρχισε υπερκομματική διερεύνηση των ανάρμοστων επαφών που είχε, μέσω του διαδικτύου, ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Μαρκ Φόλεη με νέους που απασχολούνται στο Κογκρέσο ως εκπαιδευόμενο προσωπικό σε γραφεία βουλευτών από τις περιφέρειές τους.

    Ο Φόλεη παραιτήθηκε από τη Βουλή όταν ορισμένα από τα ηλεκτρονικά μηνύματα του, που περιέχουν σεξουαλικά σχόλια, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Στα πλαίσια της διερεύνησης εξετάζεται επίσης το τι γνώριζαν και από πότε οι ηγέτες του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στο Κογκρέσο σχετικά με τις δραστηριότητες αυτές του Φόλεη.

    Ο Ρεπουμπλικανός Ντόκ Χέηστινγκς, Πρόεδρος της Επιτροπής για θέματα ηθικής, εξηγεί: 'Οι πολίτες, κι ειδικότερα οι γονείς των παιδιών που απασχολούνται στο Κογκρέσο θέλουν να ξέρουν πως χειριστήκαμε την κατάσταση'.

    H Δημοκρατική παράταξη υπόσχεται να συνεργαστεί στη διερεύνηση. Ηγέτης της στη βουλευτική Επιτροπή για θέματα ηθικής είναι ο Χάουαρντ Μπέρμαν που είπε: 'Τα δύο κόμματα έχουν ιδεολογικές και φιλοσοφικές διαφορές κι επίσης τεράστιες διαφορές γύρω από τα καυτά θέματα των ημερών μας αλλά σε αυτή τη διερεύνηση θα βάλουμε τις κομματικές διαφορές στην άκρη'.

    Ντένις Χάστερτ

    Οι δημοκρατικοί καταγγέλλουν πως ο Ρεπουμπλικανός Πρόεδρος της Βουλής Ντένις Χάστερτ θα έπρεπε να είχε ενεργήσει νωρίτερα όταν ακούστηκαν οι πρώτοι ψίθυροι για επαφές του Φόλεη με ανήλικους άρρενες βοηθούς σε βουλευτικά γραφεία. Κι ορισμένοι συντηρητικοί ρεπουμπλικανοί ακτιβιστές έχουν ζητήσει την παραίτηση του. Ο κ. Χάστερτ δήλωσε στα ΜΜΕ της πολιτείας του, Ιλλινόϊ, πως δεν προτίθεται να κάνει τίποτα τέτοιο αλλά παραδέχτηκε πως θα μπορούσε να έχει χειριστεί το ζήτημα διαφορετικά. Κατά την έκφρασή του: 'Με ρωτάτε αν ήτανε δυνατόν να έχουμε χειριστεί την όλη υπόθεση καλύτερα. Εκ των υστέρων σας απαντώ, πιθανότατα, ναι'.

    Στιούαρτ Ρόθενμπεργκ

    Οι Ρεπουμπλικανοί ανησυχούν πως το σκάνδαλο Φόλεη θα μπορούσε να κλονίσει τις προοπτικές για επιτυχία τους στις εκλογές που θα γίνουν το Νοέμβριο. Πολλοί πολιτικοί σχολιαστές συμφωνούν. Ανάμεσά τους και ο ανεξάρτητος αναλυτής Στιούαρτ Ρόθενμπεργκ, που έθεσε το θέμα ως εξής: 'Το σκάνδαλο εγείρει ερωτήματα ευθυκρισίας, ηθικής κι ειλικρίνειας.Προστάτευσαν (οι αρμόδιοι κοινοβουλευτικοί παράγοντες) τα συμφέροντα των παιδιών και των γονιών τους; Τα ερωτήματα αυτά σχετίζονται άμεσα με την ικανότητά τους να κυβερνούν'.

    Εκείνο που ανησυχεί ιδιαίτερα τους ρεπουμπλικανούς είναι το ενδεχόμενο η ανάρμοστη συμπεριφορά του βουλευτή Φόλεη, που αναδύεται μέσα από τα πιπεράτα ηλεκτρονικά μηνύματα του προς ανηλίκους, να αποθαρρύνει τη συμμετοχή στις επικείμενες εκλογές υπερσυντηρητικών Χριστιανών ψηφοφόρων, που παραδοσιακά συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο πιστών οπαδών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

    Στήβεν Γουέην

    Ο Στήβεν Γουέην, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Τώρτζταουν της Ουάσιγκτον και ειδικός σε θέματα εκλογών, επισημαίνει: 'Στις Ηνωμένες Πολιτείες συνήθως ψηφίζουν λιγότεροι του 50% των εκλογέων. Εάν μια σημαντική μερίδα του λεγόμενου Χριστιανικού συνασπισμού καθίσει στο σπίτι και δεν προσέλθει φέτος στις κάλπες οι Ρεπουμπλικανοί θα πάθουνε μεγάλη νίλα'.

    Άλλοι αναλυτές όμως λένε πως η ζημιά από το σκάνδαλο Φόλεη δεν θα είναι τόσο εκτενής. Η Καρλίν Μπάουμαν, που παρακολουθεί τις τάσεις της κοινής γνώμης στο Ινστιτούτο American Enterprise της Ουάσιγκτον, πιστεύει ότι 'η υπόθεση Φόλεη ίσως επηρεάσει μερικές εκλογικές αναμετρήσεις αλλά δεν θα έχει επιπτώσεις σε όλο το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα εκτός εάν κρύβονται σε αυτήν κι άλλα πράγματα που δεν ξέρουμε τώρα και που αποκαλυφθούν αργότερα'.

    Οι Δημοκρατικοί χρειάζεται να κερδίσουν τουλάχιστον 15 έδρες παραπάνω από αυτές που διαθέτουνε σήμερα προκειμένου να εξασφαλίσουνε τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων. Όσο για τον έλεγχο της Γερουσίας, για να τον πάρει το Δημοκρατικό Κόμμα χρειάζεται να αυξήσει κατά 6 τις έδρες που έχει τώρα εκεί.

    Οι Ρεπουμπλικανοί από την άλλη προσπαθούν να περιορίσουν τις απώλειες που προμηνύει γι αυτούς το σκάνδαλο Φόλεη και εάν είναι δυνατόν να διατηρήσουνε τον έλεγχο και στα δύο νομοθετικά σώματα της χώρας.

    ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

    Εβδομαδιαίο τηλεοπτικό πρόγραμμα της Ελληνικής Υπηρεσίας της ΦτΑ, που επιμελείται και παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Μπίστης και περιοδικά η δημοσιογράφος Άννα Καραγιαννοπούλου. Η πρώτη προβολή του 'Ρεπορτάζ από Ουάσιγκτον' στην Ελλάδα γίνεται κάθε Σάββατο στη 1:00 το μεσημέρι, στα πλαίσια της εκπομπής Πέρα από τον Ορίζοντα, του Πανελλαδικού τηλεοπτικού δικτύου ΑΛΦΑ. Το Ρεπορτάζ από Ουάσιγκτον επαναλαμβάνεται στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του TV ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, κάθε Δευτέρα στις 9 το βράδυ. Στην Κύπρο, το Ρεπορτάζ από Ουάσιγκτον φιλοξενείται κάθε Παρασκευή στην εκπομπή Επτά-Δέκα, από 7 μέχρι 10 το πρωί, στο PIK-1, το πρώτο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης. Σε ραδιοφωνική εκδοχή, το Ρεπορτάζ από Ουάσιγκτον παρουσιάζουν το Ράδιο ΣΚΑΙ στην Αθήνα, το Ράδιο ΣΙΤΥ ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ στη Θεσσαλονίκη και συνεργαζόμενοι ομογενειακοί σταθμοί στην Αυστραλία και τον Καναδά.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Saturday, 14 October 2006 - 1:18:42 UTC