Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 06-08-15

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Και άλλες ρουκέτες εξαπολύει η Χεζμπολά
  • [02] Γάζα: Ισραηλινές αεροεπιδρομές ενώ απήχθηκαν 2 υπάλληλοι της FOX
  • [03] Ιράκ: 57 νεκροί από έκρηξη φυσικού αερίου
  • [04] ΗΠΑ: Κρούσμα της γρίπης των πτηνών στο Μίσιγκαν
  • [05] Κλίντον: Η εξάλειψη του στίγματος και των διακρίσεων θα συντείνουν στην καταπολέμησή του AIDS
  • [06] Βρετανία: Η χώρα επαγρυπνεί
  • [07] Dell: Ανακαλούνται πάνω από 4 εκατομμύρια ΗΥ
  • [08] Κούβα: Το πρώτο μετεγχειρητικό βίντεο του Φιντέλ Κάστρο

  • [01] Και άλλες ρουκέτες εξαπολύει η Χεζμπολά

    15-08-2006

    Το Ισραήλ δήλωσε ότι νωρίς σήμερα το πρωί, μαχητές της Χεζμπολλά εξαπέλυσαν τουλάχιστον 10 ρουκέτες κατά Ισραηλινών θέσεων στο νότιο Λίβανο, παρά την εν ισχύ εκεχειρία. Πάντως δεν υπήρξαν απώλειες και το Ισραήλ δεν ανταπέδωσε τα πυρά. Μετά την εκεχειρία τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας χιλιάδες εκτοπισμένοι Λιβανέζοι κατέκλυσαν τις κατεστραμμένες απ' τους βομβαρδισμούς οδικές αρτηρίες προσπαθώντας να επιστρέψουν στα σπίτια τους στο νότο. Επίσης στο βόρειο Ισραήλ οι κάτοικοι άρχισαν να βγαίνουν απ' τα καταφύγια.

    Ο ηγέτης της Χεζμπολά, Χασσάν Νασράλα, διακήρυξε 'στρατηγική και ιστορική', όπως τη χαρακτήρισε, νίκη επί του Ισραήλ, αλλά ο πρόεδρος Μπους δήλωσε ότι η Χεζμπολλά υπέστη ήττα και αναφέρθηκε στην στρατιωτική δύναμη Λιβάνου-ΗΕ που θα αναπτυχθεί στην μέχρι σήμερα ελεγχόμενη απ' τη Χεζμπολλά μεθόριο του νοτίου Λιβάνου.

    Από τη πλευρά του, ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, Εχούντ Ολμέρτ, δήλωσε στη Βουλή της χώρας του ότι το ψήφισμα του ΟΗΕ για την κατάπαυση του πυρός θα 'πρέπει να αλλάξει ριζικά', όπως είπε, την κατάσταση στην βόρεια μεθόριο της χώρας.

    [02] Γάζα: Ισραηλινές αεροεπιδρομές ενώ απήχθηκαν 2 υπάλληλοι της FOX

    15-08-2006

    Ο Ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι προέβη σε δύο αεροεπιδρομές στη Γάζα που στόχευαν κατοικίες εξτρεμιστών. Η πρώτη αεροεπιδρομή είχαν σαν στόχο κατοικία στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια και η δεύτερη έπληξε σπίτι στην Μπέιτ Χανούν στη βόρεια Γάζα. Και στις δύο περιπτώσεις οι ένοικοι των σπιτιών είχαν προειδοποιηθεί να απομακρυνθούν.

    Νωρίτερα αξιωματούχοι παλαιστινιακού νοσοκομείου είχαν δηλώσει ότι από Ισραηλινή αεροεπιδρομή στη βόρεια Γάζα σκοτώθηκαν 3 Παλαιστίνιοι συμπεριλαμβανόμενου και ενός εφήβου. Ο Ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι στόχευσε Παλαιστίνιους εξτρεμιστές στην περιοχή που είχαν εκτοξεύσει 2 ρουκέτες στην ισραηλινή πόλη Ασκελόν.

    Στο μεταξύ, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο FOX έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα δύο υπαλλήλων του που έπεσαν θύματα Παλαιστινίων απαγωγέων στη Λωρίδα της Γάζας. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ο αμερικανός δημοσιογράφος, Στήβ Σεντάνι, και ο Νεοζηλανδός οπερατέρ, Ολαφ Γουίγκ, απήχθησαν από ενόπλους που σταμάτησαν το αυτοκίνητο τους στη πόλη της Γάζας.

    [03] Ιράκ: 57 νεκροί από έκρηξη φυσικού αερίου

    15-08-2006

    Στο Ιράκ, ο αμερικανικός στρατός δήλωσε ότι από εκρήξεις φυσικού αερίου και όχι ανταρτικές επιθέσεις όπως ισχυρίζεται η Ιρακινή κυβέρνηση, σκοτώθηκαν 57 άτομα στη Βαγδάτη. Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού, υποστράτηγος Γουίλλιαμ Κάλντγουελ, δήλωσε ότι αμερικανοί εμπειρογνώμονες σε θέματα εκρηκτικών δεν βρήκαν κανένα υπόλειμμα εκρηκτικής ουσίας, παρά μόνο φυσικό αέριο.

    Ο Ιρακινός πρωθυπουργός, Νούρι Αλ Μαλίκι, δήλωσε ότι τρομοκράτες που μισούν βαθύτατα τη χώρα του πραγματοποίησαν σειρά επιθέσεων σε συνοικία Σιιτών της Βαγδάτης με στόχο να προκαλέσουν περισσότερες εμφύλιες βιαιότητες στο Ιράκ. Επίσης τη Δευτέρα 7 άτομα σκοτώθηκαν από εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων μέσα και γύρω απ' τη Βαγδάτη.

    [04] ΗΠΑ: Κρούσμα της γρίπης των πτηνών στο Μίσιγκαν

    15-08-2006

    O Ρον Ντεχέιβεν του Υπουργείου γεωργίας των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

    Αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι βρέθηκε πιθανό νέο κρούσμα της γρίπης των πτηνών στις ΗΠΑ, αλλά τονίζουν ότι δεν απειλεί ούτε ζώα, ούτε ανθρώπους. Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας δήλωσε ότι ο ιός βρέθηκε σε δύο αγριόκυκνους στην πολιτεία του Μίσιγκαν και ότι πρόκειται για ασθενέστερη μορφή του ιικού στελέχους Η5Ν1, που διαφέρει αισθητά από το θανατηφόρο στέλεχος που πλήττει την Ασία. Αξιωματούχοι δηλώνουν ότι οι αγριόκυκνοι φορείς δεν νοσούσαν και ότι λεπτομερέστερες εργαστηριακές εξετάσεις θα ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

    [05] Κλίντον: Η εξάλειψη του στίγματος και των διακρίσεων θα συντείνουν στην καταπολέμησή του AIDS

    15-08-2006

    Μπιλ Κλίντον

    Σε ομιλία του στο 16ο Διεθνές Συνέδριο για το AIDS στο Τορόντο του Καναδά, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, δήλωσε ότι η εξάλειψη του στίγματος του AIDS και των διακρίσεων κατά των φτωχών του κόσμου θα συντελέσουν σημαντικά στη καταπολέμηση της ασθένειας. Ο κύριος Κλίντον δήλωσε ότι περισσότερος κόσμος θα εξετάζονταν για AIDS αν εντείνονταν οι προσπάθειες για την εξάλειψη του στίγματος και αν υπήρχαν εγγυήσεις ότι οι ασθενείς θα λάμβαναν κανονική θεραπευτική αγωγή.

    Ο πρώην αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε ότι στις ανεπτυγμένες χώρες ο περισσότερος κόσμος με AIDS δεν πεθαίνει από την ασθένεια και χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι τo μεγαλύτερο ποσοστό φορέων του AIDS πεθαίνει στις φτωχές χώρες. Έκθεση των ΗΕ που δόθηκε τον Ιούνιο στη δημοσιότητα αναφέρει ότι τα τελευταία 25 χρόνια 65 εκατομμύρια άτομα έχουν προσβληθεί απ' τον ίο του AIDS. 25 εκατομμύρια έχουν πεθάνει από την ασθένεια, ενώ 39 εκατομμύρια σ' ολόκληρο τον κόσμο ζουν με τον ιό.

    [06] Βρετανία: Η χώρα επαγρυπνεί

    15-08-2006

    Ο υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Τζον Ρηντ, δήλωσε ότι οι Βρετανοί θα εξακολουθήσουν να επαγρυπνούν παρόλο που η κυβέρνηση αποφάσισε να μειώσει το βαθμό συναγερμού της χώρας. Ο κύριος Ρηντ δήλωσε ότι παραμένει ο κίνδυνος για νέα τρομοκρατική επίθεση καθώς η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες αναφορικά με το τρομοκρατικό σχέδιο για επιθέσεις κατά 10 επιβατικών αεροσκαφών με προορισμό τις ΗΠΑ. Βρετανικό δικαστήριο έδωσε την Δευτέρα άδεια στη αστυνομία να συνεχίσει να κρατά για μερικές ακόμη μέρες 23 υπόπτους στους οποίους ακόμη δεν έχουν απαγγελθεί επίσημα κατηγορίες. Επίσης άλλα 7 άτομα κρατούνται στο Πακιστάν.

    Πάντως λόγω των νέων μέτρων ασφάλειας συνεχίζονται οι καθυστερήσεις και οι ακυρώσεις πτήσεων στα Βρετανικά αεροδρόμια. Αξιωματούχοι του αεροδρομίου Χήθροου του Λονδίνου δήλωσαν ότι πιστεύουν πως σήμερα θα ακυρωθεί ένα 20% περίπου των πτήσεων.

    [07] Dell: Ανακαλούνται πάνω από 4 εκατομμύρια ΗΥ

    15-08-2006

    Η εταιρεία ηλεκτρονικών υπολογιστών DELL ανακαλεί 4,1 εκατομμύρια φορητούς υπολογιστές γιατί οι μπαταρίες τους υπερθερμαίνονται και πιάνουν φωτιά. Πρόκειται για φορητούς υπολογιστές της DELL που έχουν κατασκευαστεί από τον Απρίλιο του 2004 μέχρι τον Ιούλιο του 2006.

    Εκπρόσωπος της Αμερικανικής Υπηρεσίας για την Ασφάλεια των Καταναλωτικών Προϊόντων δήλωσε ότι μέχρι να αντικαταστήσουν τη μπαταρία οι ιδιοκτήτες των υπολογιστών αυτών θα πρέπει να χρησιμοποιούν πάντα εξωτερικό καλώδιο. Περισσότερες πληροφορίες για τους ανακαλούμενους υπολογιστές της DELL μπορούν να βρουν οι καταναλωτές στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

    [08] Κούβα: Το πρώτο μετεγχειρητικό βίντεο του Φιντέλ Κάστρο

    15-08-2006

    Granma, Cuba's leader Fidel Castro, right, shakes hands with Venezuela's President Hugo Chavez in Havana, Sunday, Aug. 13, 2006" hspace=2 src="/greek/images/ap_Cuba_Chavez_and_Castro_210.jpg" width=210 vspace=2 border=0>

    Κάστρο και Τσάβεζ

    Η κρατική τηλεόραση της Κούβας μετέδωσε το πρώτο βίντεο που δείχνει τον πρόεδρο της χώρας, Φιντέλ Κάστρο, μετά την εγχείρηση στομάχου στην οποία υπεβλήθη. Συγκεκριμένα το βίντεο δείχνει τον Κάστρο στο κρεβάτι να γιορτάζει τα 80α του γενέθλια με τον επισκεπτόμενο πρόεδρο της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβεζ.

    Επίσης Κουβανικές εφημερίδες δημοσίευσαν φωτογραφίες του Φιντέλ Κάστρο μαζί με τον αδελφό του Ραούλ και τον κ. Τσάβεζ.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 16 August 2006 - 1:18:28 UTC