Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 06-06-27

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Β. Κορέα απευθύνει το λόγο ο Πρόεδρος Μπους
  • [02] Ιράκ: 2 βομβιστικές επιθέσεις, 22 νεκροί
  • [03] Μέση Ανατολή: Έκκληση Αννάν σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους να αποφύγουν τη βία
  • [04] Ουάσιγκτον: Ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες
  • [05] Ε.Ε.: Συνθήκη κατά των βασανιστηρίων
  • [06] Μπάφετ: Δωρεά 30 δις στο Ίδρυμα Μελίντα και Μπιλ Γκέητς
  • [07] Ο Πρόεδρος Μπους επικρίνει τον τύπο
  • [08] Ράις: Τετραήμερο ταξίδι σε Πακιστάν και Ρωσία
  • [09] Αννάν: Μέτρα κατά της παράνομης διακίνησης μικρών όπλων
  • [10] Σομαλία: Οι ΗΠΑ απέρριψαν συνδιαλλαγή με τους ισλαμιστές
  • [11] Πελοπόνησος: Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για την κατασκευή οδικού άξονα

  • [01] Στη Β. Κορέα απευθύνει το λόγο ο Πρόεδρος Μπους

    27-06-2006

    Ο Πρόεδρος Μπους

    Ο Πρόεδρος Μπους ζήτησε από τη Βόρεια Κορέα να ενημερώσει τη διεθνή κοινότητα για τις προθέσεις της σχετικά με δοκιμή βαλλιστικού πύραυλου μακρού βεληνεκούς, όπως δείχνουν δορυφορικές φωτογραφίες.

    Ο κύριος Μπους επίσης εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι η Κίνα διεμήνυσε στη Πιονγιάνγκ ότι οποιαδήποτε εκτόξευση θα θεωρηθεί προκλητική ενέργεια και ζήτησε να κάνουν το ίδιο και άλλες 3 χώρες, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και η Ρωσία, που συμμετέχουν στις εξαεθνείς συνομιλίες για τα πυρηνικά της Πιονγιάνγκ. Οι συνομιλίες για τον αφοπλισμό της Β. Κορέα έχουν παγώσει από τον Νοέμβριο.

    Στο μεταξύ, ανώτεροι Νοτιοκορεάτες και Κινέζοι αξιωματούχοι συνεδριάζουν σήμερα για δεύτερη μέρα στο Πεκίνο με θέμα την κατάσταση με την Βόρεια Κορέα και την εξεύρεση τρόπων για να πειστεί η Πιονγιάνγκ να επιστρέψει στο τραπέζι των εξαεθνών συνομιλιών. Τη Δευτέρα, ο υπουργός εξωτερικών της Νότιας Κορέας, Μπαν Κι-Μούν, δήλωσε ότι η Σεούλ εξετάζει 'ξεκάθαρα μέτρα κατά ενδεχόμενης εκτόξευσης πυραύλου απ' την Πιονγιάνγκ', όπως είπε χαρακτηριστικά.

    [02] Ιράκ: 2 βομβιστικές επιθέσεις, 22 νεκροί

    27-06-2006

    Η ιρακινή αστυνομία δήλωσε ότι τουλάχιστον 22 άτομα σκοτώθηκαν και πολλά τραυματίστηκαν τη Δευτέρα, από δύο βομβιστικές επιθέσεις σε πολυσύχναστες αγορές κοντά στη Βαγδάτη.

    Η πρώτη επίθεση με 15 θύματα σημειώθηκε στη Χίλλα, νότια της Ιρακινής πρωτεύουσας, ενώ τουλάχιστον 7 άτομα σκοτώθηκαν από έκρηξη στη Μπακούμπα. Οι αρχές δήλωσαν επίσης ότι τουλάχιστον 11 άτομα σκοτώθηκαν από άλλες βομβιστικές επιθέσεις και συμπλοκές σε διάφορα σημεία του Ιράκ, συμπεριλαμβανομένου και ενός Αμερικανού στρατιώτη.

    Στο μεταξύ στη Μόσχα, το Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε τους θανάτους 4 υπαλλήλων της ρωσικής πρεσβείας στη Βαγδάτη, που είχαν πέσει θύματα απαγωγέων πριν λίγες εβδομάδες. Οι ΗΠΑ εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θυμάτων και στον Ρωσικό λαό.

    [03] Μέση Ανατολή: Έκκληση Αννάν σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους να αποφύγουν τη βία

    27-06-2006

    Ισραηλινά τανκς έξω απο τη Λωρίδα της Γάζας

    Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Κόφφι Αννάν, παροτρύνει Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους ηγέτες να λάβουν κάθε δυνατό μέτρο για να αποφευχθεί διεύρυνση των βιαιοτήτων. Επίσης ο κ. Αννάν ζήτησε την ασφαλή και άμεση απελευθέρωση του Ισραηλινού στρατιώτη, Τζιλάντ Σαλίτ.

    Πάντως ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Εχούντ Ολμέρτ, απέρριψε αιτήματα Παλαιστινιακών εξτρεμιστικών οργανώσεων για την απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων γυναικών κρατουμένων από Ισραηλινές φυλακές, σε αντάλλαγμα για πληροφορίες για την τύχη του ισραηλινού στρατιώτη, που έπεσε θύμα απαγωγέων τη Κυριακή στη διάρκεια επίθεσης εξτρεμιστών της Χαμάς σε Ισραηλινό φυλάκιο κοντά στη Λωρίδα της Γάζας.

    Ο κ. Ολμέρτ επεσήμανε ότι θεωρεί την Παλαιστινιακή ηγεσία υπεύθυνη για την ασφάλεια του στρατιώτη και διέταξε τον Ισραηλινό στρατό να ετοιμαστεί για σημαντική επίθεση εναντίον Παλαιστίνιων εξτρεμιστών στη Λωρίδα της Γάζας.

    [04] Ουάσιγκτον: Ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες

    27-06-2006

    Ένα δέντρο έπεσε μπροστά στον Λευκό Οίκο

    Η μητροπολιτική περιοχή της Ουάσιγκτον προετοιμάζεται να δεχθεί και νέες βροχοπτώσεις μετά από κατακλυσμό, τη Κυριακή που προκάλεσε το κλείσιμο κυβερνητικών γραφείων και τουριστικών αξιοθέατων τη Δευτέρα. Το κεντρικό κτήριο της Eφορίας, τα υπουργεία Εμπορίου και Δικαιοσύνης, η Εθνική Πινακοθήκη και το Μουσείο Εθνικών Αρχείων παρέμειναν κλειστά την Δευτέρα, μετά τις ραγδαίες βροχοπτώσεις που έπληξαν την αμερικανική πρωτεύουσα.

    Δεκαοκτώ εκατοστά βροχόπτωσης σημειώθηκαν στην Ουάσιγκτον μέσα σε 24 ώρες. Τις τελευταίες μέρες, οι σφοδρές βροχές έχουν προκαλέσει την υπερχείλιση ποταμών στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, δημιουργώντας πλημμύρες.

    Σε ορισμένες περιοχές των πολιτειών Μαίρυλαντ, Πενσυλβάνια και Ντέλαγουαιρ η στάθμη των νερών της πλημμύρας υπερβαίνει τα δύο μέτρα. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, ενώ προειδοποίησαν ότι θα σημειωθούν και νέες πλημμύρες.

    [05] Ε.Ε.: Συνθήκη κατά των βασανιστηρίων

    27-06-2006

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε από όλες τις χώρες να υπογράψουν συνθήκη των Ηνωμένων Εθνών κατά της χρήσης βασανιστηρίων και άλλων μορφών ταπεινωτικής μεταχείρισης. Σε ανακοίνωσή της την Δευτέρα επ' ευκαιρία της διεθνούς ημέρας για τα θύματα βασανιστηρίων, η Κοινότητα καταδικάζει οποιαδήποτε ανεκτικότητα απέναντι στα βασανιστήρια.

    Η Ε.Ε. τόνισε επίσης ότι ακόμα και η εθνική ασφάλεια δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για την χρήση τέτοιων μεθόδων. Η Ε.Ε. διερευνά πληροφορίες ότι οι Η.Π.Α. κρατούν ύποπτους τρομοκράτες σε μυστικές φυλακές στην Ευρώπη και άλλα μέρη του κόσμου. Ηγέτες Ευρωπαϊκών κρατών εξέφρασαν ανησυχία κατά τη διάρκεια της διάσκεψης κορυφής τους την περασμένη εβδομάδα για την φυλακή στο Γκουαντάναμο της Κούβας.

    Τουλάχιστον 141 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Η.Π.Α. υπέγραψαν την συνθήκη κατά των βασανιστηρίων. Όμως, ο Ο.Η.Ε. υπολογίζει ότι περίπου το 75% των χωρών ανά τον κόσμο συνεχίζει να χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους.

    [06] Μπάφετ: Δωρεά 30 δις στο Ίδρυμα Μελίντα και Μπιλ Γκέητς

    27-06-2006

    Γουώρεν Μπάφετ

    Ο γκουρού των επενδύσεων, Γουώρεν Μπάφετ, ανακοίνωσε ότι θα δώσει πάνω από 30 δισεκατομμύρια δολάρια στο Ίδρυμα Μελίντα και Μπιλ Γκέητς. Πρόκειται για την μεγαλύτερη φιλανθρωπική δωρεά στην ιστορία των ΗΠΑ. Τα χρήματα θα διατεθούν για την καταπολέμηση ασθενειών και την προώθηση της παιδείας σε διεθνές επίπεδο.

    Ο κύριος Μπάφετ ανακοίνωσε επίσης θα κάνει δωρεές και σε μερικές άλλες φιλανθρωπικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων που ανήκουν στα παιδιά του.

    Ο ίδιος δήλωσε ότι κάνει αυτές τις δωρεές γιατί πιστεύει πως πρέπει κανείς να δίνει λεφτά στην κοινωνία, παρά να τα αφήνει στην οικογένειά του. Ο Γουώρεν Μπάφετ θεωρείται ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο μετά τον Μπιλ Γκέητς, τον ιδρυτή της εταιρείας Μάικροσοφτ.

    Η συνεισφορά Μπάφετ στο ίδρυμα Γκέητς διπλασιάζει τον προϋπολογισμό του. Ο Μπιλ και η Μελίντα Γκεητς δήλωσαν έκπληκτοι από την δωρεά του κυρίου Μπάφετ.

    [07] Ο Πρόεδρος Μπους επικρίνει τον τύπο

    27-06-2006

    Ο πρόεδρος Μπους

    Ο πρόεδρος Μπους χαρακτήρισε 'επαίσχυντες' τις πρόσφατες δημοσιεύσεις άρθρων εφημερίδων που αποκαλύπτουν κυβερνητικό σχέδιο για την διερεύνηση ιδιωτικών στοιχείων τραπεζών. Ο πρόεδρος Μπους δήλωσε σε δημοσιογράφους τη Δευτέρα ότι η δημοσιοποίηση του προγράμματος βλάπτει σοβαρά τη χώρα και δυσχεραίνει την νίκη στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

    Τρεις κύριες αμερικανικές εφημερίδες δημοσίευσαν άρθρα την περασμένη εβδομάδα που ανέφεραν ότι το υπουργείο Οικονομίας συλλέγει στοιχεία από το διεθνές κονσόρτσιουμ τραπεζών Σουίφτ, με έδρα το Βέλγιο, μέσω του οποίου χιλιάδες τράπεζες απ' όλο τον κόσμο εκκαθαρίζουν τα εκατομμύρια των μεταξύ τους χρεωπιστωτικών λογαριασμών.

    Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπους δήλωσαν ότι μπόρεσαν να αποκτήσουν μυστικά πρόσβαση στα στοιχεία της Σουίφτ, στην προσπάθειά τους να αποκόψουν την χρηματοδότηση τρομοκρατικών οργανώσεων.

    Δημοκρατικοί στο κογκρέσο και οργανώσεις προστασίας των δικαιωμάτων του πολίτη δηλώνουν ότι το πρόγραμμα αποτελεί υπέρβαση των εξουσιών που το αμερικανικό σύνταγμα δίνει στον πρόεδρο των ΗΠΑ, καθώς και παραβίαση του προσωπικού απορρήτου.

    [08] Ράις: Τετραήμερο ταξίδι σε Πακιστάν και Ρωσία

    27-06-2006

    Η υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις

    Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις, αναχώρησε την Δευτέρα για το Πακιστάν, εν όψει διάσκεψης της ομάδας των Οκτώ, στη Ρωσία. Εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ δήλωσε ότι η κ. Ράις θα συναντηθεί με τον Πακιστανό πρόεδρο, Περβέζ Μουσάραφ και θα έχει επίσης συνομιλίες με ανώτατους Πακιστανούς αξιωματούχους για διμερή και περιφερειακά θέματα, που είχαν πρωτοσυζητήσει οι πρόεδροι Μπους και Μουσάραφ τον Μάρτιο.

    Το τετραήμερο ταξίδι της θα ολοκληρωθεί με υπουργικό συμβούλιο της ομάδας των Οκτώ, που θα προετοιμάσει την διάσκεψη κορυφής της ομάδας που θα γίνει στην Αγία Πετρούπολη τον επόμενο μήνα. Το Στέητ Ντηπάρτμεντ δήλωσε επίσης ότι η κ. Ράις θα έχει διμερείς διαβουλεύσεις με Ρώσους αξιωματούχους στη Μόσχα.

    [09] Αννάν: Μέτρα κατά της παράνομης διακίνησης μικρών όπλων

    27-06-2006

    Ο γενικός γραμματέας. των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Αννάν

    Ο γενικός γραμματέας. των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Αννάν, ζήτησε άμεσα μέτρα κατά της παράνομης διακίνησης μικρών όπλων. Ο κ. Αννάν έκανε την έκκληση αυτή την Δευτέρα στη Νέα Υόρκη, κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση δεκαπενθήμερης διάσκεψης για την εξάλειψη του λαθρεμπορίου μικρών όπλων.

    Ο κ. Αννάν επεσήμανε ότι το ένα τέταρτο της ετήσιας διακίνησης μικρών όπλων, που ανέρχεται σε περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια, θεωρείται λαθραίο και τόνισε ότι έχει γίνει πρόοδος στην αντιμετώπιση του προβλήματος, το οποίο όμως παραμένει σοβαρό. Περίπου 2.000 σύνεδροι έχουν συγκεντρωθεί για την διάσκεψη αυτή που διοργανώνουν τα Η.Ε., κατά την οποία θα αξιολογηθεί η πρόοδος που έγινε στο θέμα αυτό κατά τα τελευταία 5 χρόνια.

    Το σχέδιο προβλέπει την συνεργασία των χωρών που συμμετάσχουν στο συνέδριο, για την συλλογή και καταστροφή παράνομων όπλων, την βελτίωση της νομοθεσίας για την καταπολέμηση του προβλήματος και την θέσπιση αυστηρών ελέγχων εισαγωγής και εξαγωγής τους.

    [10] Σομαλία: Οι ΗΠΑ απέρριψαν συνδιαλλαγή με τους ισλαμιστές

    27-06-2006

    Σων Μακόρμακ

    Οι ΗΠΑ απέρριψαν οποιαδήποτε συνδιαλλαγή με τους ισλαμιστές που ελέγχουν πλέον το μεγαλύτερο τμήμα της Σομαλίας. Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Σων Μακόρμακ, δήλωσε ότι το όνομα του επικεφαλής των ισλαμιστών Σεΐχη Χασσάν Νταχίρ Έιγουεης, πρώην συνταγματάρχη, συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο ύποπτων τρομοκρατών. Ο κ. Μακόρμακ επεσήμανε, πάντως, ότι η Ουάσιγκτον δεν απορρίπτει το ενδεχόμενο επαφών με τους Ισλαμιστές στο σύνολο τους, αλλά περιμένει να δει ποια πορεία θα ακολουθήσει η ηγεσία τους.

    Από την πλευρά του ο Έιγουεης δήλωσε ότι η σχέση των Ισλαμιστών με την κυβέρνηση Μπους θα εξαρτηθεί από το πώς η Ουάσιγκτον θα αντιμετωπίσει την οργάνωση του. Επίσης διακήρυξε ότι ο Ισλαμικός νόμος θα αποτελεί την βάση κάθε μελλοντικής κυβέρνησης στη Σομαλία.

    [11] Πελοπόνησος: Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για την κατασκευή οδικού άξονα

    Μαίρη Παραπονιάρη

    Αθήνα

    27-06-2006

    Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την κατασκευή του οδικού άξονα Κορίνθου Πάτρας και Πάτρας Πύργου/Τσάκωνα, που δεκαετίες περιμένουν οι κάτοικοι των περιοχών που διασχίζει. Ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιάς ανακοίνωσε ότι ο διαγωνισμός μπήκε στην τελική ευθεία και στις 9 Οκτωβρίου τέσσερις προεπιλεγμένες κατασκευαστικές εταιρίες θα υποβάλουν τις προσφορές τους για να αναδειχθεί ο προσωρινός ανάδοχος του έργου μέχρι το τέλος του 2006 και τα έργα να αρχίσουν το 2007.

    Ο Υπουργός χαρακτήρισε το έργο από τα δυσκολότερα που θα κατασκευασθούν στην Ελλάδα με την μέθοδο της σύμβασης παραχώρησης και έγινε γνωστό μάλιστα ότι τα διόδια του υπάρχοντος οδικού άξονα θα μεταφερθούν σταδιακά στους ιδιώτες που θα αναλάβουν το κόστος κατασκευής.

    Ο κ. Σουφλιάς είπε ακόμη: 'Ο άξονας αυτός είναι στρατηγικής σημασίας και πολύ σημαντικό έργο για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου και θα έλεγα ότι είναι έργο ζωής και ασφάλειας των κατοίκων γιατί γνωρίζετε ότι αυτό το κομμάτι είναι από τα πλέον θανατηφόρα κομμάτια μαζί με αυτό του Μαλιακού'.

    Ο νέος οδικός άξονας ΚορίνθουβΠατρών-Πύργου θα έχει πλάτος 26,5 μέτρα θα περιλαμβάνει νέα αλλά και παλαιά τμήματα που θα διαπλατυνθούν με τρεις λωρίδες κυκλοφορίας σε κάθε κατεύθυνση και θα ολοκληρωθεί τμηματικά σε τεσσεράμισι χρόνια.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 28 June 2006 - 1:18:25 UTC