Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 05-06-25

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπους: Δεν θα υπάρξει χρονοδιάγραμμα αποχώρησης από το Ιράκ
  • [02] Την Τρίτη η επέτειος μεταβίβασης της εξουσίας στον ιρακινό λαό
  • [03] Ιράκ: Βομβιστική επίθεση στη Φαλούτζα
  • [04] Ιράν:Έκλεισαν οι κάλπες
  • [05] Δυτική Όχθη: Νέα επεισόδια βίας

  • [01] Μπους: Δεν θα υπάρξει χρονοδιάγραμμα αποχώρησης από το Ιράκ

    25-06-2005

    Ιμπραχίμ αλ Τζααφάρι και Τζορτζ Μπους

    Ο πρόεδρος Μπους λέει ότι δεν θα υπάρξει χρονοδιάγραμμα για την αποχώρηση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων από το Ιράκ. Ο κ. Μπους συναντήθηκε την Παρασκευή στον Λευκό Οίκο με τον ιρακινό πρωθυπουργό Ιμπραχίμ αλ Τζααφάρι, 'σε μία κρίσιμη στιγμή,' όπως είπε χαρακτηριστικά. Σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι δύο ηγέτες μετά τη συνομιλία τους, ο κ. Μπους είπε ότι η πρόοδος στο Ιράκ δεν πρόκειται να είναι τόσο εύκολη, εξαιτίας του επιθετικού ανταρτικού κινήματος.

    Ο κ. αλ Τζααφάρι ευχαρίστησε τον αμερικανικό λαό που παραστέκεται στους ιρακινούς και επισήμανε ότι 'τώρα δεν είναι η ώρα για υπαναχωρήσεις'. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις προσπάθειες που καταβάλλει η ιρακινή κυβέρνηση για την κατάρτιση του νέου συντάγματος της χώρας και για την εκπαίδευση των νέων ιρακινών σωμάτων ασφαλείας.

    Αρκετοί αμερικανοί νομοθέτες, μεταξύ των οποίων και ορισμένοι από το κυβερνών ρεπουμπλικανικό κόμμα, έχουν ζητήσει την κατάρτιση χρονοδιαγράμματος για την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράκ.

    [02] Την Τρίτη η επέτειος μεταβίβασης της εξουσίας στον ιρακινό λαό

    25-06-2005

    Ο πρόεδρος Μπους θα τιμήσει την πρώτη επέτειο της μεταβίβασης της εξουσίας στον ιρακινό λαό, με ομιλία του που θα μεταδοθεί από την τηλεόραση την Τρίτη. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σκότ Μακλέλλαν είπε την Παρασκευή ότι ο κ. Μπους πιστεύει ότι είναι σημαντικό να μιλά απευθείας στον αμερικανικό λαό και τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, σε μία εποχή που το ανταρτικό κίνημα στο Ιράκ δοκιμάζει την αμερικανική και την ιρακινή αποφασιστικότητα. Ο κ. Μακλέλλαν είπε ότι ο πρόεδρος κατά την ομιλία του θα αναφερθεί σε συγκεκριμένα σχέδια που έχει για την προώθηση της υπόθεσης του Ιράκ. Ο κ. Μπους θα μιλήσει από την αεροπορική βάση του Φόρτ Μπράγκ, στη Βόρεια Καρολίνα.

    Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι μειώνεται σταθερά η υποστήριξη των αμερικανών προς τον πόλεμο του Ιράκ.

    [03] Ιράκ: Βομβιστική επίθεση στη Φαλούτζα

    25-06-2005

    Ο αμερικανικός στρατός είπε ότι τουλάχιστον δύο πεζοναύτες σκοτώθηκαν, ενώ τρεις πεζοναύτες και ένας ναύτης αγνοούνται, μετά από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο, που έπληξε στρατιωτική φάλαγγα το βράδυ της Πέμπτης. Ο στρατός δήλωσε ότι υπάρχουν και 13 τραυματίες από την επίθεση, η οποία σημειώθηκε καθώς η φάλαγγα περνούσε από τους δρόμους της Φαλούτζα.

    Στη Βαγδάτη, βρετανική εταιρία σεκιούριτι που φρουρούσε το κύριο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας, σταμάτησε προσωρινά να ασκεί τα καθήκοντά της, εξαιτίας διαφωνιών με την ιρακινή κυβέρνηση, σχετικά με το συμβόλαιο της εταιρίας και όλες οι εμπορικές πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο, διεκόπησαν.

    Τέλος, στη Μοσούλη, τοπικοί αξιωματούχοι είπαν ότι μία Ιρακινή τραυματίστηκε από οπλοβομβίδα, που είχε για στόχο παραπλήσια σχολή της αστυνομίας.

    [04] Ιράν:Έκλεισαν οι κάλπες

    25-06-2005

    Στο Ιράν, οι κάλπες έκλεισαν πριν από λίγο, αφού η ιρανική κυβέρνηση είχε δώσει παράταση αρκετών ωρών για την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας την Παρασκευή μεταξύ των δύο κύριων προεδρικών υποψηφίων, του μετριοπαθούς τέως πρόεδρου Αλί Ακμπάρ Χασεμί Ραφσαντζανί και του σκληροπυρηνικού αντιπάλου του, του δημάρχου της Τεχεράνης Μαχμούντ Αχμεντινετζάντ.

    Ο κ. Ραφσαντζανί ψήφισε την Παρασκευή σε εκλογικό τμήμα της Τεχεράνης, υποσχόμενος να καταπολεμήσει τις ακρότητες, να βελτιώσει τις σχέσεις τις χώρας του με την Δύση και να επιφέρει κοινωνικές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις, σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές. Ο κ. Αχμεντινετζάντ έχει δεσμευτεί να προασπίσει το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας του, να καταπολεμήσει τη φτώχεια και την διαφθορά και να δώσει σε περισσότερους Ιρανούς πρόσβαση στα έσοδα από το πετρέλαιο της χώρας. Τα εκλογικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το Σάββατο.

    [05] Δυτική Όχθη: Νέα επεισόδια βίας

    25-06-2005

    Αξιωματούχοι του Iσραηλινού στρατού είπαν ότι Παλαιστίνιοι οπλοφόροι σκότωσαν ένα ισραηλινό και τραυμάτισαν δύο άλλους κοντά στην πόλη Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης. Οι αξιωματούχοι είπαν ότι οι οπλοφόροι πέρασαν με το αυτοκίνητό τους δίπλα από τα θύματα και τα πυροβόλησαν.

    Νωρίτερα, Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι είπαν ότι ένοπλοι σκότωσαν Παλαιστίνιο αστυνομικό στη Δυτική Όχθη, το βράδυ της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια επίθεσης εναντίον αστυνομικού τμήματος στη Τζενίν. Τα κίνητρα για την επίθεση δεν είναι ξεκάθαρα, αλλά αξιωματούχοι των σωμάτων ασφαλείας είπαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρώυτερς ότι είχε μάλλον σχέση με διένεξη μεταξύ της αστυνομίας και τοπικού εξτρεμιστή.

    Το Ισραήλ και η Ουάσινγκτον πιέζουν τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς να αφοπλίσει τους εξτρεμιστές.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Sunday, 26 June 2005 - 1:18:11 UTC