Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-12-19

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιράκ: Eντείνεται η βία στη Μοσούλη
  • [02] Ισραήλ: Επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας
  • [03] Ιράν: Και δεύτερο πυρηνικό αντιδραστήρα με τη βοήθεια της Ρωσίας
  • [04] ΕΕ: Ενταξιακή πορεία για Κροατία, Ρουμανία και Βουλγαρία
  • [05] Ιδιαίτερα θερμό το 2004

  • [01] Ιράκ: Eντείνεται η βία στη Μοσούλη

    17 Dec 2004, 21:16 UTC

    Φλεγόμενο αυτοκίνητο στη Μοσούλη

    Οι αντάρτες στο Ιράκ έστησαν ενέδρα σε αυτοκίνητο στη βόρεια πόλη Μοσούλη, σκοτώνοντας 4 άτομα. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι η επίθεση σημειώθηκε την Παρασκευή, σε διασταύρωση στο δυτικό τμήμα της πόλης. Τρία από τα θύματα ήταν, κατά τα φαινόμενα, δυτικοί, ενώ το τέταρτο, ήταν ο ιρακινός οδηγός τους. Πάντως δεν έχει επιβεβαιωθεί η εθνικότητα των θυμάτων. Τα πτώματα των 4 θυμάτων είχαν τοποθετηθεί στο οδόστρωμα, δίπλα στο αυτοκίνητο. Ένα από αυτά, ήταν με σχεδόν κομμένο το κεφάλι. Μετά την επίθεση, το αυτοκίνητο πυρπολήθηκε.

    Ο αμερικανικός στρατός πιστεύει ότι ορισμένοι αντάρτες κατέφυγαν στη Μοσούλη, τον περασμένο μήνα, πριν τις επιχειρήσεις του αμερικανικού στρατού για την διάλυση του αντάρτικου κινήματος στη Φαλούτζα. Η βια έχει κατά τις τελευταίες εβδομάδες ενταθεί στη Μοσούλη, όπου έχουν βρεθεί τα πτώματα δεκάδων ιρακινών που εκτελέστηκαν από αντάρτες.

    [02] Ισραήλ: Επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας

    17 Dec 2004, 21:20 UTC

    Από Ισραηλινή επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας σκοτώθηκαν 6 Παλαιστίνιοι , σε λιγότερο από 24 ώρες αφότου ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν ανακοίνωσε ότι τώρα παρουσιάζεται μία μοναδική ευκαιρία για την επίτευξη ειρήνης μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστίνιων.

    Ο Ισραηλινός στρατός δήλωσε, την Παρασκευή, ότι η επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό Καν Γουνίς έγινε σε αντίποινα για τις Παλαιστινιακές επιθέσεις με όλμους εναντίον εβραϊκών οικισμών. Διοικητές των Ισραηλινών δυνάμεων λένε ότι οι επιδρομές θα διαρκέσουν όσο χρειαστεί.

    Πάνω από 12 άλλοι Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν κατά την επιδρομή, η οποία έγινε με τανκς και με πολεμικά ελικόπτερα. Επίσης καταστράφηκαν και μερικά σπίτια.

    Στο μεταξύ, ένα τούνελ που χρησιμοποιούσαν οι Παλαιστίνιοι για λαθρεμπόριο, κοντά στα σύνορα Γάζας- Αιγύπτου κατέρρευσε αργά το βράδυ της Πέμπτης, και τουλάχιστο 5 άτομα εγκλωβίστηκαν. Τα τούνελ συνήθως χρησιμοποιούνται για το λαθρεμπόριο όπλων από τη Αίγυπτο στη Λωρίδα της Γάζας.

    [03] Ιράν: Και δεύτερο πυρηνικό αντιδραστήρα με τη βοήθεια της Ρωσίας

    17 Dec 2004, 21:27 UTC

    O υπουργός Οικονομικών του Ιράν Σαφντάράρ Χοσεϊνί λέει ότι η χώρα του θα ζητήσει τη βοήθεια της Ρωσίας για να κατασκευάσει και δεύτερο πυρηνικό αντιδραστήρα. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ μεταδίδει ότι ο κ. Χοσεϊνί, που πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μόσχα, δήλωσε πως η Τεχεράνη και η Μόσχα κατέληξαν σε προκαταρκτική συμφωνία για την κατασκευή ενός ακόμα πυρηνοκίνητου εργοστασίου στο νότιο Ιράν.

    [04] ΕΕ: Ενταξιακή πορεία για Κροατία, Ρουμανία και Βουλγαρία

    17 Dec 2004, 21:49 UTC

    EU

    Διπλωμάτες της ΕΕ λένε ότι οι ηγέτες των 25 χωρών μελών της κοινότητας συμφώνησαν να ξεκινήσουν ενταξιακές συνομιλίες με την Κροατία τον Μάρτιο και επίσης να υπογράψουν τον Απρίλιο ενταξιακές συμφωνίες με τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

    Οι διπλωμάτες είπαν ότι η συμφωνία, που υπογράφηκε στα πλαίσια της συνόδου κορυφής της κοινότητας στις Βρυξέλλες, απαιτεί από την Κροατία για συνεργαστεί πλήρως με το διεθνές δικαστήριο της Χάγης, εάν επιθυμεί να αρχίσουν οι συνομιλίες σύμφωνα με το πρόγραμμα. Η υπογραφή της συμφωνίας ένταξης εξαρτάται επίσης από τις συνεχιζόμενες εφαρμογές μεταρρυθμίσεων από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, καθώς αυτές κινούνται προς την ένταξή τους στην κοινότητα το 2007. Οι συμφωνίες προβλέπουν την καθυστέρηση μέχρι το 2008 της ένταξης των εν λόγω χωρών, εάν δεν εφαρμόσουν τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.

    Την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός της Κροατίας Ιβο Σανάντερ, ορκίστηκε ότι η χώρα του θα συνεργαστεί πλήρως με το δικαστήριο της Χάγης, παρά τις επανειλημμένες επικρίσεις, που έχει δεχτεί επειδή δεν επέτυχε την σύλληψη και έκδοση φυγάδων εγκληματιών πολέμου, όπως του στρατηγού Αντε Γκοτοβίνα.

    [05] Ιδιαίτερα θερμό το 2004

    16 Dec 2004, 00:06 UTC

    Η Παγκόσμια Οργάνωση Μετεωρολόγων προειδοποίησε ότι το έτος 2004 ήταν μια απ τις ζεστότερες χρονιές από το 1861, που άρχισαν να συλλέγονται τα σχετικά στοιχεία. Η υπηρεσία αυτή των ΗΕ παρουσίασε τα πορίσματά της στο διεθνές κλιματολογικό συνέδριο που πραγματοποιείται στο Μπουένος Αϊρες της Αργεντινής με την συμμετοχή υπουργών περιβάλλοντος από 80 χώρες.

    Επίσης οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι τα 10 θερμότερα χρόνια στην ιστορία προέκυψαν μετά το 1990. Οι σύνεδροι συζήτησαν τρόπους μείωσης της εκπομπής αερίων που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την άνοδο της θερμοκρασίας στο πλανήτη μας. Σε δύο μήνες τίθεται σε ισχύ και το λεγόμενο Πρωτόκολλο του Κιότο για την μείωση των βλαβερών αερίων σε παγκόσμιο επίπεδο.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Monday, 20 December 2004 - 2:18:10 UTC