Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-11-29

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου συμφώνησε με την επιβολή κυρώσεων κατά αμερικανικών εξαγωγών
  • [02] Παραιτήθηκε η υπουργός Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας
  • [03] Συνομιλίες σήμερα για την εκτόνωση της κρίσης στην Ουκρανία
  • [04] Ανήσυχη η Ρωσία με τη στάση της δύσης, σχετικά με την Ουκρανία
  • [05] 4 Βρετανοί υπάλληλοι ασφαλείας σκοτώθηκαν στο Ιράκ
  • [06] Συνέχεια διαβουλεύσεων της ΔΥΑΕ για το Ιράν και τη Νότια Κορέα

  • [01] Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου συμφώνησε με την επιβολή κυρώσεων κατά αμερικανικών εξαγωγών

    26 Nov 2004, 19:45 UTC

    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου έδωσε το πράσινο φώς σε επτά χώρες να επιβάλουν κυρώσεις ύψους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων σε αμερικανικά προϊόντα εξαγωγής. Εκπρόσωπος του οργανισμού στη Γενεύη, δήλωσε σήμερα οτι η ΕΕ, η Ινδία, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Βραζιλία, το Μεξικό και ο Καναδάς μπορούν να αρχίσουν να επιβάλουν δασμούς από το 2005. Οι κυρώσεις αυτές αποτελούν αντίδραση στη γνωστή ως τροπολογία Μπερντ , την οποία ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου είχε κηρύξει παράνομη τον Αύγουστο. Σύμφωνα με το νόμο αυτό, επιβάλλονται πρόστιμα σε προϊόντα που εισάγονται στις ΗΠΑ σε τιμές χαμηλώτερες από αυτές της αγοράς. Τα πρόστιμα αυτά στη συνέχεια δίδονται στις αμερικανικές επιχειρήσεις, που βλάπτονται από τις εν λόγω εισαγωγές. Η ΕΕ δήλωσε ότι ελπίζει πως η Ουάσινγκτον θα συμμορφωθεί με τις παραμέτρους του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου σύντομα, ώστε να αποφύγει την επιβολή κυρώσεων εναντίον της. Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε την Τετάρτη ότι η κυβέρνηση Μπούς συνεργάζεται με το κογκρέσο για να τροποποιήσει τον επίμαχο νόμο, κατά τρόπο που να προσαρμόζεται με τα κριτήρια του παγκοσμίου οργανισμού.

    [02] Παραιτήθηκε η υπουργός Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας

    26 Nov 2004, 19:49 UTC

    Η υπουργός Υγείας της Κύπρου, Κωνσταντίνα Ακκελίδου, παραιτήθηκε μετά από απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου της Λευκωσίας, το οποίο την έκρινε ένοχη για παρέμβαση στη διαδικασία απονομής δικαιοσύνης. Η κ. Ακκελίδου δήλωσε αθώα στην κατηγορία που της απαγγέλθηκε, παρόλο που παραδέχτηκε πως έστειλε επιστολή στη δικαστή Τερέζα Παρασκευαίδου- Καρακάννα, παροτρύνοντάς την να επιδείξει επιείκεια στην υπόθεση ενός νεαρού, που εθεωρείτο ύποπτος για κατοχή και χρήση ναρκωτικών. Η δικαστική απόφαση για την κ. Ακκελίδου αναμένεται πως θα εκδοθεί τη Δευτέρα.

    Η Άννα Ακκελίδου, η μόνη γυναίκα στην κυβέρνηση του προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου, έχει επικριθεί επανειλημμένα για τις ενέργειές της. Πέρισυ είχε δεχθεί μπαράζ επικρίσεων, όταν σε κάδο απορριμμάτων έξω από το υπουργείο Υγείας, βρέθηκαν εμπιστευτικά κυβερνητικά έγγραφα.

    [03] Συνομιλίες σήμερα για την εκτόνωση της κρίσης στην Ουκρανία

    26 Nov 2004, 16:49 UTC

    Ο κ. Κούτσμα

    Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ουκρανίας Λεονίντ Κούτσμα πρόκειται να συναντηθεί σήμερα με τους δύο υποψηφίους των προεδρικών εκλογών της περασμένης Κυριακής για να συζητήσει μαζί τους την πολιτική κρίση που έχει ξεσπάσει στη χώρα. Οι αρχές είπαν ότι ο Πολωνός πρόεδρος Αλεξάντρ Κβασνιέφσκι και ο υπεύθυνος εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Χαβιέρ Σολάνα, θα συμμετάσχουν επίσης στις συνομιλία του κ. Κούτσμα με τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης Βίκτωρα Γιουστσένκο και τον πρωθυπουργού Βίκτωρα Γιανούκοβιτς. Το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων μεταδίδει ότι οι συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν στην Πολωνική πρεσβεία στο Κίεβο, επειδή χιλιάδες διαδηλωτές της αντιπολίτευσης έχουν αποκλείσει την είσοδο των κυβερνητικών κτιρίων στην πόλη. Λόγω αυτού του αποκλεισμού, ο ανακηρυχθείς νικητής των εκλογών Βίκτωρ Γιανούκοβιτς, δεν μπόρεσε να μεταβεί στο γραφείο του σήμερα. Το κοινοβούλιο της Ουκρανίας έχει προγραμματίσει έκτακτη συνεδρίασε για αύριο, εξαιτίας της κρίσης στη χώρα. Την Πέμπτη, το ανώτατο δικαστήριο της Ουκρανίας απαγόρευσε την επίσημη ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων, μέχρις ότου διερευνήσει τις καταγγελίες εκ μέρους της αντιπολίτευσης και των διεθνών παρατηρητών για εκτεταμένες εκλογικές παρατυπίες.

    [04] Ανήσυχη η Ρωσία με τη στάση της δύσης, σχετικά με την Ουκρανία

    26 Nov 2004, 16:53 UTC

    Ο κ. Λαβρώφ

    Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρώφ, επέκρινε δριμύτατα τις, όπως τις αποκάλεσε, προσπάθειες δυτικών χωρών να επηρεάσουν τα αποτελέσματα των αμφιλεγόμενων προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία. Ο κ. Λαβρώφ, στα πλαίσια συνέντευξης τύπου στη Μόσχα σήμερα, είπε οτι ανησυχεί εξ αιτίας των δυτικών προσπαθειών να εκτροχιάσουν την κατάσταση στην Ουκρανία από τη νόμιμη πορεία της, προσανατολίζοντάς την πρός τη δύση και επισήμανε ότι μόνο οι Ουκρανοί ψηφοφόροι πρέπει να αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας τους. Δυτικές χώρες απέρριψαν τα επίσημα αποτελέσματα των ουκρανικών εκλογών της Κυριακής, βάσει των οποίων νικητής αναδείχτηκε ο φιλορώσος πρωθυπουργός της χώρας, Βίκτωρ Γιανούκοβιτς, υποστηρίζοντας οτι η ψηφοφορία δεν ακολούθησε τους διεθνείς κανονισμούς. Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Λιθουανίας Βαλντάς Αντάμκους, μετέβη στο Κίεβο, για να συμμετάσχει στις διεθνείς μεσολαβητικές προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης.

    [05] 4 Βρετανοί υπάλληλοι ασφαλείας σκοτώθηκαν στο Ιράκ

    26 Nov 2004, 17:00 UTC

    Αμερικανοί πεζοναύτες ερευνούν κατοικίες στη Φαλλούτζα

    Βρετανική εταιρία ασφάλειας είπε ότι τέσσερεις υπάλληλοί της σκοτώθηκαν και 15 άλλοι τραυματίστηκαν σε επιθέσεις στην αυστηρά φρουρούμενη Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης, στην οποία στεγάζεται η έδρα της ιρακινής κυβέρνησης και το αρχηγείο της κάτω από αμερικανική ηγεσία συμμαχίας. Εκπρόσωπος της εταιρίας αρνήθηκε να πεί σήμερα τί είδους επιθέσεις ήταν αυτές, αλλά αποκάλυψε ότι έγιναν την Πέμπτη. Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί την ανακοίνωση από τις ιρακινές αρχές ότι ιρακινός αστυνομικός σκοτώθηκε και τρείς συνάδελφοί του τραυματίστηκαν, όταν αντάρτες επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικού τμήματος το βράδυ της Πέμπτης στη Ρασάντ, νοτιοδυτικά του Κιρκούκ. Σήμερα επίσης ο αμερικανικός στρατός δήλωσε οτι πεζοναύτες εκκαθάρισαν πάνω από τις μισές κατοικίες στη Φαλλούτζα από όπλα και πυρομαχικά, μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησής τους για την εξόντωση των ανταρτών στην πόλη. Την Πέμπτη ανακαλύφθηκαν στη Φαλλούτζα ένα σημαντικό οπλοστάσιο και ένα εργαστήριο που φαίνεται πως προοριζόταν για την κατασκευή χημικών όπλων.

    [06] Συνέχεια διαβουλεύσεων της ΔΥΑΕ για το Ιράν και τη Νότια Κορέα

    26 Nov 2004, 17:04 UTC

    Μονάδα εμπλουτισμού ουρανίου στο Ισφαχάν

    Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας συνεχίζει σήμερα τις κεκλεισμένων των θυρών διαβουλεύσεις της στη Βιέννη, για τις πυρηνικές δραστηριότητες του Ιράν και της Νότιας Κορέας. Το Ιράν υποσχέθηκε στην ΕΕ ότι θα σταματήσει όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με τον εμπλουτισμό ουρανίου, το οποίο χρησιμοποιείται για την παραγωγή πυρηνικών υλών για ατομικά όπλα, αλλά και για πυρηνικά καύσιμα. Ομως εξακολουθεί να απαιτεί να του δοθεί η άδεια να μπορεί να λειτουργεί 20 μηχανήματα φυγοκέντρου, παρόλο που η ΕΕ επιμένει ότι κάθε σχετική δραστηριότητα πρέπει να σταματήσει. Η διεθνής υπηρεσία θα πρέπει τώρα να αποφασίσει άν θα παραπέμψει το Ιράν στο Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ για την πιθανή επιβολή κυρώσεων, στην περίπτωση που θα προσπαθήσει να αναπτύξει μυστικό πρόγραμμα πυρηνικών όπλων. Αναφορικά με την Νότια Κορέα, οι σύνεδροι είπαν οτι η πλειοψηφία τους αποφάσισε να εκδοθεί επιπληκτική ανακοίνωση για τα πειράματα τα οποία έκανε, από τα οποία παρήχθησαν μικρές ποσότητες ουρανίου και πλουτωνίου, κατάλληλων για χρήση σε ατομικά όπλα.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 30 November 2004 - 2:18:10 UTC