Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-09-15

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απειλές κατά της ζωής του δέχεται ...
  • [02] Καθ' οδόν προς τις ΗΠΑ ο τυφώνας Ιβάν.
  • [03] Σαουδική Αραβία: Υπάρχει αρκετό πετρέλαιο στη παγκόσμια αγορά.
  • [04] Δεν επιθυμεί την επανέναρξη συνομιλιών με τη Συρία, ο Αριελ Σαρόν
  • [05] Ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς δεν συνεργάζεται με τους συνηγόρους που διόρισε το Διεθνές Δικαστήριο
  • [06] H Τουρκία απειλεί με τερματισμό της συνεργασίας της με τις ΗΠΑ
  • [07] Εργάτες και εθελοντές στο Σημείο Μηδέν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

  • [01] Απειλές κατά της ζωής του δέχεται ...

    15 Sep 2004, 00:58 UTC

     

    Έκτακτη έρευνα «υψηλής προτεραιότητας» διέταξε η Ισραηλινή αστυνομία αναφορικά με απειλές, τις τελευταίες μέρες, εναντίον της ζωής του πρωθυπουργού, Αριέλ Σαρόν. Πρόκειται κυρίως για ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα, το τελευταίo εκ των οποίων ελήφθη μετά την απόφαση του Ισραηλινού Συμβουλίου Ασφάλειας να εγκρίνει αποζημιώσεις μέχρι και 500 χιλιάδων δολαρίων προς Εβραίους εποίκους που θα αποχωρήσουν απ τη Λωρίδα της Γάζας. Πρόκειται για το πρώτο νομικό βήμα που περιλαμβάνεται στο σχέδιο του κ. Σαρόν αποχώρησης απ τη Γάζα και ορισμένες περιοχές της Δυτικής Όχθης μέχρι το τέλος του 2005.

    [02] Καθ' οδόν προς τις ΗΠΑ ο τυφώνας Ιβάν.

    15 Sep 2004, 01:01 UTC

    Εκκενώνονται πολλές παραθαλάσσιες περιοχές κατά μήκος του κόλπου του Μεξικού, εν αναμονή του τυφώνα Ιβάν που κατευθύνεται βόρεια έχοντας αφήσει πίσω του τη Κούβα. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η ιστορική πόλη της Νέας Ορλεάνης και χιλιάδες κόσμος δημιούργησε κυκλοφοριακές συμφορήσεις στη προσπάθεια του να απομακρυνθεί απ τη περιοχή. Έκτακτα μέτρα λαμβάνονται και στις πολιτείες Φλώριντα, Μισισιπή και Αλαμπάμα. Η μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ προβλέπει ότι ο τυφώνας Ιβάν θα πλήξει τις περιοχές αυτές, αύριο.

    [03] Σαουδική Αραβία: Υπάρχει αρκετό πετρέλαιο στη παγκόσμια αγορά.

    15 Sep 2004, 01:04 UTC

    Ο υπουργός πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Αλί Ναΐμι, δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει αρκετό πετρέλαιο στη παγκόσμια αγορά. Στο μεταξύ τα μέλη του ΟΠΕΚ συνεδριάζουν στη Βιέννη για να εξετάσουν την μελλοντική πολιτική του καρτέλ σε θέματα παραγωγής και τιμών. Πάντως παρά τις δηλώσεις αυτές της Σαουδικής Αραβίας, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Μπλούμπεργκ μεταδίδει ότι χθες αυξήθηκαν οι τιμές πετρελαίου κλείνοντας στα 44,60 δολάρια το βαρέλι.

    [04] Δεν επιθυμεί την επανέναρξη συνομιλιών με τη Συρία, ο Αριελ Σαρόν

    14 Sep 2004, 16:13 UTC

    Ο κ. Σαρόν

    Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Αριελ Σαρόν λέει οτι η χώρα του δεν έχει καμμία πρόθεση να ξαναρχίσει διαπραγματεύσεις με τη Συρία. Σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Χααρέτζ, ο κ. Σαρόν είπε οτι ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ Ελλιοτ Εημπραμς του ζήτησε τον Νοέμβριο στη Ρώμη να σκεφθεί το ενδεχομενο επανέναρξης ειρηνευτικών συνομιλιών με τη Συρία. Ομως ο ισραηλινός ηγέτης είπε οτι αντιτάχθηκε στο αίτημα των ΗΠΑ. Αρκετοί κύκλοι συνομιλιών με την Συρία έχουν κατά καιρούς γινει απο διάφορους ισραηλινούς πρωθυπουργούς. Ο κ. Σαρόν όμως είπε στην εφημερίδα οτι θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο να ξαναρχίσουν τις συνομιλίες απο το σημείο που διακόπησαν το 2000. Ο κ. Σαρόν είπε πως δεν πιστεύει οτι το Ισραήλ μπορεί πλέον να ανταποκριθει στα αιτήματα της Συρίας, αναφορικά με το θέμα των συνόρων και της υδροδότησης.

    [05] Ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς δεν συνεργάζεται με τους συνηγόρους που διόρισε το Διεθνές Δικαστήριο

    14 Sep 2004, 16:19 UTC

    Οι διορισμένοι απο το δικαστήριο δικηγόροι υπεράσπισης του πρώην ηγέτη της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς είπαν οτι θα ζητήσουν αναβολή της δίκης μέχρις ότου το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ακούσει την κατάθεσή τους αναφορικά με τους λόγους που θέλουν να παραιτηθουν απο την διαδικασία. Ο δικηγόρος Στήβεν Καίη μίλησε σήμερα στο δικαστήριο, ενώ ο τρίτος συνήγορος υπεράσπισης Ρόναλντ Κήθ, που είναι πρώην στρατιωτικός απο τον Καναδά, ετοιμαζόταν να καταθέσει. Ο κ. Μιλόσεβιτς αρνήθηκε να συνεργαστεί με τους δικηγόρους και ισχυρίζεται οτι ο διορισμός τους, του αποστέρησε το δικαίωμά του να υπερασπιστεί ο ίδιος τον εαυτό του. Το δικαστήριο διόρισε τον κ. Καίη και τον συνάδελφό του Γκίλιαν Χίγκινς πριν δύο εβδομάδες, μετά απο ιατρική εξέταση στην οποια υπεβλήθη ο κ. Μιλόσεβιτς, που έδειξε οτι υποφέρει από υπέρταση, συνεπώς δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

    [06] H Τουρκία απειλεί με τερματισμό της συνεργασίας της με τις ΗΠΑ

    14 Sep 2004, 00:58 UTC

    Η Τουρκία απειλεί ότι θα σταματήσει να συνεργάζεται με τις ΗΠΑ στο θέμα του Ιράκ, αν κι άλλοι Τούρκοι σκοτωθούν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο βόρειο Ιράκ. Ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιούλ, δήλωσε χθες ότι η χώρα του δεν πρόκειται να διστάσει να πράξει αυτό που θεωρεί απαραίτητο. Τουλάχιστον 50 Τούρκοι έχουν χάσει τη ζωή τους στη διάρκεια των τελευταίων αμερικανικών επιχειρήσεων εναντίον ξένων μαχητών στην πόλη Ταλ Αφάρ του Ιράκ, κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Στο μεταξύ χθες περίπου 20 άτομα σκοτώθηκαν από αμερικανικούς βομβαρδισμούς εναντίον ανταρτικών θέσεων στη Φαλούτζα. Επίσης ο υπουργός εξωτερικών της Ιταλίας, Φράνκο Φραττίνι, έκανε έκκληση σε Αραβικές κυβερνήσεις να βοηθήσουν τη χώρα του να επιτύχει την απελευθέρωση δύο Ιταλίδων που κρατούνται όμηροι στο Ιράκ και οι απαγωγείς τους απειλούν ότι θα τις σκοτώσουν, αν η Ιταλία δεν αποσύρει τις δυνάμεις της απ το Ιράκ.

    [07] Εργάτες και εθελοντές στο Σημείο Μηδέν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

    Αθηνά Κρικέλη, Ελληνική Υπηρεσία της ΦτΑ, Νέα Υόρκη

    14 Sep 2004, 16:00 UTC

    Ground Zero

    Συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, και η φετινή επέτειος δεν περιορίστηκε μόνο σε τελετές μνήμης αλλά και σε νομικές εκκρεμότητες. Από μηνύσεις συγγενών σε ασφαλιστικές εταιρίες, διαδηλώσεις και αντιδράσεις, για να μην χτιστεί νέος πύργος στον χώρο του Σημείου Μηδέν, ενώ πρόσφατα έκαναν την εμφάνιση τους στοιχεία σύμφωνα με τα οποία μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, που δούλευαν στη περιοχή των δίδυμων πύργων, μετά την επίθεση πάσχουν από αναπνευστικά, αλλά και ψυχολογικά προβλήματα.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα, με κυβερνητική έκθεση, οι περισσότεροι από τους εργάτες και τους εθελοντές που εργάστηκαν για την απομάκρυνση των ερειπίων, αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας ακόμα και ενάμισι χρόνο μετά.

    Την έρευνα πραγματοποίησε το κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων και διήρκεσε από το 2002 μέχρι τον Αύγουστο του 2004. Συνολικά εξετάστηκαν 11 χιλιάδες εργάτες εκ των οποίων τα &#190; πάσχουν από κάποια μορφή αναπνευστικών προβλημάτων, ενώ πολλοί από αυτούς πάσχουν από άσθμα.

    Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία που παρουσιάζει η εν λόγω έρευνα, σύμφωνα με την οποία μόνο ένας στους πέντε εργάτες χρησιμοποιούσε την κατάλληλη αναπνευστική μάσκα, ειδικά τις πρώτες ημέρες όπου ήταν στην ατμόσφαιρα υψηλότερη ποσότητα του κονιορτοποιημένου τσιμέντου, του υαλοβάμβακα, και του καρκινογόνου αμιάντου. Το 18% των εργατών και εθελοντών πάσχουν από πόνους στην μέση και τους ώμους. Όσο αφορά τα ψυχολογικά προβλήματα, η έρευνα απέδειξε ότι περισσότεροι από 5.000 εργάτες παρουσίασαν κάποια ψυχιατρικά συμπτώματα, μέχρι και 16 μήνες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα

    Η επικεφαλής της έρευνας Dr. Robin Herbert,περιέγραψε με λίγες λέξεις τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δούλευαν « Αυτοί οι άνθρωποι ήταν εκτεθειμένοι σε μια τοξική σούπα» από υλικά που ποτέ πριν δεν είχαν χρησιμοποιηθεί όλα μαζί. Πρόσθεσε πως περαιτέρω αναλύσεις θα αποδείξουν ότι πολλοί από τους 11 χιλιάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα ακόμα και σήμερα.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 16 September 2004 - 1:18:11 UTC