Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-09-06

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ημέρα πένθους στη Ρωσία.
  • [02] Κ. Μπλάκ: Η σύλληψη του Μπιν Λάντεν ...
  • [03] Εκτενείς οι υλικές ζημιές απ' την τροπική καταιγίδα Φράνσις.
  • [04] Σφυγμομετρήσεις: Μεγάλη πρωτιά Μπούς μετά το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.
  • [05] Σε εγχείρηση μπαϊπάς υποβάλλεται σήμερα ο Μπιλ Κλίντον.
  • [06] Ελπίδες από Γαλλικής πλευράς για την απελευθέρωση των δύο δημοσιογράφων.
  • [07] Συγκρούσεις Αλβανών και Ελλήνων φανατικών φιλάθλων με έναν νεκρό.
  • [08] Κωνσταντινούπολη: Διαδήλωση υπερεθνικιστών κατά του Πατριαρχείου.
  • [09] Εξαντλείται η υπομονή της Τουρκίας με τις ΗΠΑ, για το θέμα των Κούρδων
  • [10] Ο Χαβιέρ Σολάνα επικρίνει τις ισραηλινές απειλές προς τη Συρία

  • [01] Ημέρα πένθους στη Ρωσία.

    06 Sep 2004, 00:22 UTC

    Ημέρα εθνικού πένθους και η σημερινή στη Ρωσία για τα θύματα της τραγικής περιπέτειας εκατοντάδων ομήρων σε σχολείο της πόλης Μπεσλάν στην Βόρεια Οσετία. Πάνω από 350 άνδρες, γυναίκες και παιδιά σκοτώθηκαν, όταν ξέσπασαν μάχες μεταξύ των ενόπλων απαγωγέων και Ρώσων στρατιωτών στο σχολείο όπου κρατούνταν αιχμάλωτα μέχρι και χίλια άτομα. Πάνω από 700 άτομα τραυματίστηκαν, ενώ αγνοείται ακόμη η τύχη 260. Οι κηδείες πολλών απ τα θύματα πραγματοποιήθηκαν χθες. Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, παραδέχτηκε αδυναμίες στο χειρισμό της υπόθεσης από τις Ρωσικές δυνάμεις, ενώ υποσχέθηκε ανηλεή πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Πάντως συνελήφθησαν τρεις συνεργάτες των εξτρεμιστών που κατέλαβαν το σχολείο και που πιστεύεται ότι ήταν κυρίως Τσετσένοι αυτονομιστές.

    [02] Κ. Μπλάκ: Η σύλληψη του Μπιν Λάντεν ...

    06 Sep 2004, 00:55 UTC

    Κόφφερ Μπλάκ

    Ο επικεφαλής θεμάτων αντιτρομοκρατίας του Στέιτ Ντηπάρτμεντ, Κόφερ Μπλάκ, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους πλησιάζουν προς την σύλληψη του ηγέτη της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν. Σε δηλώσεις του προς Πακιστανούς δημοσιογράφους στην Ισλαμαμπάντ, ο κ. Μπλάκ, επεσήμανε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στο ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη του Μπιν Λάντεν και ότι δεν θα τον σοκάριζε αν μάθαινε ότι ο ηγέτης της Αλ Κάιντα συνελήφθη, τονίζοντας παράλληλα ότι η σύλληψη του Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι μόνο θέμα χρόνου.

    [03] Εκτενείς οι υλικές ζημιές απ' την τροπική καταιγίδα Φράνσις.

    06 Sep 2004, 00:58 UTC

    Η μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ο τυφώνας Φράνσις, έχει μετατραπεί σε τροπική καταιγίδα, αλλά προειδοποίησε ότι τα καιρικά φαινόμενα θα μπορούσαν να ενταθούν και πάλι και να επανέλθουμε σε συνθήκες τυφώνα, μέσα στις ερχόμενες ώρες, όταν η Φράνσις περάσει απ την χερσόνησο της Φλόριντα και φτάσει στην θαλάσσια περιοχή του κόλπου του Μεξικού. Αυτή τη στιγμή οι άνεμοι της αργά κινούμενης τροπικής καταιγίδας κυμαίνονται στα 110 χιλιόμετρα την ώρα και οι αρχές δηλώνουν ότι η Φράνσις έχει προκαλέσει σοβαρές υλικές ζημιές, ενώ τουλάχιστον 4 εκατομμύρια κάτοικοι της Φλόριντα βρίσκονται χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Επίσης ένα άτομο σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα λόγω της καταιγίδας.

    [04] Σφυγμομετρήσεις: Μεγάλη πρωτιά Μπούς μετά το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

    06 Sep 2004, 01:01 UTC

    Δύο νέες σφυγμομετρήσεις, εδώ στις ΗΠΑ, δείχνουν τον πρόεδρο Μπούς να προηγείται με 11 εκατοστιαίες μονάδες, του αντιπάλου του προεδρικού υποψηφίου του Δημοκρατικού κόμματος, Τζόν Κέρρυ, καθώς απομένουν δύο μόνο μήνες για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Οι σφυγμομετρήσεις των περιοδικών TIME και Newsweek δείχνουν τον κ. Μπούς να παίρνει ένα ποσοστό 52% έναντι ποσοστού 41% που παίρνει ο κ. Κέρρυ. Οι συμμετέχοντες στη σφυγμομέτρηση του περιοδικού Newsweek δήλωσαν ότι τα θέματα της τρομοκρατίας και της οικονομίας είναι αυτά που τους απασχολούν περισσότερο. Την Κυριακή ο πρόεδρος Μπούς μίλησε σε προεκλογική συγκέντρωση στη Δυτική Βιρτζίνια, ενώ ο κ. Κέρρυ θα μιλήσει σήμερα στην ίδια πολιτεία καθώς και στην Πενσυλβάνια και το Οχάιο.

    [05] Σε εγχείρηση μπαϊπάς υποβάλλεται σήμερα ο Μπιλ Κλίντον.

    06 Sep 2004, 01:05 UTC

     

    Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι σε καρδιοχειρουργική επέμβαση μπαϊπάς θα υποβληθεί σήμερα ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, που εισήχθη τη Παρασκευή σε γνωστό νοσοκομείο της Νέας Υόρκης μετά από πόνους στο στήθος και ειδικές εξετάσεις έδειξαν αποφράξεις σε τουλάχιστον τρεις καρδιακές αρτηρίες. Αναμένεται πως η ανάρρωση του 58χρονου πρώην προέδρου των ΗΠΑ θα ακολουθήσει την προβλεπόμενη μετεγχειρητική πορεία, αλλά δεν θα του επιτρέψει να συμμετάσχει, όσο θα ήθελε, στην προεκλογική εκστρατεία του υποψηφίου του Δημοκρατικού κόμματος, Τζον Κέρρυ.

    [06] Ελπίδες από Γαλλικής πλευράς για την απελευθέρωση των δύο δημοσιογράφων.

    06 Sep 2004, 01:11 UTC

    Η Γαλλία εξέφρασε την ελπίδα ότι θα αφεθούν τελικά ελεύθεροι οι δύο Γάλλοι δημοσιογράφοι που έπεσαν θύματα απαγωγής από Ιρακινούς εξτρεμιστές πριν δύο εβδομάδες στο Ιράκ. Ο υπουργός εξωτερικών της Γαλλίας, Μισέλ Μπαρνιέ, ενημέρωσε χθες το Γάλλο πρόεδρο, Ζακ Σιράκ και άλλους Γάλλους αξιωματούχους αναφορικά με τα αποτελέσματα του ταξιδιού του στη Μέση Ανατολή. Ο κ. Μπαρνιέ δήλωσε επίσης ότι η Γαλλική κυβέρνηση πιστεύει πως οι δύο όμηροι είναι καλά. Στο μεταξύ, το Αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο, Αλ Τζαζίρα, μετέδωσε χθες ότι εξτρεμιστές απήγαγαν και 4 Ιορδανούς οδηγούς που πιστεύεται ότι εργάζονταν για τον αμερικανικό στρατό. Σε σχετικό βίντεο οι εξτρεμιστές απαγωγείς δήλωσαν ότι πρόκειται για την «τελική προειδοποίηση» προς όλους όσους βοηθούν τις αμερικανικές δυνάμεις.

    [07] Συγκρούσεις Αλβανών και Ελλήνων φανατικών φιλάθλων με έναν νεκρό.

    06 Sep 2004, 01:15 UTC

    Νεαρός Αλβανός μαχαιρώθηκε θανάσιμα και δύο άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά, μετά από συγκρούσεις Αλβανών και Ελλήνων φανατικών φιλάθλων, λόγω της ήττας της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ελλάδας από το αντίστοιχο συγκρότημα της Αλβανίας με 2-1 στα Τίρανα. Ελληνο-Αμερικανός από το Σικάγο συνελήφθη στη Ζάκυνθο για το θανάσιμο μαχαίρωμα Αλβανού, ενώ στο κέντρο της Αθήνας η αστυνομία αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει δακρυγόνα για να διαλύσει συγκέντρωση εκατοντάδων Ελλήνων και Αλβανών χούλιγκαν. 5 άτομα τραυματίστηκαν. Παρόμοια επεισόδια βίας παρατηρήθηκαν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

    [08] Κωνσταντινούπολη: Διαδήλωση υπερεθνικιστών κατά του Πατριαρχείου.

    06 Sep 2004, 01:17 UTC

    Η Τουρκική αστυνομία συγκρούστηκε χθες με εκατοντάδες υπερεθνικιστές διαδηλωτές που συμμετείχαν σε πορεία διαμαρτυρίας στη Κωνσταντινούπολη, κοντά στην έδρα του Πατριαρχείου. Οι διαδηλωτές έκαψαν ομοίωμα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, τον οποίο κατηγόρησαν ότι αντιτίθεται στα συμφέροντα της Τουρκίας. Στόχος του συλλαλητηρίου ήταν η έκφραση αντίθεσης από μέρους των υπερεθνικιστών της Τουρκίας για το σχέδιο του Πατριαρχείου για την επαναλειτουργία της Ιερατικής Σχολής της Χάλκης.

    [09] Εξαντλείται η υπομονή της Τουρκίας με τις ΗΠΑ, για το θέμα των Κούρδων

    03 Sep 2004, 16:24 UTC

    Ο κ. Ερντογάν

    Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν λέει οτι η υπομονή της χώρας του εξαντλείται με την επιφυλακτικότητα των ΗΠΑ, σε σχέση με την πάταξη των Κούρδων αυτονομιστών στο βόρειο Ιράκ. Ο κ. Ερντογάν σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Σαμπάχ είπε οτι δεν πείθεται απο τους αμερικανικούς ισχυρισμούς οτι οι ΗΠΑ προσπαθούν να εξουδετερώσουν την δραστηριότητα των Κούρδων ανταρτών με μή στρατιωτικά μέσα. Ο κ. Ερντογάν τόνισε οτι η Άγκυρα δεν μπορεί να βλέπει με απάθεια πολίτες της σκοτώνονται και είπε οτι η κυβέρνησή του θα κάνει ότι χρειάζεται για την καταπολέμιση των ανταρτών.

    Από τον Ιούνιο που οι Κούρδοι αυτονομιστές ακύρωσαν την μονομερή πενταετή τους ανακωχή, σημειώθηκε έξαρση της βίας στη νοτιοανατολική Τουρκία.

    [10] Ο Χαβιέρ Σολάνα επικρίνει τις ισραηλινές απειλές προς τη Συρία

    03 Sep 2004, 16:28 UTC

    Χαβιέρ Σολάνα

    Ο υπεύθυνος εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Χαβιέρ Σολάνα, επέκρινε τις ισραηλινές απειλές προς την Συρία, μετά τις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας της Τρίτης, απο τις οποίες σκοτώθηκαν 16 άτομα. Ο κ. Σολάνα δήλωσε σήμερα στο Φάλκενμπουργκ της Ολλανδίας, οτι δεν πιστεύει οτι βοηθούν σε τίποτε οι συζητήσεις περί επιθέσεων εναντίον άλλων χωρών, επειδή όπως είπε, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή είναι ήδη αρκετά περιπεπλεγμένη.

    Ο κ. Σολάνα προέβη στο σχόλιο αυτό, με αφορμή δηλώσεις ισραηλινών αξιωματούχων, που είπαν οτι θα θεωρούν υπόλογη την Συρία για τις επιθέσεις εντός του Ισραήλ απο την εξτρεμιστική Χαμάς. Η Χαμάς, που διατηρει γραφεία της στη Συρία, ανέλαβε την ευθύνη των δύο επιθέσεων της Τρίτης.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 7 September 2004 - 1:18:24 UTC