Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-07-27

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σκόπια: Μεγάλη διαδήλωση κατά ...
  • [02] Μια μαθήτρια και μια 50χρονη γυναίκα νεκρές απ' την τελευταία Ισραηλινή εισβολή στη Γάζα.
  • [03] Οι ΗΠΑ ζητούν απ' το ΝΑΤΟ να υλοποιήσει ...
  • [04] Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συζητούν για την κατάσταση στο Νταρφούρ
  • [05] Ιράκ: 15 αντάρτες νεκροί μετά από μάχες με Ιρακινές δυνάμεις.
  • [06] 6 Παλαιστίνιοι εξτρεμιστές νεκροί από Ισραηλινή έφοδο στη Δυτική Όχθη.

  • [01] Σκόπια: Μεγάλη διαδήλωση κατά ...

    27 Jul 2004, 01:04 UTC

    Στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, περίπου 20 χιλιάδες κόσμος συμμετείχε σε διαδήλωση στα Σκόπια κατά νέου νομοσχεδίου που έχει κατατεθεί στη Βουλή της χώρας και το οποίο διευρύνει τα δικαιώματα της Αλβανόφωνης μειονότητας. Πολλοί διαδηλωτές κατηγορούσαν την κυβέρνηση των Σκοπίων ότι θα διαιρέσει τη χώρα, στην προσπάθεια της να κερδίσει μελλοντικά ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Υποστηρικτές του νομοσχεδίου δηλώνουν ότι αποτελεί μέρος της ειρηνευτικής συμφωνίας του 2001, ενώ οι αντίπαλοι του μέτρου επισημαίνουν ότι θα χάσουν τον έλεγχο πολλών δημοτικών συμβουλίων σε περιοχές όπου πλειοψηφούν οι Αλβανόφωνοι.

    [02] Μια μαθήτρια και μια 50χρονη γυναίκα νεκρές απ' την τελευταία Ισραηλινή εισβολή στη Γάζα.

    27 Jul 2004, 00:51 UTC

    Παλαιστινιακές πηγές δήλωσαν ότι μια δωδεκάχρονη μαθήτρια και μια 50χρονη γυναίκα πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν από Ισραηλινούς στρατιώτες στον προσφυγικό καταυλισμό Χαν Γιουνις στη νότια Λωρίδα της Γάζας. Ισραηλινές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι οι στρατιώτες πυροβολούσαν για να αποτρέψουν Παλαιστινιακές επιθέσεις με ρουκέτες απ τη περιοχή. Επίσης χθες Παλαιστίνιοι εξτρεμιστές υποσχέθηκαν αντίποινα για τους θανάτους τη Κυριακή 6 συνεργατών τους στην Τουλκαρέμ της δυτικής όχθης.

    [03] Οι ΗΠΑ ζητούν απ' το ΝΑΤΟ να υλοποιήσει ...

    27 Jul 2004, 01:08 UTC

    Νίκολας Μπέρνς

    Οι ΗΠΑ προτρέπουν το ΝΑΤΟ να ολοκληρώσει τα σχέδιά του για την εκπαίδευση των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας. Ο πρέσβης των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, Νίκολας Μπέρνς, δήλωσε χθες ότι η συμμαχία πρέπει να δράσει γρήγορα ώστε να δοθεί στην ιρακινή κυβέρνηση και τον λαό η υποστήριξη που έχουν τόσο ανάγκη, όπως είπε χαρακτηριστικά. Οι ηγετες του ΝΑΤΟ συμφώνησαν τον περασμένο μήνα να συμβάλουν στην εκπαίδευση των ιρακινών δυνάμεων, όμως η υπόσχεσή τους παραμένει ασαφής λόγω της Γαλλικής και Γερμανικής εμμονής κατά της εμφανούς παρουσίας Νατοϊκών δυνάμεων στο Ιράκ. Ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας Γιαάπ ντε Χουπ Σέφερ εξέφρασε την ελπίδα ότι τα μέλη του ΝΑΤΟ θα συμφωνήσουν αυτή την εβδομάδα σε τρόπους υλοποίησης της υπόσχεσής τους.

    [04] Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συζητούν για την κατάσταση στο Νταρφούρ

    26 Jul 2004, 15:51 UTC

    Πρόσφυγες στο Νταρφούρ

    Oι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συναντώνται σήμερα για να συζητήσουν τις κυρώσεις που προτίθενται να επιβάλουν κατά της κυβέρνησης του Σουδάν, εάν αυτή δεν ενεργήσει για τον τερματισμό των συγκρούσεων στην περιοχή του Νταρφούρ. Πρίν απο την έναρξη της συνόδου, η υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Μπενίτα Φερρέρο-Βάλντνερ, δήλωσε οτι η ΕΕ προτίθεται να επιδείξει πολύ αυστηρή στάση έναντι του Σουδάν. Την Κυριακή, η Γερμανία δήλωσε οτι ο υπουργός Εξωτερικών Γιόσκα Φίσερ και ο αμερικανός ομόλογός του Κόλιν Πάουελ συμφώνησαν πως οι κυρώσεις κατά του Σουδάν είναι δυνατόν να μή χρειαστούν τελικά, άν η σουδανική κυβέρνηση αναλάβει δράση στο Νταρφούρ. Η Ουάσινγκτον κυκλοφόρησε ένα σκληρότερο σχέδιο ψηφίσματος στο συμβούλιο ασφαλείας των ΗΕ την περασμένη εβδομάδα, με το οποίο προτείνονται κυρώσεις και κατά της σουδανικής κυβέρνησης. Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν επικρίνει το Σουδάν επειδή δεν τηρεί την υπόσχεσή του να αφοπλίσει τις αραβικές πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται σιωπηρά απο την κυβέρνηση, οι οποίες θεωρούνται υπεύθυνες για τις φρικαλεότητες στην περιοχή του Νταρφούρ.

    [05] Ιράκ: 15 αντάρτες νεκροί μετά από μάχες με Ιρακινές δυνάμεις.

    26 Jul 2004, 01:22 UTC

    Στρατιώτες της Ιρακινής Εθνοφρουράς υποστηριζόμενοι από αμερικανούς στρατιώτες σκότωσαν τουλάχιστον 15 εξτρεμιστές σε μάχη χθες έξω απ τη Βαγδάτη, ενώ το Πακιστάν ανακοίνωσε ότι πιστεύει πως αντάρτες απήγαγαν δύο Πακιστανούς οδηγούς φορτηγών. Πακιστανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η τύχη των οδηγών αγνοείται απ τη Παρασκευή. Επίσης ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι 15 αντάρτες σκοτώθηκαν σε μάχη που προκάλεσε επίθεση των ανταρτών εναντίον Ιρακινών δυνάμεων ασφάλειας έξω απ τη Μπακούμπα, βόρεια της Βαγδάτης. Στο μεταξύ δεν υπάρχουν πληροφορίες για την τύχη των άλλων 7 αλλοδαπών οδηγών φορτηγών που έπεσαν θύματα απαγωγής την περασμένη εβδομάδα.

    [06] 6 Παλαιστίνιοι εξτρεμιστές νεκροί από Ισραηλινή έφοδο στη Δυτική Όχθη.

    26 Jul 2004, 01:24 UTC

    Παλαιστινιακές πηγές δηλώνουν ότι 6 ένοπλοι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν μετά από Ισραηλινή έφοδο στην Τουλκαρέμ της Δυτικής Όχθης. Ισραηλινοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι οι στρατιώτες αντήλλαξαν πυρά με ένοπλους Παλαιστίνιους, μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ Ακσά. Στο μεταξύ στη Λωρίδα της Γάζας, Ισραηλινά ελικόπτερα πραγματοποίησαν επίθεση με τουλάχιστον 2 πυραύλους στη πόλη της Γάζας με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολόκληρο κτήριο και να τραυματιστεί τουλάχιστον ένα άτομο. Είχαν προηγηθεί επιθέσεις Παλαιστινίων με βλήματα όλμων εναντίον Εβραϊκού οικισμού στη Λωρίδα της Γάζας με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 6 παιδιά σε κοινοτικό κέντρο της περιοχής. Επίσης χθες δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο Σαρόν, απομάκρυνσης των Εβραϊκών οικισμών απ τη Λωρίδα της Γάζας, πραγματοποίησαν ανθρώπινη αλυσίδα 90 χιλιομέτρων, που εκτεινόταν από τη πόλη της Γάζας μέχρι την Ιερουσαλήμ.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 28 July 2004 - 1:18:11 UTC