Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-06-28

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ισραηλινή αντεπίθεση Παλαιστινιακής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας.
  • [02] Η Ελλάδα πανηγυρίζει για την πρόκρισή της στους ημιτελικούς του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου
  • [03] Ιράκ: Εις αναζήτησιν Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι
  • [04] Απογοητευτικά τα αποτελέσματα των εξαεθνών συνομιλιών για την Βόρεια Κορέα
  • [05] Ακύρωση συνθήκης με τις ΗΠΑ ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

  • [01] Ισραηλινή αντεπίθεση Παλαιστινιακής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας.

    28 Jun 2004, 00:57 UTC

    Παλαιστίνιοι αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν ότι Ισραηλινά ελικόπτερα επιτέθηκαν με πυραύλους εναντίον δύο σιδηρουργείων στη πόλη της Γάζας. Δεν είναι ξεκάθαρο αν υπάρχουν θύματα απ τις επιθέσεις, που πραγματοποιήθηκαν λίγες ώρες μετά την επίθεση Παλαιστίνιων εξτρεμιστών οι οποίοι ανατίναξαν τμήμα Ισραηλινής στρατιωτικής βάσης στη Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 5 στρατιώτες. Η Παλαιστινιακές οργανώσεις Χαμάς και Ταξιαρχίες των Μαρτύρων Αλ Ακσά ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, που προκλήθηκε από εκρηκτικά που είχαν τοποθετηθεί σε τούνελ κάτω απ τη βάση.

    [02] Η Ελλάδα πανηγυρίζει για την πρόκρισή της στους ημιτελικούς του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου

    25 Jun 2004, 21:37 UTC

    Η Ελλάδα πανηγυρίζει, μετά την νίκη της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στην Πορτογαλία επι της πρωταθλήτριας ομάδας της Γαλλίας με 1-0, επιτυγχάνοντας την πρόκρισή της στους ημιτελικους αγώνες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Το μοναδικό γκόλ της Ελληνικής ομάδας επέτυχε στο 65ο λεπτο ο Αγγελος Χαριστέας. Η Ελλάδα έχει ήδη κερδίσει το μάτς με την Πορτογαλία και στη συνέχεια έπαιξε με την Ισπανία. Το παιχνίδι αυτό κατέληξε σε ισοπαλία.

    [03] Ιράκ: Εις αναζήτησιν Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι

    25 Jun 2004, 16:05 UTC

    Σκηνή μετά τις επιθέσεις της Πέμπτης

    Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις στο Ιράκ εξαπέλυσαν την Παρασκευή, την τρίτη, μέσα σε μία εβδομάδα, επίθεσή κατά κτιρίου, που φέρεται οτι αποτελεί κρησφύγετο του καταζητούμενου τρομοκράτη Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάγουι. Αξιωματούχοι της συμμαχίας είπαν οτι περίπου 25 άτομα σκοτώθηκαν κατά την επίθεση. Ο στρατός είπε οτι διεξήγαγε την επιχείρηση αυτή, βάσει εξακριβωμένων μυστικών πληροφοριών. Ο αμερικανικός στρατός είπε οτι χρησιμοποιήθηκαν όπλα ακριβείας εναντίον του κτιρίου, στην νοτιοανατολική Φαλλούτζα. Δεν είναι γνωστό αν ο αλ Ζαρκάγουι βρισκόταν μέσα στο κτίριο την ώρα της επίθεσης. Εξτρεμιστές που έχουν διασυνδέσεις με τον Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάγουι ανέλαβαν την ευθύνη των επιθέσεων της Πέμπτης, σε 5 πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Φαλλούτζα. Συνολικά σκοτώθηκαν 100 Ιρακινοί και τρείς αμερικανοι στρατιώτες. Ο ιρακινός πρωθυπουργός Ιγιάντ Αλλάουι ορκίστηκε να συντρίψει τους αντάρτες που απειλούν την ασφάλεια και σταθερότητα της χώρας.

    [04] Απογοητευτικά τα αποτελέσματα των εξαεθνών συνομιλιών για την Βόρεια Κορέα

    25 Jun 2004, 16:32 UTC

    Πυρηνικό συγκρότημα στη Β. Κορέα

    Η Κίνα ακύρωσε την τελετή που επρόκειτο να γίνει με την ολοκλήρωση των συνομιλιών για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, λόγω του ότι, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η Πιονγιάνγκ απείλησε πως θα δοκιμάσει ένα πυρηνικό μηχανισμό. Η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, ανακοίνωσε την ακύρωση στο Πεκίνο την Παρασκευή, μετά από την ολοκλήρωση των τριήμερων εξαεθνών συνομιλιών. Η εκπρόσωπος είπε επίσης πως δεν υπάρχει καμμιά αλλαγή στην πυρηνική πολιτική της Βόρειας Κορέας. Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι, που συμμετείχαν στις συζητήσεις συντάσσουν κοινό ανακοινωθέν, το οποίο θα εκδοθείτο Σάββατο. Πάντως, δεν υπάρχει καμμιά ένδειξη για οποιαδήποτε συμφωνία.

    [05] Ακύρωση συνθήκης με τις ΗΠΑ ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

    25 Jun 2004, 19:14 UTC

    Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε απο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να ακυρώσει συνθήκη με τις ΗΠΑ που επιτρέπει στις αεροπορικές εταιρίες να δίνουν στις αμερικανικές αρχές προσωπικά στοιχεία των επιβατών. Η ΕΕ ενέκρινε τη συνθήκη τον περασμένο μήνα στα πλαίσια του διεθνούς πολέμου κατά της τρομοκρατίας. Η Ευρωβουλή και οργανισμοί ανθρωπίνων δικαιωμάτων αντιτάχθηκαν στη συνθήκη αυτή, λέγοντας οτι αποτελεί παραβίαση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο πρόεδρος της Ευρωβουλής, Πάτ Κόξ, είπε την Παρασκευή, οτι το αίτημα ακύρωσης της συνθήκης αντικατοπτρίζει την ανάγκη υπεράσπισης των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 29 June 2004 - 1:18:10 UTC