Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-06-04

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραιτήθηκε ο Τζώρτζ Τένετ
  • [02] Eπίσκεψη Μπους στην Ευρώπη για την επέτειο της Απόβασης στη Νορμανδία
  • [03] Πλήρη κυριαρχία ζητάει η μεταβατική ιρακινή κυβέρνηση.
  • [04] Τάσσος Παπαδόπουλος: ανακριβής η έκθεση Ανάν
  • [05] Αυστηρά μέτρα για την επέτειο του μακελειού στην πλατεία Τιενανμέν.
  • [06] Παραμένουν οι επιφυλάξεις για το νέο ψήφισμα των ΗΕ για το Ιράκ
  • [07] Ο Αγιατολλάχ αλ Σιστανί εγκρίνει την νέα προσωρινή κυβέρνηση του Ιράκ
  • [08] Συμβούλιο Ενόρκων Παραπομπής ερευνά την κυβέρνηση Μπους
  • [09] Διακόπτει προσωρινά τις εργασίες της η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα στο Αφγανιστάν
  • [10] Πολύ επικριτικός προς το Ισραήλ, εμφανίζεται ο Τούρκος πρωθυπουργός
  • [11] Πάνος Παναγιωτόπουλος: Δεν θα γίνουν απεργίες κατά τους Ολυμπιακούς

  • [01] Παραιτήθηκε ο Τζώρτζ Τένετ

    03 Jun 2004, 16:09 UTC

    Ο κ. Τένετ

    Ο πρόεδρος Μπούς δήλωσε πριν απο λίγο οτι έκανε αποδεκτή χθές το βράδυ την παραίτηση του διευθυντή της Σι-Αι-Ει, Τζώρτζ Τένετ. Ο κ. Μπούς πρόσθεσε οτι ο κ. Τένετ παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους και είπε οτι θα παραμείνει στη θέση του έως τα μέσα Ιουλίου, οπότε ο υποδιευθυντής της υπηρεσίας, Τζών Μακλάφλιν, πρόκειται να αναλάβει προσωρινά τα καθήκοντά του. Ο κ. Τένετ και άλλοι ανώτεροι αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν πρόσφατα γίνει στόχαστρο, εξαιτίας των αποτυχιών των μυστικών υπηρεσιών στο Ιράκ και για την περίοδο πρίν απο τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, κατά των ΗΠΑ.

    [02] Eπίσκεψη Μπους στην Ευρώπη για την επέτειο της Απόβασης στη Νορμανδία

    04 Jun 2004, 01:45 UTC

    Ο πρόεδρος Μπους και η κ. Μπους κατά την άφιξή τους στη Ρώμη

    Ο πρόεδρος Μπους βρίσκεται στην Ιταλία, πρώτο σταθμό του ταξιδιού που πραγματοποιεί στην Ευρώπη για τους εορτασμούς της 60ής επετείου της απόβασης στη Νορμανδία. Κατά την παραμονή του στη γηραιά ήπειρο ο αμερικανός πρόεδρος θα επιδιώξει επίσης μεγαλύτερη διεθνή υποστήριξη προς το συνασπισμό στο Ιράκ. Ο κ. Μπους θα έχει σήμερα συνομιλίες με τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι και επίσης αναμένεται πως θα γίνει δεκτός στο Βατικανό από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο. Αύριο θα μεταβεί στη Γαλλία για συνομιλίες με το Γάλλο πρόεδρο Ζακ Σιράκ και την Κυριακή θα πάει στη Νορμανδία για τους εορτασμούς της 60ής επετείου της εκεί απόβασης των αμερικανικών και συμμαχικών δυνάμεων στη διάρκεια του Β Παγκοσμίου πολέμου.

    [03] Πλήρη κυριαρχία ζητάει η μεταβατική ιρακινή κυβέρνηση.

    04 Jun 2004, 01:48 UTC

    Ο υπουργός εξωτερικών του Ιράκ, Χοσυάρ Ζεμπαρί

    Ο προσωρινός υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ Χοσιάρ Ζεμπαρί, είπε στο Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ οτι στο νέο ψήφισμα για τη χώρα του θα πρέπει να λαμβάνεται υπ όψιν η θέση της μεταβατικής Ιρακινής κυβέρνησης αναφορικά με την παρουσία ξένων στρατευμάτων στη χώρα. Ο κ. Ζεμπαρί είπε επίσης οτι τα κάτω απο αμερικανική ηγεσία συμμαχικά στρατεύματα πρέπει να παραμείνουν στο Ιράκ και μετά την μεταβίβαση της εξουσίας στους Iρακινούς, για να κατοχυρώσουν την ασφάλεια, ενώ τόνισε οτι το νέο ψήφισμα που βρίσκεται στο στάδιο των διαβουλεύσεων στο Συμβούλιο ασφαλείας, θά πρέπει να δίνει πλήρη κυριαρχία στους Iρακινούς μετά τις 30 Ιουνίου. Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Γιούρι Φεντοτώφ ειπε οτι το κείμενο του αμερικανο-βρετανικού σχεδίου ψηφίσματος για το Ιράκ χρήζει σοβαρής επεξεργασίας και ότι θα πρέπει να καθιστά σαφείς τους όρους παράδοσης της εξουσίας σε μία δημοκρατικη ιρακινή κυβέρνηση.

    [04] Τάσσος Παπαδόπουλος: ανακριβής η έκθεση Ανάν

    03 Jun 2004, 20:26 UTC

    Τάσσος Παπαδόπουλος

    Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος απέρριψε ως ανακριβή την έκθεση του Γενικού Γραμματέα Κόφι Ανάν, που επιρρίπτει τις ευθύνες για την αποτυχία του σχεδίου του για την επίλυση του κυπριακού, στην ελληνοκυπριακή ηγεσία.

    Ο κ. Παπαδόπουλος απέρριψε την άποψη του Γενικού Γραμματέα ότι η απόρριψη του σχεδίου αυτού, από μέρους των ελληνοκυπρίων στο δημοψήφισμα του Απριλίου, ισοδυναμεί και με απόρριψη της διευθέτησης του προβλήματος. Αντίθετα, ο Κύπριος ηγέτης υποστήριξε ότι οι δύο πλευρές χρειάζονται χρόνο για περισυλλογή, πριν επιδοθούν σε νέες προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης. Ο κ. Παπαδόπουλος έκανε τις δηλώσεις αυτές στην έδρα του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη μετά από συνομιλίες που είχε με τον κ. Αννάν.

    Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι σέβεται πλήρως τις αποφάσεις που πήραν οι δύο πλευρές στα πρόσφατα δημοψηφίσματα στην Κύπρο. Αλλά επανέλαβε ότι ελάχιστες ελπίδες διαβλέπει για επανάληψη της προσπάθειας επίλυσης του Κυπριακού όσο το σχετικό αδιέξοδο συνεχίζεται.

    Ο κ. Αννάν παρότρυνε επίσης τους Ελληνοκύπριους να συνεργασθούν στα πλαίσια της πρότασής του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας να συμβάλει στο να τερματισθεί η απομόνωση των Τουρκοκυπρίων, σε απάντηση της υποστήριξής τους προς το σχέδιο των ΗΕ κατα το δημοψήφισμα του Απριλίου. Το σχέδιο δεν ενεκρίθη τελικά, αφού η πλειοψηφία των ελληνοκυπρίων το κατεψήφισε σε ξεχωριστό δημοψήφισμα.

    [05] Αυστηρά μέτρα για την επέτειο του μακελειού στην πλατεία Τιενανμέν.

    04 Jun 2004, 02:00 UTC

    Στο Πεκίνο η αστυνομία φρουρεί την πλατεία Τιενανμέν για να αποτραπεί οποιαδήποτε απόπειρα τήρησης της 15ης επετείου της βίαιης κατάπνιξης των διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας. Οι κινεζικές αρχές έχουν θέσει υπό επιτήρηση ή υπό κατ οίκον κράτηση ηγετικά στελέχη των αντικαθεστωτικών για να παρεμποδιστεί οποιαδήποτε δραστηριότητα σε σχέση με την επέτειο. Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάνουν επανειλημμένα εκκλήσεις για διερεύνηση του μακελειού στην Πλατεία Τιενανμέν , στις 4 Ιουνίου του 1989, κατά το οποίο τα κινεζικά στρατεύματα σκότωσαν εκατοντάδες άοπλους διαδηλωτές. Το αμερικανικό κογκρέσο εξετάζει ψήφισμα που ζητάει από την Κίνα να επιτρέψει τη διεξαγωγή αμερόληπτης έρευνας σε σχέση με τα γεγονότα εκείνης της ημέρας.

    [06] Παραμένουν οι επιφυλάξεις για το νέο ψήφισμα των ΗΕ για το Ιράκ

    03 Jun 2004, 16:14 UTC

    Ο κ. Σιράκ

    H Ρωσία ετάχθηκε με το μέρος της Γαλλίας, που ζητά περαιτέρω τροποιήσεις στο νέο σχέδιο ψηφίσματος του συμβουλιου Ασφαλείας για την μεταβίβαση της εξουσίας στο Ιράκ. Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Γιούρι Φεντοτώφ είπε οτι το σχέδιο που υπέβαλαν οι ΗΠΑ και η Βρετανία, χρειάζεται σοβαρή επεξεργασία, εφόσον οι ρωσικές επιφυλάξεις παραμένουν. Την Τετάρτη, ο Γάλλος πρόεδρος Ζάκ Σιράκ δηλωσε οτι το ψήφισμα «θα πρέπει να αποδίδει σαφώς πληρη αυτεξουσιότητα στην ιρακινή κυβέρνηση, ιδιαίτερα σε όσον αφορά τον στρατό.» Σε συνέντευξή του, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ είπε οτι η νέα προσωρινή κυβέρνηση που αναλαμβάνει την εξουσία την 1η Ιουλίου, δεν θα μπορεί να ασκήσει βέτο πάνω στις επιχειρήσεις του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ. Πάντως, ο κ. Πάουελ είπε οτι οι ΗΠΑ και η ιρανική κυβέρνηση, θα συνεργάζονται στενά μεταξύ τους.

    [07] Ο Αγιατολλάχ αλ Σιστανί εγκρίνει την νέα προσωρινή κυβέρνηση του Ιράκ

    03 Jun 2004, 16:17 UTC

    Ο πιό επιφανής Σιίτης κληρικός στο Ιράκ, ο Αγιατολλάχ Αλι Αλ Σιστανί, με σημερινή ανακοίνωση που εξεδόθη απο το ιδιαίτερο γραφείο του στην Νατζάφ, ενέκρινε την νέα προσωρινή κυβέρνηση της χώρας, αλλά δήλωσε οτι θα επιτύχει στο έργο της, μόνο άν επιδιώξει συγκεκριμμένους στόχους. Ο αγιατολλάχ είπε οτι η κυβέρνηση δεν διαθέτει μέν εκλογική νομιμότητα, αλλά αποτελεί ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. Ο Αγιατολλάχ αλ Σιστανί πρόσθεσε οτι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να παράσχει ασφάλεια και βασικές υπηρεσίες προς όλους. Θα πρέπει επίσης να εξασφαλίσει απόλυτη αυτεξουσιότητα, μέσω ενός νέου ψηφίσματος των ΗΕ και να διενεργήσει γενικές εκλογές στις αρχές του επόμενου χρόνου. Στο μεταξύ, στην γειτονική πόλη Κούφα, τουλάχιστον 5 ιρακινοί σκοτώθηκαν σε νέες μάχες μεταξύ αμερικανών στρατιωτών και σιιτών πολιτοφυλάκων.

    [08] Συμβούλιο Ενόρκων Παραπομπής ερευνά την κυβέρνηση Μπους

    03 Jun 2004, 20:48 UTC

    T. Μπους

    O πρόεδρος Μπους είπε οτι ενδέχεται να προσλάβει ένα δικηγόρο σχετικά με την έρευνα Συμβουλίου Ενόρκων Παραπομπής, για το ποιός αποκάλυψε το όνομα μυστικής πράκτορος της CIA. Δεν υπάρχουν ενδείξεις οτι ο κ. Μπους αποτελεί στόχο της έρευνας. Όμως, ο πρόεδρος δηλωσε σήμερα οτι ενδέχεται να προσλάβει ένα νομικό σύμβουλο, άν αποφασίσει οτι το χρειάζεται. Το Συμβούλιο Ενόρκων Παραπομπής προσπαθεί να διαπιστώσει ποιό μέλος της κυβέρνησης Μπους έδωσε το όνομα μυστικής πράκτορος της CIA σε δημοσιογράφους, πράγμα που αποτελεί παραβίαση του αμερικανικού νόμου.

    Ο σύζυγος της πράκτορος, τέως πρέσβης Τζόζεφ Ουίλσον, λέει οτι η γνωστοποίηση του ονόματος αποτελεί πράξη εκδίκησης της κυβέρνησης Μπους, εξαιτίας των επικρίσεων που είχε εκφράσει ο κ. Ουίλσον σχετικά με ορισμένες πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών, πρίν τον πόλεμο στο Ιράκ.

    [09] Διακόπτει προσωρινά τις εργασίες της η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα στο Αφγανιστάν

    03 Jun 2004, 16:27 UTC

    Η δυτική οργάνωση ανθρωπιστικής αρωγής "Γιατροί Χωρίς Σύνορα", διέκοψε προσωρινά τις εργασίες της στο Αφγανιστάν, μετά τον θάνατο σε ενέδρα εκεί πέντε υπαλλήλων της, την Τετάρτη. Εκπρόσωπος της οργάνωσης ανακοίνωσε την απόφαση αυτή την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην Καμπούλ, αλλά δεν διευκρίνησε πόσο διάστημα θα διαρκέσει η διακοπή. Τρείς ξένοι υπάλληλοι του οργανισμού και δύο Αφγανοί, σκοτώθηκαν χθές στο βορειοδυτικό Αφγανιστάν, κατά την διάρκεια επίθεσης, που τοπικοί αξιωματούχοι απέδωσαν σε κατάλοιπα των Ταλιμπάν. Στο μεταξύ, Αφγανοί αξιωματούχοι είπαν οτι βόμβα, κρυμμένη μέσα σε κουτί για να μοιάζει με δώρο, που εστάλη σε διοικητή της αφγανικής αστυνομίας, εξερράγη στα κεντρικά γραφεία της αστυνομικής διοίκησης στην επαρχία Νανγκαρχάρ, περίπου 100 χιλιόμετρα ανατολικά της Καμπούλ. Αρκετοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν απο την έκρηξη.

    [10] Πολύ επικριτικός προς το Ισραήλ, εμφανίζεται ο Τούρκος πρωθυπουργός

    03 Jun 2004, 16:19 UTC

    Ο κ. Ερντογάν

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε προς την ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε οτι η Τουρκία ήλπιζε να κάνει χρήση του παραδοσιακού της ρόλου στην Μέση Ανατολή, καθώς και των στενών δεσμών της με το Ισραήλ, για να αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία ειρήνευσης της περιοχής. Ομως, ο κ. Ερντογάν είπε, η ισραηλινή κυβέρνηση δεν έχει συμβάλει στην ειρηνευτική προσπάθεια.

    Για δεύτερη φορά σε διάστημα περίπου μίας εβδομάδας, ο κ. Ερντογάν είχε χαρακτηρίσει τις ενέργειες των ισραηλινών εναντίον των Παλαιστινίων, ως κρατική τρομοκρατία. Οταν ρωτήθηκε σχετικά με την δήλωση αυτή κατά τη συνέντευξη, ο Τούρκος πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δολοφονίες ηγετών Παλαιστινιακών εξτρεμιστικών οργανώσεων, λέγοντας "πώς αλλιώς θα μπορούσε να τις χαρακτηρίσει κανείς".

    Η Τουρκία και το Ισραήλ έχουν στενές οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις και μάλιστα, μόλις την περασμένη εβδομάδα υπέγραψαν συμφωνία, ύψους 800 εκατομμυρίων δολλαρίων, για την κατασκευή μονάδων ηλεκτροδότησης από φυσικό αέριο, στο Ισραήλ. Ο ισραηλινός υπουργός Υποδομής, Γιόσεφ Παρίτζκι είχε μεταβεί στην Αγκυρα για την υπογραφή της συμφωνίας και βρέθηκε αντιμέτωπος με τις δριμείες επικρίσεις του κ. Ερντογάν.

    Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν οτι ο κ. Ερντογάν είπε στον κ. Παρίτζκι οτι η Τουρκία ανησυχεί ολοένα και περισσότερο σε σχέση με τις ενέργειες των ισραηλινών σε Παλαιστινιακά εδάφη, ειδικά για την στρατιωτική εισβολή στη Γάζα που εκτυλίσσονταν εκείνες τις μέρες, απο την οποία σκοτώθηκαν 40 Παλαιστίνιοι, ενώ εκατοντάδες έμειναν άστεγοι, μετά τις κατεδαφίσεις των κατοικιών τους. Ο κ. Ερντογάν φέρεται οτι είπε στον ισραηλινό αξιωματούχοι οτι δεν μπορεί κανείς να καταπολεμήσει την τρομοκρατία, με τρομοκρατία.

    Στην σημερινή του συνέντευξη στην Χααρέτζ, ο κ. Ερντογάν τονίζει οτι το Ισραήλ φέρεται προς τους Παλαιστινίους με τον ίδιο τρόπο που είχε φερθεί η ισπανική Ιερά Εξέταση στους Εβραίους πρίν απο 500 χρόνια, που τους υπέβαλε σε διωγμό και τους εξεδίωξε απο την Ισπανία. Ο Τούρκος πρωθυπουργός ήταν ιδιαίτερη επικριτικός αναφορικά με την χρήση μαχητικών ελικοπτέρων για την δολοφονία πολιτών και την κατεδάφιση με μπουλντόζες Παλαιστινιακών κατοικιών.

    Ο κ. Ερντογάν κατέληξε οτι η Τουρκία έχει την υποχρέωση να καταγγείλει τα τεκμαινόμενα, ως φίλη και σύμμαχος του Ισραήλ και πρόσθεσε οτι οι διάφορες χώρες πρέπει να συνεργάζονται μεταξύ τους για την καταπολέμιση της διεθνούς τρομοκρατίας, αλλά, τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός, είναι απαράδεκτο για μια χώρα να υιοθετήσει τη θέση οτι, επειδή έχει την δύναμη, μπορεί να χαρακτηρίσει όποιον θέλει ως τρομοκράτη και στην συνέχεια να τον σκοτώνει.

    [11] Πάνος Παναγιωτόπουλος: Δεν θα γίνουν απεργίες κατά τους Ολυμπιακούς

    Μαίρη Παραπονιάρη, Φωνή της Αμερικής, Λουξεμβούργο

    02 Jun 2004, 22:33 UTC

    Πάνος Παναγιωτόπουλος

    «Δεν υπάρχει θέμα καμιάς απεργιακής κινητοποίησης κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων στην Αθήνα δήλωσε στην Φωνή της Αμερικής ο Υπουργός Απασχόλησης κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος στο Λουξεμβούργο σαν απάντηση σε σχόλιο εφημερίδας ότι θα δημιουργηθούν προβλήματα από ομάδες εργαζομένων που θα εκμεταλλευτούν την κρίσιμη περίοδο για να επιλύσουν εργασιακά τους αιτήματα καθώς η ελληνική κυβέρνηση θα είναι υποχρεωμένη να τα ικανοποιήσει.

    Ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι υπεγράφη η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που προβλέπει σημαντικές αυξήσεις για τις χαμηλότερα αμειβόμενες τάξεις των εργαζομένων διάρκειας μάλιστα 2 ετών ώστε να έχει στην ουσία επιτευχθεί εργασιακή ειρήνη.

    Ο έλληνας υπουργός που συμμετείχε στο Συμβούλιο Yπουργών Απασχόλησης και Kοινωνικής Προστασίας, σε παρεμβάσεις του, ζήτησε την συνέχιση σε υψηλά επίπεδα της χρηματοδότησης από το ευρωπαϊκό κοινοτικό ταμείο για την καταπολέμηση της ανεργίας που αποτελεί για την νέα κυβέρνηση πρώτη προτεραιότητα μαζί με την προώθηση της απασχόλησης.

    Στο Λουξεμβούργο επίσης παρουσιάσθηκε και τέθηκε σε ισχύ από σήμερα στην διευρυμένη ένωση η ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης που αντικαθιστά όλα τα έντυπα που ίσχυαν μέχρι σήμερα και εξασφαλίζει στους πολίτες της την υγειονομική περίθαλψη σε περίπτωση ανάγκης ατύχημα, ξαφνική ασθένεια σε άλλο κράτος μέλος της Ένωσης. Στην Ελλάδα θα τεθεί σε εφαρμογή μέσα στο 2004 ενώ υπολογίζεται ότι ως το τέλος του 2005 η κάρτα που θα είναι τυποποιημένη θα χρησιμοποιείται και στα 25 μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Νικήτας Κακλαμάνης

    Η κινητικότητα στο Λουξεμβούργο συνεχίσθηκε και σήμερα καθώς συνεδρίασαν οι Υπουργοί Υγείας των 25 με την συμμετοχή του κ. Νικήτα Κακλαμάνη και υιοθέτησαν μεταξύ άλλων προτάσεις που αφορούν στην προαγωγή της καρδιαγγειακής υγείας της ηλεκτρονικής υγείας και την αντιμετώπιση της πανδημίας γρίπης. Ο έλληνας υπουργός υποστήριξε ότι πρέπει να δημιουργηθεί ευρωπαϊκός χάρτης υγείας με καταγραφή των υγειονομικών υποδομών πανευρωπαϊκά και να δοθείς ιδιαίτερη έμφαση στην αποτελεσματικότητα των πολιτικών πρόληψης με την ενίσχυση και ενημέρωση των πολιτών για τον υγιεινό τρόπο διαβίωσης.

    Γιώργος Αλογοσκούφης

    Τέλος στο Συμβούλιο ΕΚΟΦΙΝ που συνήλθε στο Λουξεμβούργο, οι υπουργοί Οικονομικών παρουσία και του υπουργού εθνικής οικονομίας κ. Αλογοσκούφη, συνεδρίασαν με κύριο θέμα συζήτησης την νέα αύξηση της τιμής του πετρελαίου που αναμένεται να έχει επιπτώσεις και σε όλα τα μέτωπα της ευρωπαϊκής οικονομίας. Αμέσως μετά ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε ότι το θέμα απασχόλησε και το Γιουρογκρούπ και το ΕΚΟΦΙΝ των 25. Όπως είπε: «Έγιναν συζητήσεις τόσο στο Γιουρογκρούπ όσο και σήμερα στο γεύμα. Η απόφαση είναι ότι θα γίνουν παρεμβάσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση στους παραγωγούς προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή και να πέσουν οι τιμές και η άλλη πρόταση που πάρθηκε είναι ότι καμιά χώρα δεν θα προχωρήσει από μόνη της σε μείωση του φόρου των καυσίμων γιατί έγινε μεγάλη συζήτηση μετά από την πρόταση που είχαμε κάνει και εμείς αλλά η πρόταση αυτή δεν συνάντησε την συμφωνία. Η συντριπτική πλειοψηφία ήταν κατά του να υπάρξουν οποιεσδήποτε πρωτοβουλίες για την μείωση της φορολογίας των καυσίμων.»


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Saturday, 5 June 2004 - 1:18:46 UTC